Solucje Porady
Re: Solucje Porady (spoilery inside)
Najgorszy jest ten główny atak prawą łapą, bo tutaj trzeba się wstrzelić idealnie w timing. Z końcem jednego uniku już musisz zaczynać następny, ale też nie można za szybko. Trudno to na początku wyczuć, z czasem jednak dochodzi się do wprawy. Inna sprawa, że ten atak to po prostu chamski troll. Ilość uderzeń jest zmienna, od 5 do 8, z czego na pewno są 4 z rzędu, a później to już loteria do 7. Ostatnie zawsze jest z sekundowym opóźnieniem. I to jest właśnie ten troll, bo na wyczucie czy ostatnie uderzenie w combo będzie 4, 5, 6, 7 a potem kończące masz dosłownie ułamek sekundy. Powoduje to sporo komplikacji. Jeżeli zrobisz unik instynktownie, a on ma właśnie opóźnienie to giniesz i cała walka od początku. Jak się minimalnie spóźnisz, bo uznasz że jednak dany cios jest ostatnim w combie a nie będzie, też giniesz.
No widzisz, a takie Soulsy są rozchwytywane, bo przeciwnicy są hiper OP, a nasza postać to lojtas spod sklepu.
I ten Nemesis to jest przykład źle zaprojektowanej walki. Ludzie już chcą, żeby tego bossa osłabić i ... nie dziwię się. To potyczka z systemem 0-1. Jeżeli lubisz grać bez wspomagań to będzie się to wiązało z mnóstwem podejść i frustracją albo po którymś niepowodzeniu sięgniesz po nieskończoną broń i inne dodatki, bo już masz dość. Ok fajnie jak rozgrywka jest trudna i wymaga taktycznego myślenia. Tutaj tego nie ma, liczy się tylko zręczność i jak najszybsze klikanie. Wystarczy zobaczyć ile osób w temacie RE5 narzekało na Ndesu na poziomie professional. No może nie narzekało, ale ilu sprawiał problem ten etap. A przecież tamta walka nie była skomplikowana, ot tylko mierzysz i strzelasz, nawet się nie poruszamy. A serio, brodaty El Gigante to jest "nic" przy Nemesisie na Inferno. Taka tam wskazówka dla osób, które będą podchodzić do gry
Ja zauważyłem że największy problem to ogromna losowość jak atakuje z łapy ten nemesis, raz walnie 3 razy, a raz 5! czasem i 6... nigdy nie wiadomo ile razy walnie i ciężko wyczuć kiedy można już bezpiecznie zrobić kontrę po uniku, parę razy padłem bo już myslałem ze więcej razy jak 5x z rzędu nie walnie... no i walnął kolejny i od nowa...
Ale po chyba 20 próbie zaczęła drażnić nawet ta animacja gdy jill podnosi tego rail guna, po co mi to oglądać tysiąc razy...
Ale po chyba 20 próbie zaczęła drażnić nawet ta animacja gdy jill podnosi tego rail guna, po co mi to oglądać tysiąc razy...
- Patriota_1988
Re: Solucje Porady
Witam próbuje wbić trofeum mól książkowy, ale zbierając akta z pokoju Jill,to te akta nie są wliczone,wie ktoś co to może być??? Gram na Xbox series s jeśli ma to znaczenie.
- Nemesis US
Sekiro przy tym starciu pachnie rozgrzewką dla bobasków.
- Patriota_1988
Jak zdobyć wszystkie stroje łącznie z tym z oryginalnej gry, gram na Xbox series X, może ktoś pomóc ??? Aha i dlaczego pisze w grze game for Windows??
- Patriota_1988
Może mi ktoś powiedzieć w końcu czy nie bo nie wiem jak zdobyć strój dla Jill z oryginalnej gry ten z zawiązaną bluzą w około bioder z niebieską bluzką i z tą czarną spódniczką w , której wygląda sexi <3
Kup. To jest DLC. Nie wiem jak możesz tego nie widzieć.
Nie da się tego kupić bo to dodatek pre-orderowy
Do trzech minut byś gościu poświęcił zamiast szerzyć fałszywe informacje.
https://store.playstation.com/pl-pl/pro ... FCOSDLC001
https://store.playstation.com/pl-pl/pro ... FCOSDLC001
To musieli to zmienić, bo nie dało się tego kupić w okolicach premiery gry. Było zaznaczone, że dodatek pre-orderowy w sklepach cyfrowych. Pewnie wrzucili razem z tym odblokowywaniem wszystkiego za kasę. W sumie dobrze, bo na Switchu 2 można będzie grać w tym stroju.
Według wayback machine to dopiero od 2023 roku te DLC można było kupić.
Według wayback machine to dopiero od 2023 roku te DLC można było kupić.