Powiązania z Kafką bardziej ukryte:
Epizod 2
Claire i Moira
Na samym początku zostajemy poinformowani przez Alex, że znajdujemy się w Kierling.
Kierling to dzielnica Klosterneuburg, austriackiego miasta, w którym Kafka spędził ostatnie trzy miesiące swojego życia w sanatorium.
--
Gospoda „Wossek” z początku gdzie skrywają się bohaterki i kilku spotkanych towarzyszy z Terra Save.
„Wossek” to nazwa wioski, w której mieszkał dziadek Kafki.
///
Jeszcze 3 błędy w grze, o pierwszym już wspominałem:
1) Epizod 1 Claire i Moira - pod sam koniec gdy już przywrócimy zasilanie i udajemy się z zębatką do drzwi by otworzyć kraty, za którymi jest miotacz ognia i wyjście z budynku. Zębatkę bierzemy jako Moira, idziemy i wkładamy ją jako Moira a załącza się animacja jak to Claire wkłada zębatkę w mechanizm (jakby twórcy nie przewidzieli, że będziemy grać też Moirą a nie tylko osobą z bronią;)
2) Epizod 2 Claire i Moira - podobna sytuacja, przynosimy najpierw do helikoptera paliwo a potem akumulator jako Moira, podziękowania za akumulator zdobędzie Claire
3) Epizod ten co powyżej - już kilka razy miałem ten glitch. W pewnym momencie, chyba przed szukaniem akumulatora wychodzi od strony wody (od lewej) ten duży koleś z toporem ale my musimy iść od prawej wzdłuż płotu zanim zacznie iść. W pewnym miejscu jak jest podwyższenie będzie chciał skręcić na nas i się zatrzyma przebierając nogami w miejscu

Najlepiej strzelać z czegoś o słabej mocy bo po takim shotgunie potrafi się odwiesić

Kurczę, szkoda, że nie mam sprzętu by zgrywać takie rzeczy tutaj.