[Ogólny] Dyskusje ogólne
Re: [Ogólny] Dyskusje ogólne
Dla mnie to wciąż super gra. Na PS5 przeszedłem dwa razy. Ta gra jest alternatywną wersją Re3, trudno mówić, że to remake. Nemesis...to po prostu zupełnie inny koncept niż w oryginale, brakuje różnych ścieżek, czy dodatkowej zawartości. Mimo tego, nie ma irytującego komara zwanego Mr.X, gry nie trzeba na siłę przechodzić 4 razy, gameplay jest po prostu lepszy niż w dwójce, Carlos jest wybitny, lubię tą Jill. Wolę tą część od Re2.
Hmm...?
Gameplay jest niemal identyczny jak w RE2R. Grafika też nie różni się specjalnie. Praktycznie RE3R mogłoby być DLC do dwójki.
Gameplay jest niemal identyczny jak w RE2R. Grafika też nie różni się specjalnie. Praktycznie RE3R mogłoby być DLC do dwójki.
Złe oko moderacji czuwa.
Uniki i kontry BARDZO zmieniają dynamikę. W dodatku zombie są bardziej agresywne a gra daje więcej możliwości wywalenia się. Re2 to ciągła ucieczka i walka o przetrwanie. Nawet bossy nie do końca polegały na koszeniu ich amunicją w przeciwieństwie do Re3. Ta gra zdecydowanie różni się od Re2, choć wiadomo, jedno jest rozwinięciem drugiego.
- Patriota_1988
Powinni dodać jakieś dlc gdzie by były wielkie pająki i grave digger bo jednak nostalgia pozostanie, a wy co o tym sądzicie ??? Proszę o szczere odpowiedzi 

DLC które przywraca część lokacji i przeciwników z oryginału? Brałbym od razu. Niestety takie coś nie powstanie nigdy.
Złe oko moderacji czuwa.
- Leon. KennedY
Zamknięty temat. Capcom już nic nie doda, nigdy.
Re4 pokazało, że DLC w rimejkach jest jak najbardziej możliwe. Uwielbiam tą grę, ale mogło jej być zdecydowanie więcej. Brak wielu lokacji, przeciwników, mechanik czy mercenaries, które samo w sobie mogło dojść jako DLC. Nikt mi nie wmówi, że nie było by chętnych. To jedna z najlepiej sprzedających się gier Capcomu.
Po pierwsze od premiery gry minęło już kilka lat. Capcom jest teraz skupiony na nowszych grach i nie będzie tracił sił i środków na tworzenie dodatków do swoich starszych tytułów.
Po drugie Capcom nigdy nie wydał żadnego DLC, które zmieniłoby lub zmodyfikowało już istniejące gry. Po wydaniu dla Capcomu gra jest kompletna i ogranicza się on jedynie do wydania patcha, lub dodania dodatkowych trybów gry, lub jakiś dodatkowy scenariusz jak w przypadku RE4 Remake.
Po drugie Capcom nigdy nie wydał żadnego DLC, które zmieniłoby lub zmodyfikowało już istniejące gry. Po wydaniu dla Capcomu gra jest kompletna i ogranicza się on jedynie do wydania patcha, lub dodania dodatkowych trybów gry, lub jakiś dodatkowy scenariusz jak w przypadku RE4 Remake.
Złe oko moderacji czuwa.
W czym to się gryzie z tym co pisałem?
Nie napisałem ani razu o tym, iż teraz ta gra mogłaby dostać DLC. Jest to nierealne w tej branży.
Po drugie, DLC którego mi brakowało, to właśnie jakiś mercenaries. Nie wiem, czy bano się reakcji ludzi, czy po prostu chciano iść z serią do przodu.
Trójka, mój ulubiony remake z trylogii, to w mojej opinii totalnie zmarnowany potencjał. Nie przez to, iż brakuje wyborów etc. To zupełnie inna gra. Fajna i bez tego. To zmarnowany potencjał, bo nic a nic do niej nie dodano po premierze.
Zresztą...powodem zapewne jest Resistance. Pieniążki z mtx, w wiecznie żywej grze multi. Tsa. Coś nie wyszło.
Nie napisałem ani razu o tym, iż teraz ta gra mogłaby dostać DLC. Jest to nierealne w tej branży.
Po drugie, DLC którego mi brakowało, to właśnie jakiś mercenaries. Nie wiem, czy bano się reakcji ludzi, czy po prostu chciano iść z serią do przodu.
Trójka, mój ulubiony remake z trylogii, to w mojej opinii totalnie zmarnowany potencjał. Nie przez to, iż brakuje wyborów etc. To zupełnie inna gra. Fajna i bez tego. To zmarnowany potencjał, bo nic a nic do niej nie dodano po premierze.
Zresztą...powodem zapewne jest Resistance. Pieniążki z mtx, w wiecznie żywej grze multi. Tsa. Coś nie wyszło.
- Leon. KennedY
Dokładnie, ta gra to po prostu inna gra. I tak w moim odczuciu powinno się ją traktować. Jako wariacja do RE3. Coś jak niby remake Silenta jedynki, który też cholernie się różni od oryginału. To, że po premierze nic nie dodali nawet mnie nie dziwi... Zrobili, skończyli jak najszybciej i poszli dalej. Trochę po macoszemu, ale cóż zrobić?
Gra zarobiła. To jeden z najlepiej sprzedających się tytułów Capcomu. Jeśli plotki są prawdziwe, to taśmowo cały czas tworzą kolejne gry z serii.
Różnice między tym a oryginałem. Jedna. Cała gra.
Różnice między tym a oryginałem. Jedna. Cała gra.