[Ogólny] Dyskusje przedpremierowe
ReVII powstał dla dzisiejszej młodzieży, pod dzisiejsze standardy, dla VR, dla YTberów drących ryja. Jak przy tym wyszła gra, jeszcze tego nie wiem.
Z ReVII mogli sobie eksperymentować, ale tu nie mogli sobie pozwolić na ogromną zmianę bo by zwyczajnie przesadzili. To jest remake, więc musi przypominać Re.
Nikt nie mówi o reeboocie,jeśli powstanie Re8, to najpewniej wrócą do fpp. Za dobrze się sprzedała siódemka, zdobyła też największe oceny od czasu Revelations na 3DSa.
Z ReVII mogli sobie eksperymentować, ale tu nie mogli sobie pozwolić na ogromną zmianę bo by zwyczajnie przesadzili. To jest remake, więc musi przypominać Re.
Nikt nie mówi o reeboocie,jeśli powstanie Re8, to najpewniej wrócą do fpp. Za dobrze się sprzedała siódemka, zdobyła też największe oceny od czasu Revelations na 3DSa.
Sam chciałbym spędzić znowu 3h biegając po dwóch lokacjach zastanawiając się co zrobić dalej ale to nie te czasy. Może system podpowiedzi będzie do ustawienia w menu, a może gra dostanie jakiś specjalny tryb dla starych fanów? Zobaczymy.
Tak czy siak nawet z podpowiedziami giera będzie na pewno na jakieś minimum 10h.
Z całą pewnością Capcom lepiej wywiązał się z tego niż SE i widmo FFVII.
Tak czy siak nawet z podpowiedziami giera będzie na pewno na jakieś minimum 10h.
Z całą pewnością Capcom lepiej wywiązał się z tego niż SE i widmo FFVII.
Takie luźne przemyślenia.
Re2R wraca do poprzedniego stylu, ale zarazem jest to styl który miał Re6. Wiem że po tym wyszedł Revelations 2, ale mój ostatni Re to pierwszy Rev.
Re6 nie było złe tylko ze względu na absurdy. Miało masę mniejszych problemów.
Gra miała niebotyczną ilość strzelania, i nie była przeplatana żadnymi łamigłówkami, a te które takowymi niby były obrażały inteligencję gracza. Miała wiele elementów takich jak jazda na motorze, jazda samochodem, samolot, skradanie...ale jak to się mówi, gdy coś jest do wszystkiego to jest do niczego. Żaden z tych elementów nie był zrobiony specjalnie dobrze. Gra miała masę mniejszych problemów jak beznadziejny system checkpointów, źle zbalansowane poziomy trudności(easy był beznadziejnie łatwy, a już normal potrafił sprawiać spore trudności)itd. Każdy chyba grał więc wie.
Dlatego właśnie wolę zachować dystans, zwłaszcza że pewnie robią to ci sami ludzie.
Zakładam że na wyższych poziomach trudności wogóle nie będzie podpowiedzi, to częste w dzisiejszych grach.
Re2R wraca do poprzedniego stylu, ale zarazem jest to styl który miał Re6. Wiem że po tym wyszedł Revelations 2, ale mój ostatni Re to pierwszy Rev.
Re6 nie było złe tylko ze względu na absurdy. Miało masę mniejszych problemów.
Gra miała niebotyczną ilość strzelania, i nie była przeplatana żadnymi łamigłówkami, a te które takowymi niby były obrażały inteligencję gracza. Miała wiele elementów takich jak jazda na motorze, jazda samochodem, samolot, skradanie...ale jak to się mówi, gdy coś jest do wszystkiego to jest do niczego. Żaden z tych elementów nie był zrobiony specjalnie dobrze. Gra miała masę mniejszych problemów jak beznadziejny system checkpointów, źle zbalansowane poziomy trudności(easy był beznadziejnie łatwy, a już normal potrafił sprawiać spore trudności)itd. Każdy chyba grał więc wie.
Dlatego właśnie wolę zachować dystans, zwłaszcza że pewnie robią to ci sami ludzie.
Zakładam że na wyższych poziomach trudności wogóle nie będzie podpowiedzi, to częste w dzisiejszych grach.
Ostatnio zmieniony śr 13 cze, 2018 przez PSKING, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam, niejedną kopie ale nihuhu nie zagram w to więc.... doszedłem Leonem do kościoła.... mdli mnie jak pomyślę o tej grze....PSKING pisze:Każdy chyba grał więc wie.
I wyższy tryb odblokuje się jak przejdziesz normal, a wówczas już wiesz mniej więcej co należy zrobić więc i podpowiedzi są zbędne. Ot, good ideaPSKING pisze:Zakładam że na wyższych poziomach trudności wogóle nie będzie podpowiedzi, to częste w dzisiejszych grach.
Wersja grywalna będzie zapewne na Warsaw Games Week 2018 więc potestujemy sobie
Już jestem gotowy na WGW

https://media.giphy.com/media/3d4DPzhal ... /giphy.gif
Już jestem gotowy na WGW

https://media.giphy.com/media/3d4DPzhal ... /giphy.gif
Ostatnio zmieniony śr 13 cze, 2018 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 5 razy.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
-
dark_throne
Mogę się mylić, ale tę grę robił największy zespół w historii gamingu, i nawet jeśli inni ludzie stoją na górze tak ci co pracowali przy Re6 pracują też nad tym. Choć wiem, wszystko tak naprawdę zależy od tego kto stoi na górze.
I właśnie tego nie rozumiem. Ludzie wymieniali kampanie Leona jako najlepszą, powrót do korzeni. A tu du... To była ta sama gra, a sama kampania była słaba.
Mam kontrowersyjną opinie bo moim ulubionym scenariuszem był ten Jake'a. Były opinie że jest najgorszy, bo wogóle nie przypomina Residenta. No i o to chodzi! Cały gameplay(który tragiczny znowu nie był) był nastawiony na akcje. Jake najlepiej do niej pasował.
Jeśli nowa część nie ma przypominać szóstki to potrzebny jest regres względem niej. Bez tych głupich akcji. Tym bardziej irytował mnie hejt na cokolwiek co wyszło po szóstce za to że nie mają takich akcji.
Krytyka Revelations bo gameplay jakby się cofnął...
Revelations było pierwsze na 3DSie.
Stawianie Re6 na piedestale serii, choć największa komedia była gdy w ich rankingu postawili Re6 jako jedną z najstraszniejszych części.
I właśnie tego nie rozumiem. Ludzie wymieniali kampanie Leona jako najlepszą, powrót do korzeni. A tu du... To była ta sama gra, a sama kampania była słaba.
Mam kontrowersyjną opinie bo moim ulubionym scenariuszem był ten Jake'a. Były opinie że jest najgorszy, bo wogóle nie przypomina Residenta. No i o to chodzi! Cały gameplay(który tragiczny znowu nie był) był nastawiony na akcje. Jake najlepiej do niej pasował.
Jeśli nowa część nie ma przypominać szóstki to potrzebny jest regres względem niej. Bez tych głupich akcji. Tym bardziej irytował mnie hejt na cokolwiek co wyszło po szóstce za to że nie mają takich akcji.
Krytyka Revelations bo gameplay jakby się cofnął...
Revelations było pierwsze na 3DSie.
Stawianie Re6 na piedestale serii, choć największa komedia była gdy w ich rankingu postawili Re6 jako jedną z najstraszniejszych części.
No nowy dział by się przydał.
Tym razem gameplay od Famitsu:
https://youtu.be/s2TMSwEerDQ
Menu invetory to kopia z RE7 więc albo na razie takie jest albo finalnie zmienią, muzyka w holu robi robotę
Menu invetory to kopia z RE7 więc albo na razie takie jest albo finalnie zmienią, muzyka w holu robi robotę
Ostatnio zmieniony śr 13 cze, 2018 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
Oo, demo poszło do redaktorów Famitsu zdecydowanie więcej pokazuje....WESKER-DL pisze:No nowy dział by się przydał.
Ło Pane, można mieć zboczone myśli oglądając ten gameplay....
Ale to co mi się w pytę podoba, to wygląd posterunku, prawdziwy mix klasycznego RE2 i RE1.5.
Te rolety, takie 'techniczny' faktycznie użytkowy wygląd. Patent z przecinaniem taśmy na obiektach kultywowany dalej po RE7. Czytanie files'ów jak za dawnych czasów. Ta latarka.
Scena z wyciąganiem policjanta przypomina mi troszkę kard z Dnia żywych trupów, ale luźne skojarzenie. RE2 może śmiało śpiewać: "Mam tę moc!"
Na pytanie czy Hunk i Tofu będą w grze:
“Of course! Yes!” Hiarabayashi said, via a translator, when asked if Resident Evil 2 will maintain its fun alternative modes as well as offering an incredibly visceral upgrade on the PS One 1998 classic. “Both the Fourth Survivor and Tofu modes will be included in the game.”
Odnośnie interfejsu to jest ten sam co w re7 ale to pewnie działa na zasadzie kopiuj wklej na e3 a finalnie będzie zupełnie inne.
“Of course! Yes!” Hiarabayashi said, via a translator, when asked if Resident Evil 2 will maintain its fun alternative modes as well as offering an incredibly visceral upgrade on the PS One 1998 classic. “Both the Fourth Survivor and Tofu modes will be included in the game.”
Odnośnie interfejsu to jest ten sam co w re7 ale to pewnie działa na zasadzie kopiuj wklej na e3 a finalnie będzie zupełnie inne.
Ostatnio zmieniony śr 13 cze, 2018 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
Brawo Capcom, brawo! Wreszcie postacie ktore maja dusze czlowieka a nie roboty ktore reaguja na monstra 3metrowe jakims ironicznym zartem, wreszcie mamy horror czyli to czego ludzie oczekiwali po RE, zadnych zalosnych akcji czy chaosu jak to bylo w tym gniocie Bay Evil 6 no i tpp czyli tak jak powinno byc a nie fpp ktore pasuje do gier w stylu coda lub bf. Mam nadzieje ze gra sprzeda sie swietnie i Capcom pojdzie po rozum ze fani chca takiego residenta a nie zadne 6tki,7ki czy inne cuda na kiju. Preorder obowiazkowy, kupili mnie w 100%.
We do it! We did it!
Droga do E3 producenta plus ta muzyka w tle z creditsów scenariusza B ahhhh
https://youtu.be/eJ401KpwKyg
Droga do E3 producenta plus ta muzyka w tle z creditsów scenariusza B ahhhh
https://youtu.be/eJ401KpwKyg
Spoiler alert!
Na YT już roi się od gameplay'ów (i to naprawdę długich!) które zdradzają strasznie grę. Trafiłem na jednego w którym gość cisnął okrutnie sprzedając położenia przedmiotów itd. Uważajcie więc co oglądacie by w styczniu nie żałować.
Swoją drogą, czy oni faktycznie grali tam w demo o.O?
Na YT już roi się od gameplay'ów (i to naprawdę długich!) które zdradzają strasznie grę. Trafiłem na jednego w którym gość cisnął okrutnie sprzedając położenia przedmiotów itd. Uważajcie więc co oglądacie by w styczniu nie żałować.
Swoją drogą, czy oni faktycznie grali tam w demo o.O?
Skrajność w skrajnośćPSKING pisze:Zobaczyłem ledwie początek pierwszego gameplay'u, nie zamierzam oglądać już żadnych filmów, jedynie recenzje.
To jest masakra jak wiele już pokazano dzień po zapowiedzi.
Zauważyłem że to już jest debilny trend, kilka gier z E3 dostało po kilkadziesiąt minut gameplay'u, jedna chyba nawet godzinę.
Przez trzy lata nie wyciekł w zasadzie nawet mały art tego co tworzą, by nagle E3 i gameplay'ów tyle, że za chwilę nie będzie potrzeba kupować tej gry :]
Ale z innej beczki. Strasznie mi się podoba że Capcom 'wymieszał' motywy z kolejnych gier serii. I tak mamy info o korytarzu pod statuą w holu czy komisariat z lekko nowoczesną architekturą która bez wątpienia wzorowali się na RE1.5. Mistrzowsko to musiało im wyjść skoro mnie się podoba w pierwszych 30 minut gry! A co dalej.... tego się przynajmniej ja dowiem w styczniu