[Pomoc] Gdzie jest Barry Burton

Ogólne dyskusje o postaciach i przeciwnikach napotykanych w serii Resident Evil (bez ograniczeń na konkretne części serii)
Awatar użytkownika
EddyZombie

Post autor: EddyZombie »

Siedzi przy skrzyni na poziomie B2. Sam poczatek laboratorium jak zjezdzasz winda z ogrodu i schodzisz po drabinie na doł.
"The Death cannot die...," the survivor thinks to himself with a warm smile...
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Jill Valentine pisze:ale przy której?? tej co zjeżdzamy windą do labolatorium i drabinką w dół?? :bitwa4:
Ja niewiem czy ja piszę niewyraźnie?
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
matheo

Post autor: matheo »

z tego co ja pamietam to zalezy czy poczekasz na Barrego gdy Cie upusci, i od tego czy pozwolisz mu przed soba w podziemiach.
matheo
Awatar użytkownika
Garrador

Post autor: Garrador »

squallaz pisze:Barry może zginąć też w kanałach. Miałem taki przypadek 9 lat temu jak pierwszy raz grałem w RE1. I teraz za każdym razem jak gram to się zastanawiam czy znowu padnie w kanałach.
jak?? chciałbym się dowiedziec bo u mnie nigdy nie było

aha do tematu barry pokazuje się tylko Jill a chris niewiduje go(choc zna)
Ostatnio zmieniony śr 26 gru, 2007 przez Garrador, łącznie zmieniany 1 raz.
Jestem... Mistycznym Teurgiem, poszukiwaczem całej dostępnej i zaginionej wiedzy świata. Stałem się Arcyliczem, dobrym liczem, by mieć praktycznie nieskończony czas na pogłębianie wiedzy...
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

aha do tematu barry pokazuje się tylko Jill a chris niewiduje go(choc zna)
Domyśliłem się o co chodzi. No więc Chris nie pokazuje się Jill bo jest zamknięty w celi.

No i zwracam Ci znów uwagę:
Pisz poprawnie (przecinki, duże litery), pisz zrozumiale (niestety dość często trzeba domyślać się co piszesz, więc staraj się pisać klarowniej). Widzę, że nie jest to pośpiech z Twojej strony bo edytowałeś już swój post, a więc miałeś czas by przejrzeć pisownię. A skoro tego nie zrobiłeś to co edytowałeś, bo post nadal jest enigmatyczny...
Ostatnio zmieniony śr 26 gru, 2007 przez Recoil, łącznie zmieniany 1 raz.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Post autor: Saladyn »

Barry jest swego rodzaju pomoca dla Jill. Nie ma klasycznego wyboru trudnosci w tej grze, ale grajac babka zaczyna sie z klamka, zna sie ona na chemii i muzyce no i wlasnie Barry i jego mocarny rewolwer. Mysle, ze to wlasnie dlatego Chris go nigdy nie spotyka (za to ma watek z Rebecca) i musi sobie radzic sam przez wiekszosc gry. Barry to bardzo fajna postac i bardzo mnie zmartwilo jego zachowanie przed laboratorium, na szczescie wyjasniono potem, dlaczego slepo slucha Weskera. Wesker to prawdziwe bydle (nie ci dwaj z naszego forum).
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
Awatar użytkownika
Barry Norris

Post autor: Barry Norris »

squallaz pisze:Barry może zginąć też w kanałach. Miałem taki przypadek 9 lat temu jak pierwszy raz grałem w RE1. I teraz za każdym razem jak gram to się zastanawiam czy znowu padnie w kanałach.
Barry może zginąć w kanałach, wystarczy na oba jego pytania [przed spotkaniem w Enrico] odpowiedzieć w odpowiedniej kombinacji [YES/NO, tylko nie pamiętam czy na pewno w takiej kolejności ew NO/YES]. Potem biegniemy do Enrico, a kiedy od niego wracamy to widzimy Barryego leżącego koło drabinki, którą dostaliśmy się do Courtyard.

PS A Barrym idzie grać w RE1, pamiętam jak kiedyś tak namotałem, że walczyłem jako Barry z Black Tigerem.
"An open mind is like a fortress with it's gate unguarded" - Kronikarz Isador Akios, 3 Kompania Zakonu Krwawych Kruków, Kosmiczny Marine
"WAAAAAAAAGHHHHHHHH!!!!!" Burszuj Gorgutz Łofca Czerepuf, dowódca orkowych kohort.
"Blood for the Blood God! Skulls for the Skull Throne!" - Lord Chaosu Elifiasz Zdobywca, dowódca sekty, Pożeraczy Światów
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

No więc w kwestii Barry'ego zastanawiam się....postanowiłem napisać to tu, nie tworząc nowego tematu bo nie sądzę żeby był sens, aczkolwiek: Skąd wiemy kto opuścił żywy incydent w dworku? o kogo mi dokładnie chodzi? już mówię- wiadomo zarówno w oryginalnej jedynce jak i remake'u mamy do czynienia z dwiema alternatywnymi wersjami tej samej historii w środku której udział biorą Jill albo Chris (czyli gracz), Jill ma Barry'ego który na pewno wychodzi z tego cało co potwierdzają nie tylko filmiki końcowe z tych odsłon ale też ( i to jest największy argument) filmik końcowy ( jeden z filmików końcowych) i epilog z RE3. Ale co z Rebbecca'ą? skąd wiemy że przeżyła incydent? czy są jakieś oficjalne źródła o tym mówiące, idąc tokiem myślowym z gier nie mamy o tym żadnych info ( a przydałby się chociaż epilog w 3ce z nią ;) ) zatem, sorry że kieruję trochę offtopowo ten temat, ale jeśli ktoś ma jakiś pomysł jak się w tym połapać to się bardzo ucieszę jeśli będzie rad mi pomóc z tą kwestią :D
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

Z Barrym sprawa jest prosta. Przeżył.
Jeżeli natomiast chodzi o Rebecce, potwierdzeniem, że przeżyła incydent w willi Spencera jest między innymi jeden z dokumentów tzw. Ex files RE2 (dokumenty z wersji N 64). Konkretnie chodzi o raport jaki złożyła o Billym. Adresat jest nie podpisany, ale nie trudno się domyślić, że raport był skierowany do Ironsa.
Tutaj wszystkie Ex files
http://www.mwrc.pl/RE_Serie/RE2/RE2.php?n=N64&x=2
Stoker

Post autor: Stoker »

Ja osobiście niegrałem w Remake więc moge się tylko opierać na pierwowzorze czyli RE1.
Posiadając pełną wersje na CD RE1 mozna obejrzeć wszystkie filmy wchodząc poprostu do katalogu z nimi, a więc mamy zakończenia:
-sama Jill
-sam Chris
-Jill & Chris
-Jill, Chris i Rebecca
-Chris i Rebecca
-Jill i Barry
-Jill, Barry i Chris
Czyli przechodząc gre w najlepiej jak możemy to i tak max. tylko 3 osoby opuszczają jakże wielką rezydencje Spencera (którą chyba projektował po pijaku :smiech3: ).
Grając Jill można ukończyć gre w najlepszym wypadku z Chrisem i Barrym (gdzie wogóle niema mowy o Rebecce).
Natomiast grając jako Chris można najlepiej ukończyć ratując Jill i Rebecce.
Czyli w RE ginie Rebecca albo Barry ( co do tego moge się mylić bo prawde mówiąc sam niewiem co się z nim stało :P )
No dobra, Jill wróciła do Raccoon, Chris wyruszył na krucjate przeciwko Umbrelli, Barry lata se helikopterem nad Raccoon ratując Jill i Carlosa, a co się dzieje w ten czas z Rebeccą ?

Co jest też ciekawe to grając w RE3 będąc na posterunku w pokoju STARS możemy się dowiedzieć, podchodząc do każdego z biurka do kogo ono należy. W taki sposób wiem że zaczynając od radiostacji jest biurko Rebecci, Jill, Chrisa i Barrego.
Rzeczy, do których moge się przyczepić to to że:
1. Jedno zakończenie RE1 wyklucza drugie bo "ktoś musi zginąć" a już w RE3 mamy biuro ze wszystkimi ocalałymi z rezydencji Spencera. A nawet w dokumentach w RE2 jest o niej mowa a nawet można znaleść jej zdjęcie (film D)
2. Jeśli nawet były dwa oddziały STARS (Alpha, Bravo) czyli łącze 11 osób (bazując się na tapecie ( http://www.mwrc.pl/Download/Tapety/Tapety.php?n=RE1 ) gdzie są prawdopodobnie wszyscy z Alfa i Brawo). To jak oni się wszyscy pomieścili w takiej małej kanciapie (pokój STARS na posterunku).
DZIĘKI ŻE O MNIE PAMIĘTACIE !!!
Awatar użytkownika
AT
Kontakt:

Post autor: AT »

1. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to to że Bekki żyje. Pamięcią coś sięgam że i z Weskerem miała jakieś spotkanie... Choć mogłem sobie ubzdurać i z Sherry pomylić.
OFFTOP STOP.

2. Już kiedyś była o tym mowa.
Ich kwatera została prawdopodobnie przeniesiona, po śmierci reszty STARS'ów. Zauważ że Barry również pojawia się potem, właśnie w RE 3. Czyli obie postaci żyją, a jeśli już, to na pewno przeżył Barry (A jakoś Rebecca mi najbardziej przypadła do gustu z kobiecych postaci, więc twierdzę że jeśliby zginęła to szkoda :/)
Ostatnio zmieniony wt 27 maja, 2008 przez AT, łącznie zmieniany 1 raz.
"In his house at R'lyeh dead Cthulhu waits dreaming."
H.P. Lovecraft
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Post autor: Saladyn »

W pokoju STARS był straszny bałagan i chyba się do końca nie rozpakowali, bo było tam trochę pudeł o ile mnie pamięć nie myli.

Diadem: Tu macie temat o pokoju STARS w RPD:
http://www.mwrc.pl/forum/viewtopic.php?t=487
A Rebecca żyje i ma się dobrze, dałem wam przecież link do raportu jaki pisała, po incydencie w willi Spencera.
Starczy już o niej teraz rozmawiamy tylko o Barrym
Ostatnio zmieniony wt 27 maja, 2008 przez Saladyn, łącznie zmieniany 1 raz.
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
ODPOWIEDZ

Wróć do „Postaci i przeciwnicy w serii Resident Evil”