Nasze komentarze do newsów

nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

Leon. KennedY pisze:I tak by jej nie utrzymali
Na pewnie nie, biorąc pod uwagę jakie cyrki odprawiała przez całą serię to chyba ( ba, bankowo ) nawet cały legion Trynatów poległ by przed nią ;) i to jest bolączka filmów, Alice nawet nie sprawia wrażenia że cokolwiek stanowi dla niej zagrożenie chociaż w najmniejszym stopniu, przez co tak naprawdę w ogóle nie obchodzi mnie co się z nią stanie bo i tak to przetrwa, niezależnie od tego co by tam nie wrzucili - reszta postaci to tylko babki i kolesie, których musi permanentnie ratować :/

Co do wirka - heh zaraz, w dwójce starają się pojmać Alice bo "ewoluowała:, w trójce też, w czwórce nagle stwierdzili - "walić to, nie umiemy jej skopiować, zróbmy antywirusa, będzie szybciej" :P - nie wiem, dla mnie cały pomysł z daniem jej super mocy jest wielką niekonsekwencją a ich odebranie tak naprawdę i tak nic nie zmienił, w tym problem - przeszkolona czy nie, z mocami czy bez, jest po prostu wybitnie przesadzoną postacią w moim odczuciu - nawet na standardy filmowe.
Ostatnio zmieniony czw 27 paź, 2011 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

Co do wirka - heh zaraz, w dwójce starają się pojmać Alice bo "ewoluowała:, w trójce też, w czwórce nagle stwierdzili - "walić to, nie umiemy jej skopiować, zróbmy antywirusa, będzie szybciej"
Bardziej miałem na myśli, że to sprytny Wesker sobie wykombinował, a już na końcu trójki mógł się czuć zagrożony. Wiem, że dość szybko, ale co z tego?
Alice nawet nie sprawia wrażenia że cokolwiek stanowi dla niej zagrożenie chociaż w najmniejszym stopniu, przez co tak naprawdę w ogóle nie obchodzi mnie co się z nią stanie bo i tak to przetrwa, niezależnie od tego co by tam nie wrzucili - reszta postaci to tylko babki i kolesie, których musi permanentnie ratować
Coś w tym jest, jednak z drugiej strony w jedynce w ogóle nie sprawiała takiego wrażenia, nadeszło to w dwójce przez głupie niby efektowne akcje typu wlot na motorze do kościoła. Z tym, że ja nie do końca mogę zgodzić się z aż tak ostrym stwierdzeniem.
Ostatnio zmieniony czw 27 paź, 2011 przez Leon. KennedY, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Chris93

Post autor: Chris93 »

http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater . Popatrzcie na tego z tyłu. Żywcem wyjęty z RE5, tylko ubrali go w płaszcz zimowy. Nawet nie chce im się charakteryzować, tylko zrzynają z gry :pff1: .
Ostatnio zmieniony sob 29 paź, 2011 przez Chris93, łącznie zmieniany 3 razy.
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

W RE5 były zombie rosjanie z karabinami?
Awatar użytkownika
Chris93

nemesisdestro pisze:W RE5 były zombie rosjanie z karabinami?
Chodzi mi o twarz ;).
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

A co w tym złego skoro fajnie se wygląda.
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

Chris93 pisze:Popatrzcie na tego z tyłu. Żywcem wyjęty z RE5, tylko ubrali go w płaszcz zimowy.
Eeee. Czy ja wiem? On przypomina typowo zombie, w RE5 mieliśmy bardziej podobnych do ludzi majini.

Geeez, każdy następny film RE i za każdym razem to samo pytanie - czy będzie gorszy od poprzednika. Toż musi być jakaś dolna granica...
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

Ten zombie bardziej jest podobny do tego z RE3, którego chcieli nauczyć bawić sie klockami.
One man forced to seek REVENGE
Awatar użytkownika
Chris93

Deus Ex pisze:Eeee. Czy ja wiem? On przypomina typowo zombie, w RE5 mieliśmy bardziej podobnych do ludzi majini.
A Majini Wetlands ;) ?
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Czerwona suknia Ady potwierdzona. Drugi filmik. http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wyd ... p?wi=82624

[ Dodano: 15 Lis 2011 16:12 ]
Alice i jej nowy strój http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wyd ... p?wi=82657 ze znaczkiem Umbrelli.
Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

Post autor: Slayer »

Strona "Resident Evil: Retribution" na facebooku opublikowała obsadę najnowszego resa (niestety nie mam pojęcia, czy ma tą informacje z rzetelnego źródła):

Cast :
Milla Jovovich ... Alice
Michelle Rodriguez ... Rain Ocampo
Sienna Guillory ... Jill Valentine
Kevin Durand ... Barry Burton
Oded Fehr ... Carlos Olivera
Bingbing Li ... Ada Wong
Johann Urb ... Leon S. Kennedy
Shawn Roberts ... Albert Wesker
Boris Kodjoe ... Luther West
Colin Salmon ... One (rumored)
Logan Browning ... Sheva Alomar
Milena Govich ... Jill's aide

Najbardziej zastanawia mnie Sheva. Nie wiedziałem, że też pojawi się w RER.

+ jeden z filmików które wrzuca Milla na swojego twittera (boże, mam nadzieję, że całego filmu nie "wyćwierka") : http://www.youtube.com/watch?v=splUAK2LL_k

Jak widać na filmiku wyżej, jak i na zdjęciach z linka od Leon. KennedY'iego Ada wygląda niemal identycznie - i to jest super.

Ciężko mi będzie natomiast przyzwyczaić się do stroju Alice, jest taki nie wiem... dziwny?

W ogóle, szkoda że zombiaków już prawdopodobnie nie będzie... (Majini z ak47 identyko jak z RE 5 widoczne były na zdjęciach z planu).

+ Jest jeszcze jedno zastanawiające zdjęcie, mianowicie to: http://img443.imageshack.us/img443/2120 ... 186015.jpg

Jak myślicie, co to jest? Po mojemu... hunter.

Edit:

+ Milla wyćwierkała, że pierwszy teaser (krótki, mało zdradzający zwiastun) dostaniemy jeszcze przed świętami.
Ostatnio zmieniony pt 18 lis, 2011 przez Slayer, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje Umbrellowe oko na ciebie patrzy (O_O)
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Sheva wydaje mi się bardzo mało prawdopodobna, a co się stało z Chrisem i Claire?

Co do nowego wyglądu Alice, to trza poczekać do jakiegoś trailera gdzie zobaczymy strój w akcji, zaś do Ady mam tylko jedno zastrzeżenie jest ciut niska.
Awatar użytkownika
Jedu Alomar

Post autor: Jedu Alomar »

Wtf ?? o_O ?
Z jakiej paki wezmą się tam Rain i Carlos skoro oni są dead ?? Nie rozumiem...
Strój Alice jest rzeczywiście dziwny... jak gdyby wyskoczyła z jednej z wielu częsci Star Treka czy Gwiezdnych Wojen...
Z Adą niby wszystko ok, ale coś mi nie pasi. Jakoś nie widze w niej tej... kocicy (?)
W Sheva'e też jakoś nie wierze, i nawet nie robie sobie nadziei (lecz nie ukrywam, że chciałbym zobaczyć Sheve w filmie).
Leon natomiast jest jak najbardziej w porządku, myślę że aktor ma coś w sobie z Leona.
Mam pytanie, co to jest to Jill's aide ??

Osobiście nie mogę się doczekać walki Alice vs Jil (jeżeli taka nastąpi).
Poza tym, jak myślicie ? Czy najnowsza cześć będzie się zaczynać końcówką poprzedniej ? tzn. jak samoloty lecą na statek ? Czy zacznie się już odrębna bajką ?
Awatar użytkownika
J.Krauser

Jedu Alomar pisze:Poza tym, jak myślicie ? Czy najnowsza cześć będzie się zaczynać końcówką poprzedniej ? tzn. jak samoloty lecą na statek ? Czy zacznie się już odrębna bajką ?
Zacznie sie jak każdy filmowy RE.. Czyli słowami "My name is Alice.."
Awatar użytkownika
Jedu Alomar

No tak... a co z resztą odpowiedzi na moje pytania ?? Szczególnie mnie interesuje co to jest Jill's aide.
Awatar użytkownika
J.Krauser

Jedu Alomar pisze:Z jakiej paki wezmą się tam Rain i Carlos skoro oni są dead ?? Nie rozumiem...
Hej, to jest RE. Tu nic sie specjalnie kupy nie trzyma. ;D Więc możesz sobie dopisać wszystko czego tylko dusza pragnie. Wskrzeszenie przez smocze kule, infekcja wirusem, wskrzeszenie, Wesker kolekcjonujący ciała.. Wszystko..
Jedu Alomar pisze:Szczególnie mnie interesuje co to jest Jill's aide.
Aide to jest asystant. Czyli możemy spodziewać sie jakieś asystentki Jill lub coś w tym rodzaju.
Ostatnio zmieniony wt 22 lis, 2011 przez J.Krauser, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jedu Alomar

Wow :D Bajuuunia :D
Jestem ciekaw jak to wyjdzie ;D Zazdroszczę ekipie filmowej i aktorom, że już wiedzą co i jak :D
Awatar użytkownika
J.Krauser

Ja w sumie nie wiem czego sie spodziewac po tym filmie. Nic oryginalnego na pewno nie zafunduja, a gorzej od Afterlife chyba nie bedzie. No i ta asystentka Jill.. Ona przeciez nie miala chyba zadnej asystentki..
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Post autor: Saladyn »

Oliviera i Rain mogą byc we wspominkach chociażby. Troche dużo postaci jak na jeden film żeby nie wyszedł taki śmietnik jak z Mortal Kombat Anihilation.
Ostatnio zmieniony czw 08 gru, 2011 przez Saladyn, łącznie zmieniany 2 razy.
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
Awatar użytkownika
Todd

Post autor: Todd »

Nie wiem czego chcecie, ale filmy są super i fabularnie trzyma się gry i to wiernie są postacie z gry przeciwnicy itp. Czekam na nowy bo filmy te zawsze trzymają wysoki poziom po kazdym wzgledem .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil: Retribution”