[Ogólny] Dyskusje przedpremierowe
A zwrócił ktoś uwagę na to, że na trailerze Leon zbliża się do komisariatu od tej samej strony co Jill w RE3? Czyżby zmodyfikowali i wydłużyli całą drogę?
Ostatnio zmieniony czw 14 cze, 2018 przez damiank94, łącznie zmieniany 1 raz.
Would you like to combine the Lighter with the Green Herb ?
> Yes No
> Yes No
No ja mam taką nadzieję, że dodadzą nowe lokacje, a niektóre wydłużą. Tak by jeden scenariusz był przynajmniej na te ok 10h. Co bym chętnie zobaczył, to pisałem na poprzedniej stronie. Oglądam intro RE2, czy RE3 i chcę to w końcu zobaczyć wplecione w gameplay. Playstation miało swoje ograniczenia, tam po wejściu do komisariatu, zapominamy, że na zewnątrz trwa właśnie prawdziwy koszmar.
W życiu! W RE7 które było nowe masz max 3h tutaj obstawiam nie więcej!mentos pisze:Tak by jeden scenariusz był przynajmniej na te ok 10h
Jeżeli chodzi o dojście Leona do komisariatu. Możliwa że scena z policjatem zjadanym przez zombiala (i kamera z oczu szczura) toczy się właśnie wcześniej. Nawet jest urywek, kiedy Leon świeci po sklepowych półkach. Pisałem to wcześniej, że mam nadzieję że Kendo i jego sklep z bronią również się pojawi. W zasadzie nie mogą też tego elementu gry nad wyraz wydłużyć, bo nie o to chodziło w tej grze. Dadzą ulicę, może być posterunek i od strony RE3 (i może jeszcze ciało Brad'a) ale głównie chodzi o standardowe miejscówki, prawda
Miałem to samo napisać w tym wątkumentos pisze:Mam nadzieję, że teraz te drzwi będą otwarte.![]()
Te drzwi były "otwarte" w RE Darkside Chronicles (to pomieszczenie było odwiedzone).
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Deus Ex, łącznie zmieniany 1 raz.
Ktoś może dać argument:
Ale w dwójce były zagadki, pozamykane drzwi, nie było wiadomo gdzie iść, to wydłużało mocno grę!
No nie. Grając po latach w dwójkę i trójkę w liceum jasno zobaczyłem że ktoś rozgarnięty nie będzie miał problemów z przejściem(nie mówiąc już o łatwych zagadkach, to nie Silent Hill).
Kto wie, może długość to będzie jakieś 10h bez pośpiechu na oba scenariusze?
Ale w dwójce były zagadki, pozamykane drzwi, nie było wiadomo gdzie iść, to wydłużało mocno grę!
No nie. Grając po latach w dwójkę i trójkę w liceum jasno zobaczyłem że ktoś rozgarnięty nie będzie miał problemów z przejściem(nie mówiąc już o łatwych zagadkach, to nie Silent Hill).
Kto wie, może długość to będzie jakieś 10h bez pośpiechu na oba scenariusze?
Kolejne świetne porównanie z oryginałem w wykonaniu ROE z mega świetnym remiksem muzyki z save room(choćby dla podkładu polecam obejrzeć):
https://youtu.be/u9ALyBYDz5Q
A ja myślę że motyw ze szczurem to jest właśnie sam początek, prolog. Później dopiero wjedzie Leon
https://youtu.be/u9ALyBYDz5Q
A ja myślę że motyw ze szczurem to jest właśnie sam początek, prolog. Później dopiero wjedzie Leon
Ostatnio zmieniony czw 14 cze, 2018 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 2 razy.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Jednak Aligator chyba będzie

Ostatnio zmieniony pt 15 cze, 2018 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
Spotkanie z aligatorem nijak się ma do opatrunku Leona. Opatrunek jest po ranie postrzałowej od pani Birkin. Spotkania z aligatorem nie musiało być.
Wg przecieków sprzed 2 miesięcy, Aligator jest tylko, że nie w tym miejscu co w orginalnym RE2. Zobaczymy ile z tego prawdy...
Ktoś na forum już kiedyś pisał, że na takiej Florydzie (autentycznie) obecność aligatorów w kanałach to może nie codzienność ale też nic dziwnego. Pełno tam takich wezwań. Nie wiem gdzie niby na mapie USA miałoby leżeć Raccoon City ale powiedzmy, że klimat sprzyjał żeby znalazła się (albo przywędrowała, albo została przywieziona przez Umbrellę dla badań ale uciekła) jedna sztuka, nażarła się Virusa razem ze szczurami i trochę wyrosła. Swoją drogą: czemu nigdy ze szczurami nie walczyliśmy? ja nie kojarzę w żadnej części takiego przeciwnika.
Co do trailerów i gameplaya: wszystko na plus jak dla mnie i już nie tęsknię za fixed cam. Jedynie te podpowiedzi i sugestie gdzie iść to faktycznie duuuży minus:/
Wg przecieków sprzed 2 miesięcy, Aligator jest tylko, że nie w tym miejscu co w orginalnym RE2. Zobaczymy ile z tego prawdy...
Ktoś na forum już kiedyś pisał, że na takiej Florydzie (autentycznie) obecność aligatorów w kanałach to może nie codzienność ale też nic dziwnego. Pełno tam takich wezwań. Nie wiem gdzie niby na mapie USA miałoby leżeć Raccoon City ale powiedzmy, że klimat sprzyjał żeby znalazła się (albo przywędrowała, albo została przywieziona przez Umbrellę dla badań ale uciekła) jedna sztuka, nażarła się Virusa razem ze szczurami i trochę wyrosła. Swoją drogą: czemu nigdy ze szczurami nie walczyliśmy? ja nie kojarzę w żadnej części takiego przeciwnika.
Co do trailerów i gameplaya: wszystko na plus jak dla mnie i już nie tęsknię za fixed cam. Jedynie te podpowiedzi i sugestie gdzie iść to faktycznie duuuży minus:/
Ostatnio zmieniony pt 15 cze, 2018 przez minus_R, łącznie zmieniany 1 raz.
Po tych długich gameplayach z dema pasuję z oglądaniem materiałów z tej gry. Obecnie ogrywam dwójkę gwoli przypomnienia całości, następna wizyta w Raccoon Police Department nastąpi już w tym niezwykłym remake'u
Serio, strasznie cieszę się, że Capcom traktuje materiał źródłowy z należytym szacunkiem. Pierwszy REmake kosił w trakcie premiery, tutaj zapowiada się, że nie będzie jeńców i zamiast kosiarki wjedzie kombajn, przemieli wszystkie dotychczasowe lajtowe strzelanki z biegającymi zombie i poleci dalej. George Romero na pewno by się popłakał ze szczęścia gdyby mógł zobaczyć tą grę.
Podpowiedzi tyczą się głównego celu, ale szczegółowej drogi do jego osiągnięcia nie pokazuje.minus_R pisze:Co do trailerów i gameplaya: wszystko na plus jak dla mnie i już nie tęsknię za fixed cam. Jedynie te podpowiedzi i sugestie gdzie iść to faktycznie duuuży minus:/
Opatrunek Leona jest od postrzału a nie od Aligatora. Potwierdzam tę wersję.