Newsy

Awatar użytkownika
unknown_u

Post autor: unknown_u »

Przekonamy się już wkrótce. Za dwa tygodnie CAPTIVATE 08 (i do tego czasu nowy trailer na 100% już będzie). :)
Na http://www.the-horror.com/forums/showth ... eadid=1823
Under the black woman, the text reads "AND THIS UNKNOWN IDENTITIES WOMANS IS...YOU'LL JUST HAVE TO WAIT FOR THE UPCOMING TRAILER!!!!" :)))
Awatar użytkownika
AT
Kontakt:

Post autor: AT »

Może uda mi się coś z tych materiałów wykopać ciekawego, to dam wam znać - w tej chwili nie bardzo mam czas :/
"In his house at R'lyeh dead Cthulhu waits dreaming."
H.P. Lovecraft
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Artworki robią wrażenie nie ma co, część lokacji przypomina klimatem lokację z MGS'a 4, ujęcie z Heli również robi wrażenie (ciekawi mnie jak to w ruchu może wyglądać, chociaż teraz w dobie takich maszyn jak PS3 nic mnie znacząco nie zadziwi). Tajemnicza postać to moim zdaniem kolejny sub bohater niżeli jakaś znana postać z serii, Capcom lubi się lansować bohaterami swoich dramatów, kiedy poraz pierwszy pojawił sie trailer RE5 było odrazu wiadomo że głównym bohaterem którego twarz ujrzeliśmy tuż przy końcu filmiku to Chris Redfield, co sami potwierdzili lada dzień. Jako postać nie można za zbytnio dużo wysnuć, ot ciemna karnacja (nie znaczy że Nigga), strój średni (choć w ruchu zapewne lepiej się prezentuje). Cóż narazie mało tego (choć pojawi się wzmainaka w nadchodzącym Evil TV o tych skanach ;)), czekam z niecierpliwością na nowy trailer, który niedługo zapewne sie pojawi, a może kawałek kodu? ;) Premiera w sumie nie jest już tak odległa (pamiętam jak czekałem na MGS'a 4 a to już niedługo ;))
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
unknown_u

Premiera nowego trailera RE 5 na GAMETRAILERS TV - 31 maja
http://blog.capcom.com/archives/1218

Mam nadzieję, że komuś uda się go wrzucić np. na YOUTUBE wcześniej :)

UPDATE: Czas trwania traileru - około 2:30 sekund
Ostatnio zmieniony pt 16 maja, 2008 przez unknown_u, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

No, trzeba śmiało przyznać, że te zdjęcia robia imponujące wrażenie. Podobał mi się screen,na którym Chris znajduje się w jaskinii, świetne oświetlenie. Z bliska twarze oponentów wyglądają makabrycznie (dosłownie i w przenośni), świetnie się prezentują. No i praktycznie są dwie nowe postacie, z czym dziewczyna, którą po części obejmuje Chris to prawdopodobnie Sherry Birkin, choć nie do końca wiadomo, ponieważ równie dobrze może to być ktoś inny, a co do tej panny z giwerą, no cóż, może to być główny pomocnik Chris'a w tej odsłonie, lub poboczna postać. Podobają mi się zdjęcia też z przedstawieniem plenerów, na jednym z nich Chris jest ukazany z bronią przed kilkoma budynkami, ogólnie tło bardzo ładnie wygląda. Patrząc też na te zdjęcia można powiedzieć, że w grze może być gorąco, na jednym ze zdjęć jest ukazana uliczka, "kawałek" Chris'a i napierających na niego przeciwników, chyba, że byłaby droga ucieczki. Świetnie także wygląda śmigłowiec, niczym w "Rambo". No, robi się coraz ciekawiej w temacie kolejnej, pełoprawnej części serii.
Ostatnio zmieniony pt 16 maja, 2008 przez Nemesis US, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
unknown_u

Na forum rehorror.net http://www.rehforums.com/forum/viral-re ... a-317.html jeden z użytkowników umieścil dokładne tłumaczenie z części artykułu z FAMITSU.
Najciekawsze informacje:
- wstęp do artykułu został napisany przez samego Juna Takeuchi (informacja o tym, że zdjęcia z artykułu to fragmenty trailera)
- broń będzie można chować do kabury na plecach Chrisa (nie będzie konieczności noszenia jej cały czas ze sobą)
- TAJEMNICZA SYLWETKA: NA JEDNYM ZE ZDJĘĆ WIDZIMY NIEWYRAŹNĄ POSTAĆ ZA ŻELAZNĄ BRAMĄ, KTÓRA BARDZO PRZYPOMINA NOSFERATU Z RE:UC, MA ONA KLUCZOWE, SYMBOLICZNE ZNACZENIE DLA FABUŁY GRY, gdy Chris będzie z nim walczył, będzie już naprawdę potężnym przeciwnikiem
Ostatnio zmieniony pt 16 maja, 2008 przez unknown_u, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Leon S. Kennedy

Post autor: Leon S. Kennedy »

Kilka newsów o RE5

Okazuje się, że Chris Redfield będzie mógł korzystać z pomocy partnerki, którą z pewnością zobaczymy w akcji w nowym, zapowiedzianym na 30 maja trailerze gry. W trybie single kontrolę nad nią będzie mieć SI, ale RE5 nie stworzy żadnego problemu tym, którzy będą mieli ochotę się w nią wcielić. Potwierdzono dwuosobowy tryb współpracy, do którego będzie można płynnie przechodzić z zabawy dla jednego gracza - wystarczy być połączonym z Internetem. Co-op przy jednej konsoli jest na razie niewiadomą.

A propos trybów rozgrywki - w "piątce" znajdzie się również Mercenaries, czyli znane z poprzedniej odsłony zabijanie przeciwników na czas na specjalnych mapach. Jeśli natomiast chodzi o sterowanie, to nadal nie będzie można strafe'ować, ale pojawią się uniki, wykonywane prawym analogiem. W grze zostanie zaimplementowany system chowania się za przeszkodami i strzelania zza rogu.

Na koniec kilka nowości na temat fabuły (uwaga, dalej lekki SPOILER). Wirusa, po którym ludzie zachowują się jak potwory do Afryki przyniosła... wysoka aktywność tamtejszych wulkanów. W przygodzie Chrisa swoje role odegrają również Sherry Birkin i Albert Wesker, bohaterowie dobrze znani miłośnikom serii, a niektóre przeszłe wydarzenia będzie można przeżyć w części piątej raz jeszcze, dzięki patentowi który znajdzie się również w MGS-ie 4 - grywalnych wspomnieniach postaci.

Resident Evil 5 zostanie wydany w wersjach na Xboksa 360 i PlayStation 3 w tym roku fiskalnym firmy Capcom, który kończy się w marcu 2009. Czyli gwiazdka bez zabijania hord zombie? Na to wygląda, chociaż na razie trzeba poczekać na oficjalną informację wydawcy.

Źródło http://www.gram.pl/news_6gjhGO4_Residen ... egoly.html
Awatar użytkownika
wiking011

Post autor: wiking011 »

Mam nadzieję że to co można tu http://www.residentevil5.pl/news.php przeczytać to żart 10 lat po re4 to absolutnie mi się nie podoba

Recoil: To, że zdjęto Ci osta nie znaczy, że masz znów pisać wszystko z małej litery.
Ostatnio zmieniony sob 24 maja, 2008 przez wiking011, łącznie zmieniany 2 razy.
nie ma zła są tylko różne warianty dobra
Awatar użytkownika
Jill_1995

Post autor: Jill_1995 »

10 lat po re4???!!! Jeśli to ma być żart,to mało śmieszny... :zmiesz2:
"From yesterday, it’s coming!
From yesterday, the fear!
From yesterday, it calls him
But he doesn't want to read the message here"
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Mi tam to jakoś nie przeszkadza, no i w końcu Chris musiał gdzieś przypakować od czasów RE:CV ;) Bez kitu, przedramię ma więkjsze niż trzech Pudzianów i jeden Arnie.

Mnie bardziej ciekawi, czy panienka z tego screena to Claire, Jill czy zupełnie nowa postać?
Obrazek
Awatar użytkownika
AdaM555

Post autor: AdaM555 »

Ja myśle że to bedzie ktoś taki jak Ada, bądź Luis z RE4.
Przepraszam za swoje opowiadania. Młody byłem :)
Awatar użytkownika
wiking011

Post autor: wiking011 »

Zakładając że te 10 lat to prawda to może być ktokolwiek trzeba czekać
Ostatnio zmieniony ndz 25 maja, 2008 przez wiking011, łącznie zmieniany 1 raz.
nie ma zła są tylko różne warianty dobra
Awatar użytkownika
unknown_u

10 lat... ale po RE: Code Veronica, a nie RE 4 (na szczęście :) )
Te nowe newsy są oparte na informacjach zawartych w artykule z GAMES RADAR. Część z nich to tylko domniemania, ale część może być prawdziwa. Mi się nie podoba np. ten wątek z wirusem, który powoduje... erupcja wulkanu? Na jednym ze skanów z FAMITSU jest pokazana dziwna postać przypominająca NOSFERATU i to ona może mieć coś z tym wspólnego (a na klipach wideo, które ukazały się do tej pory widzimy jak jednemu z afrykańskich "ganados" wszczepiają wirusa na siłę).
Grywalne flashbacki i te wymienione, nowe elementy w gameplay'u - są bardzo prawdopodobne. Choć tryb co-op będzie moim zdaniem udostępniony dopiero po pierwszym przejściu gry.
Awatar użytkownika
StPaul

Post autor: StPaul »

Mi sie wydawało, że 10 lat po Resident Evil 1...ale cuż. Hmm...ja tam nie widziałem, żeby mu coś wstrzykiwali, ale go trzymali. Gdyby wirusa powodował wulkan to ludzie byli by odrazu agresywni, a jak widać w wywiadze z twórcą, na początku jest spokój.
Stay Punk
Awatar użytkownika
unknown_u

Akcja ma się dziać w 2008 r.

ZAJRZYJCIE NA OFICJALNĄ STRONĘ RESIDENT EVIL

http://www.residentevil.com/

Odliczanie - 72h - do otwarcia nowej strony o RE (i zapewne RE5 ) :)

Na forum http://www.the-horror.com/forums/showth ... eadid=1871 twierdzą że adres (kod źródłowy) na dole to coś w rodzaju "hack site", tzn. że można tam znaleźć coś ciekawego jeżeli ktoś się na tym zna i umie to rozpracować

UPDATE: są dwa timery - ten na górze wskazuje czas od uruchomienia strony, ten drugi zacznie odliczać kiedy będzie równo 72 h do 31 maja 21:30, do tego czasu "bateria" będzie powoli się rozładowywać, obserwujcie forum, do którego podałem wam link, jednemu z administratorów udało się przechwycić pewne "materiały" ze strony
Ostatnio zmieniony sob 24 maja, 2008 przez unknown_u, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Zatem bardzo możliwe, że oficjalna strona o RE5 może ruszyć już wkrótce, ale nigdy nic nie wiadomo. A jeśli tak, to RE5 musi być już w bardzo zaawansowanym stopniu w kwestii realizacji.
Awatar użytkownika
bodek

Post autor: bodek »

Bzdursky napisał\a
Mnie bardziej ciekawi, czy panienka z tego screena to Claire, Jill czy zupełnie nowa postać?
mnie też ona ciekawi ale bardziej ta - http://www.weplug.com/ima...80522190045.jpg
To jest pewnie jakaś postać na styl Ashley z RE4 którą oczywiście Chris uratuje.

Diadem: Coś z tym linkiem jest nie tak. Nie otwiera się.
Ostatnio zmieniony ndz 25 maja, 2008 przez bodek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

bodek pisze:
Bzdursky napisał\a
mnie też ona ciekawi ale bardziej ta - http://www.weplug.com/ima...80522190045.jpg
To jest pewnie jakaś postać na styl Ashley z RE4 którą oczywiście Chris uratuje.

Diadem: Coś z tym linkiem jest nie tak. Nie otwiera się.
Daję swój prawy pośladek, że chodzi o tego screena: http://www.weplug.com/images_1/7505c8bf ... 190045.jpg - moja teoria jest taka, że to Sherry Birkin. Mała ma coś koło 10-12 lat, blond włosy... Takie pierwsze skojarzenie (a te zazwyczaj najlepsze są ;) ).
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

To, że w grze może wystąpić Sherry podejrzewamy od dawna, ale... ta osoba na obrazku to raczej nie Sherry. Jest po prostu za młoda.
W czasie akcji RE5 Sherry Birkin powinna mieć już 22 lata. No chyba, że Wesker coś pokombinował i Sherry się nie starzeje, ale to mi się wydaje naciągane i nie jestem zachwycony taką opcją:/
Zablokowany

Wróć do „Resident Evil 5”