Newsy
-
Dark Prince
No jak czytam opinie i wrażenia innych to coraz bardziej projekt mi się podoba, druga sprawa świetne rozłorzenie przycisków i wychyleń (szczególnie Nunchak i wychylenia za jego pomocą),
Ok lecę z własna opinią:
Pierwsza rzecz Main Tittle, o świetnej czcionce już wspominałem, poza tym fajne rozmycie tła, początek skojarzył mi się z Eternal darkness, tekst typu "What's happening
.
Rezydencja wygląda klimatycznie i odrazu wracają wspomnienia, aczkolwiek dalej śni mi się po nocach odnowiony RE i RE3 bo Rebirtha już widziałem
Headshoty wychodzą jak zayważyłem dość często. Bohater porusza się idelanie, ruchy kamery są realistycznie przedstawione. Zombie reagują na strzelanie odpowiednio pod każdą bronią, zauważamy strzelając z karabinku odchylenia ich rąk bądź głów (jedno zbliżenie w Armor Room). Hol rezydencji i błyskawice w tle podkręcają Klimat, a grafika stoi na wysokim poziomie. Element zmiany broni typu zdjęcia to nowość, fajny patent. Na balkonie zauważyłem również Crimsona hehe czyli powrócą
Jak zauważyłem podczas walki z Yawnem Jill ma inny głos narazie to tyle 
Ok lecę z własna opinią:
Pierwsza rzecz Main Tittle, o świetnej czcionce już wspominałem, poza tym fajne rozmycie tła, początek skojarzył mi się z Eternal darkness, tekst typu "What's happening
Rezydencja wygląda klimatycznie i odrazu wracają wspomnienia, aczkolwiek dalej śni mi się po nocach odnowiony RE i RE3 bo Rebirtha już widziałem
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Obejrzałem i muszę stwierdzic że warto bedzie w to zagrać. Oczywiście ta gra nie będzie dla mnie pretekstem do kupna konsoli ale zawsze będzie kolejną gierka która mogę dopisać do katalogu pt. W to warto zagrać na Wii 
Troszeczkę rażą mnie te odzywki w grze, ale to pewno gdy zobacze game play z re 2 czy 3 to jakoś to zniese...
Mam nadzieje że nastepny filmik bedzie dotyczył już akcji z RE 2 bo lokacje z remake mam już oklepane na pamiec i widzac te same lokacje tylko pełne przeciwników czuje taki drobny niesmak....
Troszeczkę rażą mnie te odzywki w grze, ale to pewno gdy zobacze game play z re 2 czy 3 to jakoś to zniese...
Mam nadzieje że nastepny filmik bedzie dotyczył już akcji z RE 2 bo lokacje z remake mam już oklepane na pamiec i widzac te same lokacje tylko pełne przeciwników czuje taki drobny niesmak....
-
Dark Prince
-
nemesisdestro
Oprócz tego screenu jest też filmik z Jill kiedy strzela z dwóch gnatów, najprawdopodobniej w trzecim trailerze pokażą RE2, RE3
Wesker - Dark Life pisze:najprawdopodobniej w trzecim trailerze pokażą RE2, RE3
I na to czekam najbardziej
News z Evil UnleashedIGN has posted a new video interview (available in HD for Insiders) here.
On top of this, it has been confirmed that RE2 will not be featured in Umbrella Chronicles. So don't go expecting some updated, HD Claire folks.
Spóźniony dowcip primaaprilisowy ?
Mam nadzieje że tak bo inaczej te urodziny nie będą tak ciekawe...
Ostatnio zmieniony śr 25 kwie, 2007 przez Linki, łącznie zmieniany 1 raz.
Obejrzałem ten trailer z IGNu ale nie doszukałem się wzmianki o tym że nie będzie RE2/RE3 więc chyba to żart...chyba 
Nie widziałem jeszcze tego wywiadu, który jest na GameSpot, ale ponoć tam również (a może to jest ten sam wywiad?) jest powiedziane, że RE2 i RECV nie będzie w grze
.
RECV to chyba miało nie być, w wywiadzie Kawata dokładnie w 1:31 wspomina że akcja ma się toczyć pomiędzy RE0, RE1 i RE3
Evil Unleashed
*będą miejscówki z RE2 (ale wciąż nikt nic nie mówi o wydarzeniach i postaciach z RE2; możliwe więc, że chodzi tylko o komisariat, po którym będzie biegała Jill z Nemesisem na ogonie).
*będą nowe potwory, ale powrócą też i stare, w tym Crimson Head'y.
*połowa gry ma mieć miejsce w znanych nam lokacjach (jak to określili w artykule, będzie to wycieczka krajoznawcza po starych miejscach), a połowa z owej "twierdzy Umbrelli".
* grafika 3D otoczenia ma być porównywalna do REmake i RE0 z Gacka (jakoś tego na razie nie widać, ale co tam...)
*po scenariuszach będziemy poruszać się w parach (Billy i Rebeka, Jill i Chris, Jill i Carlos -- znowu, ani słowa o Leonie, Adzie czy Claire), jednak interakcji pomiędzy bohaterami raczej nie będzie (tylko to, co było widać na filmiku, czyli tutaj Jill coś krzyknie, tam coś zaproponuje i tyle). Nikt nic jednak nie mówi jak na razie o żadnym multiplayerze.
*20-minutowe demo, w które mieli okazję zagrać redaktorzy na Gamer's Day, to była czysta akcja, zero horroru (oj, seria idzie w bardzo złym kierunku)
*będą QTE, wówczas kamera się oddala i widać naszych bohaterów (coś jak atak piesków na video z gameplay'u)
*Code Veronica, co już zostało oficjalnie potwierdzone, nie wystąpi w UC, gdyż gra ma się skupiać na Umbrelli, podczas gdy CV pokazała jedynie tylko historię Umbrelli, a nie jej obecny stan (widać, że nawet Capcom ma rodzinę Ashfordów w wielkim poważaniu ^^).
Jest jeszcze link do okładki z Weskerem w płaszczu, ale link na razie nie działa.
A tak w skrócie, jedyne tak naprawdę nowe rzeczy to:Taken from a German mag. Credit goes to Philanthropist over at MGS:TUS for the quick translation. Not much new info, but interesting nonetheless. This article also seems to contradict the "No RE2" announcment in the GameSpot interview. According to this, the R.P.D. section of RE2 will be playable. And the game is split 50/50, half will take place in the areas from the older games, the other half (the rest of the game) will take place in the Umbrella Stronghold. The rather sexy cover (with an all new render of Wesker, now sporting a trenchcoat and his now trademark eyes, which were previously nowhere to be seen in the first UC trailer) can be seen here here.
"The truth behind the dismantlement of the umbrella corporation, that's what "Resident Evil: The Umbrelly Chronicles" is all about. The playable translation did came as a surprise though. As the lights truned back on, after the one and a half minutes long trailer, every reporter in the room seemed to have the same question mark floating above their heads: "A Lightgun-Shooter??"
- "What we're trying to do with "The Umbrella Chronicles" is to concentrate on the shooter aspect of the Resident Evil franchise, and to intensify it." says the producer Masachika Kawata.
- Just like a lightgun-shooter, the game is leading you through the whole experience automatically on rails. All you have to do is to aim at the screen in first person view and press "B" to shoot.
- "This in not a continuation but a whole new concept." says Kawata.
- The game can be viewed as a sightseeing-tour, where you'll get to visit all the old, famous places from the Resident Evil franchise history. The mansion from the first one, the police station from the second, as well as the elegant train from "Zero", just to mention some of them.
- Almost half of the game takes place at those recycled scenes, from Resident Evil Zero to 1, 2 and 3. The other half leads you ultimately to the stronghold of the enemy/company.
- The 3D environments will be rendered in real time, and can be, in terms of quality, compared with the Game-Cube titles.
- You'll get to choose from multible characters to play with. I.a. Rebecca Chambers, Billy Coen, Chris Redfield, Jill Valentine and Carlos Oliviera. Though Wesker will appear as well, he wasn't confirmed as being also playable, but maybe.. .
- Like in most lightgun-shooter's, you will take on the game as a duo. The teams are divided to Chris and Jill, Rebeccas and Billy and Jill and Carlos. Though there won't be much interaction between characters. Sometimes you'll get to hear things from them like "Let's look for survivors!" but that's about it. You might get the chance to play it in co-op, but it's not confirmed in the magazine.
- The demo they played was only in single player mode.
- The 20 minutes gameplay they experienced were all out action. No horror moments. A constant shootout with killing Zombies, Crows and Dogs. The camera was tilting very fast from one direction to another, focusing on the enemies that were closing in. There was a lot of blood on the screen, especially when you got bitten.
- To reload your weapon, you have to tilt the remote quickle down. The amount of ammunation is displayed >around< the crosshair.
- Besides the usual pistol, shotgun and mg combination. Capcom is also promising to bring back most of the old famous weapons like the rocket and grenade launcher. Nothing about new weapons were mentioned in the article.
- There will be quick time events where you'll need to push a certain button to counter an surprise attack. In that moment the camera switches back and you'll get to see both characters models doing whatever they do to fight back.
- You can also manipulate the camera to a certain level. You can tilt the view around with the nunchuck, that way you get to spot objects like ammunition, health or weapons. Most of them are hidden in or behind other objects which you will need to shoot to uncover them. You pick them up with the A button.
- There will be things you can destroy, like doors, windows and furniture. You can also shoot down paintings (you heard right!) as well as shoot out the lights.
- The crimson-head zombies will also appear. As well as some of the giant mutated bosses like the snake. All for the sake of action and splatter.
Well, that was basically the whole article. Pretty lame actually. Luckily I didn't waste money for that.
There's also a small interview with Kawata. Nothing really special though. He's asked why he chose to develope for the Wii..? : "Because of the opportunities with the controller, it's a wonderful machine, and just perfect for "the umb. chronicles."
Why did you ignore Code Veronica X..? : "We chose to only implement Zero, 1, 2 and 3, since that's where the Umbrella Corp. is mostly represented. We wan't to focus on the history of Umbrella."
The Resident Evil lightgun-shooters aren't the most successful titles of the franchise, why another one..? : "We played with different ideas during developement, but eventually decided to go first person view. Since we wanted to concentrate more on the action and the shooting, and less on the movement, we found that perspective as the best choice.
Will there ever be another Resident Evil in the old style on the Wii..? : "We haven't decided on that yet. We think a lot about the future of the franchise, and the best ways to keep on telling its stories."
*będą miejscówki z RE2 (ale wciąż nikt nic nie mówi o wydarzeniach i postaciach z RE2; możliwe więc, że chodzi tylko o komisariat, po którym będzie biegała Jill z Nemesisem na ogonie).
*będą nowe potwory, ale powrócą też i stare, w tym Crimson Head'y.
*połowa gry ma mieć miejsce w znanych nam lokacjach (jak to określili w artykule, będzie to wycieczka krajoznawcza po starych miejscach), a połowa z owej "twierdzy Umbrelli".
* grafika 3D otoczenia ma być porównywalna do REmake i RE0 z Gacka (jakoś tego na razie nie widać, ale co tam...)
*po scenariuszach będziemy poruszać się w parach (Billy i Rebeka, Jill i Chris, Jill i Carlos -- znowu, ani słowa o Leonie, Adzie czy Claire), jednak interakcji pomiędzy bohaterami raczej nie będzie (tylko to, co było widać na filmiku, czyli tutaj Jill coś krzyknie, tam coś zaproponuje i tyle). Nikt nic jednak nie mówi jak na razie o żadnym multiplayerze.
*20-minutowe demo, w które mieli okazję zagrać redaktorzy na Gamer's Day, to była czysta akcja, zero horroru (oj, seria idzie w bardzo złym kierunku)
*będą QTE, wówczas kamera się oddala i widać naszych bohaterów (coś jak atak piesków na video z gameplay'u)
*Code Veronica, co już zostało oficjalnie potwierdzone, nie wystąpi w UC, gdyż gra ma się skupiać na Umbrelli, podczas gdy CV pokazała jedynie tylko historię Umbrelli, a nie jej obecny stan (widać, że nawet Capcom ma rodzinę Ashfordów w wielkim poważaniu ^^).
Jest jeszcze link do okładki z Weskerem w płaszczu, ale link na razie nie działa.
Czyli nic o czym byśmy wcześniej nie wiedzieli, co najwyżej ta okładka może być dobrym Newsem
Ostatnio zmieniony śr 02 maja, 2007 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
Skany w formie flasha z ONM: http://mos.futurenet.com/resources/onm/ ... ital_2.swf
PS. Concept Art Weskera porazajacy
PS. Concept Art Weskera porazajacy