REmake Remastered HD (PS4, XONE, PC, PS3, X360)
- Patriota_1988
Re: REmake Remastered HD (PS4, XONE, PC, PS3, X360)
Na normalu wbiło, chyba faktycznie był to glitch bo pisało, że obojętnie na jakim poziomie,a tu tylko na normalu podziałało, dziwne.
Jak mówiłem, trofea w tych grach potrafią być dziwne. Osiągnięcia w tym przypadku. Zakładam, iż to kwestia bycia starą grą, która była robiona pod inne konsole.
Na DS jest rzeczywiście fajna wersja jedynki, ma więcej dodatków niż wersje na PS1, ale trzeba być ślepym i głuchym by uważać remake za gniota i wersję gorszą od tego co jest na PS1/Saturnie i DSie.
Remake to najlepszy Resident Evil 1 pod każdym względem i kwintesencja survival horroru. Lepsza grafika, lepszy voice acting, gra jest straszniejsza, ma więcej zawartości, lepszą oprawę audio, mroczniejszy klimat i jest trudniejsza od oryginału.
Wersja na GC i Wii oczywiście jest tu na szczycie. Remaster z 2014 roku jest ocenzurowany (zamienili nagie zombiaki z laboratorium na ubrane).
Kwintesencja survival horroru to nie argument, a opinia. Mnie ten remake nudził. Nie jestem fanem. Zdecydowanie wolę CV a zwłaszcza trójki, która jest moją drugą ulubioną częścią. A może słyszałeś, że istnieją różne gusta?
Ps. Wolałem Zero, bo przynajmniej było czymś bardziej oryginalnym.
Ps. Wolałem Zero, bo przynajmniej było czymś bardziej oryginalnym.