Resident Evil 1.5
- kamil12697
He, udało mi się w końcu namówić pada od PS2 do współpracy z ePSXe i jednocześnie do RE 1.5. Znacznie lepiej to działa niż kręcenie się korzystanie z klawiatury 
Pograłem sobie troszkę. W zasadzie to tylko pozwiedzałem tereny bo trudno to nazwać grą choćby z późniejszych wersji beta jakie wychodziły RE2. Gra ma wiele błędów ale to nawet ciekawe doświadczenie
Animacja otwierania drzwi jest wszędzie taka sama, zombiaki przechodzą przez tekstury, nie mogłem podnieść żadnej rzeczy w grze (przykładowo amunicja), pojawiające się i znikające pomieszczenia też się zdarzają. Najlepsze jest to, że jedna postać ma inne pomieszczenie za tymi samymi drzwiami
Kilka fajnych spostrzeżeń jakie zauważyłem podczas skakania pomiędzy lokacjami.
Pamiętacie psiarnię w RE2? W RE 1.5 również jest, ale tutaj mała niespodzianka. Klatki dla psów są podpisane imieniem psiaka. Jeden z nich nazywa Claire.
Marvin ma znacznie bogatszy epizod niż w finalnej wersji gry. Natrafiłem na dwie lokacje, gdzie towarzyszy Leonowi i nie jest to bynajmniej posterunek policji.
Ada wygląda jakby pracowała w laboratorium. Może we wczesnej wersji gry miała zupełnie inne przeznaczenie...
Skrzynie w RE 1.5 wyglądają jak jakieś sejfy.
Ogólnie wygląd i sceneria gry strasznie mi przypomina inny tytuł Capcomu o podobnej tematyce, Dino Crisis. Miejscami można nawet znaleźć pewnie nawiązania.
Pograłem sobie troszkę. W zasadzie to tylko pozwiedzałem tereny bo trudno to nazwać grą choćby z późniejszych wersji beta jakie wychodziły RE2. Gra ma wiele błędów ale to nawet ciekawe doświadczenie
Kilka fajnych spostrzeżeń jakie zauważyłem podczas skakania pomiędzy lokacjami.
Pamiętacie psiarnię w RE2? W RE 1.5 również jest, ale tutaj mała niespodzianka. Klatki dla psów są podpisane imieniem psiaka. Jeden z nich nazywa Claire.
Marvin ma znacznie bogatszy epizod niż w finalnej wersji gry. Natrafiłem na dwie lokacje, gdzie towarzyszy Leonowi i nie jest to bynajmniej posterunek policji.
Ada wygląda jakby pracowała w laboratorium. Może we wczesnej wersji gry miała zupełnie inne przeznaczenie...
Skrzynie w RE 1.5 wyglądają jak jakieś sejfy.
Ogólnie wygląd i sceneria gry strasznie mi przypomina inny tytuł Capcomu o podobnej tematyce, Dino Crisis. Miejscami można nawet znaleźć pewnie nawiązania.
Ostatnio zmieniony wt 19 lut, 2013 przez RON!N, łącznie zmieniany 1 raz.
Ze względów prawnych nie mogliby tego zrobić, bo jakby nie patrzeć, przerabiają nielegalnie zdobyty kod, który pierwotnie należy do Capcom. I tak cud, że jak na razie Capcom się tym nie zainteresował i nie wysłał do zespołu swoich prawników.WESKER-DL pisze:Patrząc na pryzmat popularności to jak podszlifują kod pod konsole to mogą spokojnie wydać za kase na Psn
Często było wspominane, że postaci w RE1.5 zbudowane były z mniejszej liczby polygonów niż w finalnej wersji RE2. Związane to było ponoć m.in. z tym, że w pomieszczeniu może znaleźć się więcej przeciwników niż normalnie w RE2.[RONIN] pisze:Nie wiem czy to co udało mi się zobaczyć to efekt złego dobrania pluginów do emu czy faktycznie grafika tak słabo się prezentowała w tej wersji gry (w końcu to ostry prototyp, nawet nie wiem czy nie wersja alpha gry).
[RONIN] pisze:Ada wygląda jakby pracowała w laboratorium. Może we wczesnej wersji gry miała zupełnie inne przeznaczenie...
Spoiler!
Wygląda na to, że w kodzie gry są też zbroje 
Na forum Bioflames.com znalazlem info, że wersja którą dostaliśmy to nie jest oryginalny rip Capcomu ani nawet finalny produkt kolegi MrBZork. Jest to swojego rodzaju wersja poglądowa która w dużej mierze ma tylko pokazać świat RE 1.5 niż pozwolić normalnie w niego grać. Wersja 'pełna' ma się pokazać niedługo 

Ostatnio zmieniony śr 20 lut, 2013 przez RON!N, łącznie zmieniany 2 razy.
- kamil12697
Sprawdź pod jaką kartę grafiki dany plug Ci chodzi albo sprawdzaj w config pokolei.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
- kamil12697
Teraz mam jeszcze inny problem. Gdy uruchomię grę to nie mogę kliknąć żadnego klawisza. Nic nie działa. Pad mam skonfigurowany. Dobra działa już. Teraz jest jeszcze coś innego. Wybieram Elzę wyszedłem przez drzwi szedłem korytarzem. Pojawił się zombie. Ominąłem go, za chwilę nie mogłem się ruszyć a elza zaczęła coś mówić do zombie. Wtedy zombie mnie zjadł i wyskoczył błąd.
Ostatnio zmieniony śr 20 lut, 2013 przez kamil12697, łącznie zmieniany 1 raz.
molte volte
Grasz na padzie czy na klawiaturze? Jeżeli na padzie to musi on być podłączony zanim włączysz emulator, w przeciwnym wypadku program będzie zachowywał się tak, jakby nie był on podłączony.
Jeżeli komuś to pomoże to wrzucam tutaj screeny mojego konfigu na komputerze z Windows 8 Pro, Intel Core2Duo E6300 @1.9 GHz, 2GB RAM, Radeon HD4650 1GB, dysk 500GB - zero problemów graficznych & muzycznych: http://imageshack.us/g/507/konfig1.jpg/
A nóż widelec się komuś przyda.
Jeżeli komuś to pomoże to wrzucam tutaj screeny mojego konfigu na komputerze z Windows 8 Pro, Intel Core2Duo E6300 @1.9 GHz, 2GB RAM, Radeon HD4650 1GB, dysk 500GB - zero problemów graficznych & muzycznych: http://imageshack.us/g/507/konfig1.jpg/
- kamil12697
Gram na padzie. Pad podłączony cały czas.Bzdursky pisze:Grasz na padzie czy na klawiaturze? Jeżeli na padzie to musi on być podłączony zanim włączysz emulator, w przeciwnym wypadku program będzie zachowywał się tak, jakby nie był on podłączony.
molte volte
Czy to moment, kiedy stoisz przy plamie krwi a w twoim kierunku podąża zombiak? Jest tam chwilowe zatrzymanie akcji (prawdopodobnie powinna wówczas załączyć się jakaś scenka której nie ma w tej wersji) ale mnie normalnie udaje się uciec temu zombiakowi. Jest naprawdę powolny i ciężko mu według mnie zrobić Elzie krzywdę.
- kamil12697
Tak to ten moment. U mnie zombiak zabija Elze w czasie zatrzymania akcji.[RONIN] pisze:Czy to moment, kiedy stoisz przy plamie krwi a w twoim kierunku podąża zombiak? Jest tam chwilowe zatrzymanie akcji (prawdopodobnie powinna wówczas załączyć się jakaś scenka której nie ma w tej wersji) ale mnie normalnie udaje się uciec temu zombiakowi. Jest naprawdę powolny i ciężko mu według mnie zrobić Elzie krzywdę.
molte volte
A więc jest na niego bardzo interesujący sposób skoro sprawia Ci tyle zachodu. Zombiak porusza się zaraz po wejściu do korytarza, tak więc 'zwab' go bliżej siebie kiedy jesteś jeszcze przy najdalej odsuniętych drzwiach. Szybko go omiń i biegnij do plamy krwi. Potwór nie zdąży dotrzeć do Ciebie nim scena się skończy. U mnie ta sztuczka działa.kamil12697 pisze:Tak to ten moment. U mnie zombiak zabija Elze w czasie zatrzymania akcji.[RONIN] pisze:Czy to moment, kiedy stoisz przy plamie krwi a w twoim kierunku podąża zombiak? Jest tam chwilowe zatrzymanie akcji (prawdopodobnie powinna wówczas załączyć się jakaś scenka której nie ma w tej wersji) ale mnie normalnie udaje się uciec temu zombiakowi. Jest naprawdę powolny i ciężko mu według mnie zrobić Elzie krzywdę.
Na YouTubie znalazłem filmik jak koleś w magiczny sposób sprawia że wszystkie pukawki Leona nagle dostają amunicję i kolo biega z magnumem po komisariacie. Epicko to wygląda jak zombiaki tracą głowę dla tego widoku
Ps 2. Widzieliście zbrojownie i strzelnicę? Kurcze, nie mam pojęcia dlaczego tak potraktowano te dwa miejsca że w finalnej wersji gry praktycznie nic nie zostało z tego klimatu jaki jest w tej wersji. Mistrzostwo według mnie...
Ostatnio zmieniony czw 21 lut, 2013 przez RON!N, łącznie zmieniany 4 razy.
Pisałem o tym wcześniej. W okienku ekwipunku kliknij select i potem będzie możliwość wyboru wszystkich broni, klawiszami regulujemy ilość amunicji. Granaty nawet są, ale działa tylko animacja.
http://img189.imageshack.us/img189/1395 ... 471830.jpg
Ostatnio zmieniony czw 21 lut, 2013 przez Salvin, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak, właśnie sam na to wpadłem. Mistrzostwo. Według mnie to co widzimy w RE 1.5 zdecydowanie powinno się znaleźć w finalnej wersji gry. Teraz zaczynam rozumieć dlaczego Capcom nie był skory do dawania tego tytułu w ręce graczy. Zbyt dużo fajnych rzeczy nie ujeli w RE2 a bali się narzekania graczy/fanów. Jak się pojawi 'pełna' wersja RE 1.5 to będzie prawdziwy dzień chwały...Salvin pisze:Pisałem o tym wcześniej. W okienku ekwipunku kliknij select i potem będzie możliwość wyboru wszystkich broni, klawiszami regulujemy ilość amunicji. Granaty nawet są, ale działa tylko animacja.