Nie rozumiem twojej wypowiedziNemesis pisze:Oko będzie na kim zawiesic w piątcetylko nie wiem czy szklane też
Kim była ta dziewczyna?
No to jest ciekawe pytanie Barry. Wesker nie musiał jej porywać od razu po wydarzeniach w RE2 i nigdzie nie jest powiedziane, że zrobił to od razu. Sądzę jednak, że długo na wolności nie była. Po co Wesker miałby zwlekać? Gdy tylko jego ludzie odnaleźli Sherry od razu wpadła w łapy Wesa.Barry pisze:A skąd wiesz że Wesker ją więzi kilka lat ?
Nie nie mylisz się, nigdzie z korporacji by się raczej nie ruszyła skoro w RE4 nic nie wspomniano, na razie jej historię zamrożono można powiedzieć
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Więc sugerujecie, że Sherry była więziona przez Weskera w tej dziwnej próbówce (komorze, lub w czymś innym) przez parę lat. Cóż, jest to możliwe. Szkoda mi Sherry, przez je uwięzienie dziewczyna straciła całe życie jako nastolatka (bycie nastolatkiem jest super). Tylko ciekawi mnie pewna rzecz; skoro Sherry została porwana przez Weskera, to dlaczego nigdzie (mam na myśli gry) nie wspominano o jej zniknięciu?
Resident Evil rządzi!!!
Bo nikt o tym nie wie?
Shery z tego co wiadomo, czyli z epilogu RE3 została dyskretnie wypytana o wydarzenia z drugiej części. Do domu dziecka napewno jej nie dali, ze wzgledu na to co widziała/wie , mnie bardziej zastanawia co agenci którzy zaproponowali Leonowi fuche i wyszkolenie postanowili z dziewczynką zrobić. Zapewne trzymali ją w swoim zasięgu władzy, jednak jak widzimy kiepsko coś im to wyszło, sam nie wiem
Gdy masz jakiś problem wsiadasz na motor i wszystko znika.
Nie ma żadnych problemów jesteś tylko ty i maszyna.
Nie ma żadnych problemów jesteś tylko ty i maszyna.
Wesker w pewnym momencie porwał Sherry niczym Krauser Ashley z akademika, wyczaił moment i to wykonał. NIekoniecznie Sherry musiała cały czas być w komorze. Wiadomo kiedy Wes z Williamem się przyjaźnili napewno Sherry Wesker'a widziała może nawet mówiła mu wujo, mógł to wykorzystać, tą "znajomość" żeby ją uprowadzić. Wkońcu wesker sporo czasu był naukowcem z Birkinem i dokładnie znał jego żone i dziecko
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
Przyszła mi pewna myśl do głowy: jak w epilogu o Sherry, oficer wojskowy pytał się o jej rodzinę... to może ten koleś trzyma z Weskerem? Bo inczaej, jak Wesker wiedziałby, gdzie szukac Sherry? Może oficer wydał ją, czy coś w tym stylu. To oczywiscie moje przypuszczenie, ale jak mniemam mogłoby tak byc...
Resident Evil rządzi!!!
Leon był z Sherry i myślę, że oboje wylądowali w tym samym ośrodku rządowym. Leona przesłuchiwał inny agent, Sherry inny. Czy mógł być to człowiek Weskera? Chyba nie, bo wtedy także i Leon wpadłby w łapy Wesa. Czy Albert mógł mieć tam jakiś swoich ludzi? Jest to możliwe, ale jeżeli już to jakichś niższych rangą. Jego organizacja nie była jeszcze tak silna jak Umbrella, która miała swoich ludzi niemal wszędzie.
A może będzie tak: Sherry została porwana przez Weskera, a Chris przypadkiem odnajduje dziewczynę, ale nie Weskera. W tym czasie, ktoś inny w jego imieniu (jakiś goryl Weskera, a może nawet i Ada?) sprawował pieczę nad Sherry, a Al w tym czasie wypełnia swoje plany dotyczące odrodzenia Umbrelli. Chris niestety nie odnajduje Weskera, gdyż jego śmiertelny wróg znajduje się w innej części świata.
Uważam, że RE5 nie będzie zakończeniem całej serii. Kto wie, może RE7(?) będzie juz definitywnym uwieńczeniem całej serii
Uważam, że RE5 nie będzie zakończeniem całej serii. Kto wie, może RE7(?) będzie juz definitywnym uwieńczeniem całej serii
Resident Evil rządzi!!!
Trzeba zacząć od tego, że mało prawdopodobne jest, aby Wesker osobiście porwał Sherry. Pewnie ktoś to zrobił na jego rozkaz (Ada by się na przykład nadawała). Co do dalszych wydarzeń przedstawionych przez Veronice mogłoby tak być. Jedno mi tylko nie pasuje. Chris chyba jednak odnajdzie Weskera i się spotkają. Powód jest prosty, oni oboje tego chcą! Poza tym chciałbym, aby Wesker nie wysługiwał się kimś, tylko sam się pokazał i skopał tyłek komu trzeba. W RE4 działał na dystans i wystarczy...