Dyskusje ogólne
- Leon. KennedY
To czemu RER, RE0, RE:DCH, REU:CH nie pojawiły się jeszcze na innych platformach, po za tymi sygnowane nazwą Nintendo ? Szczerze, niech ta gra zostanie tylko na 3DS'ie, bo głównie dla tej gry zakupuję tę przenośną konsolkęJ.Krauser pisze:Na port bym jednak liczył - CAPCOM.
Najbardziej zastanawia mnie to, czy gra zostanie podzielona na dwa scenariusze (Chris, Jill) czy będzie to jedna całość. Wolałbym pierwszą opcję
No ja też bym wolał ale patrząc na scenariusz raczej pewne jest, że bedzie jeden. Zaczyna sie Chrisem i Jessicą, a po pojmaniu przez terrosrystów wkraca Jill itd. 
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
A co powiecie na zupełnie nowy motyw jakim jest pływanie? Taką to nowinkę szykuje nam firma Capcom i jestem bardzo happy, że wprowadzają tego typu nowości, zdecydowanie urozmaicą gameplay, zapraszam do galerii : http://www.mwrc.pl/News/News.php?d1=201 ... &kom=Dodaj
Razem z nurkowaniem i pod wodną walką? Bo chyba z tego co pamiętam to tylko na powierzchni się dało, jak nie to mi przypomnijcie bo głowa mogła zapomnieć.
Prawie 12 minut filmiku z dema z Gamescom. Kolesiowi, który gra niespecjalnie idzie ale klimat zaszczucia, świetnej muzyki oraz klaustrofobicznych pomieszczeń czuć i to cieszy 
http://www.mwrc.pl/News/News.php?d1=201 ... &kom=Dodaj
http://www.mwrc.pl/News/News.php?d1=201 ... &kom=Dodaj
Z tych ostatnich TGSowych screenów nasunęły mi sie pewne skojarzenia:
-Silent Hillowi przeciwnicy (Jakieś Pre-Tyranty?)
-Piersi Jill. (Jeśli to była Jill, w każdym razie piersi były - ekspozycja kobiecych walorów coraz bardziej wkracza do serii, świat się kończy)
W każdym razie tytuł mnie zainteresował i może nabędę 3DS'a jak wyjdzie więcej podobnych gier. Bo póki co to same słabizny albo odgrzewane kotlety się pojawiają.
-Silent Hillowi przeciwnicy (Jakieś Pre-Tyranty?)
-Piersi Jill. (Jeśli to była Jill, w każdym razie piersi były - ekspozycja kobiecych walorów coraz bardziej wkracza do serii, świat się kończy)
W każdym razie tytuł mnie zainteresował i może nabędę 3DS'a jak wyjdzie więcej podobnych gier. Bo póki co to same słabizny albo odgrzewane kotlety się pojawiają.
They see me Rocket Launching, they hatin'
Heh, no właśnie nie byłem pewien.Chris93 pisze:Przecież gołym okiem widać, ze to nie JillForte pisze:-Piersi Jill. (Jeśli to była Jill, w każdym razie piersi były - ekspozycja kobiecych walorów coraz bardziej wkracza do serii, świat się kończ.
Nie ruszałem "piątki" (bo jakoś mi nie podchodzi, nie mówie, że to zła gra) więc nie wiem jak aktualnie wyglądają postaci (prócz Chrisa i Weskera)
They see me Rocket Launching, they hatin'
- Avalar Raziel
Jaka tylko gra będzie bardziej przypominać klimatem wcześniejsze części 1,2,3<marzy> to z pewnością kupie konsolkę dla tej gry.Resident Evil 5 był dobra grą ale niestety polegał na "rura do przodu...bagn,bang...rura..." żadnych emocji.
Co do ostatniego filmiku z gry(gameplay) muszę stwierdzić ze bardzo mi się podoba gra wydaje się ciekawa powraca jedna z najlepszych rzeczy w RE czyli dylemat zabić czy ominąć/zwiewać niestety tego mi brakowało w RE 4,5 gdzie zamiast "nie będę marnować naboi na tego zombi" było "dawaj naboje/kasę" a kiedy mamy mało życia na 90% następny przeciwnik wywalał roślinkę...no łatwiej to już chyba się nie dało... .
Ok no to teraz co mi się nie podobało ,kamera przy celowaniu jednak wole ta z RE 4,5 wygląd samej broni wygląda głupio ,dalej to skaner jak dla mnie niepotrzebna rzecz jednak latanie po pomieszczeniach i skanowanie wszystkiego nie jest dla mnie.
Co do ostatniego filmiku z gry(gameplay) muszę stwierdzić ze bardzo mi się podoba gra wydaje się ciekawa powraca jedna z najlepszych rzeczy w RE czyli dylemat zabić czy ominąć/zwiewać niestety tego mi brakowało w RE 4,5 gdzie zamiast "nie będę marnować naboi na tego zombi" było "dawaj naboje/kasę" a kiedy mamy mało życia na 90% następny przeciwnik wywalał roślinkę...no łatwiej to już chyba się nie dało... .
Ok no to teraz co mi się nie podobało ,kamera przy celowaniu jednak wole ta z RE 4,5 wygląd samej broni wygląda głupio ,dalej to skaner jak dla mnie niepotrzebna rzecz jednak latanie po pomieszczeniach i skanowanie wszystkiego nie jest dla mnie.
Ostatnio zmieniony sob 03 wrz, 2011 przez Avalar Raziel, łącznie zmieniany 3 razy.
Kamerę można zmienić na ustawienie z RE4 / 5, po prostu są dwa ujęcia do wyboru.Avalar Raziel pisze:,kamera przy celowaniu jednak wole ta z RE 4,5 wygląd samej broni wygląda głupio ,dalej to skaner jak dla mnie niepotrzebna rzecz jednak latanie po pomieszczeniach i skanowanie wszystkiego nie jest dla mnie.
- Avalar Raziel