[Ogólny] Dyskusje przedpremierowe
Re: Resident Evil 3: Nemesis Remake [NEWSY]
Mega szybko więc trochę wątpię w tą datę
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
- Nemesis US
31 marca zawsze kończy się rok fiskalny u wydawców więc nie mam co brać na poważnie tej daty.
Trzymam kciuki, żeby we wtorek rozwiały się w końcu wszelkie wątpliwości 
Optymiści obstawiają nawet styczeń. Jak by nie patrzeć, to dużo treści mają już gotowe z RE2 (2019). Tak to zresztą wyglądało w 1998 roku przy okazji RE2 i 1999 przy okazji RE3.
Styczeń zdecydowanie odpada! Niech się nie śpieszą. Wiadomo,że RPD mieli zrobione,ale cała reszta miasta,wieża zegarowa,szpital,elektrownia itd muszą rozbudować. Marzec też raczej odpada. Wolałbym na prawdę dopiero we Wrześniu.
Welcome to Survival horror
Wątpię żeby pokazali wszystkie te lokacje. Posterunku też raczej nie zobaczymy. Obstawiałbym ulice Raccoon, Wieża zegarowa, Fabryka śmierci + coś czego nie było.papa50 pisze: ndz 08 gru, 2019 Wiadomo,że RPD mieli zrobione,ale cała reszta miasta,wieża zegarowa,szpital,elektrownia itd muszą rozbudować.
Jak to posterunku nie zobaczymy?
Przecież te sławne dziury na posterunku to najprawdopodobniej zrobił właśnie nemesis przed RE2.
Posterunek na 99% będzie, najwięcej zachodu będzie pewnie ogólnie z ulicami miasta, tak czy inaczej gra musi starczyć przynajmniej na tyle ile RE2, ale wiadomo... różnie bywa.
Przecież te sławne dziury na posterunku to najprawdopodobniej zrobił właśnie nemesis przed RE2.
Posterunek na 99% będzie, najwięcej zachodu będzie pewnie ogólnie z ulicami miasta, tak czy inaczej gra musi starczyć przynajmniej na tyle ile RE2, ale wiadomo... różnie bywa.
Nie musi. RE3 jest dużo krótsze niż RE2. Ale za to intensywniejszeBorek25 pisze: ndz 08 gru, 2019 gra musi starczyć przynajmniej na tyle ile RE2, ale wiadomo... różnie bywa.
Jak dla mnie mogą wyciąć nawet cały posterunek jeśli rozbudują miasto i alejki i dodadzą nowe miejscówki to Posterunek jest niepotrzebny bo i tak spędzamy tam tylko przy dobrych wiatrach 5 minut.
imo wszystkie miejscowki jak i (jesli nie cala to 95%) gra jest juz gotowa. Robili remake2 to wiedzieli, ze ludzie beda chcieli w nastepstwie remake3 wiec prace zaczeli wlasciwie jednoczesnie. Za duzo juz wczesniej pojawialo sie informacji z mniej lub bardziej pewnych zrodel, ze 3 "mozna sie spodziewac szybciej niz mozemy sobie to wyobrazic". Pierwszy kwartal 2020 jak najbardziej realny i ten obstawiam. Jedynie ten news o nowym achive z re2 troche tu zaburza domysły...
Naprawdę cieszyłbym się gdyby Capcom odwzorował, czy też raczej, odnowił jak największą ilość materiału z RE3. Lecz równie dobrze może zredukować zawartość trójki do zaledwie godzinnego DLC...
Złe oko moderacji czuwa.
Raczej będzie to nowa gra a nie dlc, bo nic na to nie wskazuje że będzie to jakieś lipne dlc, także spokojnie 
Na razie to nic nie wiadomo na pewno, bo Capcom milczy.
Złe oko moderacji czuwa.
Dzisiaj o godzinnie 15.00 może się coś wyjaśni o ile puszczą trailer na State Of Play na co wszyscy liczą.
-
FurryPiter
Brakowało mi tylko jakiegoś okrzyku Nemka w tym trailerze, a poza tym bomba 
Czekam na kolekcjonerke
Trailer wgniata w ziemię, tam jest dosłownie wszystko (nawet REsistance hehe)
Najlepsze było to,że komentatorka powiedziała "Pokażemy wam tryb Single Player do Project Resistance" a potem nagle pokazanie apartemntu Jill i samej Jill no to już było wiadomo co nadchodzi! Jaram się strasznie wygląda to obłędnie.
No i 2020 gra roku 
Był, jak Jill ucieka płonącym korytarzem (ok. 1:20).FurryPiter pisze: wt 10 gru, 2019 Brakowało mi tylko jakiegoś okrzyku Nemka w tym trailerze, a poza tym bomba![]()
Wszystkie postacie wyglądają naprawdę dobrze. Nie ma dziwnego pierwszego wrażenia jak w przypadku Claire (która oczywiście wygląda mega ślicznie, jak już się przywyknie). Wydaje mi się, takie odniosłem wrażenie, że tak jak w przypadku oryginałów możemy spodziewać się większego nacisku na akcję. Ale klimat coś czuję też będzie gęsty. Można by uzupełnić timeline o konkretne godziny, jak pokazano w trailerze
Czy mi się wydaje, czy w scenie przed lustrem nawiązywano do filmowych Resów? Mi ta przemieniona Jill przypominała nieco Alice. Byle tylko gra nie czerpała z filmów...
No a Projekt REsistance...? Oczywiście mam na niego wywalone. Chyba, że trofea w RE3 będą obejmować te z REsistance, to wtedy nieźle się wkurzę
Niestety Cyberpunk będzie musiał kilka tygodni poczekać