[Problem] Jak odpalić na Windows XP
-
Serious Sam
-
nemesisdestro
nie wiem czy to może mieć znaczenie i czy ci pomoże, ale np ja nie mogę odpalić Mercenaries na cały ekran ( a kiedyś mogłem ), obecnie włącza mi się ta mini gra jedynie po ustawieniu by otwierała się w okienku, dziwna sprawa no ale może też powinieneś spróbować ustawić w opcjach by się otwierała w okienku a nie na pełny ekran.
ps: mam oryginalnego RE3 na pc ale nie z CDA!
ps: mam oryginalnego RE3 na pc ale nie z CDA!
Ostatnio zmieniony sob 19 maja, 2007 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 3 razy.
- Prisonbull
Witam mam problem dostałem nowego kompa i niestety nie działa na nim RE 3 jak miałem poprzedniego kompa problemu nie było
A teraz do rzeczy wyswietlaja misie Napisy wejsciowe i juz mam mi sie właczac filmik wejsciowy to mam czarny ekran w czym moze byc problem mam wersje z Czasopisma Play
A Komputer to
Procesor 3 ghz
Karta graficzna radeon 9600 128mb 128 ram
Ilosc Ram 1 ghz
dysk 100 Giga
Próbowałem tryb zgodnosci zmniejszałem Przyszpieszenie dżwiekowe i nic prosze o pomoc:):)
A teraz do rzeczy wyswietlaja misie Napisy wejsciowe i juz mam mi sie właczac filmik wejsciowy to mam czarny ekran w czym moze byc problem mam wersje z Czasopisma Play
A Komputer to
Procesor 3 ghz
Karta graficzna radeon 9600 128mb 128 ram
Ilosc Ram 1 ghz
dysk 100 Giga
Próbowałem tryb zgodnosci zmniejszałem Przyszpieszenie dżwiekowe i nic prosze o pomoc:):)
Ostatnio zmieniony czw 28 cze, 2007 przez papa50, łącznie zmieniany 1 raz.
Welcome to Survival horror
2 pytanka:
- jak zrobić, żeby filmiki w RE3 chodziły płynnie? Mianowicie mój problem polega na tym, że każdy filmik na początku jakoś się zacina (tylko 1s muzyki potem chwila czarnego ekranu) a od połowy jest już wszystko super. I tak za każdym razem z każdym filmikiem. Przyspieszenie dźwiękowe trochę pomogło (bez tego w ogóle nie chciało się odpalić) ale nie wiem co jeszcze mogę
- jak odczarować nieskończone ammo i bronie z mercenaries? wiem, że to edycja pliku gry, tylko co na co zmienić? Chciałabym wreszcie zagrać w pełni uczciwie
Z góry dzięki
- jak zrobić, żeby filmiki w RE3 chodziły płynnie? Mianowicie mój problem polega na tym, że każdy filmik na początku jakoś się zacina (tylko 1s muzyki potem chwila czarnego ekranu) a od połowy jest już wszystko super. I tak za każdym razem z każdym filmikiem. Przyspieszenie dźwiękowe trochę pomogło (bez tego w ogóle nie chciało się odpalić) ale nie wiem co jeszcze mogę
- jak odczarować nieskończone ammo i bronie z mercenaries? wiem, że to edycja pliku gry, tylko co na co zmienić? Chciałabym wreszcie zagrać w pełni uczciwie
Z góry dzięki
necraria pisze:jak zrobić, żeby filmiki w RE3 chodziły płynnie? Mianowicie mój problem polega na tym, że każdy filmik na początku jakoś się zacina (tylko 1s muzyki potem chwila czarnego ekranu) a od połowy jest już wszystko super. I tak za każdym razem z każdym filmikiem. Przyspieszenie dźwiękowe trochę pomogło (bez tego w ogóle nie chciało się odpalić) ale nie wiem co jeszcze mogę
RE_Fan pisze:Mam problem nie działają mi w filmiki w re 3. Co mam zrobić?
Jesli nie dzialaja w ogole, warto sprawdzic czy sie ma pelna wersje gry i w ogole sa one zainstalowane (RE3 na PC instaluje wszystkie pliki z plyty na dysk twardy - wystarczy wiec przejrzec strukture katalogow i bodajze w katalogu movie looknac czy sa filmy i zajmuja przynajmniej 80 MB). Jesli sa, odpalic dowolnym programem (np. WMP), gdyz mimo, ze maja rozszerzenie dat, w istocie sa to avi lub mpg. Jesli sie nie odpala (nie bedzie obrazu), warto zainstalowac odpowiednie kodeki do filmow (nie wiem czy sa do gry dolaczone, jesli tak, z nich skorzystac), oczywiscie wczesniej usuwajac zainstalowane kodeki (pozniej mozna je zainstalowac). Powinno zadzialac.
To samo tyczy sie zarywajacych filmow necraria
Zacytuje wpierw porade z MWRC, jak uzyskac wszystko:necraria pisze:jak odczarować nieskończone ammo i bronie z mercenaries? wiem, że to edycja pliku gry, tylko co na co zmienić? Chciałabym wreszcie zagrać w pełni uczciwie
Jeśli chcesz dostać wszystkie dodatkowe bronie oraz nieograniczoną liczbę naboi do wszystkich występujących w grze pukawek bez przechodzenia trybu The Mercenaries, oraz dostęp do wszystkich epilogów, to w pliku bio3.ini, znajdującego się w katalogu gry, należy w dziale [Data] wkleić następujący tekst:
Complete=XbiyDSgs
Data10=42785355779d55b4176b
Data00=89edfde5bda657bad4a8
Data20=537a5355779da42f977a
Data21=12764355779df2cb513f
Data22=b0fab8d48e84c2025091
Data23=95fa88d48e84ca8128b8
Data02=bbe7ede5bda68c64de9e
Data01=97e5ede5bda6ecf02eb2
Data03=e3e1ede5bda6bd5dcec6
Data04=118b21dee842f99b5a34
Widac stad, iz zeby pozbyc sie nieskonczonej amunicji, musisz pobawic sie w edycje wspomnianego pliku (wczesniej zrob jego kopie). W nim po prostu usun wszystkie wymienione wyzej wersy zaczynajace sie od Data - powinno pomoc. Ale pamietaj, ze moze sie zdarzyc, ze usunie to cos jeszcze (np. epilogi) - wowczas trzeba usuwac po kolei odpowiedni wers i sprawdzac za co odpowiada. Jak trafisz na ten odpowiedzialny za nieskonczone ammo - usun tylko go, pozostawiajac reszte bez zmian.
Innej metody niestety nie znam i chyba takowej nie ma...
- Leon S. Kennedy
Mam prośbe czy ktoś mógłby mi wysłać plik Setup.exe do RE3 z CDA, bo akórat przez zurzycie płyty tej jeden plik z instalatora mi ciągle wywala błąd. Moj mail wisnia_777@o2.pl
Edit. Problem już rozwiązany, zmieniłem plik setup na instalator z innej gry i dostosowałęm do niego stup.cfg . Teraz u mnie działa bez problemów na xp(tylko z RE2 mam ich całą mase)
Edit. Problem już rozwiązany, zmieniłem plik setup na instalator z innej gry i dostosowałęm do niego stup.cfg . Teraz u mnie działa bez problemów na xp(tylko z RE2 mam ich całą mase)
Ostatnio zmieniony sob 29 mar, 2008 przez Leon S. Kennedy, łącznie zmieniany 1 raz.
Win XP Home Edition bez service packów
Pentium 2,8
512 ramu
Radeon 9600x
Zgodność na Win 98
Zafajkowane wszystkie opcje
Wcześniej nawet Mercenaries niechodziło po zmianie załącza się menu wyboru postaci i się zawiesza, w normalnej grze jestem zmuszony oglądnąć filmiki i się gra zawiesza na tekscie:
Farewell to my life,
Farewell to my home
I też się wiesza i w żaden sposób niemoge tez wyłączyć oprócz reseta... ma ktoś jakiś pomysł jak to uruchomić ? Była instalacja na full na dysku D...
Pentium 2,8
512 ramu
Radeon 9600x
Zgodność na Win 98
Zafajkowane wszystkie opcje
Wcześniej nawet Mercenaries niechodziło po zmianie załącza się menu wyboru postaci i się zawiesza, w normalnej grze jestem zmuszony oglądnąć filmiki i się gra zawiesza na tekscie:
Farewell to my life,
Farewell to my home
I też się wiesza i w żaden sposób niemoge tez wyłączyć oprócz reseta... ma ktoś jakiś pomysł jak to uruchomić ? Była instalacja na full na dysku D...
DZIĘKI ŻE O MNIE PAMIĘTACIE !!!
Start->Uruchom->wpisz "dxdiag"->zakładka dźwięk->zmień "poziom sprzętowego przyśpieszenia dźwięku" suwakiem na 2-gie od lewej strony. (te blizżej braku przyspieszenia)
Ostatnio zmieniony pt 02 maja, 2008 przez Kamilos, łącznie zmieniany 1 raz.