Nemesis US pisze:Pokaż mi tych zagranicznych recenzentów. Co nie zmienia faktu, że nie można sugerować się wersją demo z E3.
Niektóre czasopisma dostały rozszerzoną wersję o czym wspominał choćby Kali. Wersja ta jest praktycznie finałową i różni się od zaprezentowanego dema na targach E3. Dodatkowo do przetestowania dostali tryb Mercenaries

Natomiast co do gry roku to z pewnością jest to kandydat a ja osobiście trzymam kciuki. Co do Operacji to choć gra nie jest najgorsza to robiło ją inne studio co odbiło się na klimacie i przedstawieniu przeszłości w dość "płytki" sposób.
[RONIN] pisze: Skoro Capcom mógł dołączyć do RE5 dodatek gdzie chociaż przez chwilę można cofnąć się w czasie, to myślę, że spokojnie mógłby całe RE6 w takim kanonie zrobić jako jakiś tam element czy dodatek.
A gra osiągnęła by niską sprzedaż bo byłaby za trudna w sterowaniu oraz pojawiły by się archaiczne ograniczenia (to nie te czasy). Przypomnijmy sobie dodatek Lost in Nightmares i opcję widoku ze statycznych kamer a teraz skonfrontujmy to z oczekiwaniami graczy (bo większość fanów się wypięła albo do tej pory pragnie powrócić w stare klimaty albo po prostu jest leniwa i nie zainwestuje w Revelations, który daje taki sam klimat jak cały dodatek LiN). A skoro w RE6 jest sporo momentów, które twórcy z sentymentu i próśb fanów zawarli to jestem spokojny (i nie, nie wierzę twórcom a bazuje na opinii ludzi, którzy ograli większą część grywalnego kodu). Podpytam jeszcze znajomego odnośnie trybu Mercenaries i również z Wami podzielę sie jego spostrzeżeniami