Ogólne dyskusje
Cóż taka prawda Pavlo. Odkąd zagrałem w RE5 i przeczytałem wywiad Capcomu, że RE6 ma być "dla wszystkich" ta seria dla mnie umarła. ;(
Resident Evil zawsze był grą dla tych, którzy potrafią docenić dobry klimat, od 5 już tak nie jest, dzięki temu RE stało się "bardziej przystępne" ale również (w moim przekonaniu) utraciło cały klimat (który 4 mocno nadwerężyła, ale jednak tam był i to wcale nie tak mało jak niektórzy mówią. Trzeba tylko podejść to niej nieco inaczej niż do wcześniejszych RE). Mówię to ze szczerym żalem
Resident Evil zawsze był grą dla tych, którzy potrafią docenić dobry klimat, od 5 już tak nie jest, dzięki temu RE stało się "bardziej przystępne" ale również (w moim przekonaniu) utraciło cały klimat (który 4 mocno nadwerężyła, ale jednak tam był i to wcale nie tak mało jak niektórzy mówią. Trzeba tylko podejść to niej nieco inaczej niż do wcześniejszych RE). Mówię to ze szczerym żalem
Let's split up.
- Nemesis US
Ludzie, seria się zmieniła bo zmienił się rynek gier. Seria od pewnego czas uważana była za skostniałą. Spójrzcie do czego doprowadziło nie poddawanie zmianom serię SH, która zbiera już coraz słabsze notowania. Natura serii RE uległa zmianie dostosowując się do obecnych potrzeb graczy. Capcom może zmniejszył trochę częstotliwość horroru ale zaserwował świetny gameplay, wspaniałą muzykę i nieprzeciętną fabułę. Albo to zaakceptujecie albo nie.
Ja to zaakceptowałem już za czasów RE4.Mi jeżeli musi tak już być jak jest to pasuję to jak wygląda RE5.Lepiej sobie go nie wyobrażałem,ponad to niedługo wychodzi RE 5 A.E więc jest się z czego cieszyć.Gameplay jest naprawdę świetny,lepszy niż ten z RE4,muzyka również na wysokim poziomie.W RE4 główny wątek dla mnie był dość słaby jedynie poboczne wątki były dobre,Krauser itp.Ja z otwartymi rękami zaakceptowałem to co jest,i czy chce czy nie musiałem się z tym pogodzić,chociaż bardzo mi żal starego klimatuNemesis US pisze:Ludzie, seria się zmieniła bo zmienił się rynek gier. Seria od pewnego czas uważana była za skostniałą. Spójrzcie do czego doprowadziło nie poddawanie zmianom serię SH, która zbiera już coraz słabsze notowania. Natura serii RE uległa zmianie dostosowując się do obecnych potrzeb graczy. Capcom może zmniejszył trochę częstotliwość horroru ale zaserwował świetny gameplay, wspaniałą muzykę i nieprzeciętną fabułę. Albo to zaakceptujecie albo nie.
Ps3Centerbloog.pl
Nie wiem o co ci chodzi sterowanie jest bardzo dobre i moim zdaniem takie powinno zostać a co do tej części to nie jest wcale najgorszaKomandos pisze:Po kilkukrotnym przejściu gry z perspektywy czasu wydaje mi się, że jest to najgorsza część serii. Już nawet pierwszy Survivor ma więcej Residentowego klimatu niż to. Jako zwykła strzelanka też wypada słabo ze względu za archaiczne sterowanie. Gdyby nie mercenaries już dawno usunął bym tego crapa z dysku.
- Leon. KennedY
Sterowanie z początku dawało trochę w kość, ale po czasie uznałem je za bardzo dobre.
Strzelanka tak. Przeciętna nie!!z KULTOWEGO Horroru robią PRZECIĘTNĄ STRZELANKĘ!!!
Faktycznie klimat jest już całkowicie inny, ale fabularnie zostaje nam to wynagrodzone.utraciło cały klimat (który 4 mocno nadwerężyła, ale jednak tam był i to wcale nie tak mało jak niektórzy mówią..
Święta prawda i trzeba to zaakceptować.Ludzie, seria się zmieniła bo zmienił się rynek gier.
Ostatnio zmieniony pn 15 lut, 2010 przez Leon. KennedY, łącznie zmieniany 2 razy.
Owszem. Przeciętna. Pisałem już o tym - patenty wykorzystane w RE5 za czasów RE4 były rewolucyjne, ale już w czasie RE5 są archaiczne, a za standardowe uważało się je 3 lata wcześniej (np. przy okazji GoW czy Uncharted.Strzelanka tak. Przeciętna nie!!
Choć z perspektywy czasu przyznać muszę to, co przewidywałem jeszcze przed ukazaniem się gry - jest miodna i chce się mimo wszystko do niej wracać. Może nie tak jak do RE4, ale jednak.
Od niczego, zawsze w drugiej fazie walki (po tym jak Albercik robi "tup, tup, tup" tylnym wyjściem) będzie tam leżało Heart of Africa.1.Od czego zależy że po walce z Jill i Wesker koło schodów będzie leżał skarb ?
Podejdź do niego od tyłu, gdy ma odsłoniętą klatę - może to wykonać tylko Chris i traci się przez to trochę życia.Kratos pisze:2.Jak to zrobić gdy walczysz z Weskerem na wulkanie złapać go a następnie druga osoba tnie nożem ?
Przejdź grę chyba poniżej 5 godzin - infinite ammo, poziom Amateur, dopasiony magnum i jazda3.Jak odkryć infinite ammo do RL ?
1.Od czego zależy że po walce z Jill i Wesker koło schodów będzie leżał skarb ?
Nie jest tak. Serce Afryki będzie tam leżało tylko wtedy, gdy przed upływem wyznaczonych 7 minut dokopiemy Weskerowi na tyle, żeby się zawinął.Od niczego, zawsze w drugiej fazie walki (po tym jak Albercik robi "tup, tup, tup" tylnym wyjściem) będzie tam leżało Heart of Africa.
No to zapewne teraz wyjdę na pro gracza, ale widocznie za każdym razem Weski miał mnie dość - pomagałem wielu osobom znaleźć ten diament przez Live i dosłownie za każdym razem diament był na swoim miejscu. Sam się zdziwiłem po przeczytaniu Twojego posta, że jestem taki fajnyNie jest tak. Serce Afryki będzie tam leżało tylko wtedy, gdy przed upływem wyznaczonych 7 minut dokopiemy Weskerowi na tyle, żeby się zawinął.
Heh,rzeczywiście u mnie trzeba było dokopać Weskerowi przed 7 minutami i dopiero wtedy można było zdobyć ten skarb.Ej a może wersja X się różni od PS3 i dlatego ty miałeś to w drugiej fazie po prostu?,ale wydaje mi się że się mylę.
.
Nie próbuj na PROBzdursky pisze:Kratos napisał/a:
2.Jak to zrobić gdy walczysz z Weskerem na wulkanie złapać go a następnie druga osoba tnie nożem ?
Podejdź do niego od tyłu, gdy ma odsłoniętą klatę - może to wykonać tylko Chris i traci się przez to trochę życia.
Ps3Centerbloog.pl
Arek da się najłatwiej jest to zrobić grając Shevą. Fakt że gdy kamienne przejścia zawala się pod Shevą to trzeba długo przyciskać kwadrat co nie jest takie proste ale już gdy wszystko się uda strzelisz kilka razy z magnuma w Weskera i gdy pokaże się pierwszy filmik jak się odchyla to komputer sterujący Chrisem automatycznie do niego podbiegnie i będzie go trzymać .W walce z Weskerem i Jill warto grać Shevą z tego powodu że jak postrzelisz Wiesia to Chris sam podbiegnie i sprzeda kilka sierpowych a i przy walce z Jill sam będzie podchodzić i gadać do niej i zauważyłem że z porównaniem do komputerowej Shevy rzadziej dostaje od niej kopniaka .
Dziś wyczytałem takiego cosia na pewnym forum
"a propos znalazłem dobry sposób na Jill i Weskera, na początku rundy pobiegłem do Jill i ją złapałem, a koleś Sheva nie podchodził, wtedy ją trzymasz cały czas jak cię Wesker nie zaatakuje to pokaże się cutscenka jak odchodzi, cała akcja trwała kilka sekund"
P.S. jeszcze nie sprawdzałem czy działa.
"a propos znalazłem dobry sposób na Jill i Weskera, na początku rundy pobiegłem do Jill i ją złapałem, a koleś Sheva nie podchodził, wtedy ją trzymasz cały czas jak cię Wesker nie zaatakuje to pokaże się cutscenka jak odchodzi, cała akcja trwała kilka sekund"
P.S. jeszcze nie sprawdzałem czy działa.
---->www.pajacyk.pl<----
- Leon. KennedY
Rewolucji nie było, ale przynajmniej ja jej nie wymagałem, tak jak po trzech starych resach nie chciałem, aby zmienili swoje podejście do gry.Owszem. Przeciętna. Pisałem już o tym - patenty wykorzystane w RE5 za czasów RE4 były rewolucyjne, ale już w czasie RE5 są archaiczne, a za standardowe uważało się je 3 lata wcześniej (np. przy okazji GoW czy Uncharted.
[ Dodano: 16 Lut 2010 17:48 ]
A w gry akcji zacząłem graĆ DOpiero po zetknięciu się z RE4. Więć to co dostałem w piatce było dla mnie nadal dośc nowe i przyjemne
Kiedyś zastanawiałem się czy wydanie Gold'a zamyka sprawę z dodatkami, czy też nie. Jednak widzę, że została nierozwiązana sprawa z jakimiś niebieskimi dzrwiami i teraz powstaje pytanie: czy te drzwi będą wstępem do kolejnego DLC, czy jest to może zwykłe/standardowe niedopowiedzenie ze strony Capcomu.Finka pisze: liczyłam na to, że rozwiązana zostanie zagadka z niebieskimi drzwiami z pierwszego DLC ale nic z tego![]()
---->www.pajacyk.pl<----
Jakoś mi się wierzyć nie chce aby Capcom już nic nie zrobił do piątki. Do następnego Residenta daleko a gotówka mile widziana.
Może nie wydadzą już nic na płycie ale jakieś DLC to przypuszczam, że będzie.
Generalnie gold powinien kończyć sprawę....ale przecież znamy Capcom
Może nie wydadzą już nic na płycie ale jakieś DLC to przypuszczam, że będzie.
Generalnie gold powinien kończyć sprawę....ale przecież znamy Capcom
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
- Michał666666
Też mi to nie daje spokoju, a znając Capcom, to oni mieli zawsze jakieś niedopowiedzenia i lubili intrygować graczy. Więc ja mam nadzieję że pojawi się jakiś dodatek, może nie będzie to miało głębszego sensu, ale w trailerach ''Lost in Nightmares'' było kilka scen których nie było w grze, mam na myśli Jill przechodzącą przez korytarz czy moment jak Chris łapie ją gdy spada na dół, grałem i nie miałem takich motywów, więc myślę że może jest to celowe, aby gracz wiedział że kwestia dodatków się nie zakończyła. Zastanawia mnie też czy nadchodzący dodatek ''Untold Stories'' będzie niósł ze sobą odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a jedyne co na razie mogę powiedzieć, to, to że pozostaje nam na razie czekać.
"A blessing for the living, a branch of flowers for the dead.
With a sword for justice, the punishment of death for the villains.
By this, we arrive at the altar of the saints."
With a sword for justice, the punishment of death for the villains.
By this, we arrive at the altar of the saints."