[Forum] Administrator

Wyraź swój pogląd na temat serwisu i forum
Awatar użytkownika
Diadem

Re: [Forum] Administrator

Post autor: Diadem »

Cztery lata, jak ten czas leci...
Awatar użytkownika
RON!N

Post autor: RON!N »

Nasze forum zaczyna przypominać firmę rodziną.
Praktycznie sami dyrektorzy i kierownicy :D
YouTube | Twitch | Instagram | Twitter
Nadchodzący zlot fanów: 2023
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

W miesiącu marcu na Forum zalogowało się 15 użytkowników. 3 z nich to Moderatorzy/Admini. 20%.

Jeszcze nie jest tak tragicznie :smiech3:
Awatar użytkownika
RON!N

Ciekawi mnie, kiedy naczelny, uruchomi oficjalny serwer Discord :D
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

Da się to gdzieś sprawdzić ile osób się loguje w danym miesiącu czy tylko Ty Deus ma na to podgląd?
Kurde być jednym z piętnastu aktywnych to zaszczyt, nie ma to tamto :smiech3:
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

Chyba się nie da.

Opcji statystyk nie jest tutaj zbyt wiele; co w sumie nawet dla mnie jest dziwne, w zakładce Więcej -> użytkownicy widzę jedną rubrykę więcej ("Ostatnio aktywny", którą można sobie posortować podobnie jak pozostałe kolumny) niż pozostali użytkownicy. Może da się rozszerzyć widoczność statystyk, nie ma powodu, by nie były dostępne dla innych. Poszukam takiej opcji :)
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

A jeśli wchodzę codziennie ale nie piszę, to jestem aktywny, czy pasywny? ;)
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

Post autor: Szakal »

A ilu z tych 80% spośród tych 15 to byli admini/moderatorzy, a ilu to "zwykli" userzy?
A Ty Salvin chyba nie opuszczasz nas na dobre? Z kim się będę kłócił na temat wyższości tur nad czasem rzeczywistym? :)
Złe oko moderacji czuwa.
Awatar użytkownika
RON!N

Ja na forum wchodzę codziennie. Niestety, często nic nowego się nie pokazuje. O nowych nickach już nie wspominając.
To już taki chyba nawyk. Teraz rozumiem, dlaczego dziadki nadal bawią się CB Radiemiem przykładowo :D
PSKING

Post autor: PSKING »

Też często wchodzę i boli mnie chyba najbardziej nie fakt że nie ma dużego ruchu. Boli mnie to że nikt nie dyskutuje na temat nowych Re. Dwójka to był ostatni szał, ale w głównej mierze ze względu że to dwójka. Nikt nie dyskutuję o Re8, nikt nie dyskutuje o tematach około jak mega wycieki, nikt nie dyskutuje o Re na ekranie, gdzie naprawdę dużo nowych rzeczy można było usłyszeć.
Nie musi być wiele osób, muszą być tylko chętni.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Ludzie, którzy tu wchodzą to "dziadki". Większości z nich, jak mniemam, nie interesują nowe części. A już na pewno nie w takim stopniu jak klasyka (lub odnowiona klasyka ;) )
Fluid Project
Calm Down People!
PSKING

:pff2: I to mnie bawi. Na dziadki działa termin remake.
Awatar użytkownika
RON!N

PSKING pisze: czw 18 mar, 2021 :pff2: I to mnie bawi. Na dziadki działa termin remake.
Ale co jest w tym dziwnego.
Wychowany na klasycznej trylogii, nagle dostajesz "to" w nowej, odświeżonej wersji, więc podniecenie jest.

A gdy wychodzi RE8, które zamienia się w ganianie za wampirami... no wiadomo...

Co do filmów. Jedna seria już była... swego czasu chodziłem na premierę tych filmów.... :zmiesz1:
PSKING

Bawi mnie to, zwłaszcza w przypadku Re3. To nie są gry wierne jak pierwsza część.
Nie fair jest upraszczać to czym są nowe Re. To tak jakby powiedzieć że ReVII to fps nie będący Re. Była to jednak gra będąca wierna serii bardziej niż Re4 i wzwyż.
Co do filmów, to będzie denny live action we wrześniu, będzie jakiś głupi serial, ale będzie też Infinite Darkness które będzie kanoniczną częścią uniwersum. Film który ma odwoływać się do Re2 nowego.
Nie lubię podejścia które tak bardzo odrzuca nowe pomysły. Co innego lubienie tylko starych części, a co innego polubienie zupełnie nowych, wymagających nowoczesnych gier jak Re2/3. To pokazuje że niektórzy odrzucają nowe części tylko dlatego że akcja nie dzieje się już w czasie przed wybuchem Raccoon. Warto być trochę bardziej otwartym, ja sam zwiastowałem iż ReVII będzie marnym horrorem na miarę naszych czasów w FPP, jeszcze będącym celowo robionym pod VR. Jak bardzo się że wszystkim myliłem...
Ostatnio zmieniony czw 22 lip, 2021 przez PSKING, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
MiGoo
Zarząd
Kontakt:

Post autor: MiGoo »

Ja jestem już dziadek, ale nowe części bardzo mi się podobają. Remake'i obydwa wyszły świetne, a RE7, który właśnie w końcu ogrywam, również bardzo (mimo początkowych oporów) mi podszedł. Nie mogę się doczekać dalszej gry i kolejnych planowanych przejść. Remake'i na nowo spowodowały, że wróciłem do serii i jestem wniebowzięty :) Także zależy to od człowieka i jego aktualnego etapu życiowego ;)

PS. Salvin, dzięki za Twoją pracę i obecność na forum :) Mam nadzieję, że dalej będziesz tu wpadał :)
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Wydaje mi się, że to może być kwestia wieku. Z wiekiem zmiany przyjmuje się niechętnie (choć zapewne nie wszyscy). Dla mnie REVII to rzeczywiście, może nie FPS, ale na pewno FPP nie będący RE. RE4 do dziś uważam za jedną z najlepszych gier ever, a mimo to nie będącą RE. Ja RE intuicyjnie utożsamiam z RE1, 2, 3, Outbreak 1 i 2 oraz ostatnie remake'i. Jest t pewien schemat, któremu wymykają się RE4, 5 i 6, CV, nie mówiąc już o VII i VIllage.
Fluid Project
Calm Down People!
PSKING

MiGoo(dzięki autokerta...) jest przykładem zdrowego podejścia. Ja sam podkreślałem iż do ReVII byłem tak negatywnie nastawiony że aż za nic nie chciałem tego kupić. Dla mnie to był skok na kasę...bo byłem durny i wypowiadałem się zanim zagrałem. Można myśleć o tych grach co się chce. Można ich nie lubić bo coś. Jednak jestem wrogiem tak...wrogiego podejścia.
Dla mnie nie jest akceptowalne pisanie bo nie. Nie argumentowanie tego że się w coś nie zagra bo coś jest nowe. Jeśli nie podobało Ci się ReVII, to naturalne jest że nie zechcesz w ReVIII. Jak ja z The Evil Within 2.
Ostatnio zmieniony czw 22 lip, 2021 przez PSKING, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
MiGoo
Zarząd
Kontakt:

Post autor: MiGoo »

PSKING pisze: czw 18 mar, 2021Mogło jest przykładem zdrowego podejścia
Cześć, MiGoo jestem ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zmiany, sugestie, propozycje, opinie”