Mercenaries [wrażenia i taktyki]

Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

A to nie pochodzi czasem z trybu No Mercy (wiecie, tam, gdzie jest więcej przeciwników do zabicia)? Może większa ich ilość = większe combosy = większy wynik?
Obrazek
KubaRum

Post autor: KubaRum »

Wchodziłem na score'sy z najemników, w no mercy jeszcze nie grałem i nie wiem czy punkty są liczone wspólnie do tych trybów.
Jedno mogę powiedzieć, kombo klawiatura i mysz jest lepsze niż pad:), kilka razy grałem w najemników na tym i na tym i na padzie ok 100k a na klawiszach ponad 200k.
Awatar użytkownika
Kratos

Post autor: Kratos »

Ja mam dwa pytania
1.Co ile czasu bądź punktów wyskakuje miniboss jakieś mapki ?
2.Ktoś wie na jakiej stronie są mapki z rozmieszczeniem czasu ?
Awatar użytkownika
Arek

Post autor: Arek »

1Odp-Z tego co ja się domyśliłem to musisz chyba zdobyć określoną liczbę pkt,albo to również zależy od planszy po w Prison execiutonera mamy prawie od razu,więc do końca nie wiem jak to jest.
Ps3Centerbloog.pl
Awatar użytkownika
Finka

Post autor: Finka »

W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
Awatar użytkownika
Kratos

Post autor: Kratos »

Grałem u kolegi w RE 5 na pc i z porównaniem wersji konsolowych jest trochę inaczej to znaczy łatwiej bo zombiaków jest znacznie więcej ale klawiatura z połączeniem myszki gdzie nawet łuk ma celownik to duże ułatwienie i jeszcze dodać że myszką szybciej wycelujesz w głowę niż analogiem .To daje znacznie większe wyniki .

Co do postaci to lubię grać Chrisem S.T.A.R.S ponieważ jest dobry na każdą mapkę bo na bossów ma rewolwer a na hordy zombiaków karabin i granatnik.Gram na razie nim bo na spokojnie zbieram punkty na figurki itp.A co do rekordów to mój skromny wynik w Prison 82.432 pkt bo na razie nie bawię się w nabijanie wyników .Gram w wersje na PS3 .

[ Dodano: 13 Lis 2009 22:21 ]
Mam jeszcze jedno pytanie do tych najlepszych jak to robicie że dobijacie ręcznie nie tracąc combo ?
Ostatnio zmieniony pt 13 lis, 2009 przez Kratos, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
_Albert_Wesker

Post autor: _Albert_Wesker »

Public Assembly Solo 262k Duo 704k

Tylko Wesker Midnight

Z ciekawostek mogę powiedzieć że w The Mines są 2 kury i obie trzeba zabić a w Village przeciwnicy nie przestają się spawnować gdy ich liczba osiągnie 150 więc jeżeli mamy combo 148 można walnąć granat i jeśli zabijemy kilku to max combo może wynieść np. 152.

Co do taktyki to tylko headshot/cobra. Warto dodać że za każdego przeciwnika zabitego z ręki dostaje się 5s więc jeżeli w wąskim przejściu za jednym uderzeniem zabijemy 4 to dolicza 20 s a nie jak pokazuje 5.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Włączyłem sobie Mercenaries... Nie widzę tego najlepiej... Byle do odblokowania jakiejś sensownej postaci bo Chrisem i jego pukawką mogę najwyżej w nosie podłubać, a Sheva to mańkut...
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
_Albert_Wesker

Heh jak chcesz Weskera STARS to jest dobry jeden patent. Weź Crisa SAFARI (ma 2 wyrzutnie) wejdź w arene PRISON i z jednej wyrzutni załatw jednego kata a z drugiej drugiego. Potem tylko biegaj żeby czas się skończył. Nie zbieraj wszystkich statuetek z czasem.

Tak samo możesz Reapery w The Mines rozwalić. Przykampić na najwyższej platformie i podciągnąć punktów do odblokowania postaci (też Chrisem SAFARI)

Tym łatwym sposobem można obu Weskerów odblokować.
Ostatnio zmieniony pt 19 lut, 2010 przez _Albert_Wesker, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Ta... Trzeba najpierw odblokować Chrisa Safari ;D

Na razie wszystko co odblokowałem to kopalnie i wioskę, a mój największy wynik to 20000...

Nie, Merce w RE5 to zdecydowanie nie dla mnie. W RE4 bawiłem się przy tym nieco lepiej.

EDIT:
Aha, no i nieźle wkurzający jest fakt, że przed grą nie mogę sobie ustawić sprzętu po swojemu, tylko muszę grac na "ustawieniach fabrycznych". Fatalnie jak przyzwyczaiłem się że górna strzałka to handgun, a tu nagle mi snajperkę wyciąga...
Ostatnio zmieniony pt 19 lut, 2010 przez Recoil, łącznie zmieniany 2 razy.
Fluid Project
Calm Down People!
Awatar użytkownika
_Albert_Wesker

Po 5 minutach się człowiek przyzwyczaja do ekwipunku :) No i nie można zmieniać uzbrojenia ale to raczej zaleta gdyż postacie się więcej od siebie różnią a nie tylko skinem :)
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Nie miałem na myśli pełnoprawnego Item Menagera, tylko właśnie kwestię ustawienia danego sprzętu pod dany skrót - tak jak komu pasuje. Ciężko jest przestawić się po roku grania...
Fluid Project
Calm Down People!
Awatar użytkownika
_Albert_Wesker

Rok grałeś w kampanie? :) Ja rok w Merce :)
Awatar użytkownika
Finka

Recoil pisze:Nie miałem na myśli pełnoprawnego Item Menagera, tylko właśnie kwestię ustawienia danego sprzętu pod dany skrót - tak jak komu pasuje. Ciężko jest przestawić się po roku grania...
Przecież możesz ustawić broń tak jak Ci wygodnie.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Ale już w trakcie gry, kiedy leci czas oraz jestem narażony na atak. Wprawdzie zajmuje to jakieś 3 do 6 sekund, ale jednak...
Fluid Project
Calm Down People!
Awatar użytkownika
Finka

Wykorzystaj czas kiedy wchodzisz po drabinie, to jest właśnie te kilka sekund, które na to potrzebujesz.
Awatar użytkownika
_Albert_Wesker

Więcej będzie zachodu z przestawianiem ekwipunku za każdym razem, niż jakby miał się przyzwyczaić. Po 10 min to będzie naturalne co jest gdzie.
Awatar użytkownika
Michał666666

Post autor: Michał666666 »

Ja wszystkie plansze przechodziłem panną Valentine (strój BSAA) i we wszystkich prócz Prison udało mi się odblokować postacie. Najlepszy wynik miałem oczywiście we wiosce, bo gdzieś koło 80 000 :smile: . Ogólnie taktyka jest prosta, wykorzystuję wszystko pod ręką, nawet zbędne przedmioty bo to też może się przydać i podczas walki dobijam wroga słynnym skokiem na klatę albo moim ulubionym skręcaniem karku( jak ja go kocham :cuinlove: ) i dobijam czas. Tak więc ze wszystkich postaci, Jill Valentine BSAA jest moją niekwestionowaną Faworytką :rate10:
"A blessing for the living, a branch of flowers for the dead.

With a sword for justice, the punishment of death for the villains.

By this, we arrive at the altar of the saints."
Awatar użytkownika
Arek

Post autor: Arek »

_Albert_Wesker pisze:Więcej będzie zachodu z przestawianiem ekwipunku za każdym razem, niż jakby miał się przyzwyczaić. Po 10 min to będzie naturalne co jest gdzie.
Czy ja wiem,może nie ma do końca sensu przestawiać przedmiotu chyba że lubisz i ci to ułatwi.Dobrą chwilą jest jeszcze kiedy zbijasz czas można wtedy szybko zmiksować roślinki ale to wymaga nie lada wprawy.
Widzę Michał że zachwalasz Jill,chyba jednak lepszy strojem jest jej który ma Normalnie w RE5,mowa oczywiście o ekwipunku a nie o wyglądzie :P.Jednak Jill nie do końca sprawdza się na większych przyjemniaczków,Execiutoner,giant manji itp.
Ps3Centerbloog.pl
Awatar użytkownika
_Albert_Wesker

Widzieliście filmiki z nowego Mercenaries Reunion? Silne te nowe postacie. Bedą kozackie wyniki. Lepsza premia za max combo mniejsza za czas.

Czemu przeładowanie czy miksowanie roślinek wymaga wprawy?
Ostatnio zmieniony pn 22 lut, 2010 przez _Albert_Wesker, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 5”