[Ogólny] Dyskusje ogólne

Awatar użytkownika
WESKER-DL

Re: [Ogólny] Dyskusje ogólne

Post autor: WESKER-DL »

Szakal pisze: ndz 10 lut, 2019 Tak i tylko tym jednym starciem scenariusz A różni się od scenariusza B.
No nie... Te starcia są już w A. Wyraźnie to podkreślałem w poście. Leon A = inny boss, Claire A = inny boss. W B zaś dodatkowo walczymy na końcu z jeszcze jedna formą.
Szakal pisze: ndz 10 lut, 2019 Ale po za tym niezależnie od tego czy grasz scenariusz A, czy B postaci spotykasz tych samych bossów.
Sam zobacz co napisałeś bo później piszesz że jednak jest jakaś różnica.

Różnice walk są już w A (Leon-Mr.X, Claire-G4) dlatego pisałem Leonowi, że jest podobnie a nie tak samo. Pytał czy są różne starcia z bossami w obu kampaniach i są więc nie pisz mi że wprowadzam w błąd.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

Post autor: Szakal »

Wesker...nie osłabiaj mnie. Nigdzie nie napisałem, że nie ma różnic między Claire A, a Leon A. Chodziło mi scenariusz A lub B konkretnej postaci. Tam nie ma różnic w bossach. Z wyjątkiem "true endingu".
Claire A = Claire B
Leon A = Leon B
Nie ważne czy będziesz grał Claire A czy B i tak na końcu będziesz walczyć z G4, a Leon niezależnie od tego czy będziesz grał A czy B i tak będzie walczył z Mr. X. Zatem jest zupełnie inaczej niż w oryginale i dlatego napisałem abyś nie wprowadzał ludzi w błąd.
Złe oko moderacji czuwa.
Borek25

Post autor: Borek25 »

Mam pytanie, gdy walczymy z pierwszą forma birkina ten co biega z rurą w łapie, to trzeba go koniecznie trafiać w oko? czy można go załatwić strzelając byle gdzie?
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Najszybciej załatwisz go strzelając w oko, to jego najsłabszy punkt.
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Można też walić gdzie popadnie, ale jest to nieefektywne. Na początek wal headshoty - szybciej otworzy oko.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

Ale różnicę między Leon A, a Claire A są już jakieś istotne czy nie bardzo? Dziś kończę Leona A w końcu!! Co najlepiej grać dalej? Claire druga runda, tak?
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

No tak. Leon A i Claire B to spójna opowieść. Jak w 1998. Jakbyś teraz zaczął Claire A to rozpoczynasz kolejną historię.
Fluid Project
Calm Down People!
Awatar użytkownika
Kraus3r

Post autor: Kraus3r »

Recoil pisze: ndz 10 lut, 2019 No tak. Leon A i Claire B to spójna opowieść. Jak w 1998. Jakbyś teraz zaczął Claire A to rozpoczynasz kolejną historię.
No właśnie niby spójna opowieść, a Leon musi w scenariuszu B ponownie rozwiązywać te same zagadki, które musiała rozwiązać Claire, ponownie musi walczyć w podziemiach z Birkinem, ugasić helikopter itd.
Z jednej strony rozumiem, że twórcy nie mieli czasu na stworzenie dwóch dużo bardziej różnorodnych scenariuszy, ale grając scenariusz B Leonem trochę się zawiodłem, że robię ponownie te same rzeczy co Claire A, przez co scenariusz A i B nie tworzą zgrabnej całości.

Tak samo było w przypadku Leon A i Leon B - praktycznie nie ma różnicy, przez co nie chciało mi się już przechodzić scenariusza Claire B.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Tutaj faktycznie poszli na tzw. łatwiznę bo zaimplementowali takie same zagadki co nieco kłuci się z zasadą A i B. Przez co przechodząc już 8 raz grę miałem aż nadto tych zagadek, które z pamięci się przechodziło ;)
Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

Post autor: Szakal »

Do tego jeszcze Annette
Spoiler!
.

Tak to jest jak się na szybko wprowadza poprawki do scenariusza...
Złe oko moderacji czuwa.
dark_throne

Post autor: dark_throne »

Jesli chodzi o ten pokoj z C4 to wystarczy wyjsc do biblioteki i na czas wybuchu mozna wrocic do magazynu (tzn nie trzeba zostawac w bibliotece) i szafki w dalszym ciagu nei trzeba bedzie podnosic. Nie wiem co autorzy mieli na mysli, nie umiem sie doszukac szczegolu ktory powodowalby przewrocenie sie szafki? Wybuchajacy plasttik?
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Wczoraj grając Leonem B zrobiłem taki myk jak wspomniałeś ale po wzięciu medalionu szafka i tak byla przechylona...
Awatar użytkownika
RON!N

Post autor: RON!N »

Nemesis US pisze: pn 11 lut, 2019 Wczoraj grając Leonem B zrobiłem taki myk jak wspomniałeś ale po wzięciu medalionu szafka i tak byla przechylona...
Trzeba wejść do biblioteki i w czasie jak jeszcze drzwi są otwarte wrócić.
Ja zauważyłem że chodzi o fakt otwartych drzwi.
YouTube | Twitch | Instagram | Twitter
Nadchodzący zlot fanów: 2023
Awatar użytkownika
RVRE

Post autor: RVRE »

Bo to nie wybuch przewraca szafkę a spadający zombie. Zestrzelcie zombie z sufitu, to szafka będzie stała.
Awatar użytkownika
Finka

Post autor: Finka »

RVRE pisze: pn 11 lut, 2019 Bo to nie wybuch przewraca szafkę a spadający zombie. Zestrzelcie zombie z sufitu, to szafka będzie stała.
Przed chwilą to zrobiłam i szafka się przechyliła. Można tego zombiaka "załatwić" przed założeniem detonatora a po wybuchu szafkę postawić do pionu. Należy to zrobić przed wejściem do pomieszczenia z posągiem.
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
Awatar użytkownika
damiank94

Post autor: damiank94 »

Jak wiadomo, PC modami stoją, więc pojawiły się takowe i do RE2.

Pierwszy mod, który zobaczyłem i padłem to mod
Spoiler!
https://www.youtube.com/watch?v=svWFk7h0OdM&t

Ktoś zaczął się bawić i wpakował Nemesisa do gry (przy okazji zmieniając strój Claire)

https://www.youtube.com/watch?v=v48Uc1g6Ooc

Modyfikacjom uległy także postacie

Blondwłosa Claire w sukience Katherine?

https://www.youtube.com/embed/1y2g0fPXuMU

Blondwłosa Ada w sukience Katherine?

https://www.youtube.com/watch?v=GWPMxn-sxb4

Mina panów ze zdjęcia mówi wszystko

Obrazek

P.S. Próbowałem zagnieździć odtwarzacz w poście, ale na podglądzie posta coś nie chciało działać więc zostawiłem same linki.
Would you like to combine the Lighter with the Green Herb ?

> Yes No
Borek25

Post autor: Borek25 »

taka uwaga co do pokoju z C4, gdy zdetonujemy ładunek przewraca się szafka no i zombie idzie w naszą stronę, do tego pojawia się Licker który chyba jest jakiś oskryptowany, bo on zawsze ans wykrywa nawet jak idziemy wolno macie jakiś myk by go nie zabijać a wyminąć?
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Pozbądź się zombiaka zanim podłożysz ładunek.
Fluid Project
Calm Down People!
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

Co do scenariuszy, to chyba Capcom mógł jednak z nich zrezygnować i dam jedną historię i dwie postacie do wyboru jak w pierwszym RE. Ewentualnie zostawić te pewne różnice tak dla frajdy grających. Wiem, że trochę by się to gryzło i niektórzy by narzekali, ale tak chyba byłoby lepiej. Przynajmniej ja do tego teraz tak podchodzę.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Ale lepiej dlaczego?
Fluid Project
Calm Down People!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 2 (2019)”