Chciałbym zobaczyć ten filmik, o którym wspominasz RON!N. Później podrzucę jeszcze od siebie o tym czy jest sens z 240 fps jak będzie ciekawy bo jeszcze nie oglądałem.
Tutaj filmik o wersji RE4 ze steama w 60 klatkach na professional.
https://www.youtube.com/watch?v=Wq2Zw9kfH8w
Koleś przez ponad 5 godzin każdy fragment opisuje jak przejść, różne sposoby, różnice w pewnych momentach między 30 a 60 klatkami, w której sekundzie i z której strony ominąć konkretnego przeciwnika. Dzięki jego wskazówkom doszedłem do walki z "Rasputinem"

co wcześniej na pro wioski nie mogłem przejść zanim poszli grać w Bingo

Teraz za czwartym razem przeszedłem tylko nie pruje na czas a rozwalam beczki i zbieram ammo jak oczyszcze teren z przeciwników. To że z granatem lub bez niczego biegnie się szybciej wiedziałem ale, że z wyrzutnią?! Bardzo ciekawy film, zobaczymy jak mi pójdzie dalej

Proponuje chociaż z 10 minut obejrzeć.
Przeszedłem RE4 wiele razy ale nic z tego nie wynosiłem a tutaj tyle ciekawostek.
Czy dając retry od ostatniego checkpointa czas z poprzedniej nieudanej próby się wlicza do całości?
Kineskopy wybaczały jak to ładnie określiłeś RON!N ale i Błogosławiły

więc jak już wspominałem posiadam obok siebie plazme (te pierwsze ciężkie i prądożerne ale za to wejść tyle, że można się pobawić, w nowych nawet SCARTa często nie ma a o chinchach nie wspomne

) a obok kineskopowy no bo gdzie uzyskamy idealną czerń? Dobra starczy heh. Chciałem tylko pokazać ten film z RE4 gdzie istotną rolę odgrywa w speedrunnowaniu.
Do RVRE: to oczywiste, że film puszczony w 1000 klatkach będzie się odtwarzał baaardzo wolno. Starsze, nieme filmy z początku XX wieku miały niewiele mniej niż te obecne a są nienaturalnie przyspieszone.