Ciekawostki

REfan

Post autor: REfan »

Arek pisze:Da się rozczłonkować jakoś konkretnie nożem ?
Głupie pytanie... Nie ma takiej opcji bo to nie Soldier of Fortune... Największe możliwości daję shotgun, a szczególnie bo zamontowaniu dodatkowych części... Pamiętam ten szok kiedy pierwszy zombie stracił dla mnie głowę i ręce...

Recoil kilka postów wyżej wymienił wszystkie możliwości dekapitacji zombie ale Ja mam pytanie czy może to zależy od wersji bo skończyłem RE2 multum razy na kompie a jakoś nigdy nie zdarzyło mi się aby zombie złamało się wpół itp... Natomiast pamiętam że jeszcze jak grałem za czasów PSX'a w konsolowy odpowiednik to takie smaczki jak pozostająca rączka, przepołowienie zombie miały miejsce...
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

Zombie się przepołowi jeśli jest bardzo blisko Ciebie lub po prostu blisko. Innej możliwości nie ma.
One man forced to seek REVENGE
Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

Post autor: Szakal »

A nie trzeba czasem celować w dół, znaczy się w nogi?

EDIT:
Do postu poniżej: Wierzę Ci na słowo, bo nie pamiętam, a nie chce mi się sprawdzać :rad10: .
Ostatnio zmieniony sob 22 sty, 2011 przez Szakal, łącznie zmieniany 1 raz.
Złe oko moderacji czuwa.
Awatar użytkownika
J.Krauser

Szakal pisze:A nie trzeba czasem celować w dół, znaczy się w nogi?
Nie. Celujesz normalnie, czekasz aż podejdzie, strzelasz i cieszysz się widokiem i świetną animacją przepołowionego zombie. Grałem w RE2 miliardy razy i daje sobie łape uciąć.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Potwierdzam, celuje sie z pozycji normalnej ale trzeba mieć na uwadze, że jest to losowe i nie ma konkretnego schematu aczkolwiek często się przytrafia a zauważcie, że po stuningowaniu juz takiego efektu nie ma choć notabene siła odrzutu jest większa (Leon cofa się w tył)
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
pitotrek1997

Post autor: pitotrek1997 »

Wiem że odkopuje ten temat, ale smaczek z zombim jest jeszcze taki, że korpus przepołowionego zombiaka da rade czołgać się po ziemi a nawet podgryżć bohatera.
Awatar użytkownika
Reman

Post autor: Reman »

Odkryłem coś dziwnego.Wczoraj przechodziłem dwójeczkę i pamiętacie ten filmik co takiego grubego gline atakują zombie i on strzela do pilota i helikopter spada?Gdy przechodziłem grę dawniej filmik mi się wyświetlił natomiast wczoraj podczas grania filmiku nie było tylko helikopter od razu był rozwalony.Czy to bug czy może od czegoś to jest zależne?
Awatar użytkownika
J.Krauser

Cur -scenka jest tylko w scenariuszu Leon B. Helikopter rozwalony jest od razu w Leon A.

Jednym słowem: BUSTED! Kolejny mit obalony :-D
Ostatnio zmieniony śr 27 lip, 2011 przez J.Krauser, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

Post autor: Szakal »

Dodam tylko, że to którą postacią gramy nie ma znaczenia. Ważne jest tylko który scenariusz przechodzimy A, czy B. W tym pierwszym helikopter jest już rozwalony, w tym drugim mamy wyżej wspomnianą scenkę.
Złe oko moderacji czuwa.
Awatar użytkownika
Reman

Post autor: Reman »

Kuba Pajączek pisze:Ja dzisiaj grając w scenariusz Claire A zauważyłem, że jak Sherry pod odpowiednim ustawieniem podejdzie do Claire, to poda jej ręke. Taka mała ciekawostka. :smiech3:
Małe potwierdzenie,zrobiłem screena
http://imageshack.us/photo/my-images/80 ... 16202.png/

Odkryłem pewne niedopatrzenie twórców.W scenariuszu A grając Claire w laboratorium po włączeniu tego alarmu,że trzeba się ewakuować na kamerach pojawia się Leon.Claire mówi mu,żeby zabrał Sherry a gdy podejdziecie Claire do łóżka,gdzie leżała Sherry Claire powie "Where is Sherry!"Tak jakby się dziwiła a przecież sama kazała Leonowi ją zabrać.
Ostatnio zmieniony śr 27 lip, 2011 przez Reman, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kamiiro19

Post autor: Kamiiro19 »

Ostatnio po raz kolejny przechodziłem RE2. Zacząłem od ClaireA i nie wiem czy to ciekawostka, ale zauważyłem, że gdy spotykamy się z Sherry w kanałach (moment, kiedy za chwilę zaczynamy grać dziewczynką), ona nie ma na sobie medalionu. Również, gdy przejmujemy nad nią kontrolę, nie dopatrzyłem się wisiorka, a przecież Sherry gubi go własnie w kanałach, gdy to Ada w LeonB widzi jak blondynka ucieka i pozostawia go po sobie.
Takie małe niedopatrzenie twórców widzę.
CALYPTO
Awatar użytkownika
bodek

Post autor: bodek »

Dwa błędy w pisowni w RE2

1. Scenario A Leon, po ostatniej walce z Birkinem. Na ziemi napisane jest PLATFORM ELEVATER a być powinno ELEVATOR [foto]

2. Na parkingu na niebieskim busie. Napisane jest R.P.D. "Emergencey" a powinno "Emergency" [foto]

EDIT.

Brak zombiaka bez bani na filmiku
Ostatnio zmieniony pt 16 wrz, 2011 przez bodek, łącznie zmieniany 1 raz.
pitotrek1997

Co do bramy na PSX trzeba zabić 2 zombiaki w "ogródku" R.P.D i grać pierwszy raz na normal.
Ciekawi mnie jeszcze czemu w Scenariuszu Leon A dostajemy tylko 2x "Small key" a są 3 zamki ?
Awatar użytkownika
bodek

Post autor: bodek »

pitotrek1997 pisze:czemu w Scenariuszu Leon A dostajemy tylko 2x "Small key" a są 3 zamki ?
Nie można mieć wszystkiego ;)
pitotrek1997

Hah... niby tak (że ja na to nie wpadłem) (lolz) i tak wogóle nie wiem czy to Ciekawostka czy nie:
Ada kiedy idzie z Leonem (scenariusz A) i zostanie zatruta przez pająka będzie chodziła jak ze stanem Coution ale nie zginie.
Awatar użytkownika
Buio Omega

Post autor: Buio Omega »

witam wszystkich.
jako długoletni fan serii RE nie mogłem tu nie zawitać ;) po kilku ładnych latach przerwy zakupiłem sobie za grosze pierwsze 3 części by sprawdzić jak straszą po latach. no i jest z nimi jak z horrorami z lat 80-tych. szlachetnie się zestarzały ale nadal wywołują ciary na plecach :) i to najważniejsze.
co do ciekawostek to nie zauważyłem (nawet korzystając z "szukaja") by ktoś umieścił taki mały smaczek:
otóż w korytarzu prowadzącym do sali przesłuchań i pokoju z kółkiem zębatym mijamy zabite dechami okna. na jednym z okien widać fragment napisu "redrum", co jest ewidentnym nawiązaniem do "Lśnienia" Stanleya Kubricka.

podobny smaczek wypatrzyłem w RE3. Przerażony grubas z początku gry nazywa się Dario Rosso, to także ewidentne nawiązanie do włoskiego reżysera grozy Dario Argento, który na swoim koncie ma arcygenialne giallo pt "Profondo Rosso" (po polsku Głęboka Czerwień).

jak sobie jeszcze trochę pośmigam to pewnie jeszcze coś podobnego wypatrzę. W końcu jak się nałogowo kolekcjonuje i ogląda horrory to takie wypatrzone smaczki traktuje się jako "oczywistą oczywistość".

Pozdrawiam wszystkich starszych i młodszych miłośników RE.
Awatar użytkownika
Arek

Post autor: Arek »

bodek pisze: 1. Scenario A Leon, po ostatniej walce z Birkinem. Na ziemi napisane jest PLATFORM ELEVATER a być powinno ELEVATOR [foto]

2. Na parkingu na niebieskim busie. Napisane jest R.P.D. "Emergencey" a powinno "Emergency"
To literówki wyłapałeś :P.
pitotrek1997 pisze:Co do bramy na PSX trzeba zabić 2 zombiaki w "ogródku" R.P.D i grać pierwszy raz na normal.
Ciekawi mnie jeszcze czemu w Scenariuszu Leon A dostajemy tylko 2x "Small key" a są 3 zamki ?
Co do bramy to sam nie wiem czemu nie udało mi się chyba nigdy złapać tego.A small key faktycznie,jest ich mniej no ale jak to bodek sprostował,nie może być tak pięknie ;).
Ps3Centerbloog.pl
Awatar użytkownika
maluchman
Kontakt:

Post autor: maluchman »

A wiecie że gdy idziemy na schody i wchodzimy na śmietnik i idziemy tym korytarzem http://img.vinagreasesino.com/wp-conten ... sident.jpg to w oknie jest twarz :rad9:
Ostatnio zmieniony pt 16 mar, 2012 przez maluchman, łącznie zmieniany 1 raz.
PlayStation 4
Awatar użytkownika
Kratos

Post autor: Kratos »

Znalazłem pewną ciekawostkę w scenariuszach B , otóż jeśli na samym początku będziecie unikali biblioteki wchodząc tam tylko wtedy , gdy będziecie mieli udać się do kanałów. Animacja się nigdziej indziej nie pojawia .Zombiaki nie wejdą , tym samym nie pojawiając się w wielu pomieszczeniach , zaoszczędza się masę amunicji.
Awatar użytkownika
B@rt
Kontakt:

Post autor: B@rt »

maluchman pisze:A wiecie że gdy idziemy na schody i wchodzimy na śmietnik i idziemy tym korytarzem http://img.vinagreasesino...08/resident.jpg to w oknie jest twarz :rad9:
Tylko że w oknie na tym screenie nic nie widać...?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 2”