Re 4 to świetna, przełomowa gra, tylko kiepski resident evil
Sam lubię Re 4 i 5. Jednak czuję, że to już jednak to nie to samo. Remake 2 za to zdecydowanie ma ten dobry , resowy feel ;]
Ale z drugiej strony warto się zastanowić, czy nie byłoby to nudne, gdyby wszystkie Residenty miały polegać na tym samym schemacie, czyli ciągle zombie, eksploracja tych samych pomieszczeń i rozwiązywanie zagadek. Naprawdę nie chcielibyście jakiejś rewolucji? Moim zdaniem odświeżenie serii, jakie zobaczyliśmy po RE4 wpłynęło na nią dobrze (no może poza takimi epizodami, jak "kampania wojskowa" Chrisa RE6), a Plagas był wg. mnie dobrą alternatywą dla wirusa G (czy tam T xD).Zielony pisze: czw 31 sty, 2019 Widzisz, my starcy, po prostu kojarzymy, że wraz z częścią czwartą, resident evil przestał być resident evilem.
Re 4 to świetna, przełomowa gra, tylko kiepski resident evil, z resztą mocno od niego czuć assetami od DMC (szczególnie zamek)
Sam lubię Re 4 i 5. Jednak czuję, że to już jednak to nie to samo. Remake 2 za to zdecydowanie ma ten dobry , resowy feel ;]
Szczerze bałem się mr.x a nawet nie chciało mi się szukać tych biurek ... następne podejście ogarnę tematSzakal pisze: czw 31 sty, 2019 Skoro i tak już wróciłeś na komisariat, aby wywołać film, to co ci szkodziło tam zajrzeć...? A w schowkach było:Spoiler!
Czyli z tego co napisałeś mam rozumieć, że UmbrellaSzakal pisze: czw 31 sty, 2019 Na początku jak dajesz "Nowa Gra" to masz dwie postacie do wyboru. Są to tak zwane scenariusze Claire A i Leon A. Po ukończeniu jednego z nich pojawi Ci się nowa opcja "Nowa Gra 2nd run". Jeśli najpierw grałeś Leon A to tutaj pojawi się dodatkowy scenariusz Claire B, a jeśli grałeś Claire A to tutaj pojawi się Leon B. Dodatkowo jeśli ukończysz któryś ze scenariuszy B to drugi także się odblokuje.
Spoiler!
john0477 pisze: czw 31 sty, 2019Szczerze bałem się mr.x a nawet nie chciało mi się szukać tych biurek ... następne podejście ogarnę tematSzakal pisze: czw 31 sty, 2019 Skoro i tak już wróciłeś na komisariat, aby wywołać film, to co ci szkodziło tam zajrzeć...? A w schowkach było:Spoiler!
Ale jak biegiem wywołać film to :Spoiler!
Źle ci się wydaje.RVRE pisze: ndz 03 lut, 2019 Mi się wydaje że nie było ich aż tak wiele aby mówić że Remake potraktował to po macoszemu.
Tak, to jest nowa gra zbudowana na schemacie starej, ale o ile gameplay jest świetny to fabułę obcięto niemiłosiernie względem pierwotnej wersji. Nie mogę tego przeboleć po prostu...To jest nowa gra zbudowana na podstawie legendy RE2.