Dyskusje przedpremierowe

Awatar użytkownika
Oscark

Post autor: Oscark »

Skoro Ada ma mieć swój klon (plotka), to co mogło przeszkodzić Weskerowi w zrobieniu swojego? :P
Steam: osssqr
Z chęcią zagram we wszystkie tryby RE6.
Szczecin pozdrawia :)
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

Wesker robiący swojego klona na wypadek swojej śmierci + syn chcący odnaleźć i uaktywnić tego klona? Nieeeee, to już byłoby poniżej pasa ;D
Oscark pisze:Skoro Ada ma mieć swój klon (plotka)
I oby pozostało plotką, bo już serio, wpieniają mnie gadki o klonowaniu.
One man forced to seek REVENGE
Awatar użytkownika
B@rt
Kontakt:

Post autor: B@rt »

Przeczytałem 3 posty, ale chyba sobie odpuszczę, bo i tak już się natknąłem na spoilery w nowych trailerach od Capcom'u :pff2:
Awatar użytkownika
Oscark

Masz 20 minut spoilerów na 40 godzin gry. Coś na pewno zostanie co Ciebie zaskoczy ;)
pinek

Post autor: pinek »

Szakal pisze:Wesker może być tylko jeden... :P .
Albo cała masa (Wesker children) :rad4:

Ada też niby umarła, a jednak żyje dalej. Jak dla mnie to w grę wchodzi tylko coś z wydarzeniami z przed 5, inaczej ciężko to widzę.
---->www.pajacyk.pl<----
Awatar użytkownika
Oscark

Pojawiły się na nowe gameplaye z RE6 od Capcomu. Pierwszy opowiada o podróży Leona przez kanały, a drugi pokazuje Chrisa z jego oddziałem w czasie polowanie na jakieś BOW.

http://www.youtube.com/watch?v=fUcbDQ2Z ... re=g-all-f
Można zacząć oglądać od 0:52, wcześniej nie ma nic interesującego ;)
Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

Post autor: Slayer »

Ostatnio zmieniony czw 19 lip, 2012 przez Slayer, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje Umbrellowe oko na ciebie patrzy (O_O)
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

Pomysł z nowym Yawnem mi się podoba, przynajmniej jakiś element nawiązujący do serii w kampani Chris'a :) Sam level przez to wypada na pewno bardziej interesująco niż gdyby
dowalili kolejne 3 tuziny zwykłych przeciwników :)

Kurcze niezły twardziel z tego Ustanaka - nawet walcząc z czwórką uzbrojonych ludzi wygląda na niezmordowanego oponenta - to dobrze, potrzebujemy więcej takich Nemesiso-podobnych wymiataczy :)

Filmiku Leona nie oglądałem, jeśli zdarzy mi się w to to zagrać to nie chciałbym spoilerować sobie z jego scenariusza :)
Ostatnio zmieniony pt 20 lip, 2012 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Oscark

Film obrazujący tryb najemnicy z RE6:
http://www.youtube.com/watch?v=XiGyHLp- ... re=g-all-c

Całe szczęście Capcom poszedł w stronę najemników z RE5, zastanawia mnie tylko jak rozwiążą problem z tym że wszyscy przeciwnicy są strasznie wolni.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Podejrzewam, że w różnych salach będą różni przeciwnicy. Oczywiście do odblokowania - przechodzisz prostą z powolnymi zombiakami, odblokowujesz następną, trudniejszą.

PS. Te QTE wygląda paskudnie...
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Finka

Post autor: Finka »

Oscark pisze: ... zastanawia mnie tylko jak rozwiążą problem z tym że wszyscy przeciwnicy są strasznie wolni.
Nie wiem dlaczego uważasz to za problem. Został pokazany fragment bez bossa.
Mnie bardziej odrzuca kolorystyka i grafika. Wygląda to paskudnie. Jeżeli tak będzie wyglądał finalny produkt to nie będzie ciekawie.
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

Grafika czy kolorystyka HUDa, a nawet te paskudne ikony jestem w stanie przeżyć ale ta muzyczka co tam grała w tle to jakaś padaka przypominająca muzyczke z jakiś programów dla dzieci 6+. To jest horror-akcja, a nie wesołe miasteczko.

No i ten przeciwnik, który wyglądał jak grubas z McDonalds'a mnie rozbawił troche. :rad12:
One man forced to seek REVENGE
Awatar użytkownika
Oscark

Mi z kolei podoba się właśnie HUD, nawiązuje kolorystycznie do koloru części. Zresztą PONOĆ HUD ma być dowolnie modyfikowalny, więc nie będzie problemem.

Wolnych przeciwników uważam za problem dlatego, że w RE5 się oni nie sprawdzali. W RE6 podejrzewam że będzie po prostu więcej wrogów naraz, oraz będą silniejsi i agresywniejsi.

Jest tylko jedna rzecz, która mnie naprawdę martwi - dlaczego zrezygnowano z animacji podnoszenia przedmiotów?? Przecież to nie problem zrobić tego typu animację, a zawsze by to urealniało rozgrywkę. Może Capcom uznał że amunicja i pieniądze to rzecz umowna, więc po prostu wystarczy przycisk i już się pojawiają w ekwipunku?? Szkoda, ale to na szczęście sprawa drugorzędna.
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Co nie zmienia faktu, że graficznie RE6 to krok w tył względem RE5. Niestety, ale taka jest prawda. Obejrzycie sobie w HD gameplay Chrisa a potem sprawdźcie tak samo gameplay z RE5. Postacie w RE6 prezentują się gorzej. Nie wspomnę już nawet o drażliwie błyszczących włosach Leona w ciemnych lokacjach.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Nie ma co być krytycznym w tej materii. Jeszcze może się wiele zmienić.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Sas

Post autor: Sas »

Jak dla mnie całość prezentuje się ok, jedyna rzecz która mnie odrzuca to natłok przeciwników. Zbyt pokaźne ilosci stworów różnej maści czynią z gry pospolitą napieprzankę, co na pewno mi się nie podoba.

Najfajniej moim zdaniem prezentuje sie scenariusz Leona i rożnorakie pseudo-cutcenki w wersji interaktywnej(motyw z tym bodajze helikopterem w secnario leona, czy co to tam było).

Na mój gust na pochwałę zasługuje także jeżdżenie po dachach w senariuszu Jake'a, całkiem ciekawa innowacja, nie wiem jak wy ale ja kocham taką zabawę :D.
Póki co nic jakoś specjalnie mnie nie odrzuca od gry poza nadmiernymi ilosciami przeciwników.
Ostatnio zmieniony pn 23 lip, 2012 przez Sas, łącznie zmieniany 1 raz.
I drink the cup of the old life&#8217;s blood
But it trickles from the corner of my mouth
I wrap myself in earth
To bury the devils within the self

Post autor: valentine »

Wszystko pięknie, ładnie - tylko co gdzie np. Jill Valentine? No re5 była i koleżanka Chrisa wróciła "zza światów", tylko co dalej? Skoro postawiono na Chrisa i Leona, to co się kurna stało z ich "partnerkami"? No bo dziwi mnie to dlaczego nie ma tak ważnych postaci jak Claire czy Jill. Claire nie ma już jakiś czas, a sytuacje z Jill powinni jakoś wyjaśnić - oby żadna z pań nie była tym powodem alkoholizmu Chrisa Redfielda. :< bo co jak co, ja Chrisa bardzo lubię, tak samo jak i wyżej wymienione panie. Czy są jakieś newsy na temat tych postaci? Hmm, w sumie jeszcze tyle przed nami... może w praniu się okaże i powiedzą nam co się stało z paniami Valentine i Redfield. :) Co do samej gry, to po prostu nie mogę się doczekać, jedynym minusem dla mnie jest to, że nasi bohaterowie się starzeją( twórcy za bardzo skaczą w czasie ) - wydaje mi się, że wprowadzenie młodziutkiej Sherry Birkin i syna Weskera ma na celu przyzwyczaić nas do nowych postaci, gdyż w przyszłości przy następnych częściach nasi ulubieńcy staną się po prostu przeszłością :<
Awatar użytkownika
Oscark

Żadna z tych pań nie pojawi się w RE6, pojawi się natomiast PONOĆ inna partnerka Chrisa ;)
Awatar użytkownika
valentine

Post autor: valentine »

hmmm jaka? może Jessica? Końcówka revelations coś może sugerować :)
co do Jill to ogromna szkoda, że w re6 jej nie zobaczymy. Mam jednak jeszcze nadzieje, że mnie zaskoczą i może chociaż o niej napomknął :<
Awatar użytkownika
Chris93

Post autor: Chris93 »

valentine pisze:No bo dziwi mnie to dlaczego nie ma tak ważnych postaci jak Claire czy Jill.
Capcom w jednym z wywiadów zasugerował, że Claire i Jill pojawią się w Resident Evil 7 ;).

Wszytkie pojawiające się gameplaye unikam jak ognia, gdyż nie chcę sobie zepsuć zabawy, ale jedno jest pewne. RE6 będzie naprawdę świetną grą i nie mogę się doczekać gry w szczególności kampani Chris'a :P.
Ostatnio zmieniony pn 30 lip, 2012 przez Chris93, łącznie zmieniany 1 raz.
Zablokowany

Wróć do „Resident Evil 6”