Tłumaczenie:
- Coś będzie [na E3], niektórzy fani z pewnością się ucieszą
- [Tak, piszę to na poważnie] Nie pisałbym tego, gdybym nie miał ku temu powodów.
- Nie spodziewajcie się "7".
- (w odpowidzi na pytanie, "czy będzie to RE1, 2 i 3 połączone w jedną dużą grę, czy też remake RE2") Dzięki bogu, żadne z nich. I miejmy nadzieję, że to się nigdy nie stanie.
- Z całym szacunkiem, nie muszę nic nikomu mówić [chodzi o więcej podpowiedzi]. Ale jestem miłym gościem, więc: To nie jest BIO7. Są 3 postaci, które powrócą. Dwie kobiety i jeden mężczyzna. Dwóch z nich nie widzieliśmy już od dekady (nie wiadomo, czy chodzi o czas w uniwersum gry, czy czas rzeczywisty) a jedna ani razu nie pojawiła się w grze ("in-game" może oznaczać w grze, albo po prostu na silniku gry). Zgadujcie. Tyle wystarczy.
- Odnośnie tej postaci, która nie pojawiła się "in-game", powinienem to bardziej uściślić (ponieważ z pewnością ktoś zaraz nazwie mnie kłamcą za pisanie zbyt ogólnikowo). Postać ta jest wspomniana w grach ale występuje jedynie w tle, ani razu nie była aktywną postacią. Nie jest to nikt z filmów/komiksów należących do kanonu.
Temat z Capcom-Unity, z którego pochodzą wszystkie te teksty: link
Jeżeli ktoś nie wie, kim jest News Bot - jest to chodząca encyklopedia RE. Jeden z twórców Project Umbrella, który grzebie w japońskich oficjalnych tekstach z gier i materiałach uzupełniających, przeprowadza wywiady z obecnymi i dawnymi twórcami gier z serii itp. Facet zawsze pisze rzeczowo, posługując się oficjalnymi faktami (w przypadku RE rzadko kiedy pieprzy od rzeczy). Ogólnie rzecz ujmując, łatwo uwierzyć, że ma on swoje źródła.
Na forum Biohazard France (stara jak świat i szanowana fanowska strona o RE) z kolei pojawiły się takie teksty:

Tłumaczenie:
- Gra zostanie pokazana wkrótce, tak, ale nigdy nie mówiłem, że to będzie Resident Evil 7.
- Jedno jest pewne, w ciągu nadchodzących dni i tygodni fani będą wpatrywać się w swoje ekrany i to tam ujawni się im REWELACJA ("REVELATION").