[Pomoc] Dodatkowe bronie

Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

Zgłosiłem błąd dotyczący informacji odnośnie Colta SSA autorom strony evilunleashed. Zachowali się jak należy:
Thank you, I'll look into it and make the necessary adjustments. I appreciate the heads-up.
^^
Ostatnio zmieniony czw 18 wrz, 2008 przez Deus Ex, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Post autor: Saladyn »

To ja mam teraz pytanie - mam nadzieje, ze nie powtarzam cudzego - powiedziane jest, ze uzywanie broni procentowej obniza koncowa ocene w rankingu. Chce sie dowiedziec/upewnic, ze:

- karniaki leca takze za spark shota Claire i normalnego Mac-10 wyciagnietego z podziemi komisariatu;
- co dokladnie rozumie sie przez uzycie? obnizenie rankingu nastepuje jednorazowo przy pierwszym uzyciu czy tez trzeba bron calkowicie rozladowac (chodzi mi o to, ze jak wywale 1% z MAC-10 i to mi obnizy ranking np. o jeden stopien z A na B jednorazowo, to czemu nie mialbym uzyc pozostalych 99% skoro juz kare mi dowalili).
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Obie bronie obniżają ocenę (spark, mac), a użycie oznacza wystrzelenie chociażby jednego pocisku.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Super. Dzieki za odpowiedz. Bede korzystal z nich do oporu albo wcale :)
Awatar użytkownika
Billy

Post autor: Billy »

Czyli wynika z tego, że najlepiej w ogóle nie dotykać broni procentowych, bo w trudnej sytuacji wręcz może skusić, żeby jej użyć.
RE 0, 1, 2, 3, 4, CV, DS
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Albo używać na całego i nadrobić w rankingu czasem, ilością sejwów oraz używaniem roślinek zamiast sprayów.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Saladyn pisze:Albo używać na całego i nadrobić w rankingu czasem, ilością sejwów oraz używaniem roślinek zamiast sprayów.
Niestety - samo użycie dyskwalifikuje Cię jako kandydata na rangę A. Nic więcej tu nie poradzisz. Żadne kalkulacje tu nie pomogą.
Fluid Project
Calm Down People!
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Może nie na rangę A, ale z B też można wiele rzeczy odblokować. Chodzi mi o to, że jak już się mierzy w B to da się biegać z rozpylaczem. Nie wyobrażam sobie otrzymania rankingu A za przejście gry z gatlingiem w kieszeni.
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

No to raczej nie spowoduje uzyskanie wspomnianej prze Ciebie rangi A. Za to na speedrun przyda się niezmiernie. :rad12:
marcin2x4

Post autor: marcin2x4 »

a jeżeli na PC zdobyłem wszystkie 3 pukawki to czym moge je używać w oby scenariuszach dla obu postaci na każdym poziomie trudności ?
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Daaawno nie grałem w RE2, więc co do poziomów trudności nie jestem pewien (choć prawdopodobnie pukawki dostępne będą tylko na tym poziomie, na którym przeszedłeś), natomiast jeśli chodzi o postacie i scenariusze, to tak - pukawki będą dostępne dla obu postaci i w obu scenariuszach.
Fluid Project
Calm Down People!
Awatar użytkownika
Seweryn

Post autor: Seweryn »

Ja mam dylemat z tymi dodatkowymi giweram jak np. gatling gun czy rocket launcher, nie moge ich zdobyć grając na pc poziomie Hard, miałem range A w obydwu scenariuszach i czas poniżej 2 godz. i nie ma, bonusy typu hunk czy extreme battle są a tych broni nie ma :zmiesz9:
G ... G-Virus
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

W wersjach konsolowych już dawno by się odblokowały, ale wątpię żeby PC był pod tym względem inny. W ilu scenariuszach miałeś rangę A? Bo może w samych A scenarioo nie wystarczy, rozwal jeszcze oba B.
Awatar użytkownika
LiDeR

Post autor: LiDeR »

Ja na PSX grałem swego czasu i wiem napewno, że trzeba rozwalić oba scenariusze, żeby dostać RL i Gatlinga.Zawsze grałem na Poziomie Normal i miałem te bronie.Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale zamiast na Hard to zagraj na Normal
Ostatnio zmieniony czw 01 paź, 2009 przez LiDeR, łącznie zmieniany 1 raz.
S.T.A.R.S.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Jeśli na hard nie ma to tym bardziej na normal nie będzie. Mają być oba scenario poniżej 2,5 z oceną A jeśli dobrze pamiętam. Zresztą na www.mwrc.pl powinno być opisane jak zdobyć obie bronie.
Fluid Project
Calm Down People!
Awatar użytkownika
Arek

Post autor: Arek »

Panowie,dziś przeszedłem RE2 z czasem 2:02:14 bodajże,z oceną A.Nie używałem spray'i ani broni % oraz Mac'a.Dostałem Ocenę A jak już wcześniej pisałem i zdobyłem RL.Więc w wersji PSX jak zrobi się to o czym mówię odblokowywuje się dodatkowe bronie ;).A tak zapytam z ciekawości.Czy używanie specjalnego sprzętu wpływa na ranking ?.
Ps3Centerbloog.pl
Awatar użytkownika
KaMoL

Post autor: KaMoL »

Arek pisze: tak zapytam z ciekawości.Czy używanie specjalnego sprzętu wpływa na ranking ?.
YOP
Jeśli bd używał broni z inf. ammo nigdy nie dostaniesz A tylko zawsze B i niżej.
Teraz nie jestem pewien na 100% ale raczej tak.
Awatar użytkownika
Arek

Post autor: Arek »

No w sumie racja.Logiczne jest że jeśli będę używał sprzętu który bardzo ułatwi mi grę to ocena końcowa się zmniejszy :rad12: .A czy to prawda że jeśli np Leonem przejdę i odkryję RL to Claire w kolejny scenariuszu będzie go miała.
Ps3Centerbloog.pl
Awatar użytkownika
Łasy

Post autor: Łasy »

Arek,
Tak, to prawda .
Odblokujesz raz np. RL to jesli będziesz grać po kolei ( przypuśćmy odblokowałeś RL na LeonA i chcesz mieć RL na ClaireB ) to będziesz miał wszędzie . LeonA odblokujesz RL - na każdym kolejnym będziesz go miał .
TROLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOL
marcinsaw

Ukryte bronie - poziom HARD

Post autor: marcinsaw »

Czy ukryte bronie są do zdobycia na poziomie HARD?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 2”