Ogólne dyskusje
Po kilkukrotnym przejściu gry z perspektywy czasu wydaje mi się, że jest to najgorsza część serii. Już nawet pierwszy Survivor ma więcej Residentowego klimatu niż to. Jako zwykła strzelanka też wypada słabo ze względu za archaiczne sterowanie. Gdyby nie mercenaries już dawno usunął bym tego crapa z dysku.
Ostro jedziesz,ale faktycznie ta część nie ma klimatu RE ale cóż poradzić.Nie przesadzajmy że jest to najgorsza część serii bo ja uważam że 4 była dużo gorsza(to moje zdanie
).Mercenaries i tryb Co-op ratuję tą część to prawda ale nie ma co aż tak narzekać.Fabuła jest w miarę spoko,szkoda tylko że z Resident Evil zrobił się aż taki Shooter
.
Ps3Centerbloog.pl
hmmm
W wielu częściach są zmienne stroje na cut-scenkach (np. 4 oraz Remake). BTW może to być kolejny punkt do tematu Ekskluzywne patenty i zmiany w gameplay'u ( w których częściach zmieniają się stroje, a w których nie)
W wielu częściach są zmienne stroje na cut-scenkach (np. 4 oraz Remake). BTW może to być kolejny punkt do tematu Ekskluzywne patenty i zmiany w gameplay'u ( w których częściach zmieniają się stroje, a w których nie)
---->www.pajacyk.pl<----
Dokładnie, w RE4 już było to wykorzystane (tylko nie kojarzę dokładnie, ale chyba w wersji na GC tak było, ale na PS2 już nie).pinek pisze:hmmm
Do ekluzywnych patentów się nie nadaje, gdyż w tym temacie nie rozpatrujemy RE4, RE5 i innych nowych Resów.
A wracając do scenek ze zmienionymi strojami - niby nie psuje ciągłości gry, ale często psuje klimat. Co prawda większość dodatkowych strojów jest robiona dla żartów, ale jednak podczas scenek wolę się wczuwać w klimat gry
Najlepsze stroje to Chris S.T.A.R.S i Sheva BSAA(ewentualnie Chris BSAA),to są jedyna stroje które są poważne i nie psują gry,reszta jest głupia i mało śmieszna jak dla mnie,ba nawet powiem że reszta stroi jest żałosna
.
PS:JA mam RE4 na ps2 a więc nie wiedziałem że na cut-scen'kach są zmienione stroje
.
PS:JA mam RE4 na ps2 a więc nie wiedziałem że na cut-scen'kach są zmienione stroje
Ps3Centerbloog.pl
- Nemesis US
A mi się podoba strój plemienny Shevy. Przynajmniej pasuje do wioskowych terenów z lepiankami
Jeśli zaś chodzi o Chrisa, to Safari kompletnie do mnie nie przemawia, do S.T.A.R.S. nigdy jakiegoś sentymentu nie miałem (co innego R.P.D.), więc podstawowy strój jest najbardziej odpowiednią opcją. Nie, żeby mi się wyjątkowo podobał, po prostu prezentuje wyższy poziom, niż reszta.
A propos bonusów - strasznie spodobała mi się możliwość włączania filtrów. O ile Classic Horror, czy Retro Sepia, czy jak te inne tam miały są średnie, o tyle NOISE tak pobudził moje zmysły, że mam go włączonego non stop. Jest po prostu przepiękny.
A propos bonusów - strasznie spodobała mi się możliwość włączania filtrów. O ile Classic Horror, czy Retro Sepia, czy jak te inne tam miały są średnie, o tyle NOISE tak pobudził moje zmysły, że mam go włączonego non stop. Jest po prostu przepiękny.
Niby strój to terenu pasuje,ale ja jednak uważam że jest to zbyt poważna gra żeby tutaj z głównej bohaterki robić jakąś striptizerke,w kostiumie kąpielowym i wymalowaną twarzą
.
Może trochę przesadziłem ale ja tak uważam
.
Może trochę przesadziłem ale ja tak uważam
Ostatnio zmieniony wt 11 sie, 2009 przez Arek, łącznie zmieniany 1 raz.
Ps3Centerbloog.pl
-
nemesisdestro
Jako że nie grałem to nie wiem zanadto o co chodzi, więc chyba mogę zaptyaćRecoil pisze:A propos bonusów - strasznie spodobała mi się możliwość włączania filtrów. O ile Classic Horror, czy Retro Sepia, czy jak te inne tam miały są średnie, o tyle NOISE tak pobudził moje zmysły, że mam go włączonego non stop. Jest po prostu przepiękny.
EDIT:
dzięki
Ostatnio zmieniony wt 11 sie, 2009 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 1 raz.
Fajny bajer to mało powiedziane, fajnie jest zaliczyć całą gre na każdym z filtrów
ciekawość...
PS. Nemesisdestro jeżeli grałes w Silent Hill'a na wł. filtrze no mniej więcej masz porównanie filtru Noise Efect (Szum).
PS. Nemesisdestro jeżeli grałes w Silent Hill'a na wł. filtrze no mniej więcej masz porównanie filtru Noise Efect (Szum).
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
- Kuba Pajączek
Jeśli chodzi o kostiumy to na filmikach jak oglądałem, to mi się najbardziej spodobały: Chris S.T.A.R.S.
Sheva B.S.A.A.
Jill B.S.A.A.
Wesker oba kostiumy
ewentualnie Chris B.S.A.A.
Sheva B.S.A.A.
Jill B.S.A.A.
Wesker oba kostiumy
ewentualnie Chris B.S.A.A.
http://www.byond.com/games/DarkerEmerald/TLC
Nowa wersja Resident Evil Online 2(zmieniona nazwa, wiadomo: kopyrajt-orajt).
"You can't spell "slaughter" without "laughter"!! Hahahahahaha!!!"
Nowa wersja Resident Evil Online 2(zmieniona nazwa, wiadomo: kopyrajt-orajt).
"You can't spell "slaughter" without "laughter"!! Hahahahahaha!!!"
Oglądałem dzisiaj kilka filmików na YT o RE 5 No Mercy mode i muszę powiedzieć że jestem pod wielkim wrażeniem. To co się dzieje na ekranie jest SIC! ogrom maninji (czy jak to się tam pisze) pełno ich tam jest, tłumy, rzesze.... IMO to najwieksza rozwalanka w historii RE 5. Nie spodziewałem się AŻ tak wielkiej ilości przeciwników , po prostu pozytywny szok...
A co split screena na PC to mi się wydaje że chyba on nie istnieje w tej wersji, bo tak już by były jakieś filmiki na YT , a tam cicho... Trzeba czekać aż ktoś napisze z własnego doświadczenia czy jest ten sc czy nie.
A co split screena na PC to mi się wydaje że chyba on nie istnieje w tej wersji, bo tak już by były jakieś filmiki na YT , a tam cicho... Trzeba czekać aż ktoś napisze z własnego doświadczenia czy jest ten sc czy nie.
Moje Umbrellowe oko na ciebie patrzy (O_O)
Z przykrością się z Tobą zgadzam. Do RE 4 podszedłem sceptycznie ale w końcu się przekonałem (mało straszy ale jednak są takie momenty momenty jak np,. kiedy gramy Ashley.Pavlo pisze:Jeśli ktoś grał nie tylko w re4 i re5 to napewno ma wrażenie że re5 to mix outbreak z re4.Ogólnie re5 to porażka!
RE 5 dawałem szansę 3 razy i ta gra mnie po prostu odpycha.
To już nie jest horror a raczej gore jeśli miałbym podobny gatunek z filmów przytoczyć.(gore często się reklamują jako horrory wiec uznałem to za trafne porównanie biorąc do tego pod uwagę zawartość gry