Wrażenia z wersji PC

Również o Resident Evil 3.5
Awatar użytkownika
MiGoo
Zarząd
Kontakt:

Post autor: MiGoo »

Niero pisze:Skisiłbym się za 8 dych :P

W Ultimie stoi po 8 dyszek :P
http://www.ultima.pl/itemnfo.php?id=3809&afid=628 :rad12:
Dark Prince

Post autor: Dark Prince »

Z drugiej strony to jednak fajnie. Bo raczej Cenega da grę z patchem, spolszczeniem dodatkiem, więc będzie dobrze. A CDA oceni polską wersję, jak zawsze to robią to na pewno dostanie dobrą ocenę (o ile spolszczenie prezentować się będzie dobrze). CDA zawsze zwraca uwagę na jakość wydania, tak więc myślę, że jednych z cytatów, które będzie można zapożyczyć z recenzji spolszczenia będzie "zapomnijcie o tamtej ocenie..." :P .
Awatar użytkownika
Niero
Kontakt:

Post autor: Niero »

Sorka, chciałem napisać "skusiłbym się".
Dzięki Migoo, ale jak dam za przesyłkę, to prawie tak jak stówka :P
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Jeżeli kupywałeś już w Ultimie jakąś konsolkę to dostajesz kartę stałego Klienta, ja z niej korzystam a jest opłacalne 5% zniżki na wszystkie produkty, a cena takiej gry jak RE4 i dodatku nie jest duża
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Tyrantx

Post autor: Tyrantx »

odnośnie Ultimy założonej przez kolesi należących do czasopisma neo ,mają przyporowe ceny ,wiem bo mieszkam w wawie od urodzenia i handlowałem na giełdzie (ul. Grzybowska potem koło "Stodoły"),więc jak przyjedziesz do wawy to atakuj na giełdę tam cię nie okradną...sory ale wieloletnie doświadczenie...tak tak gulasz biznesmen też tam bywał../..

Głos z tostera: Prosze by bardziej na temat pisac...
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Tyrantx, łącznie zmieniany 2 razy.
STARSSss.......
Awatar użytkownika
Niero
Kontakt:

Ale ja nic w ultimie nie kupowałem :P

Heh, peszek, kiedyś i tak kupię wersję PL... jak będzie w jakimś czasopiśmie, albo Taniej Serii xD
Dark Prince

A Cenega na pewno za rok czy dwa wepchnie RE4 to Super$eller.
Awatar użytkownika
Niero
Kontakt:

Lepiej za miesiąc :P
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Ehh przecież cena nie jest tak wysoka, porównujac niektóre gry z konsol :smiech6:
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Naleśnik

Post autor: Naleśnik »

Mam pytanko o polską wersję i tego patcha co poprawia grafę. Więc mam RE4 PL ale w readme jest napisane wersja: 1.0.0. A mówiło się że wersja od Cenegi będzie już załatana. Czy może mi ktoś powiedzieć jak to jest na prawdę?
Awatar użytkownika
Barry

Post autor: Barry »

Wersja od cenegi posiada już zainstalowanego patcha :rad11:
Awatar użytkownika
Archont

Post autor: Archont »

Re4 jesli chodzi o pc wersje to jest takie sobie, myslalem ze bedzie to cos lepszego, brakuje mi takich mrocznych elementow gry. To mi przypomina tomb ridera a nie horror ;/

na ps2 nie mialem okazji testowac.
Dark Prince

Mówisz o samej wersji PC, czy ogólnie o RE4?
Awatar użytkownika
Tyrantx

Archont pisze:Re4 jesli chodzi o pc wersje to jest takie sobie, myslalem ze bedzie to cos lepszego, brakuje mi takich mrocznych elementow gry. To mi przypomina tomb ridera a nie horror ;/

na ps2 nie miałem okazji testować .
przecież wszystkie wersje jeśli chodzi o merytorykę czy system gry są takie same,(istnieją tylko różnice jakościowe graficznie...gemecube naj..)
STARSSss.......
Dark Prince

Brakuje mu mrocznych elementów, lol.
Awatar użytkownika
Prisonbull

Post autor: Prisonbull »

Wracając do tematu, to grafika jest jak w starym filmie- (PS2 Górą!!!) Ciężko grać na klawiaturze, ale jak się ma dodatek do myszki - Mouse Loader to nawet spoko...
Awatar użytkownika
Tyrantx

Prisonbull pisze:Wracając do tematu, to grafika jest jak w starym filmie- (PS2 Górą!!!)
he he..chyba szanowny pan Prisonbull nie testował wersji z patchem lub re4 pl pc,+wysoka rozdzielczość+włączony antyaliasing i filtrowanie anizotropowe+pad usb lub dualshock przez ps2 konwerter.....,wtedy ver.ps2 wypada blado....
STARSSss.......
Pueblos

Post autor: Pueblos »

Prisonbull pisze:dodatek do myszki - Mouse Loader
To jest MouseAim!
AYE
FurryPiter

Post autor: FurryPiter »

Zanim zagrałem w 4rtą część, byłem do niej bardzo negatywnie nastawiony... A to że zamiast zombie są wieśniaki, a to kamera inna... No cóż zmieniłem trochę zdanie po tym, jak grę ukończyłem. 1szy raz uruchamiając RE 4, byłem podekscytowany, że wreszcie mogę się przekonać, czy ta gra rzeczywiście jest tak kiepska jak myślałem, czy może przeżyję miłe zaskoczenie. Po zabiciu 1szego wieśniaka (używałem wtedy klawiatury + myszki) pomyślałem że nigdy tej gry nie przejdę z tak kiepskim sterowaniem. Postanowiłem spróbować jeszcze raz, używając tylko klawiatury. Na początku było ciężko, lecz po godzinie gry się jakoś przyzwyczaiłem. Arsenał broni, dosyć spory chociaż i tak przez większość gry używałem ciągle te same bronie. Jeśli chodzi o poziom trudności, grając na easy gra była zdecydowanie za łatwa, np. przy walce z salazarem, wystarczył jeden strzał z wyrzutni rakiet i przeciwnik leżał... To ma być boss ? Kiedy w poprzednich częściach mimo wszystko trzeba było się trochę postarać. Jedynym bossem jaki zrobił na mnie wrażenie to Krauser, z którym walka była dosyć trudna :rad12: Zakończenie gry miodzio, aż trochę żałowałem że to już koniec :D. Jeśli chodzi o opinię końcową, jakby brać RE 4 jako zwykłą grą, jest ona rewelacyjna, natomiast jeśli chodzi o kontynuację serii RE... wypada bardzo słabo.
Awatar użytkownika
Finka

Post autor: Finka »

FurryPiter pisze: Jeśli chodzi o poziom trudności, grając na easy gra była zdecydowanie za łatwa, np. przy walce z salazarem, wystarczył jeden strzał z wyrzutni rakiet i przeciwnik leżał... To ma być boss ?
Na każdym poziomie wystarcza jeden strzał z wyrzutni ale Twoje rozczarowanie, że gra jest łatwa wynika zapewne z tego, że naoglądałeś się filmów i już wszystko było proste.
Ja miałam więcej "szczęścia" bo kiedy pierwszy raz grałam to nie było jeszcze żadnych wideo-solucji i walka z Salazarem napsuła mi dużo krwi.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 4”