[Ogólny] Dyskusje przedpremierowe

Awatar użytkownika
RON!N

Post autor: RON!N »

Finka pisze:Obejrzałam chyba z 15 minut tego filmu z gry i chyba coś ze mną jest nie tak bo nie rozumiem tych zachwytów. Obraz jest bardzo wygładzony, że aż sterylny i po pewnym czasie dalsze oglądanie zaczęło mnie odrzucać. Nie kupiłabym tej gry w takim sterylnym opakowaniu, wolę oryginalną wersję.
Doceniam wysiłek tego człowieka ale piwa mu nie postawię a tym bardziej browarku.
To akurat tyko kwestia innych tekstur których pewnie nie tworzył, bo by z 10x więcej czasu go to kosztowało. Chodzi o sam fakt, że gra ma jest grywalna, i w porównaniu tego co ostatnio nam serwowano na Unity to klasa o niego lepsza. To czy byś postawiła mu piwo czy nie to Twoja sprawa, nie mniej zasługi mu się należą.
YouTube | Twitch | Instagram | Twitter
Nadchodzący zlot fanów: 2023
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Powiem tak, widziałem cały projekt, ba, miałem kontakt z twórcą przed ukazaniem "całości" i owszem zgodzę się, że nie wygląda to hiper ultra zarąbiście ale popatrzmy na to z tej strony, że tworzył go nie developer. Fakt, capcom zrobiłby remake mocarny ale go nie ma i póki co ta wersja jest najładniejsza a za samo włożenie serca i pracy należy się szacunek ;)

Ps. Kolega od tej wersji ma zamiar również podjąć się dodatków i re3 jak z nim dyskutowałem :)
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
parsley81

Post autor: parsley81 »

Co do tego filmu (Resident Evil 2 Remake - UDK project- ClaireA Full Walkthrough) póki nie zagram nie nazwę tego grą. 0ceniam
- Pomysł 9/10 - za zrobienie tego bardzo polubiłem gościa... Invader Games nas dręczy psychicznie a CRAPCOM ma przesrane u mnie od 2004 roku :)
- Klimat 4/10 .. nudny ... Duży spadek oceny za chodzenie od startu do mety i strzelanie, strzelanie, strzelanie.. Już to widziałem - Resident Evil z nazwy 4,5,6 ORC, Revelations 1 i 2<--- nie wiedziałem, ale duże prawdopodobieństwo, że to samo kupsko co powyższe.
- Grafika 7/10
- Muzyka 2/10 <--- zrzyna z oryginału, tak na prawdę należy się 1/10
Awatar użytkownika
parsley81

Jeżeli chodzi o muzykę, Piotr Marach Maraszek tworzy muzykę do projektu Invader Games - Resident Evil 2 Reborn HD.. Muzyka miła dla uszu, łezka kręci się w oku.. Polecam :)

Oto jego strona na facebook:
https://www.facebook.com/Marach.Official?fref=ts

YouTube:
https://www.youtube.com/playlist?annota ... uA2eZGtitQ
Ostatnio zmieniony pt 06 mar, 2015 przez parsley81, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Marach ma u nas cały temat, gdzie na bieżąco wrzuca swoją twórczość. ;)
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
parsley81

Korzystam z innego źródła facebook, i Invader Games na facebook . Jak na razie podobna sytuacja. Czekamy na nowe utwory. Dzięki za info :)
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Na razie to tylko takie gdybania ale pomału coś się zaczyna ruszać, może po re0 capcom wreszcie weżmie na barki projekt re2 remake

http://m.ppe.pl/news-37636-capcom_bierz ... vil_2.html
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
LimaXa

Post autor: LimaXa »

Raczej teksturki z oryginalnego re2 podciągną tylko;p
Awatar użytkownika
WESKER-DL

To by za bardzo odstawały od modeli postaci ;) nie no w tym przypadku liczę na remake
Awatar użytkownika
WESKER-DL

I za ciosem pojawił się kolejny news

http://m.ppe.pl/news-37670-capcom_ponow ... aktem.html
Awatar użytkownika
LimaXa

WESKER-DL pisze:I za ciosem pojawił się kolejny news

http://m.ppe.pl/news-37670-capcom_ponow ... aktem.html

Widziałeś może mody do wersji PC Re2? chodzi o modele bohaterów, wyglądają prawie jak te z DSC, więc wszystko możliwe, a po leniach z Capcomu wszystkiego się można spodziewać xD
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Widziałem i liczę na coś mocniejszego :) lenie leniami ale popatrz jak te cwaniaki zrobili re1 = remake, tego oczekuję, takiego uderzenia na ps4 :D
john0477

Post autor: john0477 »

Capcom pyta fanów czy chcą remake 2 i ponoć sie za to biora&#128521;
Awatar użytkownika
Mr_Zombie
Kontakt:

Post autor: Mr_Zombie »

Obrazek

*ding ding ding* :rad6:
Awatar użytkownika
RON!N

Post autor: RON!N »

Piekło zamarza.... nie mogę w to uwierzyć, ale jeżeli to ma być tylko podrasowany RE2 z Gacucha to nie wiem czy jest powód do zachwytu :D
YouTube | Twitch | Instagram | Twitter
Nadchodzący zlot fanów: 2023
Awatar użytkownika
LimaXa

WESKER-DL pisze:Widziałem i liczę na coś mocniejszego :) lenie leniami ale popatrz jak te cwaniaki zrobili re1 = remake, tego oczekuję, takiego uderzenia na ps4 :D
To było w 2002 roku, teraz się bardziej rozleniwili, moim zdaniem pójdą w stronę podrasowania tekstur i zmiany modeli bohaterów/potworków jak w tych modach, chociaż mam nadzieję że się mylę.
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

Jeżeli ma to być tylko podrasowanie oryginału, to mała lipa. Oni chyba wiedzą ile ta gra ma lat i raczej dużo z tego nie wyciągną... Liczę na remake.
Awatar użytkownika
Reman

Post autor: Reman »

Myślę, że odkurzenie dwójki z nowymi teksturami i innymi bajerami to byłby dla nich strzał w stopę i kompromitacja przed fanami. Jeżeli małe, amatorskie studio takie jak Invader Games potrafi zrobić całkiem dobrze wyglądający remake, to wątpię, żeby Capcom odwalił fuszerkę, bo przecież byśmy ich zjedli. Obstawiam remake w stylu Zero lub Remaku (masło maślane, wybaczcie). Mile widziana byłaby dla mnie, jak i pewnie dla większości fanów edycja pudełkowa, tego mi najbardziej brakowało w styczniowym wydaniu. Teraz tylko czekać na Zero i pierwsze screeny z nowej dwójeczki.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Większość z nas chciałaby, żeby remake RE2 wyglądał jak Remake i Zero. Niestety na dzisiejsze czasy to nie przejdzie. Jeśli coś z tego wyjdzie to będzie na mechanice z okresu 4-6. Ew. Trochę podrasowane.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Tak jak pisze Reman, Capcom nie może zrobić czegoś gorszego niż fanowskie projekty, zresztą cały czas piszą o projekcie RE2 a gra jest dość stara, zresztą odpisów na pytanie w jakiej formie chcielibyśmy zobaczyć odnowienie sugeruje tylko jedną jedyną drogę.
Zablokowany

Wróć do „Resident Evil 2 (2019)”