REmake Remastered HD (PS4, XONE, PC, PS3, X360)

Awatar użytkownika
Kazuo

Post autor: Kazuo »

Na pewno tak nie zrobią, za dużo musieliby przemodelować (chodzenie i strzelanie ułatwiłoby rozgrywkę, więc w to miejsce wypadałoby dać szybszych przeciwników albo cokolwiek, żeby wyrównało w tym momencie naszą przewagę). Natomiast nie obraziłbym się wcale jakby bieg postaci był trochę żwawszy, bo w oryginale bohaterzy biegają niemalże w slow-motion.
Awatar użytkownika
D4rk_Roxas

Post autor: D4rk_Roxas »

Ja uwielbiam stare sterowanie i w ogóle to co w tych starych częściach było. Cieszy mnie, że to zostanie i że będzie ten port. w Remake grywałem tylko na emulatorze, co prawda chodzi płynnie ale na moim monitorze Full HD trochę daje pikselami, choć nigdy w grach nie zwracam aż takiej zbytniej uwagi na grafikę, zwłaszcza, ze wolę te stare gry. Co do ruchu postaci to w wersji USA i JAP postacie chodziły szybciej gdyż było 60 klatek na sekundę, nie tak jak 50 w Europejskiej.
Obrazek
Awatar użytkownika
kamil12697

Post autor: kamil12697 »

D4rk_Roxas pisze:Co do ruchu postaci to w wersji USA i JAP postacie chodziły szybciej gdyż było 60 klatek na sekundę, nie tak jak 50 w Europejskiej.
Widziałeś na żywo tą różnicę? Aż tak zauważalna jest?
Awatar użytkownika
D4rk_Roxas

Grałem i w te i w te wersje. O dziwo jest trochę szybciej.
Ostatnio zmieniony ndz 10 sie, 2014 przez D4rk_Roxas, łącznie zmieniany 1 raz.
Salvin

Post autor: Salvin »

Mylicie trochę. Remake na GameCube nigdy nie był w 50 i 60 fps, skąd to wzięliście? Zależnie od regionu jest to 60 i 50 Hz, czyli 50Hz/25 FPS i 60Hz/30FPS. A spowolnienie animacji do poziomu niższego niż 30 klatek jest już wyraźnie odczuwalne i stąd właśnie ten slow motion.
Awatar użytkownika
D4rk_Roxas

Ja akurat mówię o wersji Wii. Ale moja różnica pewnie wywodzi się z tego, że grałem PAL na GC a USA na Wii.
Ostatnio zmieniony ndz 10 sie, 2014 przez D4rk_Roxas, łącznie zmieniany 1 raz.
Salvin

Na Wii masz tę samą sytuację.
Awatar użytkownika
D4rk_Roxas

No to ok, odświeżanie ekranu w NTSC jest 60 i daje więcej klatek.
Obrazek
Awatar użytkownika
Przem723

Post autor: Przem723 »

Capcom strasznie zaskoczył , że postanawia wydać Remake'a z 2002 roku i to jeszcze raz odnowionego.

Aż sobie przypomniałem o tym , iż rok temu w grudniu sprzedałem PS3 kumplowi za niecałe 4 stówy , ponieważ w ogóle na nim nie grywałem , a przeszło 2 miesiące temu kupiłem używanego , lecz w pełni sprawnego Gamecube'a za 150zł dla Remake'a , czwórki i zerówki (którą mam w planach kupić). :pff6:
Historia jak z koszmaru , ale prawdziwa. Mimo to jednak nie żałuję zakupu Cube'a bo sama konsola to jednak jest coś.

Odwołując się do jednego z wcześniejszych postów uważam , że panowie Capcom'u stracili już ten swój "jad" (jak to się mówi) i są świadomi tego , iż nie zrobią już nic dorównującego starym Resom i stąd te odnawianie starszych części.

Przeciętny fan z pewnością kupi remaster'a z sentymentu , bądź dla samego pudełka. W dzisiejszych czas tak właściwie nie ma to sensu , gdyż większość ludzi nie zamierza grać w dość starego Resa ze względu na mechanikę , bądź istnienie możliwości odpalenia go przez emulator.
Mam jednak nadzieję , że nie dostaniemy jedynie remaster'a z nowymi tłami , ale także z jakimiś bonusami typu Extreme battle (a la RE2/CV) , bądź może krótkim scenariuszem , albo bonusową bronią (np. laser gun , który został usunięty z gry).
Na dotatek zapowiedź wersji PC to 99% pewności , iż powstaną mody , które w jakimś stopniu urozmaicą rozgrywkę , lecz to już takie marzenie. W każdym razie zostanę przy swoim Remake'u , lecz z chęcią obejrzę to co Capcom odgrzał nie po raz pierwszy :rad10:
Salvin

Z sentymentu to raczej by kupił fan nieprzeciętny :) Pudełkowej wersji nie ma być. Dlaczego twierdzisz, że się nie przyjmie? Według mnie może być odwrotnie, bo Remake owszem ma archaizmy w gameplayu, ale jest dalej bardzo atrakcyjny graficznie nawet bez ulepszeń. A nie oszukujmy się, to właśnie grafika ma największą siłę przebicia i pierwsze wrażenie wyrabia się na jej podstawie. Inna sprawa, że ogólnie na rynku w gatunku jest zastój i nie wychodzą nowe produkcje. Na przykład pierwszej oryginalnej części nigdy nie tknąłem i nie mam zamiaru, ale Remake'a jak najbardziej sprawdzę, bo jest bardziej atrakcyjny. Pod warunkiem, że nie zrobią chały jak z RE4 HD.
Awatar użytkownika
LimaXa

Post autor: LimaXa »

Salvin pisze:Na przykład pierwszej oryginalnej części nigdy nie tknąłem i nie mam zamiaru,
Czemu? może biegasz klockiem ale to nadal przyjemna gierka, o wiele lepsza niż Resident Evil 6:P

Przem723 pisze: Na dotatek zapowiedź wersji PC to 99% pewności , iż powstaną mody
Dokładnie, jesli dzisiejsi modderzy dostaną to co trzeba może nową mapkę dostaniemy, znaczy chodzi o Raccoon City, być może możliwe będzie przerobienie tego na coś ala Re2.
Salvin

Że tak powiem, tam są już elementy, które nie zachęcają ;) Poza tym nie chcę sobie zepsuć zabawy skoro na horyzoncie jest odświeżona wersja tej gry.
Awatar użytkownika
Kazuo

Post autor: Kazuo »

Po zagraniu w REmake już nigdy w życiu nie wróciłbym do oryginału. Jednak te tła z dwójki do dzisiaj trzymają się bardzo dobrze, natomiast RE1 z psx'a jest zwyczajnie obrzydliwe wizualnie. Pomijając już ile nowych bajerów (nie tylko graficznych) dodali do remake'a.
Ostatnio zmieniony pn 11 sie, 2014 przez Kazuo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
DeeAy

Post autor: DeeAy »

Z dwójką było by zapewne tak samo gdyby powstał remake.
Awatar użytkownika
Jedu Alomar

Post autor: Jedu Alomar »

Chyba się zaraz posikam :D

Tylko czemu nikt nie piszę o tym na stronie głównej ?? Czyżby umarła ??
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Teraz zajważyłeś dopiero? Już jakiś czas nikt tam nie chce pisać, nie wiem czy się nie chce czy jakiś powód a szkoda bo newsów troche jest do podzielenia się.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

No faktycznie byłoby o czym w te wakacje skrobnąć choćby raz na jakiś czas, niestety brak jest chętnej osoby gotowej do podjęcia jakiegoś wysiłku...
Salvin

To od czego Chris ma rangę redaktora? Pognaj go troszeczkę :smiech3:
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Zwiastun remastera

http://m.ppe.pl/news-30680-pierwszy__zn ... il_hd.html

Klimat jest aczkolwiek dopóki nie pojawi się gameplay w 1080p to ciężko dopatrzeć się różnic w jakości
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
DarkLife

Post autor: DarkLife »

WESKER-DL pisze:Zwiastun remastera
Klimat jest aczkolwiek dopóki nie pojawi się gameplay w 1080p to ciężko dopatrzeć się różnic w jakości
Mnie to wygląda po prostu na trailer z ruskiej wersji Remake'a na PC. Jeśli ktoś by chciał zobaczyć jak to wygląda w Full HD, mogę nagrać krótką pokazówkę. Mnie osobiście cieszy w tym tylko jedno - kupię sobie Remake i będzie ładnie na półce wyglądał :)
Ostatnio zmieniony pn 01 wrz, 2014 przez DarkLife, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil (2002)”