[Ogólny] Dyskusje przedpremierowe

Awatar użytkownika
RON!N

Post autor: RON!N »

Deus Ex pisze:Resident Evil 2 Remake to jedyna gra z "RE" w tytule, która wzbudza u mnie dreszcz emocji.

Barykady na ulicach, krew w budynku RPD, wszechobecny chaos i starzy znajomi... Czegóż emeryt-fan RE może chcieć więcej :)
Jeszcze się okaże, że gierka trafi do sprzedaży w marcu (Capcom bardzo lubi ten okres :)).
Było by naprawdę w pytkę :smut3:
YouTube | Twitch | Instagram | Twitter
Nadchodzący zlot fanów: 2023
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

[RONIN] pisze:Jeszcze się okaże, że gierka trafi do sprzedaży w marcu (Capcom bardzo lubi ten okres ).
Było by naprawdę w pytkę
Wtedy kupuję PS4 i OLEDa w miejsce BRAVII z wypalonym pikselem ;)
Ostatnio zmieniony pt 05 sty, 2018 przez Deus Ex, łącznie zmieniany 1 raz.
PSKING

Post autor: PSKING »

Ostatnie DLC do revii wyszło, GOTY też, więc tak jak pisałem wraca temat REmake2.
Nie grzeje mnie to, niech to wyjdzie żeby mogli się zabrać za REmake3 :smiech1:.
Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

Post autor: Szakal »

Jeszcze się okażę, że ten szum to wcale nie chodzi o RE2 Remake...
Ostatnio zmieniony sob 06 sty, 2018 przez Szakal, łącznie zmieniany 1 raz.
Złe oko moderacji czuwa.
PSKING

Jest i taka możliwość.
Choć bawi mnie też jak bardzo ludzie są pewni że drugi remake będzie bliźniaczy do pierwszego. Nic o nim nie wiemy, a revii chyba dobitnie pokazało że Capcom nie boi się zmian.
Awatar użytkownika
TheMitu97

Post autor: TheMitu97 »

Warto wspomnieć, że dokładnie 20 lat temu, 21 stycznia miała premierę pierwsza wersja Resident Evil 2 na PSX. Byłoby naprawdę miłe, gdyby tego dnia zapowiedzieli coś w związku z Remake tej części. Po co mieliby tego dnia pokazywać co innego? Teraz albo nigdy.
PSKING

Dlaczego? Bo nowa część Re po sporym sukcesie 7demki jest o wiele pewniejszą opcją.
Awatar użytkownika
RON!N

Ósmej części nie zapowiedzą, bo ta, o ile jest w produkcji, to pewnie na razie ma z 10 kartek A4 kodu źródłowego :)

W zasadzie dawno nie było żadnego spin-offa (o Umbrella Corps nie wspominam).
Capcom praktycznie wycisnął z podserii Revelations wszystko co się dało (dlaczego nie wyszła pudełkowa wersja obu części na Switcha :placz1: ).
Nie wykluczone że może teraz powrócą do tematu Outbreak'ów. Coś kiedyś trąbiono, że są plany reanimacji tej marki. Być może Capcom chce zrobić jakąś konkurencję dla WoW :D

Jeżeli pracują nad RE2, to teraz wystrzelą z materiałem. Prawie 3 latka minęły, 20 rocznica w tym miesiącu, lepszej okazji nie będzie. I nie chciałbym się rozczarować...
Awatar użytkownika
TheMitu97

Post autor: TheMitu97 »

Na ósmą część to troszeczkę za wcześnie. Za to na Remake czas już nastał, nie mogą tego dłużej trzymać, bo się fani oburzą. Odświeżone Outbreaki byłyby wspaniałe, ale lepiej prędzej wydać Remake i utrzymywać na niego hype, niż zapowiadać dużo tytułów, aby ludzie umierali ze zniecierpliwienia.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Fani to już się oburzają :pff2: ale Remake 2 jest już praktycznie za rogiem :smiech6:
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

Oby, bo sam mam już dość tego całego czekania!!
Ostatnio zmieniony ndz 07 sty, 2018 przez Leon. KennedY, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
RON!N

Leon. KennedY pisze:Oby, bo sam mam już dość tego całego czekania!!
Może ktoś by powiedział że jestem już zdesperowany, ale wolałbym, aby Capcom rzucił jakiś trailer który będzie marketingowym bulls*, niż żyć w takiej totalnej niewiedzy. Pamiętacie zapewne czasy kiedy Capcom wydał trailer RE5 w którym widzieliśmy Chrisa który kręcił się po jakiejś wiosce. Chociaż oczywiście gra ostatecznie tak nie wyglądała, to jednak człowiek miał wizję tego na co czeka. A w temacie Remake'a :( Smuteczek...
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

No wypadałoby, żeby wreszcie coś pokazali. Z Devilem się nie spieszą to niech chociaż Residenta zateasują. Brak konkretów zaczyna doskwierać, bo nie wiadomo, czy w ogóle warto na ten projekt czekać.
Obrazek
PSKING

Mnie trochę dziwi postawa innych. Czy samo powiedzenie że gra powstaje wystarczy by ludzie czuli niezdrowy hype? Choć to przy Death Stranding łapię się za głowę...
Wiemy od ponad dwóch lat że gra powstanie. Tyle.
Nie wiemy czy Capcom nie zmieni formuły, a ludzie już sobie mówią że będzie jak pierwszy remake. Nie wiemy też w którą stronę pójdą inne zmiany, już są plotki o dwóch scenariuszach, zamiast czterech.
Awatar użytkownika
Bzduras

Właśnie dlatego przydałby się jakiś konkret odnośnie gameplayu - nie wiadomo, czy jest na co czekać czy nie. Wyjdzie jak z ORC czy Umbrella Chronicles - miały być złote góry, wyszły co najwyżej piżmowe kretowiska.
Obrazek
PSKING

Może być wszystko, nie mialo być nic. To ludzie robią z tej gry jak narazie niewiadomo co.
Awatar użytkownika
Bzduras

? Trochę Cię nie rozumiem w tym momencie. Zapowiedziano, że remake drugiej części powstaje, nie dano żadnych konkretów. Duża część fanów uznaje RE2 za najlepszą odsłonę serii. Winisz ich za wygórowane oczekiwania wobec wizji powrotu ich ulubionej części w nowych szatach?
Obrazek
PSKING

Ja jestem zwyczajnie przezorny, dlatego nie czuję żadnego hype'u ani nic. Jestem ostrożny od czasu Re6. Nie jestem już dzieckiem które jara się tytułem.
Jak sam napisałeś, może na dobrą sprawę wyjść z tego ORC, i nie wiemy czy zmiany jakie naniosą w stosunku do orginału nie będą zbyt kontrowersyjne. Capcom może zrobić wiele by się przypodobać nowym fanom.
Ludzie cały czas myślą że ta gra będzie jak inna z 2003 roku. Było by spoko, tylko że minęła wieczność i w żaden sposób nie uwierzę że drugi remake będzie wyglądać tak jak pierwszy.

Dadzą jakieś informacje, pokażą gameplay, to może zacznę na ten tytuł czekać.
Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

Post autor: Szakal »

Zgadzam się z Bzdurskym. RE2 to jeden z najlepszych resów, zatem oczekiwania wobec remake takiej legendarnej wręcz części serii są bardzo wysokie. Pytanie czy Capcom sobie z tym poradzi?

EDIT:

PSKING to, że RE2Remake może się okazać niewypałem to jedno. Ja też jestem ostrożny. Ale to nie znaczy, że mamy obniżać wymagania.
Ostatnio zmieniony wt 09 sty, 2018 przez Szakal, łącznie zmieniany 1 raz.
Złe oko moderacji czuwa.
Awatar użytkownika
Bzduras

Dlatego też przydałyby się konkrety, bo o samej grze wiadomo tyle, że powstaje. A w świetle tego, że od zapowiedzi trzeci rok leci (żongluję rymami jak Trynkiewicz samotnymi dzieciakami) nie wróży to dobrze. Umiarkowany optymizm w przypadku REmake 2 jest jak najbardziej wskazany.

Ku pamięci:
https://www.youtube.com/watch?v=ZcW6W-xVl-8
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Resident Evil 2 (2019)”