Ciekawostki

Robert

Post autor: Robert »

Rzeczywiście racja.Teraz mnie dobiłeś. :rad13:

[ Dodano: 19 Kwi 2011 16:48 ]
Mam do Was takie pytanie ? Czy nieskończona ilość amunicji jest dostępna również na poziomie Normal i Hard,czy tylko na Easy ?
Maestro

Post autor: Maestro »

Po pierwsze, uzywaj opcji edycji postów, będzie czytelniej ;)

Po drugie- w RE3 są tylko dwa poziomy, Easy i Hard, i jeśli zdobędziesz inf. ammo na sejwie z trybu Easy, to będziesz miał to tylko na Easy, analogicznie w przypadku trybu Hard.
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

Okazało się, że z tym zombiakiem koło baru to nic szczególnego...

JackHammer i Maestro zbadali sprawę - trzeba wyczekać moment aż Brad wystrzeli do zombiaczka kilka pocisków i zwieje do baru. Zombiak powinien się podnieść. Czyli nie biegniemy od razu, tylko nasłuchujemy strzałów. Tak jakoś :P.

Poza tym, w grze są też inne zombiaczki w zielonych koszulach - wcale nie są zrobione z lepszych tekstur. Moja nadinterpretacja... :pff2:
Maestro

Post autor: Maestro »

Dokładnie, jak zawsze widzisz to, czego nie ma, nadinterpretujesz, a potem wmawiasz innym ;)

Nie, no a tak na serio jest tak, jak Deus pisze :P

Ponadto ja znalazłem dwie ciekawostki, o których być może nie było tu mowy... :)

Pierwsza dotyczy Brada i momentu, jak wybiega z piwniczki. Przechodząc koło piwniczki nie próbujcie jej otwierać, tylko od razu biegnijcie do baru. Mała niespodzianka, bo Vickers już tam jest, a kiedy wrócimy do piwniczki po olej i shotguna, to z drzwi wypadną same zombiaki.

Druga dotyczyła martwej dziewczyny, a mianowicie chciałem sprawdzić, czy da sie dokonać niemożliwego i... ją uratować. W tym celu, wracając do magazynu po pamiętnik Dario itp. poszedłem dłuższą drogą (koło baru, butiku, a koło piwniczki skręciłem w prawo, aby wyjść koło magazynu), i nie otwierałem tych zamkniętych od jednej strony drzwi (wiecie, tych prowadzących na główną ulice, po której ucieka dziewczyna). Znalazłem się pod magazynem, ide korytarzykiem, a martwej dziewczyny i zombiaka nie ma :P. Przebiegłem całą uliczkę, ale jak możecie sie domyślać, nikogo nie było. No więc wróciłem okrężną drogą i odblokowałem te zamknięte drzwi, ale nie przechodziłem przez nie na główną ulicę (żeby nie widzieć uciekającej dziewczyny) tylko wróciłem okrężną drogą, znów koło piwniczki, wylazłem koło magazynu i...

<przerwa na reklamy>

... i grzmot, błysk, tornado, huragan i stado galopujących mustangów- nic takiego nie miało miejsca, natomiast usłyszałem krzyk dziewczyny i już wiadomo co sie stało... ;)

Czyli, wychodzi na to, że dżagi naprawdę nie da sie uratować, jakkolwiek byśmy nie kombinowali :D
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

Maestro pisze:Czyli, wychodzi na to, że dżagi naprawdę nie da sie uratować, jakkolwiek byśmy nie kombinowali :D
Prawdopodobnie w wersji beta ta kobitka miała pełnić jakąś ważniejszą rolę. Tutaj można zobaczyć jej texturę przed jak i po zainfekowaniu (jako zombie). Twarzyczka całkiem ładna ;)
http://www.textures-resource.com/psx_ps ... ughter.png

Fani ochrzcili ją mianem córki Dario, ale Capcom nigdy tego oficjalnie nie przyznał, że ta dziewczyna była jego córką.
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

Nie wiem czy to odpowiedni temat: Wiecie że Ganado w Separate Ways mają okulary? Pewnie tak ale Ja dopiero teraz to zauważyłem. :) Tak samo jak to że jak się rozglądamy to możemy zacząć celować w tę stronę w którą się oglądamy.
One man forced to seek REVENGE
Awatar użytkownika
Reman

Post autor: Reman »

Nie zauważyłem,żeby ktoś zwrócił na to uwagę więc ja zwracam.
http://residentevil.wikia.com/Burger_Kong
Parodia plakatu Burger Kinga poniżej niebieskich lamp na lewo od Jill.
pitotrek1997

Sprawa Healthu

Post autor: pitotrek1997 »

Witajcie heh zastanawiało mnie to bardzo długo więc chce tu napisać. Mianowicie :
Po1: Start gry zaczynamy w "Piekle" i są 3 zombiaki ok luzik omijamy i gramy dalej, Ale czy ktoś wiedział że jeżeli wyjdziemy z Piekła dalej (do spotkania z Dario) na poziomie Health Caution lub Danger! Jill zostanie odrazu wyleczona ? :)
Po2: Jeżeli jesteśmy na Stanie Danger! czy jest jakaś szansa aby zombiak który leży i złapie nas za kostke Zabił nas?
Wie ktoś może coś na ten temat?

Szakal: Przeniosłem.
Ostatnio zmieniony wt 29 lis, 2011 przez pitotrek1997, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

Pierwszego nie wiem. Na drugie odpowiedź brzmi tak, bo nawet kruk może nas zabić dziobnięciem gdy mamy danger, a co dopiero truposz.
Salvin

Post autor: Salvin »

Leon. KennedY pisze:Na drugie odpowiedź brzmi tak, bo nawet kruk może nas zabić dziobnięciem gdy mamy danger, a co dopiero truposz.
Czy aby na pewno? Już dawno nie grałem w RE3 i mogę się pomylić, ale nawet jak mamy danger to leżący zombiak nie zabije, chyba będzie gryzł w nieskończoność, bo nie ma takiej animacji śmierci.
pitotrek1997

Post autor: pitotrek1997 »

Ok. Info pierwsze jest potwierdzone na Easy (sprawdziłem) a na Hard jest coś dziwnego bo raz nas uleczy a raz nie ?
Do 2 Truposz leżący nie zabije nas, ale kiedy mamy danger! i on/ona nas złapie zostaniemy ugryzieni Tylko jeden Raz. Ciekawi mnei najbardziej pkt1 bo z niego wychodzą dziwne rzeczy może ktoś sprawdzić?
Edit:
A jak to jest z Marvinem? Ginie w RE3 a w RE2 Leon dostaje od niego kartę?
Ostatnio zmieniony pt 02 gru, 2011 przez pitotrek1997, łącznie zmieniany 1 raz.
reni18

Post autor: reni18 »

Witam, może to nie jakieś nowości ale zawszę coś

Zapewne pamiętacie te miejsca przed atakiem glizdy, ale mnie zastanawia czy faktycznie rower pojechał by sobie tak do tyłu i oparł się o przeciwną ścianę?
http://img546.imageshack.us/img546/1527/r20a16.jpg
http://img690.imageshack.us/img690/5535/r20a05.jpg

Na tym zdjęciu jest prawdopodobnie po ataku Nemka bo widać zbita szybę po lewej stronie
http://img825.imageshack.us/img825/129/r20f13.jpg
Natomiast na tym zdjęciu Jill i Carlos uciekają przez szybę w wzdłuż korytarza
http://img201.imageshack.us/img201/5581/r20f14.jpg

I co jest ciekawego a to że na drugim zdjęciu szyba po lewej stronie jest cała
xxFUxx

Post autor: xxFUxx »

Kiedyś grając w RE3 walczyłem z Nemesisem (ta "wersja" z mackami zaraz po tym jak dajemi Jill antidotum), strzeliłem do niego z granatnika a on zrobił unik :szok8: Wcześniej przed walką zrobiłem save i testowałem to kilka razy żeby mieć pewność (grałem tylko na easy i nie wiem jak jest na hardzie). Wy też takie coś mieliście???
Ostatnio zmieniony śr 10 paź, 2012 przez xxFUxx, łącznie zmieniany 3 razy.
Salvin

Post autor: Salvin »

To nie jest żadna nowość, jego uniki są powszechnie znane na każdym poziomie.
Awatar użytkownika
Claire93

Post autor: Claire93 »

Na tym zdjęciu jest prawdopodobnie po ataku Nemka bo widać zbita szybę po lewej stronie
http://img825.imageshack.us/img825/129/r20f13.jpg
Natomiast na tym zdjęciu Jill i Carlos uciekają przez szybę w wzdłuż korytarza
http://img201.imageshack.us/img201/5581/r20f14.jpg

I co jest ciekawego a to że na drugim zdjęciu szyba po lewej stronie jest cała
RE3 ograłam już tyle razy, że znam tę część na pamieć :P. To żadna ciekawostka, a różnica wynikająca z wyborów przy Live Selection ;D .
Shut up! Make one wrong move and I'll shoot!
ermaccer

Post autor: ermaccer »

Mam coś chyba że było.Tam jak się idzie w mercach po tą kobitkę.Są w kampani dwie lampy.Wiecie że można je zestrzelić i wybuchną.
Awatar użytkownika
TheMitu97

Post autor: TheMitu97 »

ermaccer pisze:Mam coś chyba że było.Tam jak się idzie w mercach po tą kobitkę.Są w kampani dwie lampy.Wiecie że można je zestrzelić i wybuchną.
Można dokładniej określić, gdzie to się znajduje? Bo w drodze po "kobitkę" jest sporo terenu ;)

Ja robiąc mój poradnik na temat zdrowia odkryłem coś podobnego. W parku, po przejściu przez główną bramę wzdłuż baseniku, w którym pojawiają się pijawki lub huntery gamma (a później zombie) stoją słupy, na których wiszą lampy. W nie również można strzelić, po czym wybuchną i rozrzucą trochę ognia dookoła. Szczerze to nigdy o tym motywie nie wiedziałem, ale własnie niedawno, przy próbie wycelowania w zombie, Jill cały czas uporczywie celowała mi w te lampy, a że zwykle pokonuje ten teren bez walki, to nieźle się zdziwiłem ;)

DOWN: Ciekawe, też o niej nie wiedziałem, myślałem, że to zwykła tekstura. I jest podobna do tych w parku.
Ostatnio zmieniony wt 14 kwie, 2015 przez TheMitu97, łącznie zmieniany 2 razy.
ermaccer

Post autor: ermaccer »

Ta tutaj.Sam się zdziwiłem bo ona bohaterce chyba nie zadaję obrażeń :zmiesz8:.
ChrisDL

Post autor: ChrisDL »

Dorzucę od siebie. Zauważył ktoś że bazooka używana przez Nemesisa pod Clock Tower jest większa od tej z RPD czy dachu elektrowni?
Ta podstawowa sięga mu do ramienia,ta druga wystaje kawałek ponad jego głowę.Wybuch rakiety tej drugiej jest o wiele większy.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Tony Rosato (Nemesis RE3 - głos i Dario Rosso - głos) zmarł we wtorek mając 62 lata na zawał mięśnia sercowego :/.....STARS!!!!
Ostatnio zmieniony pt 13 sty, 2017 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 3 razy.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 3 Nemesis”