Mody do wersji PC

Również o Resident Evil 3.5
Awatar użytkownika
Salvin
Administrator
Posty: 1415
Rejestracja: czw 18 wrz, 2008

Post autor: Salvin » pt 26 lis, 2010

Klik

To jest patch 1.1 do azjatyckiej wersji.

Diego
Posty: 11
Rejestracja: wt 21 gru, 2010
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: Diego » wt 21 gru, 2010

Jak mam zainstalować Autoaim (czy jakoś tak)?Odpowiedź proszę mi dać na PW.

Awatar użytkownika
DoubleFace
Posty: 42
Rejestracja: sob 12 cze, 2010
Lokalizacja: Sztum

Post autor: DoubleFace » sob 08 sty, 2011

Czy jest ktoś z forum w posiadaniu Residenta 4 z CD-Action? Pożyczyłem płytę koledze, bo mam pudełkowego Resa, a nie zdążyłem zainstalować modów, np ten z poprawionymi teksturami i zwiększający ilość Ganados w Mercenaries. Ma ktoś linki albo poda nazwy tych modyfikacji?

Majorka636
Posty: 3
Rejestracja: pn 17 sty, 2011
Lokalizacja: Bełchatów

Post autor: Majorka636 » pn 17 sty, 2011

Witajcie!
Mam nadzieje ze pisze wogole w dobrym temacie bo jestem kompletnym laikiem komputerowym, no i w smie dlatego potrzebuje pomocy :/ czasem gram w rpgi, a dzis zobaczylam cdaction wlasnie z re4. Wszystko byłoby fajnie, tylko chcialabym zainstalowac do gry tego moda, zeby mozna bylo sterowac myszką. W "instrukcji" jest napisane: zawartość archiwum wklej do głównego katalogu gry - no i jako że nie jestem zadnym komputerowcem to nie rozumiem co ja mam zrobić :/ czy mam wejść w plik history, zaznaczyc jego zawartosc i klinąć kopiuj? Jesli tak to co dalej? Bo nie wiem co oznacza sformuowanie "głowny katalog gry". W folderze RE4 jest wiele plików i nie wiem, gdzie to się wkleja :/ narazie przenioslam poprostu caly plik history do folderu RE4, zrobilam to co dalej pisali w instrucji: uruchom plik loader, zaznacz pole manually load game, po czym recznie uruchom gre. Sorry, co to znaczy uruchom recznie? zaznaczylam "manually load game" i kliknelam w lewym dolnym rogu "load game" - ale nic sie nie dzieje, tak jakby sie zawiesilo :/
Przepraszam za tak proste w waszym mniemaniu pytanie, ale chetnie pogralabym sobie w ta gre, a niestety nie mam wsrod znajomych osob graczy, wiec tylko do Was moge sie zwrocic z tym pytaniem.
Pozdrawiam serdecznie i prosze o odpowiedz :)

Awatar użytkownika
Szakal
Moderator
Posty: 1597
Rejestracja: czw 02 kwie, 2009
Lokalizacja: Wola

Post autor: Szakal » pn 17 sty, 2011

Witaj i Ty :rad10: . Na początek mała uwaga: staraj się używać polskich znaków w postach :rad10: .

1. "Główny katalog gry" to właśnie ten folder w którym znajdują się wszystkie pliki z gry :rad10: .
2. Kliknij prawym klawiszem na archiwum z modem, daj rozpakuj. Wejdź do nowo utworzonego folderu. Skopiuj wszystkie pliki i wklej je do folderu RE 4. Możesz też od razu wypakować je do folderu z grą używając opcji "wypakuj do".
3. Postępuj dalej według instrukcji.
4. Uruchom ręcznie to znaczy, że musisz uruchomić grę z launchera znajdującego się w folderze z grą.
Złe oko moderacji czuwa.

Majorka636
Posty: 3
Rejestracja: pn 17 sty, 2011
Lokalizacja: Bełchatów

Post autor: Majorka636 » pn 17 sty, 2011

Dziękuję bardzo - znaków będę już używać :)
Kwestia jest taka że zainstalowałam tego moda z płyty i ja tam nie mam żadnego archiwum... mam plik bio4_mouseaim, a w środku 6 plików: dinput8, dinputhook, history, loader, readme, setuptool - więc nie mam żadnego pliku który nadawałby się do rozpakowania :/

Awatar użytkownika
Szakal
Moderator
Posty: 1597
Rejestracja: czw 02 kwie, 2009
Lokalizacja: Wola

Post autor: Szakal » pn 17 sty, 2011

Hmm, więc skopiuj je wszystkie i wklej do folderu z grą.
Złe oko moderacji czuwa.

Majorka636
Posty: 3
Rejestracja: pn 17 sty, 2011
Lokalizacja: Bełchatów

Post autor: Majorka636 » pn 17 sty, 2011

No właśnie też wpadłam na ten pomysł ;) skopiowałam, ale 2 pliki mają tę samą nazwę - readme i setuptool, więc zaznaczyłam żeby tych plików nie zmieniał na te z moda... włączyłam grę tym launcherem i... dalej nie mogę ruszać myszką :/

Awatar użytkownika
Szakal
Moderator
Posty: 1597
Rejestracja: czw 02 kwie, 2009
Lokalizacja: Wola

Post autor: Szakal » pn 17 sty, 2011

Zmień te pliki na te z moda.
Złe oko moderacji czuwa.

Awatar użytkownika
Arc
Posty: 217
Rejestracja: wt 14 lut, 2017
Lokalizacja: z szafy

Re: Mody do wersji PC

Post autor: Arc » pt 16 paź, 2020

https://www.youtube.com/watch?v=BRZL-vt4LjQ

Mod dający postacie z The Last of Us (jak można się domyślić chodzi o Joela oraz Ellie a może i jacyś przeciwnicy w dokończonej wersji moda) oraz niektóre mechaniki, na filmiku jest pokazane, że np. jak w TLoU można rzucać cegłami.

To był jeszcze mod demo dwa lata temu, może się dalej rozwinął ten modzik bo ciekawa odmiana no i pomysł.



EDIT: istnieją jakieś sposoby na tłumaczenie RE4 ? Chodzi o napisy w grze - te, które da się zmienić.
Obrazek

Awatar użytkownika
RVRE
Posty: 703
Rejestracja: ndz 07 wrz, 2014
Lokalizacja: ---

Re: Mody do wersji PC

Post autor: RVRE » pt 16 paź, 2020

Chyba najlepszy mod jaki powstał. Motyw z cegłą nawet zabawny bo to reskin jajka ;D

PSKING
Posty: 1034
Rejestracja: ndz 18 sty, 2015
Lokalizacja: Wielkopolska

Re: Mody do wersji PC

Post autor: PSKING » pn 19 paź, 2020

Właśnie. Nie wiem czy to dobry temat, ale istnieje spolszczenie do Re4 na PC? Niestety Capcom nie dodaje tłumaczenia do żadnej swojej starej gry. Wiem że Re5 miało, już wiele lat temu.

Awatar użytkownika
RVRE
Posty: 703
Rejestracja: ndz 07 wrz, 2014
Lokalizacja: ---

Re: Mody do wersji PC

Post autor: RVRE » pn 19 paź, 2020

Internet podpowiada że tak.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 4”