[Ogólny] Dyskusje przedpremierowe

Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Wszystko zależy od podejścia, mam w miarę ludzki internet i ostatnio coraz częściej stawiam na cyfrę tylko i wyłącznie ze względu na wygodę użytkowania. Regały i tak już się uginają pod ciężarem pudełek, a miejsce z gumy nie jest :) Ale to kwestia mocno indywidualna.
Ja tak tylko przypomnę. Choćby nie wiem jaki hajp był, to z preorderami trzeba skończyć. Tym bardziej że niczego lepszego nie oferują. :pff1:
Jeśli i tak mam wydać kasę na gierkę to co mi szkodzi preorderek? Nie wymagam w nim niczego więcej poza działającym kawałkiem kodu, więęęęęc.
Obrazek
Awatar użytkownika
RON!N

Post autor: RON!N »

Bzdursky pisze:Wszystko zależy od podejścia, mam w miarę ludzki internet i ostatnio coraz częściej stawiam na cyfrę tylko i wyłącznie ze względu na wygodę użytkowania. Regały i tak już się uginają pod ciężarem pudełek, a miejsce z gumy nie jest :) Ale to kwestia mocno indywidualna.
Ja tak tylko przypomnę. Choćby nie wiem jaki hajp był, to z preorderami trzeba skończyć. Tym bardziej że niczego lepszego nie oferują. :pff1:
Jeśli i tak mam wydać kasę na gierkę to co mi szkodzi preorderek? Nie wymagam w nim niczego więcej poza działającym kawałkiem kodu, więęęęęc.
Myślę że autorowi chodziło o preordery gier które tak jakby kupujemy w ciemno. Nie wiemy czego się spodziewać bo to nowa marka itd. Jeżeli składam preorder na takiego Black Opsa czy BF V to wiem czego się spodziewam. Ale preorderując takiego "Fajna Gra" to kupowanie kota w worku i po części uczenie wydawcy że można sprzedawać wszystko jak leci co czasem jest złe...
YouTube | Twitch | Instagram | Twitter
Nadchodzący zlot fanów: 2023
Awatar użytkownika
Bzduras

Nie, no wiadomo, że preorderuje się tylko gierki, których jest się na 100% pewnym.

A co do bonusów dorzucanych w preorderze to fajnie by było jakby dodawano OLED 55 cali 4k z nieskazitelną czernią, żeby można było Z A G R A Ć w grę, a nie tylko ją posiadać, no ale cóż... Może w następnej generacji?
Obrazek
Awatar użytkownika
RVRE

Post autor: RVRE »

Składając preorder nawet na znane marki to też kot w worku. Dajmy na to w RE2 klimatyczne będzie tylko początek na posterunku, a dalej już będzie to takie RE6. Ludzie wiedzą tylko o tym fragmencie z posterunku, kupują preorder, a potem po premierze i przejściu gry jojczenie, bo odbiega to od oczekiwań. Capcom zaś liczy hajsy.
Bzdursky pisze:Jeśli i tak mam wydać kasę na gierkę to co mi szkodzi preorderek? Nie wymagam w nim niczego więcej poza działającym kawałkiem kodu, więęęęęc.
W drugą stronę to samo. Jak i tak mam wydać kaskę, to co mi szkodzi poczekać te pare godzin aż skończę prace i podjechać do sklepu?
Awatar użytkownika
Bzduras

W drugą stronę to samo. Jak i tak mam wydać kaskę, to co mi szkodzi poczekać te pare godzin aż skończę prace i podjechać do sklepu?
Nic nie stoi na przeszkodzie, ja lubię mieć coś zarezerwowane :) Na łoniaku preordery na cyfrówki działają o tyle fajnie, że kasa z konta znika nie wcześniej niż 10 dni przed premierą, więc i nic nie stoi na przeszkodzie żeby zdążyć zmienić decyzję.

Ale ikonka w dashboardzie boli jak cholera, chcę już wcisnąć A i grać :(
Obrazek
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Obrazek

Obrazek

Około 40zł różnicy za coś co powinno być w sumie nagrodą za speedruny albo inne cuda jak kiedyś no ale czasy dlc i C@pcom :rate10:
Ostatnio zmieniony pt 20 lip, 2018 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Bzduras

Okładka generyczna, ale pasująca do serii. Gdyby artwork na okładeczce był taki to bym anulował cyfrę tylko po to, żeby postawić takie pudełko na półce i dotykać się na jego widok :rad12:

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
RVRE

Post autor: RVRE »

WESKER-DL pisze:Około 40zł różnicy za coś co powinno być w sumie nagrodą za speedruny albo inne cuda jak kiedyś no ale czasy dlc i C@pcom
Dlaczego piszesz o czymś, o czym było pisane chyba ze 3 lub dwie strony temu? To nie tajemnica co dodają do edycji Deluxe. W Łęczycy macie czerwiec jeszcze?
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Hahahah :rad1:

Nie nie, tutaj chodziło tylko o okładki które są „oficjalne” - świeżość newsowo screenowa

PS.

“We’re not thinking about VR support currently, given that the camera perspective and the over-the-shoulder choice would mean that VR is not the best way to present the game,” Tsuyoshi Kanda said. “VR doesn’t match the vision for us,” he concluded.

Czyli raczej wersji VR nie będzie ze względu kamery, no przynajmniej na razie nie planują.

Edit 12:41

Obrazek
Ostatnio zmieniony sob 21 lip, 2018 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 3 razy.
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Limitka wygląda kozacko. Ciekawe kiedy u nas muve.pl zacznie przyjmować pre-ordery na nią.
Awatar użytkownika
RON!N

Nemesis US pisze:Limitka wygląda kozacko. Ciekawe kiedy u nas muve.pl zacznie przyjmować pre-ordery na nią.
Obstawiam że na 99% tak, tylko na wersję EU która pewnie będzie inna.

Mam nadzieję, że kolekcjonerka pojawi się gdzieś w listopadzie (ale wątpię :)).
Ostatnimi czasy spore wydatki mi się szykują, i wywalenie pewnie coś kole 600 zł będzie trudne :D
Ostatnio zmieniony sob 21 lip, 2018 przez RON!N, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
damiank94

Post autor: damiank94 »

WESKER-DL pisze:Wrzucałem Leona to teraz czas na Claire:

Obrazek

Moya Palk to również modelka o bardzo sympatycznej buzi, prawda? ;)
No jednak nie ;)
https://www.instagram.com/p/BlT8SU3l1aA ... dan.mcewen

"Twarzą" Claire została Jordan Mcewen. Nie powiem, fajna jest :okulary3:
Would you like to combine the Lighter with the Green Herb ?

> Yes No
Awatar użytkownika
WESKER-DL

damiank94 pisze:
WESKER-DL pisze:Wrzucałem Leona to teraz czas na Claire:

Obrazek

Moya Palk to również modelka o bardzo sympatycznej buzi, prawda? ;)
No jednak nie ;)
https://www.instagram.com/p/BlT8SU3l1aA ... dan.mcewen

"Twarzą" Claire została Jordan Mcewen. Nie powiem, fajna jest :okulary3:
No no, faktycznie fajna :)

Ps. Łapcie dzisiejszą tapetę od Capcomu:

Obrazek
Ostatnio zmieniony śr 25 lip, 2018 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

A taki to Easter Egg zagościł w demie (na kolumnie)

Obrazek

Obrazek

Edit (przed chwilą): Nowy Gameplay (w sumie to nawet nie oglądam ale wrzucam jak coś)

https://youtu.be/NzZS7bKJ2tg
Ostatnio zmieniony ndz 29 lip, 2018 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
dark_throne

Post autor: dark_throne »

Żaden nowy, PPE powiela swoje newsy razy dwa.
Awatar użytkownika
TheMitu97

Post autor: TheMitu97 »

Gameplay jest rzeczywiście nowy, ale nie pokazuje nic nowego. To samo demo, ten sam Leon, te same przerywniki, ten sam komisariat. Prawdę mówiąc to mi wystarczy. Nie chce widzieć więcej nowego gameplayu, bo zepsuję sobie zabawę w odkrywanie fabuły samemu.
PSKING

Post autor: PSKING »

Ja nie oglądam już od E3. Nawet ten na E3 widziałem tylko chwilę. Wygląda dobrze, po co mi cokolwiek więcej?
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Mnie tylko ciekawi czy puszczą demo do pobrania :)
Ostatnio zmieniony pn 30 lip, 2018 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
PSKING

Post autor: PSKING »

Zakładam że tak. Re nie zrezygnowało z tej tradycji, co pokazuje jak pewni są tej marki.
Awatar użytkownika
RON!N

PSKING pisze:Zakładam że tak. Re nie zrezygnowało z tej tradycji, co pokazuje jak pewni są tej marki.
Zwłaszcza że na E3 było dostępne. W takim tytule jak RE2 zrobienie dema nie jest wyzwaniem, ot, wycinasz kawałek gry, kończysz planszą z datą premiery i tyle. A ludziska się cieszą :)
Zablokowany

Wróć do „Resident Evil 2 (2019)”