Emulacja

Awatar użytkownika
Vocap
Posty: 162
Rejestracja: czw 08 lut, 2007
Lokalizacja: ROndom

Post autor: Vocap » wt 24 lut, 2009

Z tego co wyczytałem na forum dolphina, gra zatrzymuje się tak w kilku momentach (zawsze tych samych) i jedyne co mozna zrobić to ściągnąc save'a z późniejszego etapu rozrywki, ale tak chyba straci się spory kawałek fabuły.

Awatar użytkownika
balbin
Posty: 46
Rejestracja: pt 04 maja, 2007
Lokalizacja: Wadowice
Kontakt:

Post autor: balbin » śr 25 lut, 2009

masz może linka do save 100% ?? fabule można powtarzać dowolna ilość razy wiec będzie można przejść sobie te scenariusze które działają

Awatar użytkownika
Chris_BSAA
Posty: 214
Rejestracja: śr 25 mar, 2009
Lokalizacja: Toruń

Post autor: Chris_BSAA » ndz 19 kwie, 2009

Mam pytanie grał ktoś już w to na PC a jeżeli tak to jakiego emulatora używaliście

Diablo Stars
Posty: 110
Rejestracja: ndz 05 kwie, 2009
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Post autor: Diablo Stars » pn 27 kwie, 2009

No ja też jestem ciekaw , bo na Wii mi się źle strzelało xD Wolę starą myszkę :P

Awatar użytkownika
balbin
Posty: 46
Rejestracja: pt 04 maja, 2007
Lokalizacja: Wadowice
Kontakt:

Post autor: balbin » pt 01 maja, 2009

tu masz link do emulatora najnowszego http://www.nyleveia.com/daco/down.php?os=32&ver=3089 poza tym musisz ściągnąć plik XXXXXXXXX znajdziesz go gdzieś na necie linka ci nie mogę podać bo to bios wii tu jest link do save 100% http://rapidshare.com/files/228163482/Dolphin.rar.html z tym że jak go ściągniesz musisz sprawdzić swoje savy w jakim katalogu się zapisywały bo u mnie jest to 52425550 u was może być inna ze względu na inną wersje gry ale wystarczy zawartość mojego katalogu przekopiować i wkleić do swojego i powinno wszystko działać normalnie miłej gry

Diadem: Ściąganie biosu Wii legalne chyba nie jest...
Ostatnio zmieniony pn 04 maja, 2009 przez balbin, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Chris_BSAA
Posty: 214
Rejestracja: śr 25 mar, 2009
Lokalizacja: Toruń

Post autor: Chris_BSAA » ndz 03 maja, 2009

Rozumiem że będę w UC na PC sterował myszką czy tak ?

Awatar użytkownika
balbin
Posty: 46
Rejestracja: pt 04 maja, 2007
Lokalizacja: Wadowice
Kontakt:

Post autor: balbin » pn 04 maja, 2009

tak będziesz sterował myszką + klawiatura

ps Diadem i dlatego podałem tylko nazwę pliku który nazwali sobie producenci emulatora nie podałem linka wiec nie wiem po co to skasowałeś nazwę sobie można podać ... trochę przegiąłeś z cenzurą to nie jest link do biosu tylko nazwa pliku a to nie jest nielegalne wiec pomyśl zanim zrobisz cenzurę i kogoś upomnisz ....

Recoil: A Ty zacznij w końcu używać Shifta, Altu i interpunkcji bo nie da się tego czytać.

Diadem: Samo zachęcanie do piractwa jest już piractwem. Nie podanie linku do tego pliku wcale więc Cię nie tłumaczy.

[ Dodano: 05 Maj 2009 16:43 ]
Czyli twoim zdaniem napisanie nazwy jest problemem wiec sam pomyśl że jak by było równie dobrze nie można było by wymieniać tytułów muzyki filmów i gier wiec równie dobrze może powiedzieć że twoim zdaniem wymienienie nazwy Resident Evil jest zachęcaniem do piractwa najpierw pomyśl potem upominaj bo do puki nie ma linku to nie jest zachęcanie do piractwa ... boże MiGoo skądś żeś tego admina wytrzasnął ,nie przypominam sobie kogoś takiego chyba był nieaktywny jak byłem praktykantem ... ŻAL

Diadem:
1. Dalsza rozmowa, tylko na PM
2. Nie zgadzasz się z upomnieniem to wiesz co trzeba zrobić.


[ Dodano: 05 Maj 2009 19:54 ]
rób co chcesz nie jestem tu po to by sobie zawracać tobą głowę tylko by pomóc chłopką w potrzebie rozwiązując jakiś problem i pomagając czasem sam o coś pytając i myślę że oni są wdzięczni za pomoc i nie przeszkadzają im DUŻE litery itp ....

Diadem: Prosiłem, że dalsza rozmowa tylko na PM
Ostatnio zmieniony wt 05 maja, 2009 przez balbin, łącznie zmieniany 6 razy.

Awatar użytkownika
Chris_BSAA
Posty: 214
Rejestracja: śr 25 mar, 2009
Lokalizacja: Toruń

Post autor: Chris_BSAA » śr 21 paź, 2009

Witam właśnie wczoraj zacząłem grac w RE TUC na emulatorze i mam problem kiedy zabijam skorpiona to gra się zaczyna przycinać i się zawiesza wiecie może co jest grane ?

Awatar użytkownika
Kimiko
Posty: 52
Rejestracja: ndz 01 lis, 2009
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: Kimiko » pn 23 lis, 2009

Ile ja bym dała, żeby UC był na PieCa !
Chociaż, czemu by nie mogło być ??
Jakoś wszystkie części są na PC, to czemu ta być nie może...
" Żadna część państwa nie korzysta z przedłużającej się wojny. W wojnie niech twoim celem będzie zwycięstwo a nie długa kampania" - Sztuka wojny, Sun Zi

Awatar użytkownika
QuadraxiS
Posty: 192
Rejestracja: śr 09 gru, 2009
Lokalizacja: Terra Incognita

Post autor: QuadraxiS » śr 09 gru, 2009

Do Kimiko.nie wszystkie RE ukazaly sie na PC.To gra konsolowa i niech tak zostanie.Ale jak mniemam jestes z emulatorami zapanbrat wiec niech ci bedzie.Co do Kronik Umbreli na PC.
szanse sa,ale marne bo to w koncu exclusive title.A nawet jesli sie ukaze sie to i tak nic nie zastapi Wiilota+TV 42cale.Juz to widze.Monitor,ja,myszka i RE UC :hilfe:

Awatar użytkownika
Sas
Posty: 226
Rejestracja: pn 22 cze, 2009
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: Sas » sob 15 lis, 2014

Ogólnie ciekawi mnie czy ktoś próbował odpalić grę na PC i strzelać przy użyciu pada,
oraz czy ta osoba może mi doradzić jak tego dokonać, o ile w ogóle jest to wykonalne.
Moja antyczna klawiatura i myszka, specjalnie nie zdają egzaminu.
I drink the cup of the old life’s blood
But it trickles from the corner of my mouth
I wrap myself in earth
To bury the devils within the self
__________________________________
+1476+ Funeral http://store.1476cult.com/track/funeral

Awatar użytkownika
D4rk_Roxas
Posty: 123
Rejestracja: śr 06 lut, 2013
Lokalizacja: Z Polski

Post autor: D4rk_Roxas » sob 15 lis, 2014

Próbowałem, przeszedłem grę na padzie. xD
Obrazek

Awatar użytkownika
Sas
Posty: 226
Rejestracja: pn 22 cze, 2009
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: Sas » ndz 16 lis, 2014

Wspaniale! :D Zarzucisz może skromny poradnik jak sprawić magicznym sposobem aby wszystko pięknie śmigało na padzie? Byłabym wdzięczna :D
I drink the cup of the old life’s blood
But it trickles from the corner of my mouth
I wrap myself in earth
To bury the devils within the self
__________________________________
+1476+ Funeral http://store.1476cult.com/track/funeral

Awatar użytkownika
D4rk_Roxas
Posty: 123
Rejestracja: śr 06 lut, 2013
Lokalizacja: Z Polski

Post autor: D4rk_Roxas » ndz 16 lis, 2014

Sas, oczywiście, zapodaj me e-mail na PW to ci zapodam instrukcję, tylko, że jak się gra na padzie to zawsze celownik wraca na środek. Na myszce tak nie ma jakby co.
Obrazek

Awatar użytkownika
Bzduras
Posty: 1921
Rejestracja: czw 06 mar, 2008
Lokalizacja: Szczecin

Re: Emulacja

Post autor: Bzduras » pn 13 sty, 2020

Obecnie Dolphin jest na takim poziomie, że gram sobie w UC kupione z eShopu z poziomu emulatora za pomocą Wiimote :) Polecam taki styl grania.
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil: Umbrella Chronicles”