Emulacja na PC

Awatar użytkownika
Mikey
Posty: 89
Rejestracja: czw 15 gru, 2011
Lokalizacja: Bełchatów
Kontakt:

Post autor: Mikey » ndz 29 lip, 2012

nie jestem pewien ale chyba to drugie
a save chce wyciągnąć w razie jakiegoś formata czy coś, żeby nie stracić saves...

Recoil: SHIFT!!!

[ Dodano: 29 Lip 2012 22:28 ]
Na re instalacyjnym z ruskim menu się grać nie da bo fpsy to masakra totalna wolno chodzi iż mam mocny sprzęt.

Co do obrazów płyt, to niestety ich nie mam tylko same płytki z grą ech, chyba trzeba będzie zainwestować w konsolkę ;/ Tylko trochę to dziwne kupować konsolkę do jednej gry... Wie ktoś jak zwiększyć te fpsy?
Ostatnio zmieniony ndz 29 lip, 2012 przez Mikey, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Patriota_1988
Posty: 90
Rejestracja: czw 08 lis, 2012
Lokalizacja: Nowa Ruda

współpraca resident evil remake pc z padem od PS3

Post autor: Patriota_1988 » czw 08 lis, 2012

przepraszam,ale dopiero zarejestrowałem sie na forum :rad7: i nie wiem czy zakładam temat w dobrym dziale .

[ Dodano: 08 Lis 2012 07:19 ]
jeśli ktoś coś wie to bardzo proszę o pomoc,jak ktoś może niech pisze tutaj albo na gg będę bardzo wdzięczny :)

Bzdursky: raz, że niepotrzebnie założyłeś temat. Dwa, że zrobiłeś to w najgorszym możliwym stylu (brak jakichkolwiek konkretów, pytań, czegokolwiek). Zalecam zapoznanie się z regulaminem.
Ostatnio zmieniony czw 08 lis, 2012 przez Patriota_1988, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Patriota_1988
Posty: 90
Rejestracja: czw 08 lis, 2012
Lokalizacja: Nowa Ruda

współpraca resident evil remake pc z padem od PS3

Post autor: Patriota_1988 » czw 08 lis, 2012

błagam was o pomoc,powiedzcie czy w ogóle jest jakaś nadzieja że pad ps3 będzie współpracował z resident evil remake ??? proszę o pomoc i szybką odpowiedź

[ Dodano: 08 Lis 2012 21:02 ]
każda podpowiedź mile widziana :smiech6:

J.K.: Używaj shiftów i opcji edycji postów. I nie dubluj tematów.
Ostatnio zmieniony czw 08 lis, 2012 przez Patriota_1988, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Salvin
Administrator
Posty: 1343
Rejestracja: czw 18 wrz, 2008

Post autor: Salvin » czw 08 lis, 2012

Po co zakładasz dwa razy ten sam temat? Raz wystarczy, jak ktoś będzie wiedział to odpisze, spokojnie.

ulfhednar88
Posty: 3
Rejestracja: sob 09 mar, 2013
Lokalizacja: Gdansk

mała pomoc?

Post autor: ulfhednar88 » sob 09 mar, 2013

Witam
mój sprzęt:
Intel Pentium Dual CPU 2hz
2gb ram
karta graf. ATI radeon HD 4600 series 512mb

i taka prośba z mojej strony ..
jaką mam ściągnąć wersje dolphina i ustawić tak by ładnie działało na moim sprzecie ??
pomoże ktoś ? :) dziękuje z góry ..

krzys837
Posty: 55
Rejestracja: pn 24 gru, 2012
Lokalizacja: Gliwice

Post autor: krzys837 » pn 11 mar, 2013

Wersje najnowszą. Tutaj masz parę ss ustawień które na twoim miejscu tak bym ustawił :).

http://img42.imageshack.us/img42/220/beztytuubnd.jpg
http://img547.imageshack.us/img547/3125/beztytuuscl.jpg
http://img19.imageshack.us/img19/4513/beztytuutsh.jpg
http://img845.imageshack.us/img845/5118/beztytuuuhu.jpg
http://img838.imageshack.us/img838/8653/beztytuuxox.jpg

Dodatkowo polecam grać po zresetowaniu komputera i wyłączeniu niepotrzebnych programów oraz procesów. Plus pomogło by gdybyś zainstalował taki program jak TuneUp Utilities tam można bardzo dobrze zoptymalizować sobie system. Jest tam także taki tryb jak TURBO, który wyłącza wszystko co pc nie potrzebne i poprawia bardzo dobrze wydajność w grach, ale to też od pc zależy.

ulfhednar88
Posty: 3
Rejestracja: sob 09 mar, 2013
Lokalizacja: Gdansk

..

Post autor: ulfhednar88 » pn 11 mar, 2013

dzięki za pomoc ale dalej mi muli gra ...
nie wiem co jest chyba się poddam ...
kiedyś szło bez problemów gdy grałem i mogłem nawet przez skype gadać z kumplem .. ale teraz jest coś nie tak po ostatnim formacie, a zapomniałem jak dobrze ustawić by szło bez problemów ..

Awatar użytkownika
D4rk_Roxas
Posty: 123
Rejestracja: śr 06 lut, 2013
Lokalizacja: Z Polski

Post autor: D4rk_Roxas » wt 12 mar, 2013

Wejdź w emulacje Re0 i zobacz co tam napisałem. Pod tym samym ustawieniem działa na 60 FPS Re remake.( Koniecznie musisz mieć wersje WII a nie Gamecube).

Tu masz link http://www.mwrc.pl/forum/viewtopic.php?p=85395#85395
Mam nadzieję że pomogłem. ;)
Obrazek

ulfhednar88
Posty: 3
Rejestracja: sob 09 mar, 2013
Lokalizacja: Gdansk

..

Post autor: ulfhednar88 » śr 13 mar, 2013

pozwól że jutro sprawdzę
wróciłem z pracy trochę zmęczony więc jutro rano się tym zajmę ;) z góry dzięki pozdro!

Recoil: Zacznij używać dużych literek
Ostatnio zmieniony czw 14 mar, 2013 przez ulfhednar88, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mikey
Posty: 89
Rejestracja: czw 15 gru, 2011
Lokalizacja: Bełchatów
Kontakt:

Post autor: Mikey » wt 19 mar, 2013

Powiem krótko to co mi jeden z użytkowników YT napisał w sprawie emulacji re: remake i 0 na pc.

Do tego trzeba naprawdę potężnego sprzętu.
Cytat: "Do emulacji potrzeba naprawdę mocnego sprzętu, takiego mniej więcej jak ja posiadam. Możesz też spróbować poszukać najnowszej wersji emulatora,ale wątpię, żeby to coś Ci pomogło."

a to sprzęt na jakim gra:
Procesor:

AMD Phenom II x4 955 3,2 GHz Black Edition

Płyta główna: AsRock 970 Pro3

RAM: Kingston 4 GB DDR3 1600 MHz

System: Windows 7 64-bit Home Premium

Grafika: MSI GeForce GTX 560 (1GB DDR5)

Słuchawki z mikrofonem:

Plantronics GameCom 380

Awatar użytkownika
D4rk_Roxas
Posty: 123
Rejestracja: śr 06 lut, 2013
Lokalizacja: Z Polski

Post autor: D4rk_Roxas » śr 20 mar, 2013

Nie trzeba aż tak mocnego sprzętu. Mój komputer: AMD Phenom II X4 840 Procesor 3.20 GHz, 4GB Ramu, Nvidia GeForce GT 430. Ale tylko wersja Nintendo WII Działa normalnie a wersja Gamecube tnie i urywa dźwięk.
Obrazek

Awatar użytkownika
TheMitu97
Posty: 159
Rejestracja: sob 23 mar, 2013
Lokalizacja: Bydgoszcz

Post autor: TheMitu97 » sob 23 mar, 2013

Ja mam dwurdzeniowy AMD Athlon 3.8 ghz, 4 GB ramu karte Ge Force GTX210, jednak dziwi mnie to, że wszystkim lepiej chodzi wersja Nintendo. U mnie występują przerywania dźwięku w cutscenkach, mała ilość FPS oraz częste crashe. Natomiast wersja Gamecube działa bez zarzutu, mam 30 FPS (60 podczas otwierania drzwi), cutscenki działają idealnie i nie mam jakichkolwiek crashy.

Awatar użytkownika
D4rk_Roxas
Posty: 123
Rejestracja: śr 06 lut, 2013
Lokalizacja: Z Polski

Post autor: D4rk_Roxas » sob 23 mar, 2013

Ja na wersji Wii mam 60 FPS wszędzie. :D
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil (2002)”