[Ogólny] Dyskusje przedpremierowe

Awatar użytkownika
RON!N

Post autor: RON!N »

Do targów E3 pozostało jeszcze tylko coś kole miesiąca. Rok temu Capcom nie ujawnił żadnych informacji na temat tak wyczekiwanej przez nas części serii jak właśnie Resident Evil 2 Remake.

Czy w tym roku będzie inaczej? 3 lata od ogłoszenia że prace ruszają. 3 lata absolutnej abstynenci od newsów. Czy to ten moment? Ostatnimi czasy nie wypłynęło na świat nic ciekawego...
YouTube | Twitch | Instagram | Twitter
Nadchodzący zlot fanów: 2023
PSKING

Post autor: PSKING »

Czas ReVII w sumie minął. Re6/7 na E3 pojawiało się znikąd. Capcom podobno szykuje kilka tytułów, więc zobaczymy.
Największy argument za? Każdego roku było cokolwiek z Re, czy to filmy czy Umbrella Corps, Capcom nie pozwoli sobie na zastuj swojej najważniejszej serii. Obecnie poza Remake 2 nie ma nic(no dobra, coś się na pewno robi ale wiecie o co chodzi), a kiedyś muszą coś zaprezentować.
Serio, przypomnijcie sobie zeszły rok.
E3- zapowiedź
Styczeń - premiera
Awatar użytkownika
RVRE

Post autor: RVRE »

Prędzej spodziewałbym się zapowiedzi RE8. Szczerzę wątpie aby puścili prawdziwą bombę z gameplayem RER2.
PSKING

A bomby w postaci Re6 i ReVII nie były z nienacka? Obie przedstawione blisko premiery, jedyna różnica jest taka że o ReR2 powiedziano że powstaje, gdy o numerku nie muszą mówić nic, bo wiadomo że kiedyś będzie.
Awatar użytkownika
RVRE

Szczerze, to wg mnie lepiej jakby dali tej grze już spokój na parę lat tak jak Sony zrobiło z God of War.

Sam czekam na Remake bardziej z ciekawości jak będzie wyglądać ale jakoś na kolejne numerowane REsy mam stosunek ambiwalentny.

Silent Hill mógłby wrócić aby rynek horrorów jakoś odżył. A nie same symulatory chodzenia po ciemku.
PSKING

Nie wiem czy łapię, nie o numerkach tu mowa,były tylko przykładem, pozatym po Re3 każdy numerek ma długi odstęp.
A jeśli chodzi o ReR2? Od ostatniego Remake'u minęły prawie 3/4 mojego życia, a ten został zaoowiedziany już kilka lat temu. To najlepszy okres, zwłaszcza po bardzo udanym przypomnieniu pierwowzoru w nowej reedycji.
...chyba że Capcom ma co do serii plany o których my nie mamy pojęcia.
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

Kurczę, chciałbym napisać no to do E3, ale wolę nie zapeszać... https://www.ppe.pl/news/58476/resident- ... vil-4.html
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

No to do E3 :smiech3: spoko Leon, Capcom w końcu ujawni coś w tym temacie, petarda nadciąga, trzymajmy kciuki.

Teraz to gdybam ale pomyślcie ile pre orderów poleci, kurna fani już zdążyli wymasterować re7 i rzucą się jak młode pelikany (biorę kolekcjonerkę w ciemno). Wspomnieli o 4K a ciekawe co z HDR, no pewno będzie i skopie tyłki :D

A tymczasem:

https://youtu.be/53aDI5K49F4
Ostatnio zmieniony pt 25 maja, 2018 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSKING

Jestem w stanie wpełni w to uwierzyć. To jest ten moment, jest dla nich idealny.
Zakładam że premiera mogłaby odbyć się w tym roku, wkoncu gra powstaje od kilku lat. Jeśli nie, to będzie pierwszy od bardzo dawna rok wpełni bez Re.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

A obstawiasz na kiedy? Chyba najlepszy termin to październik końcówka albo listopad :)
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSKING

Nie badałem rynku, październik kojarzy mi się z Re6, a sama gra była znana ledwie od E3.
Może w grudniu? Październik jest zarezerwowany dla Red Dead Redemption 2.
Awatar użytkownika
RON!N

To już jakaś wiadomość. Im bliżej E3 tym pewnie takie informacje pojawiać się będą częściej.

Na razie nie gdybam. Zobaczymy jak coś pokażą. Ale oczywiście jaram się na oficjalną prezentację :)
Awatar użytkownika
RVRE

Przecież te informacje pojawiają się co roku. XD
Awatar użytkownika
RON!N

RVRE pisze:Przecież te informacje pojawiają się co roku. XD
Tylko z każdym rokiem coraz bardziej prawdopodobne, że to w końcu prawda :)
Jak zostało słusznie zaobserwowane, jeżeli 2018 roku nie pojawi się RE2R, to ten rok będzie bez żadnego nowego RE. Capcom już dawno chyba tak nie zwolnił w tym temacie. Żyjmy nadzieją. Może nasze oczekiwania zmierzają ku końcowi ;)
PSKING

Kilkanaście lat, był chyba tylko rok bez niczego. Nie miałem na myśli tylko gier, ale czegokolwiek. To jest idealny moment.
Awatar użytkownika
RON!N

PSKING pisze:To jest idealny moment.
Tak, 20 lat od pokazania się pierwowzoru to było by coś super!
Co prawda, korporacje mają takie symboliki raczej głęboko w nosie ale pożyjemy, zobaczymy.
PSKING

Nie to miałem na myśli...
Chodzi o biznesowy punkt widzenia.
Awatar użytkownika
RON!N

PSKING pisze:Nie to miałem na myśli...
Chodzi o biznesowy punkt widzenia.
Wiem w jakim odniesieniu pisałeś, ale nas, fanów, nie interesuje biznes a bardziej przyziemne tematy w postaci symboliki :)
Swoją drogą, koniec roku szykuje się obficie w wydatki :zmiesz8:
PSKING

Patrząc inaczej, nas interesuje symbolika, a Capcom biznes. Firma ma czasem gdzieś symbolikę, jak w przypadku FF VII REMAKE.
Pytanie brzmi, która grupa ma w tym przypadku coś więcej do powiedzenia.
NemesisFan

Post autor: NemesisFan »

1998 Raccoon incydent
Zablokowany

Wróć do „Resident Evil 2 (2019)”