[Pomoc] Problem z uruchomieniem - wersja PC

sadler
Posty: 8
Rejestracja: ndz 12 paź, 2008
Lokalizacja: Szczecin

[Pomoc] Problem z uruchomieniem - wersja PC

Post autor: sadler » śr 23 wrz, 2009

Cześć
Właśnie kupiłem resident evil 5 pc i instaluje wszystko ładnie uruchamiam i wyskakuje bład
Wystąpił problem z aplikacją re5dx9.exe i zostanie ona zamknięta
O co chodzi ?
Mój komp to :
pentium 4 3.2
1gb ram
karta graficzna ati radeon x1950 pro 256 mb
Z góry dzięki za pomoc
Ostatnio zmieniony wt 08 gru, 2009 przez sadler, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
xBlazex
Posty: 120
Rejestracja: śr 10 gru, 2008
Lokalizacja: Sztum

Post autor: xBlazex » śr 23 wrz, 2009

Ten sam problem ma mój kumpel,wyszło na to ze ma za słaby komp:/
A beautiful way to become infected, alone or with others

Awatar użytkownika
Radom Wesker
Posty: 18
Rejestracja: wt 22 wrz, 2009
Lokalizacja: Raccoon City

Post autor: Radom Wesker » śr 23 wrz, 2009

dx9 oznacza że masz cos directxem proponuje zainstalowac jeszcze raz zainstalowac directa, a pozatym mam pytanie jaki masz system XP czy Vista ??
Ostatnio zmieniony śr 23 wrz, 2009 przez Radom Wesker, łącznie zmieniany 1 raz.
Farewell to my life...
Farewell to my home...
This is my last change for survival...
My last escape...

sadler
Posty: 8
Rejestracja: ndz 12 paź, 2008
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: sadler » śr 23 wrz, 2009

Właśnie zinstalowałem nowego directx 9 z sierpnia 2009 i tak to nie pomogło .
Mam xp

Awatar użytkownika
Radom Wesker
Posty: 18
Rejestracja: wt 22 wrz, 2009
Lokalizacja: Raccoon City

Post autor: Radom Wesker » śr 23 wrz, 2009

zainstaluj directa jeszcze raz wersję 9.0c powinna być na płycie z grą
Farewell to my life...
Farewell to my home...
This is my last change for survival...
My last escape...

sadler
Posty: 8
Rejestracja: ndz 12 paź, 2008
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: sadler » śr 23 wrz, 2009

Jak chcem zainstalować direxca z płyty i instaluje sie to przy końcu instalcji wyskakuje bład
Wystąpił wewnętrzny bład systemy :(

Awatar użytkownika
Radom Wesker
Posty: 18
Rejestracja: wt 22 wrz, 2009
Lokalizacja: Raccoon City

Post autor: Radom Wesker » śr 23 wrz, 2009

To pobierz directa z jakiejś strony tylko ważne żeby była wersja 9.0c
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Radom Wesker, łącznie zmieniany 2 razy.
Farewell to my life...
Farewell to my home...
This is my last change for survival...
My last escape...

sadler
Posty: 8
Rejestracja: ndz 12 paź, 2008
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: sadler » śr 23 wrz, 2009

No to ściągnołem diretx9.0c z sierpnia tego roku i nic nie pomaga

Awatar użytkownika
Radom Wesker
Posty: 18
Rejestracja: wt 22 wrz, 2009
Lokalizacja: Raccoon City

Post autor: Radom Wesker » śr 23 wrz, 2009

To spróbuj z marca. Link poniżej
http://www.pobieralnia.pl/plik-540-directx.html

Ps. Czy to Orginalny RE czy pirat ??
Ostatnio zmieniony śr 23 wrz, 2009 przez Radom Wesker, łącznie zmieniany 1 raz.
Farewell to my life...
Farewell to my home...
This is my last change for survival...
My last escape...

sadler
Posty: 8
Rejestracja: ndz 12 paź, 2008
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: sadler » śr 23 wrz, 2009

Oczywiście że orginalny zamówiony prosto ze sklepu cenegi w dniu premiery .
Już pobieram

[ Dodano: 23 Wrz 2009 18:50 ]
Nie pomaga ciągle wyświetla się błąd. :(

Awatar użytkownika
Radom Wesker
Posty: 18
Rejestracja: wt 22 wrz, 2009
Lokalizacja: Raccoon City

Post autor: Radom Wesker » śr 23 wrz, 2009

<tu był link, którego być tu nie powinno>

Na tej stronie użytkownik bethons opisał problem z directem. Może to pomoże??

Bzdursky: czytaj regulamin, linki do pirackish stron są zabronione na tym forum. Warn i poćwicz.
Ostatnio zmieniony śr 23 wrz, 2009 przez Radom Wesker, łącznie zmieniany 3 razy.
Farewell to my life...
Farewell to my home...
This is my last change for survival...
My last escape...

sadler
Posty: 8
Rejestracja: ndz 12 paź, 2008
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: sadler » śr 23 wrz, 2009

Zrobiłem dokładnie to co użytkownik napisał rzeczywiście poprawiła się roździelczość jak gra się uruchamia lecz i tak pojawia się błąd
Dzięki za pomoc :rad1: :rad13:

Bzdursky: ja za to polecam nadrobić ortografię, interpunkcję i składnię. Też pomaga, nie tylko na forum.
Ostatnio zmieniony śr 23 wrz, 2009 przez sadler, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Radom Wesker
Posty: 18
Rejestracja: wt 22 wrz, 2009
Lokalizacja: Raccoon City

Post autor: Radom Wesker » śr 23 wrz, 2009

No to już nie wiem jak ci pomóc jak coś znajdę to dam znać. Mam nadzieję, że jak będę miał RE 5 to nie będę miał takich problemów.
Farewell to my life...
Farewell to my home...
This is my last change for survival...
My last escape...

sadler
Posty: 8
Rejestracja: ndz 12 paź, 2008
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: sadler » czw 24 wrz, 2009

Udało się!!!
Lecz gdy klikam na uruchom grę to pokazuje się filmik i widze tylko napsiy i twórców.Gdy filmik się kończy lub gdy go pomijam to pokazuje mi się błąd. :smut8:

Kolus
Posty: 2
Rejestracja: czw 24 wrz, 2009
Lokalizacja: Widzew Łódź

Post autor: Kolus » czw 24 wrz, 2009

witam. po wlaczaniu gry pokazuje mi sie komunikat :
initRpl Failed Errorcode:80070002
wie ktos co moze powinienem zrobic?

Recoil: Przede wszystkim używać Shiftu i Altu...

[ Dodano: 25 Wrz 2009 13:45 ]
shiftu i altu tzn?;D :smiech1:

[ Dodano: 26 Wrz 2009 01:05 ]
ludzie ! moze mi ktos pomoc? jak odpalam gre z jednej ikony to wywala wlasnie error code jak wyzej a jak z 2 jest wczytywanie potem sie laduje dochodzi do 60 % paska 3 min stoi i resetuje mi sie komputer;/
Ostatnio zmieniony czw 24 wrz, 2009 przez Kolus, łącznie zmieniany 1 raz.

kolesgit16
Posty: 1
Rejestracja: wt 08 gru, 2009
Lokalizacja: Hajnówka

RE5DX9.exe Po jakimś czasie

Post autor: kolesgit16 » wt 08 gru, 2009

błąd Wystąpił problem z aplikacją RE5DX9.exe i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty. Przepis dla tych którzy mają ten błąd. Jak masz monitor domyślny w panel sterowania ekran to weś zainstaluj sterowniki do ekranu do twego monitora i działa znów!! ide grać :) Spoko - Sory nie wiedziałem :d

by Deus Ex: Życzę przyjemnej gry, ale usuwanie adnotacji moderatorów bez zezwolenia jest zabronione i karane ostem. Nie rób tego więcej.
Ostatnio zmieniony śr 09 gru, 2009 przez kolesgit16, łącznie zmieniany 8 razy.

Kolus
Posty: 2
Rejestracja: czw 24 wrz, 2009
Lokalizacja: Widzew Łódź

Post autor: Kolus » wt 02 mar, 2010

Siemano. wyskakuje mi taki problem e_fail : Xliveinitalize(&xii)
wie ktos moze o co chodzi?

[ Dodano: 02 Mar 2010 23:25 ]
ok uporalem sie z tym :D ale teraz przy wlaczaniu gry wyskakuje mi komunikat cos z loadresource.arc 2 :|

konsacz
Posty: 1
Rejestracja: czw 04 mar, 2010
Lokalizacja: Chełm

Prośba o poradę

Post autor: konsacz » czw 04 mar, 2010

Witam. Podczas gry w RE 5, w trakcie cut-scenek dźwięk wyprzedza obraz, podczas gdy w trakcie normalnej rozgrywki wszystko działa bez zarzutu. Gram na systemie Win. 7 Home Premium x 64. Czy ktoś miał podobny problem i wie jak go rozwiązać?

Temat scalono z wątkiem już istniejącym.
Ostatnio zmieniony czw 04 mar, 2010 przez konsacz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bzduras
Posty: 1858
Rejestracja: czw 06 mar, 2008
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: Bzduras » czw 04 mar, 2010

Nie jestem do końca pewny bo nie miałem styczności z wersją PC, ale raczej na pewno powinno pomóc włączenie synchronizacji pionowej (V-Sync) w opcjach gry (jeżeli takowe ustawienie jest dostępne) lub wymuszenie go w panelu karty graficznej.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jedu Alomar
Posty: 192
Rejestracja: czw 01 sty, 2009
Lokalizacja: Toronto

Post autor: Jedu Alomar » pt 25 cze, 2010

Witam
Mam problem z grą, a konkretnie z multiplayerem. Nie mogę połapać się z tym Windows Live. Miałem profil Offine, chciałem go przerobić na Online, niby coś sie zaktualizowało, ale nadal nie mogę dołączyć do gry. Może ktoś napisać co i jak po kolei robić ?
Z góry dzięki.

Deus Ex: Nie dubluj postów.
Ostatnio zmieniony pn 28 cze, 2010 przez Jedu Alomar, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 5”