[Ogólny] Dyskusje przedpremierowe

Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

Miałem tak samo! RE 2 to mój pierwszy kontakt z serią. Te pierwsze chwile z nią niezapomniane :rad10:. Capcom musisz dać radę!
Awatar użytkownika
RON!N

Post autor: RON!N »

Nie mogę się doczekać pierwszego trailera który pokaże jak to będzie plus minus wyglądać.
Obstawiam że pierwsze tego typu rzeczy na halloween się pojawią ;)
YouTube | Twitch | Instagram | Twitter
Nadchodzący zlot fanów: 2023
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

Taka refleksja. Czy na pewno wszyscy chcą tego remake'a. Czy chcemy powrócić do komisariatu, czy chcemy znowu zobaczyć Leona i Claire tylko po to by zobaczyć, jak CAPCOM potrafi dziś wszystko skopać :roll: .
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Ja zaryzykuje i odpowiem... chce, chce i jeszcze raz chce.

PS: Pytajnik w tytule tematu można już usunąć :rad12:
Awatar użytkownika
RON!N

Deus Ex pisze:Taka refleksja. Czy na pewno wszyscy chcą tego remake'a. Czy chcemy powrócić do komisariatu, czy chcemy znowu zobaczyć Leona i Claire tylko po to by zobaczyć, jak CAPCOM potrafi dziś wszystko skopać :roll: .
Chcemy :rad12:
john0477

Post autor: john0477 »

To był mój pierwszy resident pamietam gdy kumpel przyniósł płytę z Leonem męczyliśmy do 2 dni i nagle druga płytę trzeba ale on nie miał i tak sie wciąłem 😉wtedy nikt u mnie wiosce nie miał neta zeby poczytać solucje albo cos ale za to miałem najlepszy komputer na tamte czasy a kumpel był taki sknera ze minie chciał płytki zostawić i kiedyś mama kupiła nagrywarkę nikt nie wiedział i potem znów ten kumpel pożyczył mi resa na 1 dzień ale za to musiałem mu dac jakaś gre na zawsze 😉
I myk nagrywarka w ruch I sobie przegrałem ale po 2 dniach powiedziałem mu to on znowu gry od kogoś pożyczał i przegrywaliśmy sobie😉 Hehe
Awatar użytkownika
Mr_Zombie
Kontakt:

Post autor: Mr_Zombie »

Deus Ex pisze:Taka refleksja. Czy na pewno wszyscy chcą tego remake'a. Czy chcemy powrócić do komisariatu, czy chcemy znowu zobaczyć Leona i Claire tylko po to by zobaczyć, jak CAPCOM potrafi dziś wszystko skopać :roll: .
Szczerze, to ja się boję, że CAPCOM będzie próbował dogodzić obu obozom: fanom serii przed RE4 i fanom serii po RE4 i w efekcie wyjdzie nie wiadomo co. No ale zobaczymy. Bądźmy dobrej myśli - w końcu się to dzieje ;)

Jest jednak jeden plus: ludzie się w końcu zamkną i przestaną pod każdym postem na Facebooku związanym z RE prosić o remake RE2 :>
Spoiler!
Ostatnio zmieniony czw 13 sie, 2015 przez Mr_Zombie, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Reman

Post autor: Reman »

john0477 pisze:I myk nagrywarka w ruch I sobie przegrałem ale po 2 dniach powiedziałem mu to on znowu gry od kogoś pożyczał i przegrywaliśmy sobie😉 Hehe
Ja tam na twoim miejscu bym się tym nie chwalił. Forum może i przeżywa gorsze czasy, ale moderatorzy nadal obserwują, więc ostrożnie z tym :rad10:

Co do tematu, to Capcom raczej tego nie zepsuje :rad12: Miejmy nadzieję, że będzie solidnym powrotem do przeszłości, oczywiście za ciosem mile widziany byłby nowy Nemesis, skoro już tak zabrali się za te wszystkie Remaki.
Mr_Zombie pisze:Jest jednak jeden plus: ludzie się w końcu zamkną i przestaną pod każdym postem na Facebooku związanym z RE prosić o remake RE2 :>
Teraz za to sypią spamem na stronie Reborna na FB,że zapowiedziano oficjalnie remake, jakby twórcy o tym nie wiedzieli :pff3:
Ostatnio zmieniony czw 13 sie, 2015 przez Reman, łącznie zmieniany 2 razy.
john0477

Post autor: john0477 »

Reman pisze:
john0477 pisze:I myk nagrywarka w ruch I sobie przegrałem ale po 2 dniach powiedziałem mu to on znowu gry od kogoś pożyczał i przegrywaliśmy sobie😉 Hehe
Ja tam na twoim miejscu bym się tym nie chwalił. Forum może i przeżywa gorsze czasy, ale moderatorzy nadal obserwują, więc ostrożnie z tym :rad10:

To było w 2001 roku 😉

Czekamy na pierwszy filmik😉
Awatar użytkownika
Forte

Post autor: Forte »

No to obstawiamy kiedy wyjdzie?

Podejrzewam, że nie wezmą RE2 z PSX/GC i nie zremasterują go w HD, tylko zaczną wszystko od nowa (poza fabułą, rzecz jasna. Ewentualnie dodadzą jakieś smaczki/wzbogacą ją o wydarzenia z nowszych części).

IMO, za dwa lata będzie gotowa.
They see me Rocket Launching, they hatin'
Awatar użytkownika
TheMitu97

Post autor: TheMitu97 »

Szczerze jestem zadowolony z powodu zapowiedzi Remake dwójki, nie sądziłem, że się tego doczekam. Mimo wszystko trzeba poczekać na pierwsze trailery, gdyż na razie to tylko czysta zapowiedź. A premierę obstawiam na minimum wakacje 2016.
Awatar użytkownika
Mr_Zombie
Kontakt:

TheMitu97 pisze:A premierę obstawiam na minimum wakacje 2016.
Optymista :P
Projekt dopiero wszedł w fazę produkcji (albo wręcz planowania), więc zejdą im na to pewnie minimum 2 lata. Na 9 miesięcy przed premierą RE6 mieliśmy już trailer gry pokazujący sporo kontentu (po trochu z każdego ze scenariuszy). Tutaj jak na razie nie ma jeszcze nic.

Ciekawe, czy zdecydują się na jakieś większe zmiany fabularne i designerskie (postaci, lokalizacje) vide REmake. Oraz czy zostaną uwzględnione zmiany z DSC (Annette, która jest świadoma, że Birkin jest potworem i trzeba go zabić; Ada, która jest super szpiegiem z gadżetami jak w RE4, RE6 i Damnation) czy też doczekamy się kolejnej reinterpretacji postaci.
minus_R

Post autor: minus_R »

witam!

Jak dla mnie termin wydania w 2016 jest mało prawdopodobny. Zgadzam się z przedmówcami, że grę trzeba zrobić od podstaw. Remaster Remake'a pierwszej części to były raczej kosmetyczne zmiany nie wymagające wielkiego nakładu czasu i pracy. W przypadku re2 twórcy mają jedynie na starcie produkcji ogólny scenariusz gry i... tyle.

Moje oczekiwania:
- randomowe rozmieszczenie amunicji i przeciwników (w tym mr.X, tak żeby nie było odmóżdżających speedrun'ów). To wydłużyłoby zywotność gry.
- dodatkowe mini gry poza hunkiem i tofu.
- solidnie ograniczona mozliwosc wymijania zombie. (bo w org. re2 zdarzało mi sie konczyc scenariusz z 70cioma shotgun shells w inventory).
- na najwyższym poziomie trudności mr.X mógłby nam zabierać przedmioty (nawet te związane z fabułą) po jakimś ataku, który by nas ogłuszał i obezwładniał na kilka chwil. Poźniej trzeba by go było znaleźć i odebrać w walce co nasze:)
- dłuższe epizody Adą i Sherry

Mam nadzieję, że którąś z opcji powyżej twórcy wcielą w grę:) Jakie byłyby wasze pomysły?
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

minus_R pisze:- solidnie ograniczona mozliwosc wymijania zombie. (bo w org. re2 zdarzało mi sie konczyc scenariusz z 70cioma shotgun shells w inventory).
Moim zdaniem kłóciłoby się to z oczekiwaniami niektórych fanów, którzy nie chcą, by ów remake poszedł mocniej w stronę action horroru, tylko stał się tak jak remake survival horrorem, gdzie amunicji jest mało i nie chodzi o zabijanie zombie.
minus_R pisze:Jakie byłyby wasze pomysły?
Proszę nie odpowiadać na to pytanie. W tym wątku interesują nas konkrety (których na tę chwilę BRAK, poza tym, że taka gra PRAWIE CHYBA NA PEWNO powstanie), a nie pobożne życzenia w stylu "ja chcę Adę w bikini".
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Co to za "prawie chyba napewno"? Capcom zapowiedział, to Capcom zrobi! Inaczej fani ich zjedzą i chyba nie tylko oni, a pośmiewisko pewne!
Awatar użytkownika
RON!N

Teoretycznie posterunek był znacznie bardziej rozbudowany niż posiadłość z jedynki dlatego możliwe że zmiany będą stosunkowe małe. Tak czy siak, zawsze mogą sobie zapożyczyć troszkę z Outbreaka ;)

2016 wątpię osobiście. Jeżeli już, to luty - marzec 2017 gdyż Capcom zazwyczaj w takim terminie wydaje swoje 'grube' tytuły z serii.

Możliwe, acz wątpliwe, że z tego tytułu, ktoś w Capcom'ie uzna, że RE1.5 jest godne lekkiego liftingu i doda go jako bonus, dodatkowy tryb czy coś takiego do gry. Po grupie która wskrzesza ten tytuł cisza zapadła, a Capcom takim gestem.... uuuu. w oczach fanów +100 to zajefajności :D
Awatar użytkownika
Mr_Zombie
Kontakt:

Leon. KennedY pisze:Co to za "prawie chyba napewno"? Capcom zapowiedział, to Capcom zrobi! Inaczej fani ich zjedzą i chyba nie tylko oni, a pośmiewisko pewne!
Oh boy, możesz się rozczarować :3

Wiesz jaką jeszcze grę CAPCOM zapowiedział? Mega Man Legends 3. A Konami zapowiedziało Silent Hills. ;)
[RONIN] pisze:Po grupie która wskrzesza ten tytuł cisza zapadła, a Capcom takim gestem.... uuuu. w oczach fanów +100 to zajefajności :D
Ostatni post na Facebooku jest z 16 lipca, czyli zaledwie miesiąc temu. W nim zalinkowany jest fanpage Resident Evil: Behind the mask oraz info, że nowy post będzie dopiero, jak pojawi się coś dużego, czym można się pochwalić.
Ostatnio zmieniony ndz 16 sie, 2015 przez Mr_Zombie, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Mega Man Legend 3 to seria mi nieznana. Zaś Silent Hills to trochę zły przykład, bo to miała być nowa część, która tak czy siak powstanie, a nie remake którejś części.

Możliwe, acz wątpliwe, że z tego tytułu, ktoś w Capcom'ie uzna, że RE1.5 jest godne lekkiego liftingu i doda go jako bonus, dodatkowy tryb czy coś takiego do gry. Po grupie która wskrzesza ten tytuł cisza zapadła, a Capcom takim gestem.... uuuu. w oczach fanów +100 to zajefajności :D
Byłoby miodnie, ale chyba wolałbym obczaić RE 3.5 :smiech6:.

W remake'u 2 chciałbym znów mieć możliwość spalania zwłok! i może te mini bronie...
Awatar użytkownika
Przem723

Post autor: Przem723 »

Szczerze nie wiem czy stworzenie Remake'a dwójki będzie odpowednim krokiem.
Pierwszy remake był świetny , ba nawet teraz jest (1,5 roku temu kupiłem sobie specjalnie gamecube'a dla niego) i daje dużo dobrej zabawy (choć niedawno wydali jeszcze Remaster'a).

Moja obawa wiąże się z tym , że dzisiejszy Capcom nie jest dziś tym sprzed 10 lat.

Jeżeli chodzi o datę wydania , to zależy jakie rewelacje chcą wprowadzić
(bardziej otwarty świat , poboczne zadania itd.) , bo jakby nie patrzeć , to remake'a dwójki mogą spokojnie poskładać z materiałów użytych przy The Darkside Chronicles , czy Operation Raccoon City (tego mniej bym chciał).

Mogliby do fabuły wpleść jakąś konfrontację z UBCS , dodać jakieś potworki , zmienić położenie przedmiotów i zagadki , aby dać chociaż najmniejszą okazję do namysłu.
Ostatnio zmieniony pn 17 sie, 2015 przez Przem723, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Reman

Post autor: Reman »

Fakt, uniwersum od czasów dwójki uzupełniło się o kilka dodatkowych wątków z Raccoon City, ale pamiętajmy o tym, że historie bohaterów są od siebie solidnie odseparowane. Myślę, że Capcom nie zdecyduje się na taki ruch, żeby mocno zagrzebać przy fabule, bo to by zmieniło wszystko co było budowane kilkanaście lat temu, unieważnią się timeliny itd. Rozłożenie przedmiotów, potworów czy innych pierdół nie ingeruje tak bardzo w fabułę, nawet bym powiedział, że jest konieczna zmiana. Wątpię, żeby Leon w remaku konfrontował się z siłami UBCS albo nawet USS. To ma być remake, a nie spin-off, czy też restart serii. Pewne jest to, że nie wykorzystają wątków z DC (Leon i Claire nie trzymali się razem przez cały czas) lub ORC, bo są to tytuły niekanoniczne. Mogą dodać coś tego typu jak wątek Lisy z Remaku, czyli tylko coś podczepione pod fabułę. W Capcomie nie pracują jakieś tam małpy, tylko ludzie, więc jeżeli to ma być odświeżenie gry, to główny wątek fabularny nie może się za bardzo różnić od oryginału. Nie mam ochoty na poznawanie nowej fabuły, lub przesadnie pozmienianej, tylko starej i sprawdzonej.
Ostatnio zmieniony pn 17 sie, 2015 przez Reman, łącznie zmieniany 2 razy.
Zablokowany

Wróć do „Resident Evil 2 (2019)”