Dyskusje przedpremierowe

Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

Post autor: Slayer »

Co do tego artykułu, to moim zdaniem Capcom jeszcze czeka aż im trochę pieniędzy wpadnie. Potem po udaje że nic się nie dzieje, a potem ruszy z newsami! :rad7:
Ten Artykuł pisze:Przedstawiciele Capcomu wysnuli na razie przypuszczenia, że produkcja szóstej odsłony serii Resident Evil może zająć cztery do ośmiu lat.
Dla mnie 8 lat to za dużo, że niby dopiero jedna częśćna current,next-genie a druga już na nowych next-genach? Nie możliwe, zawsze tak było że chociaż dwie części a nawet więcej, były na tej samej platformie (chodzi o RE ). Ale skoro to "wysnute przypuszczenia" to mozna jeszcze się wiele razy zaskoczyć :szok6:
Moje Umbrellowe oko na ciebie patrzy (O_O)
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Spokojnie - RE6 może i faktycznie ukaże się w bardzo dalekiej przyszłości, ale po drodze prawdopodobnie Capcom wyda masę spin-offów, remake'ów i temu podobnych pozycji. Outbreak, Gun Survivor, "celowniczki" - pole do popisu jest spore.
Obrazek
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

www.ps3center.bloog.pl

Głos Albert'a Wesker'a z Resident Evil 5 oraz nadchodzących produkcji między innymi Darkside Chronicles podkładany przez D.C Douglas'a. Z wywiadu możemy dowiedzieć się kilku nowych rzeczy, mianowicie jest szykowany prequel w którym również aktor podłoży głos pod jedną z najlepszych postaci branży gier. Może to być RE Portable a może coś nowego? Czekamy na info z firmy Capcom.

Link do wywiadu : http://www.youtube.com/watch?v=Yvp1hsNNkBE
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Jedu Alomar

Post autor: Jedu Alomar »

Na pewno zrobią RE6 ale będziemy musieli trochę poczekać, jak znając życie zrobią znowu pełno pobocznych gier na jakieś inne konsole przez które ponownie się pogubię no ale co zrobić. Ja osobiście chciałbym aby w kolejnym resie dali Chrisa i Claire i żeby znowu akcja toczyła się w jakimś mieście. Uwielbiałem podnosić sobie adrenalinę tym rozmyślając kto będzie stał za drzwiami.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Chris'a? Zapomni, Krzyś nie dośc że wystapił w ostatniej części ma za sobą juz pokaźny dorobek "wystąpień" w serii
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Teraz pora na obsadzenie w głównej roli innej postaci, nawet dotychczas nieznanej w serii.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Wcale nie, osobiście wolałbym a nawet marzył o starej postaci jaką jest Sherry Birkin w konwencji Sequel'a badź Prequela. Czy Capcom da nam nowa postać czy starą nie ma chyba co gdybać bo można tak zgadywać w nieskończoność
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

Z całą pewnością chciałbym aby tym razem historia potoczyła się wokół jakiejś bohaterki. 4 i 5 były głównie poświęcone panowi Kennedy'emu i Redfieldowi. Miło było by zobaczyć choćby Jill Valentine, Claire, Rebbecca'ę czy ( starszą już :P ) Sherry Birkin w roli głównej bohaterki a nie tylko w formie miłego dodatku do fabuły ;) z kolei Ada była raz i wystarczy, Sheeva nie ma żadnej historii w serii, tak czy owak wg mnie....it's ladies time! :P
MrREVILPL

Post autor: MrREVILPL »

A ja bym wolał zobaczyć NEMESISA w odmienionej oprawie i z większymi możliwościami pomyślcie sobie jak by to wyglądało sweet :rad1:
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Kogo? Jeżeli miałby się pojawić to w Remake'u, w końcu jedna część jest mu poświęcona do tego stopnia że sie z nią identyfikuje (okładka, pod tytuł). A ze tak zapytam z czystej ciekawości jakie sobie nowe możliwości Nemesis'a wyobrażasz?
Awatar użytkownika
Bzduras

Szczerze mówiąc Capcom musi jednocześnie powrócić w jakiś sposób do starej formuły (obecna jest dobra, ale jednak nie tego oczekujemy od RE - uświadczyłem to przy odpaleniu REmake), ale w sposób nadający rozgrywce jakąś świeżość. Może koncept ucieczki, osaczenia i zaszczucia podlany szczyptą innowacyjności? Albo totalnie stary układ - statyczne kamery, eksploracja - w nowej oprawie... I tak chcę zobaczyć REmake 2 w oprawie z piątki - wtedy mogę umierać.
Obrazek
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Bzdursky pisze: Może koncept ucieczki, osaczenia i zaszczucia podlany szczyptą innowacyjności?
Wypisz wymaluj Darkside Chronicles tyle że na szynach :rad10: Co do powrotu do korzeni, niewiem jak Capcom sobie to wyobraża, gdyz albo postawi na zupełnie nowe schematy narażając sie na straty albo dalej będzie jechał na silniku RE5. Jeszcze nigdy nie byłem tak zainteresowany nową rozgrywką, ciekawe.
relict

Post autor: relict »

Silnik z Re 5 celowanie z nad ramienia kamera z tyłu bohatera + stary klimat + zagadki = bomba
Ostatnio zmieniony śr 22 lip, 2009 przez relict, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Bzduras

WESKER-DL pisze:Wypisz wymaluj Darkside Chronicles tyle że na szynach
Nie, no właśnie TDS jest "tylko" celowniczkiem. Od szóstej części oczekuję koncepcji podobnej jak przy REmake na GC - to samo, tylko ładniej. Wierzę, że oprawa 3D HD-Genów pozwoliłaby na stworzenie naprawdę imponującej wizji Raccoon oblężonego przez naszych kochanych nieumarłych przyjaciół ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

Bzdursky pisze:Wierzę, że oprawa 3D HD-Genów pozwoliłaby na stworzenie naprawdę imponującej wizji Raccoon oblężonego przez naszych kochanych nieumarłych przyjaciół
Ooo... to by bylo cos! Mozna tylko sobie wyobrazic co by sie dzialo na ekranie, istny spektakl... Tyle ze przy tym co RE 5 i 4 nam zaoferowalo, to zwykle zombie [mogly by (razem czy oddzielnie?) ] nas niestety znudzic, i moim zdaniem CAPCOM nie zrobi RE2 Remake :( :(
MrREVILPL

Post autor: MrREVILPL »

Szczerze to nie wiem jakie mógł by mieć nowe umiejętności (Nemesis) ale samo to by go zobaczyć w lepszej grafie pozytywnie mnie rusza :rad7: Lecz do tego już raczej nie wrócą chodź podobnego stwora wrzucili z outbreaka to może kiedyś będzie miał mały epizod jeszcze :rad10:
Awatar użytkownika
Jedu Alomar

nemesisdestro pisze:Sheeva nie ma żadnej historii w serii,
No właśnie ;P i to jest dla mnie czarna rozpacz gdyż według mnie to najładniejsza laska z RE i powinni bardziej wplątać ją w historię RE.

Mnie tam zombie by nie nudziły, to zombie są ikona tej gry i niech tak zostanie, powinni wrócić do korzeni.
Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

A co do Shevy , to ja bardzo ja polubilem (nie chodzi tylko o wyglad). Jest taka "normalna" cos jak Claire. A Claire uwielbiam (Bzdursky Ty tez nie? ;D) I Sheva nie odwala salt, jakis "matrixow" po prostu wiernie towarzyszy Chrisowi no i ma swoje prywatne sprawy (zemsta za rodzicow). I mam nadzieje ze Capcom zrobi cos z nia , zrobi dla niej fabule, jak nie w Szostce to w Siodemce!!!

A w Szostce czekam na powrot Ady!!! Wiem ze pisalem ze lubie Sheve za to ze jest normalna, ale Ada ma w sobie cos takiego ze mimo "matrixow" i tak ja lubie. I mam nadzieje rowniez ze Ada bedzie glownym bossem na koncu w RE 6! Ze niby zdobyla od Weskera probki wirusa , czy cos w tym stylu i ze uderzyla jej "woda sodowa" do glowy i chce zapanowac nad swiatem!

Ps- Co do Shevy. Jezeli napisalem cos blednie odnosnie jej zemsty to przepraszam , bo nie gralem w RE 5 :pff6: i to co wiem o RE 5 to wiem glownie z Cut-Scenek

PS- Co do RE 6 , nie zwracajcie prosze mi uwagi ze jestem glupi czy cos, to co napisalem to tylko moje hmm...spekulacje?
Awatar użytkownika
Ash Valentine

Post autor: Ash Valentine »

SlayerPL pisze:I mam nadzieje rowniez ze Ada bedzie glownym bossem na koncu w RE 6! Ze niby zdobyla od Weskera probki wirusa , czy cos w tym stylu i ze uderzyla jej "woda sodowa" do glowy i chce zapanowac nad swiatem!
Sorry, że tak powiem ale to by była kompletna klapa :/
Nie wątpię, że Ada może się pojawić w RE6, ale na pewno nie w takich okolicznościach.
Ja stawiam na Claire i na jakąś postać której nigdy nie było tak jak jest z Shevą.
W sumie tak jest w prawie każdej części gry :D

Necraria: Cytując siebie z pierwszego posta:
Necraria pisze:Dodam od siebie zasady dla tego tematu - komentujemy w nim tylko newsy znalezione w necie/prasie. Bez spekulacji, czy dywagacji.
Ostatnio zmieniony czw 23 lip, 2009 przez Ash Valentine, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jedu Alomar

Co do Claire to też ma duży dobytek jeżeli chodzi o RE, 2 gry i film, ja tam bym chciał znowu zobaczyć Adę tak jak SlayerPL bo w RE4 czuję jakiś niedosyt, nie mówiąc o RE2 ;/ Fajnie jakby zrobili z niej główną postać, i mogło by być tak że teraz gra się stroną zła i znowu coś pomiesza w świecie. Ale to tylko mój głupi pomysł. Co do nowych bohaterów to nie chciał bym ich więcej na moje mogli by kontynuować weteranów takich jak Jill, Chris, Rebecca, Leon, Clair, Sheva czy inni lub zapodać postaci z RE Dead Aim dla odmiany.
Zablokowany

Wróć do „Resident Evil 6”