Dyskusje przedpremierowe

Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

Powoli robi się z tego sytuacja jaka miała miejsce z RE6.
One man forced to seek REVENGE
Awatar użytkownika
RON!N

Post autor: RON!N »

Wiem że nie istnieje coś takiego jak złoty środek bo zawsze ktoś jest niezadowolony. Nie zmienia to jednak faktu że często najprostsze rozwiązania są najlepsze. Wiadomo że młodzi gracze nie kupią niczego, co jest powolne, straszne i trzeba myśleć. W najlepszych Resach to było zazwyczaj atutem, co niestety z biegiem czasu jak widzimy się zmienia. Cóż, RE7 pewnie będzie kontynuacją tego co nie działa. Ale teraz to już norma...
YouTube | Twitch | Instagram | Twitter
Nadchodzący zlot fanów: 2023
Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

Post autor: Szakal »

Najlepiej sprzedające się gry Capcomu w historii.

1. Resident Evil 5 - 6,5 miliona kopii
2. Street Fighter II - 6,3 miliona kopii
3. Resident Evil 6 - 5,2 miliona kopi
4. Resident Evil 2 - 4,96 miliona kopi
[...]
8. Resident Evil 3: Nemesis - 3,5 miliona kopii

Ktoś ma nadzieje, że C. wróci jeszcze do starej formuły resów...?
Złe oko moderacji czuwa.
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

To, że RE5 sprzedawał się dobrze, nie podlega dyskusji, ale ta tabela jest tendencyjna i zniekształcona. Nie określono na przykład platform na jakie te gry zostały sprzedane.

Poniżej macie link do oryginalnej tabeli i zobaczcie, że RE4 znajduje się dopiero na 17 miejscu, bo... uwzględniono tylko sprzedaż z konsoli PS2, a na 24 miejscu jest znowu RE4 tylko, że wersja na Wii. Dalej na 33 jest RE 4 na GC. Czemu nie połączyli tego razem? Wtedy RE4 byłby na trzecim miejscu chyba, a może i wyżej bo zdaje się, że nie uwzględnili gier sprzedanych na PC. Podobnie jest z oryginalnym RE poszatkowanym na PS, Directors Cut, Directors Cut Dual Shock. Podobnie z Code Veronica...

Taka to jest "kreatywna księgowość"... Jak zrobią RE7 to wtedy w podobny sposób porozdzielają RE5 i RE6, żeby pokazać, że RE7 jest na pierwszym miejscu i to z dużą przewagą :smiech3:

http://www.capcom.co.jp/ir/english/busi ... llion.html
Ostatnio zmieniony ndz 03 lis, 2013 przez Diadem, łącznie zmieniany 1 raz.
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

"Kończ Capcomie, wstydu oszczędź..."
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Nie wiem co to jest za zestawienie, skoro na drugim miejscu nie ma RE4. Z tego co wiadomo, RE4 zeszło w ilości prawie 7,5 mln egzemplarzy.

http://www.vgchartz.com/gamedb/?name=Re ... esults=200

Tutaj dane z RE5:

http://www.vgchartz.com/gamedb/?name=Re ... esults=200

8,25 mln

Po za tym nie mam pojęcia jak oni byli w stanie określić sprzedaż wiekowego SFII. Prawdopodobnie bazują na starych zestawieniach, jeszcze z lat 90.
Salvin

Post autor: Salvin »

Coś mi się nie chce wierzyć w te listy Nemesis. Jakoś nie wydaje mi się, że PC wersje RE4 i RE5(łącznie) sprzedały się globalnie do tej pory w liczbie tylko 60 tys.
Awatar użytkownika
Nemesis US

A pomyślałeś o tym, że na PC mamy bodaj największą skalę piractwa? Do tego dodajmy, że prawdopodobnie Vgchartz nie bierze pod uwagę Steama jeśli chodzi o statystyki na PC tylko wersje pudełkowe.
Salvin

No to źle, jak tylko wersje pudełkowe się bierze. Poza tym jakby się sprzedały tak miernie to C nie raczyłby nawet palcem kiwnąć, żeby wydać RE6 i Revelation na PC ;) .
Awatar użytkownika
Nemesis US

Napisałem "prawdopodobnie" bo chyba nie widziałem choćby w zestawieniu sprzedaży RE4 platform PS3 i X360 (edycja HD). A z PC to nie wiem też czy biorą Steam pod uwagę. Pytanie czy RE4 trafił na Steama.
Ostatnio zmieniony ndz 03 lis, 2013 przez Nemesis US, łącznie zmieniany 1 raz.
Salvin

RE4 nie trafił na steam. Jakby się sprzedał tylko w ilości 20 tys. to tu na forum nikogo by nie było z taką wersją, a jej cena byłaby horrendalna.

Chris93: Przypominam, że temat dotyczy plotek jak i newsów związanych z RE7, a nie sprzedaży, piractwa i innych tego typu rzeczy. Zapraszam do odpowiednich tematów na forum, bo robi się tu mały bajzel brzydko mówiąc. Każdy post nie na temat od teraz będzie usuwany. Pozdrawiam

Nie przesadzasz trochę Chris z tą cenzurą? Ja rozumiem gdyby tu się pojawiały posty sprzeczne z regulaminem, ok wtedy wywalać. Ale jednak dyskusja może nie dotyczy bezpośrednio RE7, ale pośrednio związek mały ma. Zawsze można to gdzieś przenieść, masz uprawnienia do tego. To jedyny temat, w którym się cokolwiek dzieje na forum od długiego czasu. Blokując możliwości dyskusji będziesz mieć w statystykach trzy zera, bo gdzie indziej już nikt się praktycznie nie udziela.

by Deus Ex: Chris ma rację, dyskusja nazbyt odbiegła od tematu.
A argument, żeby pozwalać pisać co popadnie, bo będą trzy zera w statsach Forum w ogóle do mnie nie przemawia Salvin, bez urazy ;). Nawet jeżeli Forum zamiera, nie można pozwolić by zapanował tutaj na koniec nieporządek po tylu latach ciężkiej pracy...
Ostatnio zmieniony czw 07 lis, 2013 przez Salvin, łącznie zmieniany 3 razy.
dragon0

Post autor: dragon0 »

Fajnie by było gdyby RE7 był restartem serii, i znów przeżyć początki epidemi w Raccon City jak to było za młodych lat, ech wspomnienia.
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

Nie bardzo mi to pasuje... Lepiej spróbować to jakoś zamknąć w 7 części i potem dać restart. Swoją droga w CD Action była wzmianka o nowym RE. Ktoś anonimowy z Capcomu stwierdził, że chcieliby, aby następną część była survivalem z dużą dozą horroru. Coś na styl nowej Lary i The Lust of Us, zobaczymy.
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

Leon. KennedY pisze:The Lust of Us
Y.. Okaaay, widać ja gry pomyliłem. :pff2:
One man forced to seek REVENGE
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

No kurczę, pomyliłem się, no co nie wolno? :rad11:
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Ja oscyluję w jakiś prolog lub rozwinięcie historii jakiejś postaci :)
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Forte

Post autor: Forte »

Mam nadzieję, że nie wymyślą plotu na siłę, z potomkami pewnego Badassa. Może wykorzystają postać jego brata/siostry, o której wzmianka była w RE5 ?

Jeśli zrobią REsowe The Last of Us, to chętnie zagram.
They see me Rocket Launching, they hatin'
Maestro

Post autor: Maestro »

Mają do dyspozycji mnóstwo postaci, których wątek mogą rozwinąć... Barry, Rebecca, choćby Billy Coen, Claire... Wątek z Alexem W. też byłby interesujący, ale i tak zapewne w RE7 zobaczymy Leona i Chrisa... :/
Awatar użytkownika
RON!N

Post autor: RON!N »

Maestro pisze:Mają do dyspozycji mnóstwo postaci, których wątek mogą rozwinąć... Barry, Rebecca, choćby Billy Coen, Claire... Wątek z Alexem W. też byłby interesujący, ale i tak zapewne w RE7 zobaczymy Leona i Chrisa... :/
Rebecca gryzie piach....
Billy Coen to był krótkotrwały romans....
Barry był w Gaiden'ie ale wiem, to tylko mgiełka w świecie RE ;)

A może tak Carlos? Po RE3 dał sobie luzu czy jak :pff4:
YouTube | Twitch | Instagram | Twitter
Nadchodzący zlot fanów: 2023
Awatar użytkownika
kal3jdoskop

Post autor: kal3jdoskop »

Maestro pisze:Mają do dyspozycji mnóstwo postaci, których wątek mogą rozwinąć... Barry, Rebecca, choćby Billy Coen, Claire... Wątek z Alexem W. też byłby interesujący, ale i tak zapewne w RE7 zobaczymy Leona i Chrisa... :/
Nie wiem czy moja prognoza okaże się trafna... Ale coś czuję, że mogą pójść raczej w kierunku wstępnie nakreślonym przez Revelations - czyli budowanie nowego wątku, który byłby łatwo przyswajalny również dla osób, które albo wcześniej w ogóle nie zetknęły się z serią, albo miały kontakt niezwykle wybiórczy. A co za tym idzie - z jednej strony ponowne wrzucenie kogoś ze sztandarowego trio (Chris, Jill, Leon), z drugiej dorzucenie nowych postaci (no i być może ktoś się ostanie z tych, które wprowadzono w nowszych częściach).
Zablokowany

Wróć do „Resident Evil VII”