Dyskusje przedpremierowe

Awatar użytkownika
Mr_Zombie
Kontakt:

Post autor: Mr_Zombie »

Ponieważ nie chce mi się robić samemu screenów, więc kradnę z NeoGAF:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tłumaczenie:
- Coś będzie [na E3], niektórzy fani z pewnością się ucieszą ;)
- [Tak, piszę to na poważnie] Nie pisałbym tego, gdybym nie miał ku temu powodów. :)
- Nie spodziewajcie się "7".
- (w odpowidzi na pytanie, "czy będzie to RE1, 2 i 3 połączone w jedną dużą grę, czy też remake RE2") Dzięki bogu, żadne z nich. I miejmy nadzieję, że to się nigdy nie stanie.
- Z całym szacunkiem, nie muszę nic nikomu mówić [chodzi o więcej podpowiedzi]. Ale jestem miłym gościem, więc: To nie jest BIO7. Są 3 postaci, które powrócą. Dwie kobiety i jeden mężczyzna. Dwóch z nich nie widzieliśmy już od dekady (nie wiadomo, czy chodzi o czas w uniwersum gry, czy czas rzeczywisty) a jedna ani razu nie pojawiła się w grze ("in-game" może oznaczać w grze, albo po prostu na silniku gry). Zgadujcie. Tyle wystarczy.
- Odnośnie tej postaci, która nie pojawiła się "in-game", powinienem to bardziej uściślić (ponieważ z pewnością ktoś zaraz nazwie mnie kłamcą za pisanie zbyt ogólnikowo). Postać ta jest wspomniana w grach ale występuje jedynie w tle, ani razu nie była aktywną postacią. Nie jest to nikt z filmów/komiksów należących do kanonu.

Temat z Capcom-Unity, z którego pochodzą wszystkie te teksty: link

Jeżeli ktoś nie wie, kim jest News Bot - jest to chodząca encyklopedia RE. Jeden z twórców Project Umbrella, który grzebie w japońskich oficjalnych tekstach z gier i materiałach uzupełniających, przeprowadza wywiady z obecnymi i dawnymi twórcami gier z serii itp. Facet zawsze pisze rzeczowo, posługując się oficjalnymi faktami (w przypadku RE rzadko kiedy pieprzy od rzeczy). Ogólnie rzecz ujmując, łatwo uwierzyć, że ma on swoje źródła.

Na forum Biohazard France (stara jak świat i szanowana fanowska strona o RE) z kolei pojawiły się takie teksty:
Obrazek
Obrazek

Tłumaczenie:
- Gra zostanie pokazana wkrótce, tak, ale nigdy nie mówiłem, że to będzie Resident Evil 7.
- Jedno jest pewne, w ciągu nadchodzących dni i tygodni fani będą wpatrywać się w swoje ekrany i to tam ujawni się im REWELACJA ("REVELATION").
Ostatnio zmieniony sob 31 maja, 2014 przez Mr_Zombie, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Forte

Post autor: Forte »

Czyżby Barry, Rebecca i Alex Wesker? :rad11:
They see me Rocket Launching, they hatin'
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

- Z całym szacunkiem, nie muszę nic nikomu mówić [chodzi o więcej podpowiedzi]. Ale jestem miłym gościem, więc: To nie jest BIO7. Są 3 postaci, które powrócą. Dwie kobiety i jeden mężczyzna. Dwóch z nich nie widzieliśmy już od dekady (nie wiadomo, czy chodzi o czas w uniwersum gry, czy czas rzeczywisty) a jedna ani razu nie pojawiła się w grze ("in-game" może oznaczać w grze, albo po prostu na silniku gry). Zgadujcie. Tyle wystarczy.
- Odnośnie tej postaci, która nie pojawiła się "in-game", powinienem to bardziej uściślić (ponieważ z pewnością ktoś zaraz nazwie mnie kłamcą za pisanie zbyt ogólnikowo). Postać ta jest wspomniana w grach ale występuje jedynie w tle, ani razu nie była aktywną postacią. Nie jest to nikt z filmów/komiksów należących do kanonu.
Plotka pobudzająca wyobraźnię, ale choćby nie wiem ile myśleć, trudno odgadnąć o kogo może chodzić. Mimo wszystko za mało tych "podpowiedzi".
Najtrudniejsza sprawa to chyba z tymi dwiema kobietami. Tylko Rebecca przychodzi na myśl. Jeżeli chodzi o mężczyzn może ktoś z czwórki: Steve Burnside, Barry Burton, Billy Coen, Nicholai Ginovaef.

Billy pasowałby do Rebecci, Barry właściwie też, zwłaszcza jeżeli założymy, że tą drugą kobietą, która była w serii wspominana, ale nigdy się w niej nie pojawiła, może być Kathy Burton.

Nic lepszego na szybko nie wymyśliłem.
Ostatnio zmieniony ndz 01 cze, 2014 przez Diadem, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Mr_Zombie
Kontakt:

Teraz sobie uświadomiłem, że Rebeka i Claire (czyli dwie postaci, które najczęściej teraz pojawiają się w spekulacjach) wystąpiły przecież w UC (2007) i DSC (2009). O występach gościnnych w Mercenaries (czy to RE5, czy też Mercenaries 3D) już nawet nie wspomnę. Bruce McGivern oraz Fong Ling (postaci z Dead Aim) z kolei ostatni raz pojawili się w grze 11 lat temu (gra wyszła w 2003r) :P

Ale to by byłby już szczyt chamstwa ze strony Capcomu :smiech5:
Ostatnio zmieniony ndz 01 cze, 2014 przez Mr_Zombie, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Forte

Podstawowym pytaniem jest czy facet w swojej wypowiedzi uwzględnił celowniczki. To w końcu spinoffy, mógł zapomnieć. Myślę, że chodziło mu raczej o główny trzon serii.
Maestro

Post autor: Maestro »

Co do drugiego newsa, to facet może ma na myśli kontynuacje RE: Revelation? Gra miała dobre opinię i była lubiania przez graczy, więc może Capcom da sobie na wstrzymanie z RE7 póki co...

A co do tych postaci, to mi do głowy tez przychodzi tylko Rebecca i Claire, jeśli facet nie liczył spin-offów.
Awatar użytkownika
kamil12697

Post autor: kamil12697 »

Maestro pisze:Co do drugiego newsa, to facet może ma na myśli kontynuacje RE: Revelation? Gra miała dobre opinię i była lubiania przez graczy, więc może Capcom da sobie na wstrzymanie z RE7 póki co...

A co do tych postaci, to mi do głowy tez przychodzi tylko Rebecca i Claire, jeśli facet nie liczył spin-offów.
Tylko żeby Revelations 2 było odrazu na PC i konsole, a nie najpierw na Wii U lub 3DS.
Awatar użytkownika
kal3jdoskop

Post autor: kal3jdoskop »

Już przez chwilę myślałem, że cała tajemnica się wydała:
http://www.capcom-unity.com/resident_ev ... d-veronica

Aaale -link wrzucił ktoś z "anonimowego i nowego" konta, no i nie ma już po stronie ani widu ani słychu. Sugeruje to co najmniej daleko posuniętą ostrożność w stosunku do tej nowinki.

Z drugiej strony - jakoś nadmiernie nie byłbym zdziwiony, gdyby przeciek(?) okazał się prawdziwy. W końcu w przerabianiu starego asortymentu po raz drugi* Capcom lubuje się jak mało kto.

*czasami i trzeci, i.... dobra, tu się zatrzymam, bo chyba więcej niż trzykrotnego "przemielenia" jednego tytułu w tej chwili sobie nie przypominam :))
Ostatnio zmieniony pn 02 cze, 2014 przez kal3jdoskop, łącznie zmieniany 2 razy.
Chcę, aby człowiek wyciągał rękę do człowieka. Aby starał się pojąć, że zło jest często wewnętrzną klęską tego, kto to zło czyni.
Jan Dobraczyński, "Najeźdźcy" (rozdział "Od autora")
Awatar użytkownika
LimaXa

Post autor: LimaXa »

To by się nawet zgadzało z tym z góry;d nie Re 1,2,3 tylko może remake CV xD
Ale skoro postacie których od dekady nie widzieliśmy to coś przed 2004 rokiem , może Barry Burton albo Ark z Gun Survivor? no albo Steve Burnside.
Jeśli Enhanced Veronica okaże się prawdą to pewnie Steve & Claire + ktoś nowy, może Alex Wesker okaże się kobietą która współpracowała z Albertem i to z nią tak rozmawiał w 5 przez smartfona xDD
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Sheva, ada i billy, dziękuje, dobranoc :)

A remake Veronici przyjmę z zapałem :) świetna i kultowa część :)
Ostatnio zmieniony pn 02 cze, 2014 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
kal3jdoskop

Post autor: kal3jdoskop »

E, jednak podpucha, podkolorowany logos z Revelations, a sam wrzucający zmył się tak szybko jak się pojawił. Ech ci kawalarze :P (czego by jednak nie mówić, świetnie wyczuł moment, aby zarzucić podpuchę).
Ostatnio zmieniony pn 02 cze, 2014 przez kal3jdoskop, łącznie zmieniany 2 razy.
Chcę, aby człowiek wyciągał rękę do człowieka. Aby starał się pojąć, że zło jest często wewnętrzną klęską tego, kto to zło czyni.
Jan Dobraczyński, "Najeźdźcy" (rozdział "Od autora")
Awatar użytkownika
LimaXa

WESKER-DL pisze:Sheva, ada i billy, dziękuje, dobranoc :)

No też bym w remake Veronica pograła;d

A co do Shevy , Ady i Billyego to tylko Billy od dekady nie wystąpił w Re;d
Awatar użytkownika
Forte

WESKER-DL pisze:Sheva, ada i billy, dziękuje, dobranoc :)

Recoil to by chyba zawału dostał jakby wydali Remake Veronici :smiech7:

Ale tak na serio, to nie ma chyba sensu robić tego remaku. Czy Code Veronica nie dostała jakoś niedawno portu HD? Co najwyżej mogli by pociągnąć jakoś wątki tej części.
Maestro

Post autor: Maestro »

Spoko, Capcom zrobi port RE4 Ultimate HD, czy jak to sie tam zwie (to wydane ostatnio na PC) na PS3, bo przecież RE4 byl tak super grą, że trzeba ja wydać na każdą kolejną konsolę... Żarty żartami, a po RE4 HD też juz sądzilem że dadzą sobie spokój z tą częścią, więc kto wie... :P
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Forte pisze:Recoil to by chyba zawału dostał jakby wydali Remake Veronici :smiech7:
Jeśli wydali by remake CV a pominęliby RE2 i RE3 to tak. Zszedłbym na zawał ;)
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
LimaXa

"Helena , mam zawał"? :P

Mam nadzieje że będzie kontynuacja wątków z CV i że nareszcie będę mogła znów się wcielić w Claire;D
Awatar użytkownika
Forte

LimaXa pisze:"Helena , mam zawał"? :P

Mam nadzieje że będzie kontynuacja wątków z CV i że nareszcie będę mogła znów się wcielić w Claire;D
Tylko co tutaj jeszcze kontynuować? Stevie zombie czy coś? W zasadzie pozostaje tylko i wyłącznie postać Claire która była kompletnie pomijana po Veronice... może będą jakieś nowe przygody i tyle.
Awatar użytkownika
Mr_Zombie
Kontakt:

Forte pisze:Ale tak na serio, to nie ma chyba sensu robić tego remaku. Czy Code Veronica nie dostała jakoś niedawno portu HD? Co najwyżej mogli by pociągnąć jakoś wątki tej części.
Port HD sprowadzał się do tego, że gra chodziła w HD plus została przekonwertowan na MT Framework, co zaowocowało lepszym oświetleniem oraz nałożeniem na grę kilku filtrów graficznych (jest dużo większe nasycenie kolorów i większy kontrast, obraz jest ciemniejszy oraz dodatkowo jest nałożona ziarnistość żeby ukryć niskiej jakości tekstury i obiekty).

Szczerze mówiąc gdyby zrobili remake CV w taki sposób, w jaki odświeżyli RE1 - czyli grafika stawiająca na realizm i detale (pod tym względem REmake i Zero biją nawet RE5 i RE6), odpowiednie zmodyfikowanie rozgrywki oraz przywrócenie niektórych wątków porzuconych z różnych powodów podczas produkcji (pierwotnie u Ashfordów miało być sporo nawiązań do nazizmu; niektóre elementy nawiązujące do Niemiec z czasów WW2 zresztą pozostały w grze) - to bym się nie obraził. CV jest najbardziej "kreskówkową" częścią - chodzi zarówno o ogólny design, ale i poprowadzenie fabuły. Nawet w DSC nie udało im się od tego odejść (więcej, zmiana Alexii w 20-kilku letnią kobietę o mentalności 12-latki wypadła bardzo źle). Gdyby spróbować sprowadzić ją na ziemię i zrobić z niej nadać jej atmosferę grimm-dark mogło by być ciekawie. :3
Ostatnio zmieniony czw 05 cze, 2014 przez Mr_Zombie, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
LimaXa

Forte pisze:
LimaXa pisze: Tylko co tutaj jeszcze kontynuować? Stevie zombie czy coś? W zasadzie pozostaje tylko i wyłącznie postać Claire która była kompletnie pomijana po Veronice... może będą jakieś nowe przygody i tyle.
Steve może być głównym czarnym charakterem, kto wie co Wesker mógł z nim zrobić:P
Awatar użytkownika
Mr_Zombie
Kontakt:

Pokroić, zbadać, wydobyć z jego ciała wirusa T-Veronica a resztę spalić i wyrzucić? :P
Ostatnio zmieniony pt 06 cze, 2014 przez Mr_Zombie, łącznie zmieniany 1 raz.
Zablokowany

Wróć do „Resident Evil VII”