Dyskusje ogólne

Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Co do tych dwóch świeżych fragmentów gameplay'u.

Nie przypuszczałem, że w konwencji shooter'a na szynach twórcom uda się utrzymać taką atmosferę napięcia i namacalnego zagrożenia. Wspaniałe ujęcia bohaterów, m.in Steve'a w CV, obraca się na boki, informuje o zagrożeniu, widać, że tutaj skupiono się na zainscenizowaniu w tego typu grze elementów walki o przetrwanie, fragment rozgrywki z RE2 wypada jeszcze lepiej, zwłaszcza kiedy dwójka bohaterów wchodzi do słynnego korytarza z Licker'em, wszędzie pełno krwi, panuje półmrok i przez okno wdają się jakieś słabe promienie światła przy okazji wspaniale wyglądające. Teraz zauważyłem, że Capcom ma na celu wyważenie poziomu akcji oraz klimatu, i póki co bardzo dobrze im to wychodzi. Patrząc także na wygląd zombie odnoszę wrażenie, że są bardziej straszne niż w RE UC. Interesująco wyglądał moment niesieniu pomocy przestraszonej Sherry. Ogólnie dwa świetne materiały, bez wątpienia warte uwagi. Czas odkładać na Wii.

Post autor: Gargulec »

Nie mogę uwierzyć do czego to doszło... żeby tak szmacić wspaniałą starą serie. Pojawiające się znikąd zombie... zaprogramowane sterowanie postaci... brak jakiejkolwiek atmosfery... Czy to są prawdziwe idee Residenta? nie rozumiem jak ludzie mogą łykać te wszystkie nowe części RE, Capcom ewidentnie idzie na kase, nawet nie wysili sie żeby zachować minimum grozy w tych strzelankach... żal... kiedyś było zupełnie inaczej te 10 lat temu. Resident był survivor horrorem, teraz sie zeszmacił tak strasznie, że mogli chociaz zmienic tytul, począwszy od RE4 i nazwac ja jako zupełnie inna grę... RE5 tez ogladalem sobie ostatnio na YT, jakies gameplaye... to juz jest totalny szok co sie z ta seria stało... żeby z survivor horroru zrobić tandetna gre akcji... To przykre, bo teraz jakby Capcom wrzucił nawet małpy do swoich gier to i tak każdemu by to pasowało... a w sumie mogli to zrobić w Darkside Chronicles... bo po co te zombie jak nie ma żadnego klimatu? Ciekaw jestem czy były jakies zmiany personalne w Capcomie, bo nie chce mi sie wierzyc zeby taka szmire robila stara ekipa... no chyba że im odbiło, to cóż. Wiadomo że z czegoś ludzie w capcomie musza zyc, to wiadomo tak jak kazdy... ale zrobienia z RE zupelnie innej gry to nie zrozumiem nigdy... Capcom teraz tylko uzywa starych postaci i tytulu bo to sprawdzona metoda aby przyciagnac ludzi... a tak naprawde to NIE jest juz prawdziwy RE, najgorsze że każdemu to pasuje, no chyba ze nadeszla fala tych malolatow co sie zachwycaja nowym RE, to sie nie dziwie... Nie odbierzcie tego jako atak, po prostu jestem starym fanem, wiec tak marudze ;) ale cóż, szkoda... już nigdy nie bedzie prawdziwego Residenta. Chciałem jeszcze tylko dopisać ze dzis tylko Blizzard siebie szanuje i liczy sie z fanami... chwala im za to.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony śr 22 lip, 2009 przez Gargulec, łącznie zmieniany 4 razy.
pinek

Post autor: pinek »

Capcom wydaje to co się sprzedaje. I nikt nie każe nam tego kupować.
---->www.pajacyk.pl<----
Awatar użytkownika
bodek

Post autor: bodek »

Zacznę od tego że:
Gargulec pisze:To przykre, bo teraz jakby Capcom wrzucił nawet małpy do swoich gier to i tak każdemu by to pasowało... a w sumie mogli to zrobić w Darkside Chronicles
małpy były z Zero.
Przejdę przez to:
Gargulec pisze:bo po co te zombie jak nie ma żadnego klimatu?
strzelam i wnioskuję że grałeś na emu na PC w biały dzień. Jeśli nie to sorry.
Może przejde przez:
Gargulec pisze:Capcom ewidentnie idzie na kase, nawet nie wysili sie żeby zachować minimum grozy w tych strzelankach
to że każdy w dzisiejszych czasach idzie na kase więc takie gadanie jest nie na miejscu. Jak myślisz co sprzedaje się lepiej? Wiifit czy nowy res?
Może jestem głupi ale:
Gargulec pisze: żeby z survivor horroru zrobić tandetna gre akcji.
RE5 jak na gre akcji wyszedł wspaniale.
Może terazo:
Gargulec pisze:Ciekaw jestem czy były jakies zmiany personalne w Capcomie, bo nie chce mi sie wierzyc zeby taka szmire robila stara ekipa
..Mikami'm. Tak shijni nie grzebałł w RE5.
Gargulec pisze:no chyba że im odbiło, to cóż
Jak byś zgarniał taki ''hajs'' jak ''oni'' to byś miał gdzieś reszte.
Oto poszli do przodu i -
I ZROBILO INNA GRE KTORA SIE SPRZEDA BO MALOLATY SZALEJA :P
Gargulec pisze:Capcom teraz tylko uzywa starych postaci i tytulu bo to sprawdzona metoda aby przyciagnac ludzi...
Była w planach Jill SSJ6 ale podobno wyszła słabo. Wiesz ile przewinęło się postaci w serii RE? :rad1:
Gargulec pisze:a tak naprawde to NIE jest juz prawdziwy RE, najgorsze że każdemu to pasuje
Najprawdziwszy RE bo ma to w nazwie. Każdemu nie pasuje bo ty negujesz :P
Gargulec pisze:Nie odbierzcie tego jako atak, po prostu jestem starym fanem, wiec tak marudze
bodek pisze:Nie odbierz tego jako atak, po prostu jestem starym fanem, wiec tak marudze
Gargulec pisze:Chciałem jeszcze tylko dopisać ze dzis tylko Blizzard siebie szanuje i liczy sie z fanami... chwala im za to.
Fakt. Diablo III chyba nigy nie wydadzą :P
pinek

Na ultimie można składać już pre-ordery na ten tytuł. Cena to 170 plz, a poczekamy jeszcze 84 dni.
---->www.pajacyk.pl<----
aerO^

Post autor: aerO^ »

Ubogo coś w tym dziale :] Czekam z niecierpliwością jako małolat - 15 lat i szczerze mówiąc podoba mi się ta pozycja nie mogę się doczekać. Mam bardzo ważne pytanie dla mnie czy data premiery w EUropie to rzeczywiście 2009-10-16?? Tak jak Ultima podaje ? Mi coś się zdaje , że to jakiś EPIC FAIL i pewnie ludzie pozamawiają , a oni karzą im się wypchać i czekać nigdzie nie mogę doszukać się tej daty NTSC-J będzie na w grudniu chyba , US dostanie w listopadzie czy my dostaniemy aż miesiąc przed JAPOŃCZYKAMI i US ? Nie wierzę , że w rodzimym kraju nie będzie pierwsze z początku jak czytałem to mieliśmy dostać w 2010 , ale jednak chyba zmądrzeli i nie będą mnie zmuszać do piractwa i katowania się w japońską wersję. Na stronie RE:DC jak kliknie się w US to jest opcja Pre-Order Now! , a jak wezmę EU to nic nie ma i wszędzie są inne daty premiery albo TBA 2009 albo TBA 2010 proszę Was ludzie macie pewnie info już ?
A jeżeli to miałby być Remake RE2 to chciałbym żeby zrobili cały scenariusz Adą to by było fajne :smiech6: .
Zboki :rad5: też bym pograł nią nie tylko dla wątku fabularnego , ale nic mamy separate ways i musi wystarczyć , choć według mnie jest skopane , ale nie Offtopuje już.
PS. Super ta koszulka RE:DC z czyjegoś posta fajna ta głowa jak koleś założył :rad1:

Bzdursky: więcej szacunku dla innych nacji, mkay?
Ostatnio zmieniony śr 05 sie, 2009 przez aerO^, łącznie zmieniany 2 razy.
pinek

Poruszyłeś ten sam temat co na forum o Wii. W tej kwestii nic się nie zmienia, czyli tu ludzie wiedzą tyle samo co Ty.
---->www.pajacyk.pl<----
aerO^

Eh , myślałem , że tutaj dostanę odpowiedź , forum Wii to forum Wii tam jest pełno fanów SMG , Mario Karta(też lubie mario kart) i zeldy(która mnie nie powala) a tutaj myślałem , że skoro to forum wyspecjalizowane w RE ma dużo artykułów i w ogóle zdaje mi się , że głęboko siedzicie w tym to tutaj więcej wiecie... ale cóż nic poczekamy zobaczymy.
Ostatnio zmieniony czw 06 sie, 2009 przez aerO^, łącznie zmieniany 1 raz.
pinek

Pożyjemy zobaczymy co z tego wyjdzie, może na Ultimie jest błąd i powinno być 170 dni zamiast 70. Niech ktoś pójdzie do tego sklepu i zapyta się o co biega. :zmiesz9:
---->www.pajacyk.pl<----
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Wystarczy wysłać e-mail. Ultimą zbytnio bym się nie sugerował, już bardziej Amazonem - nieraz już podawali datę premiery gry przed jej oficjalnym ogłoszeniem.

...

Amazon również podaje 31 październik!
Obrazek
aerO^

Nie wiem czy coś się zmieniło , ale tutaj na tym co ty podałeś Bzdurski jest aktualnie na tę godzinę:
This item will be released on December 31, 2009.
Chyba jednak wszystko wróciło tak jak myślałem na początku.
PS. Nie znam się , ale Amazon to chyba amerykańska sieć nie wgłębiałem się nigdy w te sklepy poza Polską , ale tak mi się wydaje , więc gra jest NTSC? i premiera też jest gry NTSC tak czy PAL też moszna?

Necraria: Stosuj interpunkcję (w tym przypadku znaki zapytania i kilka przecinków) tam gdzie trzeba, bo muszę się domyślać co masz na myśli. I o co Ci chodzi z tą moszną na końcu? :zmiesz8: To miało być "można"?
Ostatnio zmieniony sob 08 sie, 2009 przez aerO^, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

Poświęciłem dziś trochę czasu, aby jeszcze raz obejrzeć wszystkie filmiki i screeny dotyczące tej produkcji.

Pierwsze co mi się nasunęło to czy ta gra z jednej strony nie będzie zbyt odgrzewanym kotletem, a z drugiej czy wpasuje się w dotychczasową fabułę.

Z jednej strony jak się patrzy na posterunek i przedstawione wydarzenia, to wyglądają niemal identycznie jak w RE2 ( Marvin tylko leży tam gdzie nie powinien i z G-Creature walczymy chyba gdzie indziej) z drugiej strony obecność Claire i Ady obok siebie daje sporo do myślenia. W RE2 takiej sceny nie było.

Ciekawą rzeczą która rzuciła mi się w oczy jest jeszcze ten screen
Co w nim jest ciekawego? Jest to stary, niewykorzystany pomysł z bety RE1, aby bazgrać po ścianach jakieś wierszyki-zagadki

Ta laleczka natomiast, jest jakby wyniesiona z Resident Evil 3,5.

Pojawia się też pytanie o "charakter" Leona i "charakter" Ady. Przypomnijmy, że Leon w tej grze ma być żółtodziobem i powinien mieć pełne portki ze strachu, podobnie zresztą jak Ada. Oboje też powinni wyglądać młodziej, w końcu 5 lat wstecz (od RE4) to jest trochę czasu. Zobaczymy czy uda się to oddać autorom, czy też odwalą kaszanę jak leci.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Diadem pisze:Ta laleczka natomiast, jest jakby wyniesiona z Resident Evil 3,5.
Ta lala jest z RE: CV. Wisi ona w Holu zamczyska Aschfordów.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

Owszem - to jest lalka z CeVki podwieszona do sufitu w rezydencji Ashfordów - dodam tylko, że w RE 3,5 było coś takiego :

http://images4.wikia.nocookie.net/resid ... d_doll.jpg
W sumie podobne, jak to lalki ;).
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Diadem nie podchodź do tej gry zbyt Fabularnie, tzn. problem polega na tym iż nieraz podczas gry są zupełnie nowe sytuacje, często zmienione lub wogóle wyrzucone, wszystko pod rozgrywkę, doświadczenie zebrałem już po UC. Nie przeszkadzało mi to gdyz główna oś została zachowana a nowe wątki spójnie się wkręcały w całość, niemniej jednak kilka motywów zostało zmienionych ;)

Co do podobiestw lalek to raczej zbieg okolicznośći, ostatnio grając w CV obejrzałem ją dokładnie i postęp jest znaczny, oczywiście in + ;)
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
pinek

Moim zdaniem w tych celowniczkach chodzi bardziej o zabawę niż o klimat czy fabułe, od tego są inne części. Siadasz przed konsolą z kumplem oraz różnymi napojami (dobrze posiedzieć przy .... RE) i łupiesz do tych biednych zombie :)
---->www.pajacyk.pl<----
Awatar użytkownika
Nakami

Post autor: Nakami »

Jestem ciekawa jak będzie wygląda śmierć Steve'a w DC.
A jak wy? Też ciekawi jesteście :D
Ostatnio zmieniony czw 20 sie, 2009 przez Nakami, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Nie.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Wykonanie postaci na zaprezentowanym filmiku jest fantastyczne. Claire wygląda bardzo podobnie do tej z RE Degeneration, również się wzruszyłem, gdy zobaczyłem kawałek ze sceny umierającego Steve'a z CV. Hunk, Sherry, Irons. Szykuje się jedna z lepszych odsłon. Szkoda, że premiera dopiero w grudniu.
Awatar użytkownika
Arek

Post autor: Arek »

A nie 31 października,czy to pre order bo sam już nie wiem ? :smiech7: .

Ja też jak zobaczyłem screena z Claire widziałem dużą podobiznę do Degeneration :rad12: .
Ps3Centerbloog.pl
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil: Darkside Chronicles”