Dyskusje przedpremierowe
Jeżeli RE6 ma być restartem serii to będą nowe wątki i zapewne postaci. Jednakże dla mnie Resident Evil oprócz Jill, Chris'a, Claire, Leon'a i innych postaci to też Umbrella. Gdy tych elementów nie będzie to już będzie zupełnie coś innego dlatego seria RE powinna się zakończyć. Aczkolwiek jeżeli wyjdzie RE6 to miłoby było zobaczyć stare akcenty serii (postacie) i mam nadzieje, że to nastanie.
"Umowy nie było, forsy też nie będzie"
Wile już z tego wszystkiego nie rozumiem, można to uznać za historię wyjaśnioną ale ludzie z capcom znowu wymyśla jakąś historię tego typu. Nie wiem zawsze można spekulować tylko, że do tego przydałaby się jakaś bardziej konkretna informacja póki co możemy sobie czekać bo do 2013 jest kawałek czasu. Ktoś wcześniej pisał że pora na Claire, można zauważyć że postacie w grach umieszczają według pewnej reguły, która już chyba każdy zauważył.
I drink the cup of the old life’s blood
But it trickles from the corner of my mouth
I wrap myself in earth
To bury the devils within the self
To bury the devils within the self
Że nie wspomnę o chwili, kiedy dni chwały miała część 4, i kiedy wątpiono w jej debiut na PC'tach. Nie mam absolutnie nic przeciwko konsolom, zresztą swoją przygodę z RE (jak większość) zaczynałem na szaraczku - ale jako dumny posiadacz oryginalnych, pierwszych polskich wydań części 1-4 (do tego w stanie sklepowym - nie żebym się chwalił, ale zdaję sobie sprawę że niewiele osób zapewne posiada takie w kolekcji RE) - chciałbym uzupełnić swój zbiór także o część piątą (której premiera niedługo) - i szóstą
W końcu losy piątki też były niepewne - a jednak.
Że nie wspomnę o chwili, kiedy dni chwały miała część 4, i kiedy wątpiono w jej debiut na PC'tach. Nie mam absolutnie nic przeciwko konsolom, zresztą swoją przygodę z RE (jak większość) zaczynałem na szaraczku - ale jako dumny posiadacz oryginalnych, pierwszych polskich wydań części 1-4 (do tego w stanie sklepowym - nie żebym się chwalił, ale zdaję sobie sprawę że niewiele osób zapewne posiada takie w kolekcji RE) - chciałbym uzupełnić swój zbiór także o część piątą (której premiera niedługo) - i szóstą
Ostatnio zmieniony pn 14 wrz, 2009 przez Remi_GD, łącznie zmieniany 2 razy.
Mam nadzieję że nowy Res nie będzie utrzymany w klimacie 4-5 - niby wszystko fajnie ale z każdą następną częścią podupada klimat gry i pierwotna koncepcja serii jako survival horroru. Czwórka jeszcze jako tako budziła jakieś emocje i napięcie np. panowie regeneratorzy lub palący się zombiak wyskakujący z lodówki
, natomiast w piątce nie ma już nic z dawnej serii. Przez cała grę nie uświadczymy żadnego strasznego momentu, a te "zagadki" jeżeli w ogóle można je tak nazwać są na poziomie przedszkolnym. Dowodem na to jest to że mój brat który ma 10 lat, bez większych problemów przeszedł Resa 5, a jak mu podstawiam jakąś starszą część na gacku to boi grać.
Podsumowując jeżeli Resident 6 ma być restartem serii to najlepiej niech posiada miażdżący klimat pierwszej części, scenerię z części drugiej lub trzeciej i niech nie będzie w końcu traktowany jak strzelanka ale jak prawdziwy klasyczny survival horror.
Podsumowując jeżeli Resident 6 ma być restartem serii to najlepiej niech posiada miażdżący klimat pierwszej części, scenerię z części drugiej lub trzeciej i niech nie będzie w końcu traktowany jak strzelanka ale jak prawdziwy klasyczny survival horror.
Wow. What a mansion!
Heh ja np po re 6 nie spodziewam się fajerwerek np: motyw samolotu spadającego w jakieś wymyślone miasto w USA nie zdziwiła by mnie taka prostacka koncepcja fabularna ^^
No ale jeżeli gra ma tak wyrobioną markę to ludzie i tak to kupią nawet jeżeli to będzie największy faill na świecie. ^^
Jeżeli chodzi o re 5 jak kolega pisał o braku mroku itp nie zgodzę się z nim jeżeli tak bardzo brakuje wam mroku i zombe to jestem pewien na 100 % że w dodatku do re5 zobaczycie chodzące trupy i mrok
Można to nawet wywnioskować po 1 chapterze re5 i trajlerze ^^.
Wracając do re 6 mam nadzieję że ten projekt nigdy nie wypali i zakończą tą wspaniałą serie.Mam zbyt wielki sentyment do postaci które przewinęły się przez całą serię ciężko grało by się w taki TYTUŁ bez chodźby jakiejkolwiek wzmianki o ... no właśnie.
No ale jeżeli gra ma tak wyrobioną markę to ludzie i tak to kupią nawet jeżeli to będzie największy faill na świecie. ^^
Jeżeli chodzi o re 5 jak kolega pisał o braku mroku itp nie zgodzę się z nim jeżeli tak bardzo brakuje wam mroku i zombe to jestem pewien na 100 % że w dodatku do re5 zobaczycie chodzące trupy i mrok
Wracając do re 6 mam nadzieję że ten projekt nigdy nie wypali i zakończą tą wspaniałą serie.Mam zbyt wielki sentyment do postaci które przewinęły się przez całą serię ciężko grało by się w taki TYTUŁ bez chodźby jakiejkolwiek wzmianki o ... no właśnie.
Ostatnio zmieniony wt 06 paź, 2009 przez Nock, łącznie zmieniany 1 raz.
Dawno na www.mwrc.pl pojawił się news dotyczący współpracy CAPCOM i BUNGIE.Więc może(wielkie może)RE6 zostanie osadzony w klimacie HALO.RE6 w przyszłości i z Master Chiefem nic nie jest wykluczone..... 
-
nemesisdestro
Na Capcom Unity znalazło się głosowanie odnośnie RE6 - szczegóły w linku:
http://www.mwrc.pl/News/News.php?d1=200 ... &kom=Dodaj
http://www.mwrc.pl/News/News.php?d1=200 ... &kom=Dodaj
Ostatnio zmieniony pt 30 paź, 2009 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 1 raz.
Jestem ciekaw czy jak wygra opcja Survival Horroru, to czy go faktycznie zrobią grę pełną grozy i napięcia (czego sobie i wszystkim życzę), czy mimo wszystko pójdą w stronę akcji.
Z drugiej strony na tylnej okładce od RE5 napisali "Soon learn the real meaning of fear", co nijak, moim zdaniem, ma się do samej gry.
Z drugiej strony na tylnej okładce od RE5 napisali "Soon learn the real meaning of fear", co nijak, moim zdaniem, ma się do samej gry.
---->www.pajacyk.pl<----
Dobry patent ale nawet gdyby wygrał czyst Survival-Horror byłby tylko zmniejszeniem strzelaniny znanej z RE5, z pewnością z takiego stylu rozgrywki by nie zrezygnowano, chyba, że mają na myśli Outbreak'a #3
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Coś mi się też tak wydaje,to będzie jedynie zmniejszenie a nie konkretny survival bo skoro nowy styl gry się dobrze przyjął to czemu mają z niego rezygnować.Wiadomo że jestem fanem i darze wielkim uczuciem pierwsze części serii i dlatego też wolę prawdziwy survival,ale jeżeli ma to wyglądać jak RE5 tylko w zmniejszonej postaci a tak zapewne będzie to ja dziękuję bardzo,już z nie smakiem na twarzy przyznam się że w tym przypadku wolę chyba już żeby to wyglądało jak RE5.
Ps3Centerbloog.pl
- Nemesis US
Ok, ale nie ukrywajmy, że spora część graczy uważa RE5 za tytuł charakteryzujący się kilkoma archaizmami, a przecież to dopiero druga odsłona z takim gameplay'em jaki wprowadził RE4. Koderzy z Capcom'u muszą teraz postawić na coś nowego, może połączą klasyczny gameplay z nową generacją konsol, przy zachowaniu minimalnie statycznych kamer, coś jak RE 3,5. Ale muszą wdrożyć niezłe bajery, żeby gra się sprzedała dość dobrze. RE5 w sumie poszedł ładnie na globalnym rynku growym, gdyż to naprawdę świetna gra, lecz teraz przy RE6 potrzeba już czegoś innego.
Dobrze mówisz.Mam takie wrażenie że oprócz Fanów RE wersja survival horror by się nie sprawdziła.Za dużo nowych fanów i graczy więc Capcom idzie tropem RE5.Z tym RE 3,5 to dobry przykład,sam do końca nie jestem przekonany czy taki styl byłby lepszy na current-genie.Zapewne coś nowego zobaczymy w to wierzę.Lecz fajnie by było pograć sobie w nowe RE w starych klimatach,szanse są nikłe jak już wcześniej mówiłem
.
Ps3Centerbloog.pl
Zgaduję, że raczej na pewno RE6 nie będzie posiadał renderowanych teł. Może twórcy zaadaptują do najnowszej odsłony pełne środowisko 3D, zachowując jednak statyczną kamerę? Byłoby nieziemsko, troszkę Outbreak'owo i prześlicznie (gdy pomyślę, jak prezentowałoby się trójwymiarowe środowisko w połączeniu z mocą nowych konsol...). I w zasadzie tak bym widział nowego RE - powrót do starej formuły, za to w nowych szatach.