Dyskusje przedpremierowe

Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

SyLaR pisze:Niedawny czas temu było wydanie specjalne magazynu GRY o Resident Evil i były tam wstępne wymagania sprzętowe, ale czy potwierdzone tego nie wie nikt
Tak, a Ziuta z Warzywniaka dysponuje grywalnym kodem gry, tylko nikt tego jeszcze nie potwierdził.

Póki Capcom niczego nie potwierdzi, wszytko trzeba olewać.
One man forced to seek REVENGE
Awatar użytkownika
SyLaR

Post autor: SyLaR »

Póki Capcom niczego nie potwierdzi, wszytko trzeba olewać.
Dlatego piszę że tego czy potwierdzone tego nie wie nikt:P Ci z GIER często sami na podstawie gameplayu dają wymagania:D
Jill Sandwich:)
Awatar użytkownika
Dimitri

Post autor: Dimitri »

Nawet jeśli capcom poda wymagania to i tak będą zawyżone ;)
Awatar użytkownika
SyLaR

Dimitri pisze:Nawet jeśli capcom poda wymagania to i tak będą zawyżone ;)
Zawsze są zawyżane;)
Awatar użytkownika
Oscark

Post autor: Oscark »

Możesz spokojnie zakładać że wymagania będą podobne do RE:ORC. Jeśli ta gra Ci działa, to RE6 na 80% Ci pójdzie. Jako że RE6 jest robione na konsole, to nie przekroczy wymagań większości obecnych gier (pułap konsolowy już osiągnięto). Jeśli optymalizacja jest wykonana dobrze to wymagania będą nieco większe od RE5, jeśli źle - będzie miała coś w stylu ORC lub nieco wyższe (ale niewiele).

I WAŻNE!!!
Gameplay z trybu Agent Mode:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... AkITgOGJsk
Ostatnio zmieniony śr 01 sie, 2012 przez Oscark, łącznie zmieniany 1 raz.
Steam: osssqr
Z chęcią zagram we wszystkie tryby RE6.
Szczecin pozdrawia :)
Awatar użytkownika
SyLaR

Mi ORC na PC bez zarzutu na najwyższych detalach łazi więc to pewno też pójdzie
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Troszkę zerknąłem na gameplay Ady co by sobie zbytnio nie spoilerować i jest całkiem niezły. Ma tłumaczyć i dopowiadać poprzednie trzy kampanie a i klimat trzyma odpowiedni.

Wczoraj w wydanym Psx Extreme (okładka z motywem RE6) Kali ograł praktycznie finalną wersję kodu i jest....zachwycony, kandydat na grę roku a opinie jakie podziela są identyczne do moich. Wychwala stronę techniczną jak i fabularną, bo to że będzie to najbardziej rozbudowana część wiem i jestem pewien, że wszyscy powinni być zadowoleni z faktu, że Capcom wrócił klimatami do Survival Horroru mieszając go z akcją rodem z RE5/RE4. Masa dodatków oraz ponoć świetnie rozwiązane tryby prowadzenia walki to atuty, którymi redaktorzy są zachwyceni. do drugiego października już co raz bliżej, kolekcjonerko przybywaj! :rad10:
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

SyLaR pisze:Ci z GIER często sami na podstawie gameplayu dają wymagania
To świadczy o ich słabej rzetelności. Po za tym ja mam do was pytanie, bo czegoś tu nie rozumiem. Co Wy uważacie za spoiler? To że zobaczycie jak wygląda boss / przeciwnicy / lokacje? Dajcie spokój, ten gameplay pokazywał tyle fabuły, co nic.
One man forced to seek REVENGE
Awatar użytkownika
valentine

Post autor: valentine »

Nie no mi się wydaję, że to chodzi bardziej o tych, którzy gameplayów nie oglądają, bo nie chcą sobie psuć klimatu... no, ale patrząc normalnie to nie spoilerowanie, bo przecież to tylko fragment który ma do nas trafić - taka reklama.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

valentine pisze: fragment który ma do nas trafić - taka reklama.
To się nazywa trailer i taka forma jest jak dla mnie do przyjęcia (podobnie jak filmy) ale czysty gameplay gdzie ukazane jest nieco więcej kodu lub sekretne misje sobie daruję bo wolę sam zobaczyć i rozdziewiczyć teren, że tak to ujmę
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

WDL ma rację. Ale generalnie nie widzę problemu. Ktoś nie chce - nie ogląda. To co innego niż pisanie na jawnym forum opisów przejścia, rozwiązana zagadek czy fragmenty fabuły.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Salvin

Post autor: Salvin »

Obejrzałem ten trailer Ady i szczerze nie wiem nad czym taki zachwyt. Wygląda jak typowa jak na współczesne standardy gra akcji. Może i będzie rozszerzać fabułę, ale ja tam nie widzę ani krzty z horroru i utrzymuje mnie w tym przekonaniu boss. Przez pierwszą minutę widać kanały bardzo podobne do tych z RE4 i to właściwie tyle. Te zombie hmmm, no cóż średnio mi się to podoba. One przy takiej mechanice rozrywki nie stanowią żadnego wyzwania, do tego rzucają w bohaterkę głazem i posiadają inne bronie ręczne, a jak nie to uderzają rękami. Tutaj to dopiero będzie jatka. To to ja już wolałem tych Gandos, bo przynajmniej to było w miarę logiczne. Można się spodziewać za to sporo niespodzianek w postaci skryptów.
Awatar użytkownika
SyLaR

Salvin nie czepiał się w ostatnich latach nawet dobrego horroru nie potrafią nakręcić a co dopiero straszną grę:P Poza tym jeszcze nie wyszła więc trudno ją oceniać tylko po paru gameplayach i zapowiedziach
Salvin

Post autor: Salvin »

Nie oceniam już gry, oceniam trailer. Poza tym zwiastuny mają zachęcać do kupna.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Kolejna bardzo ważna kwestia, która od samych początków serii trzymała się mocno to ścieżka dźwiękowa, która od czasu świetnego Revelations oczekuje na porządne uderzenie w najnowszym systemie audio na naszych mocarnych głośnikach i tubach :D Obejrzyjcie dzienniki i nacieszcie swe dusze:

http://www.ppe.pl/news-17046-Capcom_sta ... w_RE6.html
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Cieszy mnie, że do łask powraca laserowy celownik. Wygląda na to, że twórcy otwarcie przyznali, że wersja demo jaką udostępniono podczas E3 jest z lekka niedopracowana.

Anyway, prawdopodobnie otrzymamy jednego z najbardziej dopasionych Res'ów. Szykuje się masa dodatkowego contentu. Pomijając oczywiście DLC, czyli gdzieś drugie tyle.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Nemesis US pisze:Co nie zmienia faktu, że graficznie RE6 to krok w tył względem RE5. Niestety, ale taka jest prawda. Obejrzycie sobie w HD gameplay Chrisa a potem sprawdźcie tak samo gameplay z RE5. Postacie w RE6 prezentują się gorzej. Nie wspomnę już nawet o drażliwie błyszczących włosach Leona w ciemnych lokacjach.
Krok w tył? Ja bym powiedział że duży krok naprzód bo technicznie wyprzedza RE5 i patrząc również na opinie recenzentów z wielu pism zagranicznych i polskich vide PE to się potwierdza, że nie tylko względem poprzedniej odsłony przoduje ale w ogóle w grach to pierwsza liga :rad10:
Ostatnio zmieniony czw 02 sie, 2012 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Pokaż mi tych zagranicznych recenzentów. Co nie zmienia faktu, że nie można sugerować się wersją demo z E3.
Awatar użytkownika
RON!N

Post autor: RON!N »

Chwalenie czegoś co jeszcze nie wyszło nie jest najlepszym rozwiązaniem. Z tego co ja pamiętam jawne polskie czasopismo również bardzo gorąco oceniło "próbkę" RE: ORC żeby później, finalną wersję zmieszać z błotem. Tytuł gry roku. Hmm, to chyba bym tak daleko nie szedł bo w tym roku zapewne znacznie lepsze gierki wyszły/wyjdą niż wspomniany RE6. To czy to będzie najbardziej dopasiona wersja RE6 czy nie w historii serii to się okaże. Mnie i tak nadal brakuje starego dobrego RE ze statycznymi kamerami. Skoro Capcom mógł dołączyć do RE5 dodatek gdzie chociaż przez chwilę można cofnąć się w czasie, to myślę, że spokojnie mógłby całe RE6 w takim kanonie zrobić jako jakiś tam element czy dodatek. Pojemność płyty BR jest przecież spora i dodatkowe tekstury spokojnie się zmieszczą :)
YouTube | Twitch | Instagram | Twitter
Nadchodzący zlot fanów: 2023
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Nemesis US pisze:Pokaż mi tych zagranicznych recenzentów. Co nie zmienia faktu, że nie można sugerować się wersją demo z E3.
Niektóre czasopisma dostały rozszerzoną wersję o czym wspominał choćby Kali. Wersja ta jest praktycznie finałową i różni się od zaprezentowanego dema na targach E3. Dodatkowo do przetestowania dostali tryb Mercenaries ;) Natomiast co do gry roku to z pewnością jest to kandydat a ja osobiście trzymam kciuki. Co do Operacji to choć gra nie jest najgorsza to robiło ją inne studio co odbiło się na klimacie i przedstawieniu przeszłości w dość "płytki" sposób.
[RONIN] pisze: Skoro Capcom mógł dołączyć do RE5 dodatek gdzie chociaż przez chwilę można cofnąć się w czasie, to myślę, że spokojnie mógłby całe RE6 w takim kanonie zrobić jako jakiś tam element czy dodatek.
A gra osiągnęła by niską sprzedaż bo byłaby za trudna w sterowaniu oraz pojawiły by się archaiczne ograniczenia (to nie te czasy). Przypomnijmy sobie dodatek Lost in Nightmares i opcję widoku ze statycznych kamer a teraz skonfrontujmy to z oczekiwaniami graczy (bo większość fanów się wypięła albo do tej pory pragnie powrócić w stare klimaty albo po prostu jest leniwa i nie zainwestuje w Revelations, który daje taki sam klimat jak cały dodatek LiN). A skoro w RE6 jest sporo momentów, które twórcy z sentymentu i próśb fanów zawarli to jestem spokojny (i nie, nie wierzę twórcom a bazuje na opinii ludzi, którzy ograli większą część grywalnego kodu). Podpytam jeszcze znajomego odnośnie trybu Mercenaries i również z Wami podzielę sie jego spostrzeżeniami ;)
Ostatnio zmieniony czw 02 sie, 2012 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 2 razy.
Zablokowany

Wróć do „Resident Evil 6”