Ogólne dyskusje

Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Czyżby wersja PS3 była tą inferior? Umcyś umcyś umcyś?
Obrazek
Awatar użytkownika
Komandos

Post autor: Komandos »

Po kilkukrotnym przejściu gry z perspektywy czasu wydaje mi się, że jest to najgorsza część serii. Już nawet pierwszy Survivor ma więcej Residentowego klimatu niż to. Jako zwykła strzelanka też wypada słabo ze względu za archaiczne sterowanie. Gdyby nie mercenaries już dawno usunął bym tego crapa z dysku.
Awatar użytkownika
Arek

Post autor: Arek »

Ostro jedziesz,ale faktycznie ta część nie ma klimatu RE ale cóż poradzić.Nie przesadzajmy że jest to najgorsza część serii bo ja uważam że 4 była dużo gorsza(to moje zdanie :smiech6: ).Mercenaries i tryb Co-op ratuję tą część to prawda ale nie ma co aż tak narzekać.Fabuła jest w miarę spoko,szkoda tylko że z Resident Evil zrobił się aż taki Shooter :rad12: .
Ps3Centerbloog.pl
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Post autor: Saladyn »

Każda gra trochę traci a trochę zyskuje przy ponownym przejściu i nie patrzy się na nią tak samo. A Merce są właśnie po to, by żywotnośc przedlużac. Podobnie jak i całe to zbieranie emblematów i trofeów oraz tuningowanie klamek.
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
Awatar użytkownika
Arek

Nie wiem czy ktoś to już napisał ale dopiero ja dzisiaj zobaczyłem że w RE5 kiedy zmieni się kostium Chrisowi albo Shevie to jest też on na cut scen'kach,fajnie bo nie psuje to efektu podczas gry szkoda że w inny częściach tak nie jest :smiech6: .
Ps3Centerbloog.pl
pinek

Post autor: pinek »

hmmm
W wielu częściach są zmienne stroje na cut-scenkach (np. 4 oraz Remake). BTW może to być kolejny punkt do tematu Ekskluzywne patenty i zmiany w gameplay'u ( w których częściach zmieniają się stroje, a w których nie)
---->www.pajacyk.pl<----
Awatar użytkownika
Necraria

Post autor: Necraria »

pinek pisze:hmmm
W wielu częściach są zmienne stroje na cut-scenkach (np. 4 oraz Remake). BTW może to być kolejny punkt do tematu Ekskluzywne patenty i zmiany w gameplay'u ( w których częściach zmieniają się stroje, a w których nie)
Dokładnie, w RE4 już było to wykorzystane (tylko nie kojarzę dokładnie, ale chyba w wersji na GC tak było, ale na PS2 już nie).

Do ekluzywnych patentów się nie nadaje, gdyż w tym temacie nie rozpatrujemy RE4, RE5 i innych nowych Resów.

A wracając do scenek ze zmienionymi strojami - niby nie psuje ciągłości gry, ale często psuje klimat. Co prawda większość dodatkowych strojów jest robiona dla żartów, ale jednak podczas scenek wolę się wczuwać w klimat gry :P Nie żeby RE5 miało jakiś klimat...tu chyba nawet Sheva w stroju clubbin' by nie zmieniła mojego odbioru cut-scenek ;) Inna sprawa, że ten strój jest po prostu brzydki, jak i Chris-zebra....
Awatar użytkownika
Arek

Najlepsze stroje to Chris S.T.A.R.S i Sheva BSAA(ewentualnie Chris BSAA),to są jedyna stroje które są poważne i nie psują gry,reszta jest głupia i mało śmieszna jak dla mnie,ba nawet powiem że reszta stroi jest żałosna :smiech6: .

PS:JA mam RE4 na ps2 a więc nie wiedziałem że na cut-scen'kach są zmienione stroje :D.
Ps3Centerbloog.pl
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Ja już nawet nie wspominam o tych żałosnych dwóch uniformach jakie szykują się dla wersji PC. To nawet nie jest w żadnym stopniu okraszone humorem, po prostu te dwa stroje są beznadziejne.
Awatar użytkownika
Bzduras

Sheva w stroju "pani z biura" nie jest jeszcze taka zła, ale Chris i te jego mamucie wygibasy i pląsy to porażka na całej linii. Jednak zostanę przy tandemie Chris S.T.A.R.S. i Sheva Normal, reszta strojów nie trzyma nawet średniego poziomu (no, Chris Normal nie jest złe). Capcom fail.
Obrazek
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

A mi się podoba strój plemienny Shevy. Przynajmniej pasuje do wioskowych terenów z lepiankami ;D Jeśli zaś chodzi o Chrisa, to Safari kompletnie do mnie nie przemawia, do S.T.A.R.S. nigdy jakiegoś sentymentu nie miałem (co innego R.P.D.), więc podstawowy strój jest najbardziej odpowiednią opcją. Nie, żeby mi się wyjątkowo podobał, po prostu prezentuje wyższy poziom, niż reszta.

A propos bonusów - strasznie spodobała mi się możliwość włączania filtrów. O ile Classic Horror, czy Retro Sepia, czy jak te inne tam miały są średnie, o tyle NOISE tak pobudził moje zmysły, że mam go włączonego non stop. Jest po prostu przepiękny.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Arek

Niby strój to terenu pasuje,ale ja jednak uważam że jest to zbyt poważna gra żeby tutaj z głównej bohaterki robić jakąś striptizerke,w kostiumie kąpielowym i wymalowaną twarzą :smiech1: .

Może trochę przesadziłem ale ja tak uważam :smiech6: .
Ostatnio zmieniony wt 11 sie, 2009 przez Arek, łącznie zmieniany 1 raz.
Ps3Centerbloog.pl
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

Recoil pisze:A propos bonusów - strasznie spodobała mi się możliwość włączania filtrów. O ile Classic Horror, czy Retro Sepia, czy jak te inne tam miały są średnie, o tyle NOISE tak pobudził moje zmysły, że mam go włączonego non stop. Jest po prostu przepiękny.
Jako że nie grałem to nie wiem zanadto o co chodzi, więc chyba mogę zaptyać ;) o co kaman z tymi filtrami?

EDIT:
dzięki ;)
Ostatnio zmieniony wt 11 sie, 2009 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Bzduras

Po przejściu gry i wykupieniu odpowiednich opcji (oraz aktywowaniu ich w menu) na ekran nakładane są różne filtry graficzne, mające imitować np. szum czy sepię. Zbytnio z tego nie korzystałem, ale to fajny bajer dla łowców bonusów.
Obrazek
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Fajny bajer to mało powiedziane, fajnie jest zaliczyć całą gre na każdym z filtrów ;) ciekawość...

PS. Nemesisdestro jeżeli grałes w Silent Hill'a na wł. filtrze no mniej więcej masz porównanie filtru Noise Efect (Szum).
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Arek

Mi najbardziej podoba się NOISE,fajnie to dość wygląda,ale i ja jednak uważam że najlepiej się gra normalnie :rad12: .Ale może to kwestia przyzwyczajania :smiech6: .
Ps3Centerbloog.pl
Awatar użytkownika
Kuba Pajączek

Post autor: Kuba Pajączek »

Jeśli chodzi o kostiumy to na filmikach jak oglądałem, to mi się najbardziej spodobały: Chris S.T.A.R.S.
Sheva B.S.A.A.
Jill B.S.A.A.
Wesker oba kostiumy

ewentualnie Chris B.S.A.A.
http://www.byond.com/games/DarkerEmerald/TLC
Nowa wersja Resident Evil Online 2(zmieniona nazwa, wiadomo: kopyrajt-orajt).

"You can't spell "slaughter" without "laughter"!! Hahahahahaha!!!"
Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

Post autor: Slayer »

Oglądałem dzisiaj kilka filmików na YT o RE 5 No Mercy mode i muszę powiedzieć że jestem pod wielkim wrażeniem. To co się dzieje na ekranie jest SIC! ogrom maninji (czy jak to się tam pisze) pełno ich tam jest, tłumy, rzesze.... IMO to najwieksza rozwalanka w historii RE 5. Nie spodziewałem się AŻ tak wielkiej ilości przeciwników , po prostu pozytywny szok...

A co split screena na PC to mi się wydaje że chyba on nie istnieje w tej wersji, bo tak już by były jakieś filmiki na YT , a tam cicho... Trzeba czekać aż ktoś napisze z własnego doświadczenia czy jest ten sc czy nie.
Moje Umbrellowe oko na ciebie patrzy (O_O)
Awatar użytkownika
Pavlo

Post autor: Pavlo »

Jeśli ktoś grał nie tylko w re4 i re5 to napewno ma wrażenie że re5 to mix outbreak z re4.Ogólnie re5 to porażka!
kwazu
Awatar użytkownika
Dinool

Post autor: Dinool »

Pavlo pisze:Jeśli ktoś grał nie tylko w re4 i re5 to napewno ma wrażenie że re5 to mix outbreak z re4.Ogólnie re5 to porażka!
Z przykrością się z Tobą zgadzam. Do RE 4 podszedłem sceptycznie ale w końcu się przekonałem (mało straszy ale jednak są takie momenty momenty jak np,. kiedy gramy Ashley. :szok6: )
RE 5 dawałem szansę 3 razy i ta gra mnie po prostu odpycha. :placz2:
To już nie jest horror a raczej gore jeśli miałbym podobny gatunek z filmów przytoczyć.(gore często się reklamują jako horrory wiec uznałem to za trafne porównanie biorąc do tego pod uwagę zawartość gry :) )
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 5”