Na razie strasznie to przypomina 4/5, ale pożyjemy zobaczymy.... może doczekamy się tego klimatu...
Dyskusje ogólne
Jak dla mnie w nowym BajuHazardo może być nawet gameplay jak w Mario, byle z klimatem.
Na razie strasznie to przypomina 4/5, ale pożyjemy zobaczymy.... może doczekamy się tego klimatu...

---->www.pajacyk.pl<----
-
nemesisdestro
Garść screenów z najnowszych pozycji na 3dS 
http://www.mwrc.pl/News/News.php?d1=201 ... &kom=Dodaj
Ostatnio zmieniony pt 29 paź, 2010 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 1 raz.
No fajnie Merce wycięte z RE5 i wklejone na 3DSa, czas się chyba rozstać z Capcom'em...

---->www.pajacyk.pl<----
Ja tak nie chcę aż drastycznie,ale jest uderzające podobieństwo...
Hmmm,no klimat jest,bynajmniej lepszy niż w RE5 ale jednak za bardzo mi to przypomina "LiN",a tam pomimo tego,że miało być strasznie,wcale tak nie było.pinek pisze:Jak dla mnie w nowym BajuHazardo może być nawet gameplay jak w Mario, byle z klimatem.
Ps3Centerbloog.pl
Revelations prezentuje się niesamowicie, co mogę jeszcze powiedzieć klimat horroru jak najbardziej jest obecny co mnie się podoba i gra być może zdoła nas przestraszyć.
Gra prezentuje się ładnie i zdziwiłem się na widok przeskoczenia podczas strzelania z broni do widoku z pierwszej osoby - coś jak w Dead Aim. Czekam na kolejny trailer.
Strasznie to było, ale człowiek który ciągle jest narażony na takie widoki (patrz wyskakujące maszkary, krew tryskająca z znikąd czy nawet same dźwięki) z czasem się uodparnia na takie bodźce.Arek pisze:Hmmm,no klimat jest,bynajmniej lepszy niż w RE5 ale jednak za bardzo mi to przypomina "LiN",a tam pomimo tego,że miało być strasznie,wcale tak nie było.
Gra prezentuje się ładnie i zdziwiłem się na widok przeskoczenia podczas strzelania z broni do widoku z pierwszej osoby - coś jak w Dead Aim. Czekam na kolejny trailer.
No to jest ciekawe,to może być druga część która takie coś ma.Chris93 pisze:Gra prezentuje się ładnie i zdziwiłem się na widok przeskoczenia podczas strzelania z broni do widoku z pierwszej osoby - coś jak w Dead Aim. Czekam na kolejny trailer.
No zapowiada się,ale wszystko sprowadza się ku temu,że to takie podobne do RE5 i trochę mnie to nurtuje ;P.euroo pisze: Zapowiada sie mocna dawka akcji
Straszne to było otoczenie,bo sama gra,co z przykrością muszę stwierdzić w ogóle mnie nie przestraszyła a liczyłem na to,że parę razy dygne przed ekranem.Mam nadzieję,że Revelations wyciśnie wszystkie soki z 3DS'a,bo jak narazie silnik graficzny jak na handhelda zamiata.Chris93 pisze:Strasznie to było, ale człowiek który ciągle jest narażony na takie widoki (patrz wyskakujące maszkary, krew tryskająca z znikąd czy nawet same dźwięki) z czasem się uodparnia na takie bodźce.
Ps3Centerbloog.pl
Ja jestem już kupiony
. Gra zapowiada się świetnie, szkoda tylko, że nie wiemy nic więcej o fabule.
Ja jestem już kupiony
Spokojnie, oni tak piszą przy każdym nowym RE, że będzie mnóstwo grozy itp.Chris93 pisze:Ja jestem już kupiony.
Swoją drogą to zabawne, że najpierw wyjdą "merce" potem "odcinek fabularny", jestem ciekaw czy czekają opinie fanów dotyczące jednoczesnego biegania i strzelania. IMO pasuje to pod nowy gameplay RE, wrecz powinno być już w RE4.
---->www.pajacyk.pl<----
Ale to zależy też od człowieka i jak odbiera różne rzeczy.Spokojnie, oni tak piszą przy każdym nowym RE, że będzie mnóstwo grozy itp.
Ale nie pasuje pod kanon serii. Jeśli po Revelations wszystkie RE-sy będą miały taką możliwość, rezygnuje z grania w nie.pinek pisze:IMO pasuje to pod nowy gameplay RE
Ale spokojnie. Za kilka dni VGA i może dadzą jakieś 5 minut gameplayu. Oby był klimat RE1!
One man forced to seek REVENGE
Owszem, ale jeśli wezmą się za tę grę inni ludzie to coś w tym musi być (tym bardziej, że porównują Revelations z RE4 i RE5). Pamiętajmy także, że jeśli ktoś nałogowa gra w survival horrory itp. to uodparnia się na różnego rodzaju bodźce (np. zombie wyskakuje z szafy). Dla mnie/ciebie ta gra będzie mało straszna, a ktoś inny będzie podskakiwał na tej grze.pinek pisze:Spokojnie, oni tak piszą przy każdym nowym RE, że będzie mnóstwo grozy itp.
Ale ta seria już 6 lat temu jak nie wcześniej wyszła ze swego kanonu, czyż nie mam racji, i jeżeli już tak silą się na akcję to czemu by tego nie udoskonalić i strzelać w tym biegu. Dla RE4 i 5 zyskało by posiadając wyżej wymienioną opcje, z reszta w starych RE strzelało się w miejscu tylko i wyłacznie ze względu na renderowane tła.J.Krauser pisze:Ale nie pasuje pod kanon serii. Jeśli po Revelations wszystkie RE-sy będą miały taką możliwość, rezygnuje z grania w nie.
Chyba robi się OT.
Edit
Chyba jeszcze nikt nie dawał tych słit foci
Ostatnio zmieniony czw 09 gru, 2010 przez pinek, łącznie zmieniany 1 raz.
---->www.pajacyk.pl<----
Resident Evil: Reveltaions to gra dla której warto posiadać najnowszą maszynkę Nintentdo 3DS i osobiście należę do tego grona. Gra prezentuje wysoki poziom graficzny oraz ukazuje klimat, który może cofnąć nas do korzeni serii. Pojawiają się znani z poprzednich odsłon bohaterowie oraz świetnie wykonani przeciwnicy, dość charakterystyczni dla sagi. Hmm i pojawią się starzy znajomi 
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
No jest moc,jak na handhelda to ogromna.Jeśli rzeczywiście będzie to najstraszniejsza część RE,w co niestety trochę powątpiewam,to naprawdę warto posiąść 3DS m.in dla tego tytułu,a już tym bardziej jak się jest fanem REpinek pisze:Chyba jeszcze nikt nie dawał tych słit foci
Ps3Centerbloog.pl
Najstraszniejsza część RE na silniku MT Framework? Chyba żartujesz. Od razu możesz przestać mieć nadzieję. Póki co to gameplay w tej grze wygląda jak ten z RE5 przystosowany tylko do 3DS, a to równa się kolejnej kiepskiej grze z serii.
I nie uważam, że warto kupić 3DS m.in. dla tego tytułu, nawet jeśli jest się fanem RE. Nintendo DS wyszło w Europie w marcu 2005r. za 150€ (czyli ~600zł). Nie spodziewałbym się, że Nintendo 3DS wyjdzie w niższej cenie na pewno, a i ciężko mi wierzyć, że wyjdzie w cenie DS, szczególnie w Europie (dla porównania regionie NTSC-U konsola wyszła za 150$ amerykańskich, kiedy kurs był 1$ = ~3zł - fajnie, prawda?). Jeśli dla kogoś bycie fanem oznacza wydanie, załóżmy, 600zł na konsolę i np. 120zł na grę tylko z takiego powodu, że gra ma "Resident Evil" w tytule, to chyba ktoś myli pojęcie z obsesją.
Według mnie większość osób, która zagra na Nintendo 3DS w tę grę, to nastolatkowie, którzy wymienią sobie za pieniądze rodziców DS na 3DS, żebym mieć co robić na tylnym siedzeniu samochodu podczas podróży na wakacje do Czarnogóry... A reszta, która pracuje i już wie, że musi mieć tę grę, to powinna już odkładać z pensji (tak jak odkładała na Wii, żeby zagrać w mizerne RE DSC).
I nie uważam, że warto kupić 3DS m.in. dla tego tytułu, nawet jeśli jest się fanem RE. Nintendo DS wyszło w Europie w marcu 2005r. za 150€ (czyli ~600zł). Nie spodziewałbym się, że Nintendo 3DS wyjdzie w niższej cenie na pewno, a i ciężko mi wierzyć, że wyjdzie w cenie DS, szczególnie w Europie (dla porównania regionie NTSC-U konsola wyszła za 150$ amerykańskich, kiedy kurs był 1$ = ~3zł - fajnie, prawda?). Jeśli dla kogoś bycie fanem oznacza wydanie, załóżmy, 600zł na konsolę i np. 120zł na grę tylko z takiego powodu, że gra ma "Resident Evil" w tytule, to chyba ktoś myli pojęcie z obsesją.
Według mnie większość osób, która zagra na Nintendo 3DS w tę grę, to nastolatkowie, którzy wymienią sobie za pieniądze rodziców DS na 3DS, żebym mieć co robić na tylnym siedzeniu samochodu podczas podróży na wakacje do Czarnogóry... A reszta, która pracuje i już wie, że musi mieć tę grę, to powinna już odkładać z pensji (tak jak odkładała na Wii, żeby zagrać w mizerne RE DSC).
adder powiedzenie tego na głos na pewno nic nie zmieni w tej sytuacji i na pewno lepiej wydać te $ na konsole niż na heroinę i strzykawki.
---->www.pajacyk.pl<----
To nie jest mój typ tylko tak zapowiadają twórcy.Wiadomo,że trzeba przymknąć oko ponieważ,zawsze wiele obiecują a różnie to bywa.Też jakoś nie wydaje mi się żeby to było jakoś specjalnie straszne,ani też nie uważam żeby było chociaż tak trochę klimatyczne jak np Remake.Chcę po prostu dobrej zabawy,oraz interesującego wątku fabularnego,ponieważ kocham RE i to dla mnie najważniejszeadder pisze:Najstraszniejsza część RE na silniku MT Framework? Chyba żartujesz. Od razu możesz przestać mieć nadzieję. Póki co to gameplay w tej grze wygląda jak ten z RE5 przystosowany tylko do 3DS, a to równa się kolejnej kiepskiej grze z serii.
Może i trochę obsesją,ale ja sobie powiedziałem,będę miał kasę-kupię.Nie będę miał to też się nie zabijeadder pisze:I nie uważam, że warto kupić 3DS m.in. dla tego tytułu, nawet jeśli jest się fanem RE. Nintendo DS wyszło w Europie w marcu 2005r. za 150€ (czyli ~600zł). Nie spodziewałbym się, że Nintendo 3DS wyjdzie w niższej cenie na pewno, a i ciężko mi wierzyć, że wyjdzie w cenie DS, szczególnie w Europie (dla porównania regionie NTSC-U konsola wyszła za 150$ amerykańskich, kiedy kurs był 1$ = ~3zł - fajnie, prawda?). Jeśli dla kogoś bycie fanem oznacza wydanie, załóżmy, 600zł na konsolę i np. 120zł na grę tylko z takiego powodu, że gra ma "Resident Evil" w tytule, to chyba ktoś myli pojęcie z obsesją.
Ps3Centerbloog.pl
Powiem Wam, że w ogóle mnie nie cieszy nowy RE, co prawda śledzę newsy, ale bez jakiś specjalnych emocji. Nie cieszy nie tylko dlatego, że jest na konsolę, której ja i większość z nas pewnie nie kupi, a już na pewno nie dla jednej gierki. Nie cieszy mnie przede wszystkim dlatego, że znamiennym dla serii jest bardzo duże rozproszenie poszczególnych części między różne konsole, a teraz znowu kolejny RE na nową zabaweczkę. Ja rozumiem, nowe technologie itd. jednak czemu docelową platformą dla nowej części jest handheld... Fani i tak mieli mocno ograniczony kontakt z bez wątpienia wartymi uwagi resami, wydanymi w latach 2007 i 2009 na Wii. W tym przypadku może być podobnie.
I o czym mamy sobie pisać w najbliższym czasie na forum, skoro najnowszego RE będzie miało może 5 osób z MWRC?
I o czym mamy sobie pisać w najbliższym czasie na forum, skoro najnowszego RE będzie miało może 5 osób z MWRC?
- Leon. KennedY
Pięć osób, optymistyczny jesteś... Osobiście również ma za złe Capcomowi rozprzestrzenienie RE praktycznie na wszystkie konsole, konsolki itp. A w tym przypadku, co za dużo to niezdrowo panowie z Capcomu.
Ostatnio zmieniony pt 24 gru, 2010 przez Leon. KennedY, łącznie zmieniany 1 raz.