[Ogólny] Dyskusje przedpremierowe

Angle4cor

Post autor: Angle4cor »

Z dodatków w wersji deluxe interesuje mnie jedynie podmiana na oryginalny podkład muzyczny. Możliwe, że będzie później dostępny w Store za dodatkową opłatą. Stroje Chrisa i Jill to zbędny dodatek.

Mam nadzieję, że wypuszczą w przyszłości jakieś konkretne rozszerzenia, pozwalające zobaczyć losy RE2 z innej strony. Świetny byłby motyw opowiedzenia tej historii od strony policjantów RPD barakadujących się od tłumów zombie albo... Williama Birkina. No ale to tylko moje mrzonki. :)

Poza tym skąd info, że nie będzie podziału na scenariusze Leona i Claire? Nie wychwyciłem niczego takiego podczas zapowiedzi gry.
Ostatnio zmieniony wt 12 cze, 2018 przez Angle4cor, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Za to ja słyszałem o dwóch scenariuszach zamiast 4 ;) więc jest nadzieja

A okładkę gry widzę taką jaka widnieje na storze czyli:

Obrazek
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
mentos

Post autor: mentos »

Podobno na E3 jest grywalne demo, więc czekamy na jakiś pokaz.
PSKING

Post autor: PSKING »

FAKT!!!
Mój błąd...
Chodziło o dwa scenariusze zamiast czterech.

Też mnie zastanawiało kto to.
Zakładam że będą jakieś dodatkowe wątki jak w pierwszym ReR.

Orginalna okładka była lepsza.
Ostatnio zmieniony wt 12 cze, 2018 przez PSKING, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Była dość podobna jakby nie patrzeć.

Leon ze strzelbą

Obrazek
Ostatnio zmieniony wt 12 cze, 2018 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSKING

Jeśli to jest na silniku gry to gra jest piękna.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Jeżeli złożyliście już preorder to pewnie Was nie zdziwię ale dla tych co wypatrują ciekawego motywu to tak się prezentuje:

https://youtu.be/WnlsOUOTh3A

Konkret :okulary3:

Soundtrack tej części pasuje mi w 100% i przywodzi na myśl najbardziej klimatyczne dźwięki ze starego re2 vide podziemia komisariatu :)
Ostatnio zmieniony wt 12 cze, 2018 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
dark_throne

Post autor: dark_throne »

Kurde, ta Claire na tej okladce wygląda jak typowa Mariola. No nie moge zdzierzyc jej wygladu.
PSKING

Ty musisz mieć jakieś Złe doświadczenia że tak ją oceniasz...
Awatar użytkownika
RON!N

Post autor: RON!N »

Apropo dema: https://culturedvultures.com/resident-e ... play-demo/

Jak ewentualne embargo zejdzie na prezentację przez dziennikarzy gameplay'u będziemy tego mieli istny wysyp. Gra jest pewnie w 100% skończona, więc to co zobaczymy na YT za 227 dni zobaczymy na swoich TV lub monitorach.

Dziwne że preorder można składać tylko na amerykańskim storze. Nie zdąrzyli z pozostałymi kontynentami czy może zawartość będzie różna. Damn, w tym roku E3 dało czadu jak nigdy! Finanse zabolą...
YouTube | Twitch | Instagram | Twitter
Nadchodzący zlot fanów: 2023
Awatar użytkownika
Chris93

Post autor: Chris93 »

Pojawiam się na chwilę by napisać, że na takie RE czekałem. Składam preorder i w tego RE muszę zagrać na premierę (nie to co ten syf zwany RE7). Platforma docelowa to oczywiście Xbox One X dla najlepszej możliwej konsolowej jakości. Od dzisiaj nie interesują mnie żadne informacje na temat tej gry. Wszystko chcę zobaczyć na własne oczy w premierę tej gry :P :P. Pozdrawiam serdecznie wszystkich żywych userów tego portalu, a tych mniej żywych rozbudzi pewnie oczekiwanie na tego remake'a.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

I pewnie zagrasz na najlepszym możliwym TV czyli ma się rozumieć 4K 65cali z HDR10 i oczywiście w Oledzie jako, że uwypukli to czerń, która tylko w technologi Oled jest do osiągnięcia w perfekcyjnym wymiarze co spotęguje doznania w tak „ciemnej” i klimatycznej grze? ;) z nagłośnieniem kinowym (#teamWesker)

Btw. Potwierdzone info z gameplayu e3 - wracają skrzynie, dokumenty i maszyny do pisania!!!
Ostatnio zmieniony wt 12 cze, 2018 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 5 razy.
Awatar użytkownika
Chris93

Post autor: Chris93 »

WESKER-DL pisze:I pewnie zagrasz na najlepszym możliwym TV czyli ma się rozumieć 4K 65cali z HDR10 i oczywiście w Oledzie jako, że uwypukli to czerń, która tylko w technologi Oled jest do osiągnięcia w perfekcyjnym wymiarze co spotęguje doznania w tak „ciemnej” i klimatycznej grze? z nagłośnieniem kinowym (#teamWesker)
WIdzę, że przywiązujesz uwagę do detali. Rozumiem, że też ograsz na XONE X? :D
Wracając do tematu głównego... kurde myślałem, że trailer w ogóle mnie nie ruszy, a tu proszę. Wracają piękne wspomnienia. Mam nadzieję, że gra nas zaskoczy nowymi lokacjami, zagadkami oraz przeciwnikami czy broniami jak to zrobił REmake z NGC. Jedno jest pewne. To będzie dobry Resident i widać, że Capcom się przyłożył, by nie zniszczyć legendy.
PSKING

Co do dokumentów, nie wiem jak było w ReVII ale pamiętam jak byłem kosmicznie zawiedziony że w Re6 teoretycznie nie istniały. To była taka pusta gra...
Nie wiem szczerze dlaczego, ale czekam. Gra targów.
...iii teraz tylko czekać aż się zabiorą za Re3. Jeśli się uda to nowi fani będą chcieli kontynuacji, a Re3 przeplata się z Re2. Marzy mi się żeby na trzecią część nie czekać za długo, ale im później wyjdzie tym lepsza technologia będzie go reprezentować
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Tak dla porównania zrobiłem zlepek Leona z nowego RE2, RE4 i RE6 i podobieństwo jest jak najbardziej ;)

Obrazek

PS. Mamy i oczekiwany Gameplay

https://youtu.be/WnlsOUOTh3A

Dziś chyba nie zasnę już :D Inventory napewno zmienią i myślę, że popracują jeszcze nad animacją ruchu ponieważ teraz w niektórych momentach widać że to kuleje podczas biegu.
Ostatnio zmieniony wt 12 cze, 2018 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 2 razy.
Angle4cor

Post autor: Angle4cor »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vPdW-WZCnUY[/youtube]

Jest gameplay pokazujący spacer po posterunku. Widać wiele zmian, ale przyznam, że są na plus. Aż dziwnie bez tych loadingów przy otwieraniu drzwi. Ciekawe jak to będzie wyglądało z klasyczną muzyką, ale to już sprawdzę sobie sam. :) Klimat jest gęsty i jak koło trailera przechodziłem w miarę obojętnie, tak teraz to już jaram się konkretnie!

Chyba czas wyjąć szaraka ze strychu i odpalić oryginał dla przypomnienia wszystkich wątków. :D
Ostatnio zmieniony śr 13 cze, 2018 przez Angle4cor, łącznie zmieniany 3 razy.
draq

Post autor: draq »

Szybka przeróbka by odzwierciedlić to co widzę.

Moja przeróbka z porównaniem z CGI
Obrazek

Oryginał
Obrazek

To nie jest kwestia wieku, tylko zmiany kształtu szkieletu i rysów twarzy. W 6 części już przymknąłem na to oko, ale teraz jak zobaczyłem Leona, to wybuchnąłem śmiechem :D. Postać będzie widziana od tyłu więc to w zasadzie szczegół, ale czepiam się bo co innego mi pozostaje.

Co do demka. Wiele mi rozjaśniło i widzę, że część pomieszczeń pozostała taka sama, część została zmieniona. Dobry krok. Szczerze mówiąc, myślałem że bardziej to zwalą wiec jest całkiem nieźle.
Ostatnio zmieniony śr 13 cze, 2018 przez draq, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Dotykałem się w miejscach intymnych oglądając gameplay. Cudowna rzecz.
Obrazek
Awatar użytkownika
RVRE

Post autor: RVRE »

WESKER-DL pisze:Inventory napewno zmienią i myślę, że popracują jeszcze nad animacją ruchu ponieważ teraz w niektórych momentach widać że to kuleje podczas biegu.
Jak dla mnie mogą to wydać nawet i teraz. Z błędami, spadkami płynności animacji i złej optymalizacji. To już wygląda obłędnie i zastanawiam się po co robili RE7 w FPP i jako marny pseudo horror skoro tym pokazali że potrafią zrobić solidnego survivala w konwencji RE4.

Cieszy mnie też fakt że nie nazywają tego Remakiem i mówią że to kompletnie nowa i inna gra od tego co znamy. Jest szansa na reboot uniwersum zamiast ciągnąć ten syf co natworzyli w RE6 i 7.

Cóż, sam nie miałem żadnych oczekiwań wobec tej gry aby zbytnio się nie napalać przed pokazem i Capcom zdecydowanie dostarczył. Czekam na jakiekolwiek wieści o kolekcjonerkach.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Do premiery zostało jeszcze kupę czasu więc finalnie z pewnością ta gra będzie jeszcze lepsza co oczywiście bardzo cieszy.

Mam jeszcze jedną dobrą wiadomość, patrząc na zainteresowanie fanów i graczy tym projektem mogę strzelać w ciemno, że się sprzeda w odpowiednim nakładzie co zaowocuje RESIDENT EVIL 3 NEMESIS
Ostatnio zmieniony śr 13 cze, 2018 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
Zablokowany

Wróć do „Resident Evil 2 (2019)”