Dyskusje ogólne

Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

Jakoś mi umknęło... W którym momencie będzie rozgrywała się ta część przed czy po RE5?
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

Celowanie w FPP jakoś do mnie nie przemawia.. Czekam na port na normalne konsole..
One man forced to seek REVENGE
Awatar użytkownika
Chris93

Post autor: Chris93 »

J.Krauser pisze:Celowanie w FPP jakoś do mnie nie przemawia..
To tylko opcja. Będzie można mierzyć do wrogów z kamery znad ramienia :D. Szykuje się kawał dobrego Residenta. O fabułę martwić się nie muszę, bo już wydaje się intrygująca, grafika jest rewelacyjna. Na Port bym nie liczył - NINTENDO.
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

Chris93 pisze:Na Port bym nie liczył - NINTENDO.
Na port bym jednak liczył - CAPCOM. Jak wiadomo to są świnie które lecą tylko na kasę więc jak Revelations odniesie sukces port na PS3/X360 jest bardzo możliwy.
One man forced to seek REVENGE
Awatar użytkownika
Chris93

J.Krauser pisze:Na port bym jednak liczył - CAPCOM.
To czemu RER, RE0, RE:DCH, REU:CH nie pojawiły się jeszcze na innych platformach, po za tymi sygnowane nazwą Nintendo ? Szczerze, niech ta gra zostanie tylko na 3DS'ie, bo głównie dla tej gry zakupuję tę przenośną konsolkę :smiech2: .

Najbardziej zastanawia mnie to, czy gra zostanie podzielona na dwa scenariusze (Chris, Jill) czy będzie to jedna całość. Wolałbym pierwszą opcję :P.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

No ja też bym wolał ale patrząc na scenariusz raczej pewne jest, że bedzie jeden. Zaczyna sie Chrisem i Jessicą, a po pojmaniu przez terrosrystów wkraca Jill itd. ;D
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
mentos

Post autor: mentos »

Ten patent z Chrisem siedzącym i ostrzeliwującym się z wilkami w ostatnim gameplyu przypomina trochę Dead Space, czy Uncharted.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

A co powiecie na zupełnie nowy motyw jakim jest pływanie? Taką to nowinkę szykuje nam firma Capcom i jestem bardzo happy, że wprowadzają tego typu nowości, zdecydowanie urozmaicą gameplay, zapraszam do galerii : http://www.mwrc.pl/News/News.php?d1=201 ... &kom=Dodaj
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

W Outbreaku było pływanie.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Razem z nurkowaniem i pod wodną walką? Bo chyba z tego co pamiętam to tylko na powierzchni się dało, jak nie to mi przypomnijcie bo głowa mogła zapomnieć.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Nie, nie było nurkowania. Tylko po powierzchni ;)
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Prawie 12 minut filmiku z dema z Gamescom. Kolesiowi, który gra niespecjalnie idzie ale klimat zaszczucia, świetnej muzyki oraz klaustrofobicznych pomieszczeń czuć i to cieszy ;)

http://www.mwrc.pl/News/News.php?d1=201 ... &kom=Dodaj
Awatar użytkownika
Forte

Post autor: Forte »

Z tych ostatnich TGSowych screenów nasunęły mi sie pewne skojarzenia:

-Silent Hillowi przeciwnicy (Jakieś Pre-Tyranty?)
-Piersi Jill. (Jeśli to była Jill, w każdym razie piersi były - ekspozycja kobiecych walorów coraz bardziej wkracza do serii, świat się kończy)

W każdym razie tytuł mnie zainteresował i może nabędę 3DS'a jak wyjdzie więcej podobnych gier. Bo póki co to same słabizny albo odgrzewane kotlety się pojawiają.
They see me Rocket Launching, they hatin'
Awatar użytkownika
Chris93

Forte pisze:-Piersi Jill. (Jeśli to była Jill, w każdym razie piersi były - ekspozycja kobiecych walorów coraz bardziej wkracza do serii, świat się kończ
Przecież gołym okiem widać, ze to nie Jill ;).
Awatar użytkownika
Forte

Chris93 pisze:
Forte pisze:-Piersi Jill. (Jeśli to była Jill, w każdym razie piersi były - ekspozycja kobiecych walorów coraz bardziej wkracza do serii, świat się kończ
Przecież gołym okiem widać, ze to nie Jill ;).
Heh, no właśnie nie byłem pewien.
Nie ruszałem "piątki" (bo jakoś mi nie podchodzi, nie mówie, że to zła gra) więc nie wiem jak aktualnie wyglądają postaci (prócz Chrisa i Weskera) :rad11:
Awatar użytkownika
Chris93

Forte pisze:Nie ruszałem "piątki" (bo jakoś mi nie podchodzi, nie mówie, że to zła gra) więc nie wiem jak aktualnie wyglądają postaci (prócz Chrisa i Weskera) :rad11:
Revelations dzieje się przed RE5 ;).
Awatar użytkownika
Avalar Raziel

Post autor: Avalar Raziel »

Jaka tylko gra będzie bardziej przypominać klimatem wcześniejsze części 1,2,3<marzy> to z pewnością kupie konsolkę dla tej gry.Resident Evil 5 był dobra grą ale niestety polegał na "rura do przodu...bagn,bang...rura..." żadnych emocji.

Co do ostatniego filmiku z gry(gameplay) muszę stwierdzić ze bardzo mi się podoba gra wydaje się ciekawa powraca jedna z najlepszych rzeczy w RE czyli dylemat zabić czy ominąć/zwiewać niestety tego mi brakowało w RE 4,5 gdzie zamiast "nie będę marnować naboi na tego zombi" było "dawaj naboje/kasę" a kiedy mamy mało życia na 90% następny przeciwnik wywalał roślinkę...no łatwiej to już chyba się nie dało... .
Ok no to teraz co mi się nie podobało ,kamera przy celowaniu jednak wole ta z RE 4,5 wygląd samej broni wygląda głupio ,dalej to skaner jak dla mnie niepotrzebna rzecz jednak latanie po pomieszczeniach i skanowanie wszystkiego nie jest dla mnie.
Ostatnio zmieniony sob 03 wrz, 2011 przez Avalar Raziel, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Avalar Raziel pisze:,kamera przy celowaniu jednak wole ta z RE 4,5 wygląd samej broni wygląda głupio ,dalej to skaner jak dla mnie niepotrzebna rzecz jednak latanie po pomieszczeniach i skanowanie wszystkiego nie jest dla mnie.
Kamerę można zmienić na ustawienie z RE4 / 5, po prostu są dwa ujęcia do wyboru.
Awatar użytkownika
Avalar Raziel

Post autor: Avalar Raziel »

No to WESKER poprawiłeś mi humor ,coraz bardziej zastanawiam się nad kupnem 3DS, no nic trzeba śledzić newsy i czekać na RE .
Steam : AvalarRaziel
3DS : Sprzedany
Awatar użytkownika
Forte

Póki co te Residenty, to chyba jedyny motor napędowy dla sprzedaży 3DS'a. Mam nadzieje, że Revelations będzie dobry.

Konsolka popełnia błędy PSP i na start zaserwowała prawie same odgrzewane kotlety, w porównaniu z pierwszym DS'em.... dno.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil: Revelations”