Dyskusje przedpremierowe

Awatar użytkownika
Oscark

Post autor: Oscark »

revil92 pisze:Spostrzegłem, że większość ludzi wbiło sobie do głowy, że w każdej części głównym złym był Wesker. Ludzie przecież w RE4 głównym złym był Sadler, w trzeciej części Nicolai i jakoś w tedy nikt nie narzekał na brak Weskera...
Kto w re4 pośrednio pociągał za sznurki? (Pomijając Adę :P) Co do re3 - niestety nie skonczylem, wiec nie wypowiadam sie ;)
Ostatnio zmieniony śr 23 lut, 2011 przez Oscark, łącznie zmieniany 1 raz.
Steam: osssqr
Z chęcią zagram we wszystkie tryby RE6.
Szczecin pozdrawia :)
Awatar użytkownika
kotlet1986

Post autor: kotlet1986 »

Resident Evil 6 prequelem serii?

http://www.ps3site.pl/resident-evil-6-p ... more-64874

Jeśli okaże się prawdą że za kolejnym residentem będzie stała firma odpowiedzialna za Socom to dla mnie jest to jakaś porąbana paranoja.Jeśli gra będzie podobna do RE outbreak to Capcom już dziękujemy
REfan

Post autor: REfan »

Gra ma być utrzymana w klimatach Outbreak... Czyli możemy się spodziewać radosnej kooperacji ciąg dalszy... Nie jestem zwolennikiem serii Outbreak... Głównie dlatego iż była Ona przeznaczona do gry Online a pojedyńczy gracz był skazany na tułaczkę z dwoma debilami bo inaczej tego nie mogę nazwać sterowanymi przez konsolę... Ewentualnie można było grać w pojedynkę bez wsparcia CPU co niestety również nie było za wygodne... Na szczęście nowa generacja konsol dała nam możliwość łatwiejszego dostępu do sieci i gry multi więc tym razem jest duże prawdopodobieństwo że gra spodoba się Mnie jak i tym którzy przekreślili Outbreak z racji trochę absurdalnych patentów zastosowanych w Outbreak... Ciekawe czy poprawie ulegnie również sztuczna inteligencja kompanów sterowanych przez konsolę... Oby...
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

REfan pisze:Gra ma być utrzymana w klimatach Outbreak... Czyli możemy się spodziewać radosnej kooperacji ciąg dalszy... Nie jestem zwolennikiem serii Outbreak... Głównie dlatego iż była Ona przeznaczona do gry Online a pojedyńczy gracz był skazany na tułaczkę z dwoma debilami bo inaczej tego nie mogę nazwać sterowanymi przez konsolę... Ewentualnie można było grać w pojedynkę bez wsparcia CPU co niestety również nie było za wygodne... Na szczęście nowa generacja konsol dała nam możliwość łatwiejszego dostępu do sieci i gry multi więc tym razem jest duże prawdopodobieństwo że gra spodoba się Mnie jak i tym którzy przekreślili Outbreak z racji trochę absurdalnych patentów zastosowanych w Outbreak... Ciekawe czy poprawie ulegnie również sztuczna inteligencja kompanów sterowanych przez konsolę... Oby...
Dodajmy na razie że to jest plota tak wielka jak deficyt budżetowy naszego kraju... I była o tym mowa jakiś rok temu.
Ostatnio zmieniony pt 25 lut, 2011 przez J.Krauser, łącznie zmieniany 1 raz.
One man forced to seek REVENGE
Awatar użytkownika
Chris93

Post autor: Chris93 »

kotlet1986 pisze:Resident Evil 6 prequelem serii?

http://www.ps3site.pl/res...874/#more-64874
Wiedziałem... PS3site :pff1: . To żadne RE6, tylko nowy odrębny projekt - tak trudno się domyślić ? :pff2: . Samo Capcom kiedyś poinformowało, że główną serię robią oni, a wszelakiego rodzaju spin-offy (np. takie Outbreak) mają robić inne studia. Tym bardziej, że to plotka... nie liczyłbym na wiele...
Ostatnio zmieniony pt 25 lut, 2011 przez Chris93, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Przecież o tym projekcie było słychać tak naprawdę pół roku temu. Jednak z tego co mi wiadomo nie będzie to żaden prequel tylko spin-off z nastawieniem na online. Tak czy siak czekam na pierwsze materiały z wypiekami na twarzy. Nie zdziwiłbym się gdyby gra była dostępna wyłącznie w cyfrowej dystrybucji.
pinek

Post autor: pinek »

Nemesis US pisze: spin-off z nastawieniem na online
Hmmm mam dziwne wrażenie, ale czy właśnie nie taki miał być RE na PSP???
Jeżeli moje pytanie ma w sobie coś z prawdy, to by tłumaczyło tajemnicze zniknięcie małej konsolki i przeniesie go na duża .

Edit
404 post
"A imię jego czterdzieści i cztery"
Ostatnio zmieniony sob 26 lut, 2011 przez pinek, łącznie zmieniany 1 raz.
---->www.pajacyk.pl<----
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Tak, miałbyć na PSP ale projekt jak widać rozwija skrzydła na większą skalę a panowie z PS3site nieco popuścili wodze fantazji i okrasili numerkiem "6"
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
pinek

Post autor: pinek »

Dokładnie, 21 stron plotek i gdybać na temat RE6. W dalszym ciągu czekamy na jakieś info od C.
---->www.pajacyk.pl<----
Awatar użytkownika
kotlet1986

Post autor: kotlet1986 »

WESKER-DL pisze:Tak, miałbyć na PSP ale projekt jak widać rozwija skrzydła na większą skalę a panowie z PS3site nieco popuścili wodze fantazji i okrasili numerkiem "6"
Czytałeś wogóle ten artykuł z ps3site czy sugerujesz się nagłówkiem z Resident Evil 6 w tytule??W dalszej części tekstu wyraźnie napisali że możemy zapomnieć o bezpośredniej kontynuacji 5 i nr 6 w tytule.Czytaj cały artykuł i nie rób zamieszania
Awatar użytkownika
Chris93

Post autor: Chris93 »

Są bardziej wiarygodne źródła niż PS3site, a tytuły ich newsów często wprowadzają w błąd lub nie są na temat... (co ma RE6 do plotki o Prequelu serii ?). To nie temat o PS3site, ani o RE:Operation Raccoon City. Jak coś będzie na rzeczy (czytaj pierwszy trailer zostanie ukazany) to wtedy możemy kontynuować ten wątek. 21 stron plotek i domysłów to ciut dużo jak na jedną grę...
Awatar użytkownika
mentos

Post autor: mentos »

Pewnie RE6 już na tej generacji nie będzie. Natomiast ten spin-off jakoś mnie nie grzeje. Takie połączenie RE Outbreak i Left 4 Dead. O horrorze można zapomnieć. Masowa wyrzynka zombiaków (?) w multiplayerze.
Awatar użytkownika
Arek

Post autor: Arek »

Jeszcze parę lat popracujemy na obecnej generacji,więc kto wie czy jeszcze nie usłyszymy o tym.Jednak sporo ostatnio tym projektów nowych,więc też wątpie czy w ogóle prawdziwe RE6 się pojawi na tej generacji.
Ps3Centerbloog.pl
inika162

Post autor: inika162 »

Resident evil 6 to (tak słyszałem) remake re2 . Mianowicie jesteśmy odziałem Umbrelli i Polujemy na młodego policjanta Leona S.Kennedy

by Chris93: Post przeniesiony do odpowiedniego tematu. W dziale Aktualności dodajemy tylko linki do newsów. W przyszłości radzę przeszukać forum, zanim napiszesz jakieś bzdury.
Ostatnio zmieniony wt 21 cze, 2011 przez inika162, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Resident evil 6 to (tak słyszałem) remake re2 . Mianowicie jesteśmy odziałem Umbrelli i Polujemy na młodego policjanta Leona S.Kennedy
Nie pomylił Ci się czasem z RE: Operation Racoon City...?
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

Post autor: Slayer »

Mam nadzieję że to nie plotka, już się nakręcam na szóstkę!!!

http://www.relyonhorror.com/latest-news ... mber-15th/
Moje Umbrellowe oko na ciebie patrzy (O_O)
Awatar użytkownika
Jedu Alomar

Post autor: Jedu Alomar »

Ja bym się nie dziwił gdyby w RE6 zapodali nam jako główne postaci Jessice Sherawat i Parker'a Luciani. Bo po co by mieli umieszczać aż 2 dodatkowe postaci w Revelations ?
Ale to tylko moja głupia myśl XD
Awatar użytkownika
Avalar Raziel

Post autor: Avalar Raziel »

Jedu Alomar pisze:Ja bym się nie dziwił gdyby w RE6 zapodali nam jako główne postaci Jessice Sherawat i Parker'a Luciani. Bo po co by mieli umieszczać aż 2 dodatkowe postaci w Revelations ?
Ale to tylko moja głupia myśl XD
heh mam nadzieje RE przyda się trochę nowej krwi barwnych postaci wiadomo Chris,Jill,Leon cieszą jednak brakuje mi postaci które nie maja pojęcia o virusie ,nie są szkoleni do walki z nim taki zwykły Policjant,ochroniarz...(grabarz,Kowalski)... który musi się odnaleźć w horrorze i zwiewać a nie gnać do wroga celu jego zlikwidowania.
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

Wszystko pięknie, ładnie ale RE6 musiałby być rewolucyjny jak RE4 by coś wskórać. Wątpie w taką opcję, bo po prostu ciężko będzie im odbiec od wizerunku RE5 i RE4. Konwencji starych RE nikt nie kupi prócz fanów. A i oni po woli wypinają się na te gry.

Po za tym, RE5 też miało być "rewolucyjne" w serii i wszyscy wiemy co z tych obiecanek wyszło. Przy RE6 potrzeba patentów mocniejszych niż w RE4, które wybiją tę serię na nowy tor (znów odwołanie do RE4). Nowi bohaterowie to za mało..
One man forced to seek REVENGE
Awatar użytkownika
Avalar Raziel

Post autor: Avalar Raziel »

Mnie interesuje przede wszystkim fabuła ,sporo gier gram głównie po to żeby dowiedzieć się "co było dalej" postacie maja dla mnie dużą wartość w grach Lubie Chrisa ale ale tego z RE 1/CV w RE5 nie czuje żebym grał tą samą postacią ,tyczy się to również RE4 i Leona czegoś mi brakuje w nich,tak samo relacje Chris/Jill i Leon/Ada nie są już takie ciekawe .Co w RE6 szukam to nie "rewolucji" tylko kawał dobrego klimatu i fabuły.
Steam : AvalarRaziel
3DS : Sprzedany
Zablokowany

Wróć do „Resident Evil 6”