Yup, to swoją drogą (offtopując nieco - ten filmik to chyba jedna z nielicznych rzeczy powstałych w ramach "społeczności" RE, która imo jest choć trochę zabawna - nie wiem jak to jest, ale spotykałem się już "humorystyczną stroną" twórczości w przypadku róznych gier czy filmów, ale te powiązane z RE wydają mi się najsłabsze). Zresztą, okazuje się że nawet w rzeczywistości ludzie często biorą obraz "bondowski" służby specjalnych nazbyt serio - po dziś dzień niemało ludzi starających się o pracę w ramach instytucji pokroju BBN (możliwe, że za granicą jest podobnie, ale nie miałem okazji zweryfikować tego), ma w umyśle obraz "agenta" rodem z filmów akcji. Nie muszę chyba dodawać, że szybko dostają odpowiedź odmowną tudzież jej brak

Dobra, koniec tego offtopu.
A właśnie - w sumie dopiero teraz przyszło mi na myśl, że dopiero w tym filmie pokazano jakieś takie bardziej "przyziemne" aspekty życia bohaterów - vide Leon "kurujący się" wódką w zakończeniu czy wspomnienie o wspólnej nocy z Adą (no chyba że w tej drugiej kwestii chodziło o coś innego, niż mi się wydaje

). Cóż, w sumie można by to zaliczyć filmowi na plus, jeśli rozpatrujemy go jako część "serii" (swoją drogą to nie wiedziałem nawet, że to element "kanonu").
Tak swoją drogą - chciałbym, żeby Adzie w końcu powinęła się noga w jakiejś części serii. No i żebyśmy w końcu dowiedzieli się czegoś więcej o jej motywach działania, przeszłości itd. Bo jak na razie to rzeczywiście wychodzi tu obraz kuriozalny jak nie wiem. Co pochwyci jakiegoś wirusa/pasożyta, to się okazuje, że "nie, jednak go nie odda" zleceniodawcy. Dziwne, że w ogóle ktoś chce ją zatrudniać

A i o środowisku przestępczym, w jakim Ada się obraca (w końcu te wszystkie "brudne zlecenia" nie biorą się znikąd) też bym coś chętnie zobaczył.
Odnośnie "chyba-Simmonsa" - na 100% pewien nie jestem, bo pokazano go z innej perspektywy, niż można było go zobaczyć podczas gry, ale jakoś ta mała broda i ogólny zarys postaci pasuje mi do gościa. A i odzienie wierzchnie Ady w tej scenie wydaje się całkiem podobne do tego z RE6. A że z tego co pamiętam, film wyszedł jakoś w okolicy premiery szóstki na konsolach, nie zdziwiłbym się, gdyby faktycznie koleś z zakończenia filmu był Simmonsem.
Heh, możliwe że się z Tyrantami omyliłem, jakoś tak słabo się orientowałem z "pozagrowej" (a dokładniej to tej "nieprzedstawionej bezpośrednio") historii serii i tego, co się działo "dookoła".