No niestety nie dowiemy sie już tego. Chociaż kto wie może kiedyś, chociaż moja nadzieja jest coraz mniejszaDee Jay pisze: Może jakby poprawili grafę to RE1,5 byłby równie boski a może nawet lepszy
Resident Evil 1.5
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Ja jednak wolę Komisariat od wieżowca, choc ciężko się wypowiadać skoro mozna sie tylko posiłkowac obecnym Info na Temat RE1.5 (kilkoma filmikami, fotami, informacji o Fabule itd.)
- Nemesis US
No Ba, również jestem zdania że mógłby pojawić się głos wołający Sherry no ale jakoś za tym nbie tęsknie, zważywszy na fakt że już tego nie zmieniąTyrantx pisze:,chociaż? STARS!!! mówi wam to coś?
Capcom wykorzystywał wiele pomysłów, które pierwotnie miały zadebiutować w RE 1.5, w późniejszych częściach RE. Przykład (na który się akurat bardzo często powołuje) to animacja, gdy Cerberusy przewracają gracza i się z nim szarpią stojąc na nim -- takie coś pojawiło się dopiero w REmake, a widać to było na jednym z filmików z RE 1.5.Tyrantx pisze:szkoda że tego nie wykorzystali,chociaż? STARS!!! mówi wam to coś?
News Mr_Zombie z MWRC: RE HQ:
Jak widac, wyszla na swiatlo dzienne (a przynajmniej dla Redaktorow wspomnianego serwisu) grywalna wersja RE 1.5. Filmik i screeny do obejrzenia pod adresem: http://www.playstationmuseum.com/Games/BETA/BTA-076.htm
Ludzie, którzy śledzili losy serii od jej początków słyszeli zapewne o grze zwanej przez fanów "Resident Evil 1.5" - wczesnej wersji RE2; prace nad nią zostały zaprzestane, gdy gra była gotowa w 60-70% (w różnych wywiadach pada różna liczba) i zaczęto wszystko od nowa.
Przez długie lata RE1.5 było czymś w rodzaju Świętego Graala w środowisku fanów RE - mieliśmy jedynie sporo materiałów filmowych i screenów, pochodzących z czasopism i targów, z czasów, gdy gra wciąż była w produkcji. A teraz okazało się, że ktoś jednak ma pełną wersję.
Serwis PlayStation Museum zdobył tą nigdy nie ukończoną grę. Na stronie serwisu można przeczytać recenzję oraz obejrzeć około 9 minutowy filmik z gry; wiadomo, że nie jest to żaden fake, gdyż sceny z filmu pokrywają się częściowo z tym, co było widać na filmikach promocyjnych, oraz pokazują sceny, które do tej pory widoczne były tylko na screenach.
Polecam obejrzeć. Samo podsumowanie recenzji: "The PlayStation Museum has spent more time playing Resident Evil 1.5 than we have with the retail version of Resident Evil 2" mówi wiele o jakości tego produktu.
Jak widac, wyszla na swiatlo dzienne (a przynajmniej dla Redaktorow wspomnianego serwisu) grywalna wersja RE 1.5. Filmik i screeny do obejrzenia pod adresem: http://www.playstationmuseum.com/Games/BETA/BTA-076.htm
Teraz gdy prototyp wyszedł z zamkniętego sejfu w końcu coś sie ruszy
Mam nadzieje że reszte dopracują mądrzy ludzie, nie tacy od modów do re4... Ciekawe dlaczego ekwipunku nie pokazują, może go jeszcze nie ma? Klimat baardzo przypomina mi starego re1 a przez ilosć przeciwników re3, oczywiscie pozmieniane pomieszczenia z re2 też miło wyglądają
Gdy masz jakiś problem wsiadasz na motor i wszystko znika.
Nie ma żadnych problemów jesteś tylko ty i maszyna.
Nie ma żadnych problemów jesteś tylko ty i maszyna.
Kawał solidnego softu zostało pokazane, ciekawe ciekawe, niech coś może wypłynie dla zwykłych zjadaczy chleba
Ciekawe czemu przez te wszystkie lata to nie wypłyneło...no cuż miejmy nadzieje że ,,gra'' zostanie oficjalnie udostępniona (znając CAPCOM będzie sprzedawana z RE 5 bo za free to za nic nie dadzą...). Poczekamy, zobaczymy.
Ciekaw jestem też czy gdzieś tam w CAPCOMowskich odmetach chaosu nie ma pierwotnej wersji RE 4...
Ciekaw jestem też czy gdzieś tam w CAPCOMowskich odmetach chaosu nie ma pierwotnej wersji RE 4...
Ostatnio zmieniony pt 26 paź, 2007 przez Linki, łącznie zmieniany 1 raz.
No ale musi specjalnie się jeszcze zestarzeć, takie prawa, Linki myślisz że nie był to celowy zabieg? wygłodzić Fanów a później opchnąć za kasę? Moim zdaniem jeżeli wczeseniej to nie wypłyneło dobrą taktykę ktoś objął
Ostatnio zmieniony pt 26 paź, 2007 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
racja to było coś...,co do re 1,5 właśnie obejrzałem ten materiał i obudziła się we mnie nostalgia do starych re i wielka chęć zagrania w tą betę lub cokolwiek to jest...,zwróciłem uwagę na świetne kawałki muzyczne które nie zostały wykorzystane w pełnej grze...no i klimat miodzio ..stara szkoła residenta,być może kogoś to rozśmieszy ale ja bym wolał ta gierkę niż re4nei ma jak klimat bety 4 to jest horrormasakra
cos miedzy RE a SH troszke
STARSSss.......