[Ranking] Osiągnięcia (Trophy Hunter's)

Awatar użytkownika
Arek

Post autor: Arek »

Aha a to dziwne bo go zdiąłem i nic pucharek nie wpadł ale dobra nie ważne :rad12:
Ps3Centerbloog.pl
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Ile kombosów trzeba zrobić Maniakom wraz z Shevą, żeby dostać trofeum? I czy jest to możliwe w singlu...?
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Post autor: Saladyn »

Dzięki za odpowiedź.

Myślę, że da radę zrobić combosy ale trzeba opanować szybkie wydawanie komend.
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Arek pisze:Aha a to dziwne bo go zdiąłem i nic pucharek nie wpadł ale dobra nie ważne :rad12:
Widocznie nie zdjąłeś, zrób to jeszcze wcześniej niż zrówna się z waszym Jeep'em, wychylając max. gałę kiedy zobaczysz że nadjeżdża, jest pewien schemat lewa-->prawa pojawiania sie ciężarówki (Cht. Savanna)

Recoil pisze:Ile kombosów trzeba zrobić Maniakom wraz z Shevą, żeby dostać trofeum? I czy jest to możliwe w singlu...?
W singlu jak najbardziej, chcesz wykonać to zadanie? Zrób je na Big Man Manji czyli tym grubszym kolesiu, rzuć Flash'a podbiegni i uderzaj, Sheva podbiegnie i zrobi to samo, ty musisz juz tylko zakończyć ;) Nie ma nic prostszego (polecam chapter na statku, chwile przebiegniesz, a za rogiem spotkasz Big Mac'a :rad10:
Ostatnio zmieniony sob 28 mar, 2009 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

A pamiętasz może ile takich ciosów muszę wymienić, żeby wpadł pucharek?
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Nyu
Kontakt:

Post autor: Nyu »

Raz go uderzasz, Sheva podchodzi i daje mu w ryj, Ty dokańczasz. Ogółem uderzasz go dwa razy, droga koleżanka raz. Pamiętaj żeby broni nie miała żadnych w ekwipunku, bo możliwe że zamiast uderzyć, wsadzi mu kulkę w łeb.

Mi do calaka zostały dwa osiągnięcia. Nie skończą mojej kariery z tą wspaniałą grą, ale chciałbym już mieć calaka z głowy ;).

- Take It to the Max - ulepszyć bronie;
- They Belong in a Museum - znaleźć skarby wszystkie.

Jakieś rady? Nie chcę mi się szukać pozostałych skarbów z filmikiem z YT, bo za długo to będzie trwało i powieje nudą trochę. :)
Awatar użytkownika
Alucard

Post autor: Alucard »

Jeśli masz pamięć wzrokową, obejrzyj filmiki z 3 razy i ci wpadnie do głowy jak mnie rozmieszczenie tych skarbów :)
Playstation Network: Bansai_
Xbox Gamertag: kagannpwnz
3DS Friend Code: 2105-9086-2899

Zapraszam do wspólnej gry.
Awatar użytkownika
Nyu
Kontakt:

Kurcze, ale mi brakuje ośmiu skarbów. Nie wiem których dokładnie, więc czeka mnie przechodzenie z pokoju do pokoju, żeby uporządkować, które mam a których nie i później jeszcze je zdobyć ;>. Gorzej z "Take It to the Max" ;). Zrobi mi się to na bank, ale chciałbym mieć już teraz bronie na maksa i ten acziwment :P. A na glitche nie ma mowy.

EDIT:
Prosiłbym o napisanie gdzie one są :).
- Diamond (Mar.)
- Topaz (Mar.)
- Diamond (Sq.)
- Topaz (Ov.)
- Diamond (Ov.)
- Ruby (Br.)
- Emerald (Br.)
Ostatnio zmieniony sob 28 mar, 2009 przez Nyu, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Prosisz a ja postaram się nakierować a więc tak:

Diamond (Mar.) - cht. 6-3

Po rozbiciu samolotu, biegniemy przed siebie do momentu kiedy zawala się most (nie wbiegamy na niego!), kilka metrów przed nim celujemy w filar skalny po prawej, po jego rozwaleniu wbiegamy na most a następnie przeskakujemy po głazie na kolejny łapiąc Diamencik

- Topaz (Mar.) - cht. 1-1

Po skoku przez okno z dwóch stron zaczną napierać przeciwnicy, wybijamy wszystkich (najwięcej respaw'nów w całej grze), a później w jednej z odnóg alejki zabieramy zdobycz.

- Diamond (Sq.) - cht. 2-2

Zawieszony na skale, przy assist jumpie, wisi obok drabiny, możemy go strącić odchodząc nieco dalej a później zebrać wbiegając na górę, 2 techniki ;)

- Topaz (Ov.) - cht. 6-1

Zesztrzel Manjini stojącego przy żurawiu

- Diamond (Ov.) - cht. 2-2

W jednym z korytarzy prowadzących do ślepego zaułka, skarb jest w skrzyni (kopalnia)

- Ruby (Br.) - cht. 5-3

Wisi przed głównym wejściem na końcu scenariusza

- Emerald (Br.) - cht. 5-3

Podczas walki z Weskerem i Jill, we wschodniej części obok kontenera TriCell
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Nyu
Kontakt:

Wielkie dzięki, jakoś nie chciało mi się szperać po filmikach na YT ;). Teraz zostało tylko ulepszyć wszystkie gnaty. I fajny sposób na to jest jeżeli ktoś nie chce glitchować (bo ja nie chcę). Wystarczy włączać 5-2 i zabijać Lickery. Łącznie dostajemy 5 takich samych skarbów (serca czerwone). Teraz wychodzimy i zapisujemy ekwipunek i dając "continue" możemy w nieskończoność tego nazbierać. ;)
Awatar użytkownika
Barry

Post autor: Barry »

Wie ktoś gdzie mogę znaleźć: Ruby (mar.) Sapphire (ov.) szukam i znaleźć nie mogę. :rad11:

Do posta poniżej: Dzięki. :rad11:
Ostatnio zmieniony sob 28 mar, 2009 przez Barry, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jakem Gozdek

Post autor: Jakem Gozdek »

Sepphire Oval znajdziesz w chapterze 5-3, walka z Wesker'em, idziesz do tej komnaty na piętrze gdzie są trumny, jest w małej wazie po prawej stronie od wejścia. Jak nie miejsca kojarzysz to postaram się to lepiej opisać.

Ruby Marquise znajdujesz w chapterze 2-1, tam w porcie gdzie są stragany, jest między nimi kufer. (wychodzisz przez drzwi z pomieszczenia, gdzie znajdujesz klucze przy wisielcu, i te stragany są przed Tobą, rzucasz w nie granat i jeden po prawej powinien się zawalić, wtedy możesz tam wejść)
Awatar użytkownika
Arek

Post autor: Arek »

U mnie kolejny pucharek Master of Removing na veteranie solo. :rad2: A mam pytanie jest możliwość zrobić headshota z magnuma po się nie do patrzyłem. :rad12:
Ps3Centerbloog.pl
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Komu Head'a? Jill?
Awatar użytkownika
Nyu
Kontakt:

Dzięki Wesker, scaliłem grę i jestem szczęśliwym posiadaczem 1000G ^^. W sumie nie było trudno, trochę to trwało, ale zdecydowanie jeszcze dużo więcej czasu spędzę przy tej grze. Bo warto.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

W takim razie trafiasz na karte histori do rankingu w pierwszym poście, prosze cię tylko jeszcze przesłać mi swój gamerscore abym mógł podejrzeć calaka ;)
Awatar użytkownika
Nyu
Kontakt:

SilentNyuPL ;).
Awatar użytkownika
Nerobianco

Post autor: Nerobianco »

Teraz gdy pojawiły się nowe trofea których nie możemy zrobić, czy możliwe jest otrzymanie platynki ?
ダーク
Awatar użytkownika
Nyu
Kontakt:

Platynę dostaje się za zrobienie podstawowych trofeów, dodatkowe nie są w to wliczane.
Awatar użytkownika
Barry

Post autor: Barry »

No i mam kolejny problem a mianowicie: jak zdobyć rangę S w rozdziale 3.1 i 6.2 na poziomie amatora?, ciągle dostaję ocenę C lub B. :rad11:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 5”