Może zacznę od tego, że jestem tu nowy. Od czasu do czasu czytam forum, ale się nie udzielam. Dziś postanowiłem to zmienić
W serię RE zagrywam się od samego początku - miałem jakieś 9 lat, gdy wyszedł RE1 i się zakochałem od razu. Przechodziłem każdą część milion razy.
Teraz chyba już za bardzo się zestarzałem, bo nie radzę sobie aż tak dobrze jak kiedyś
Ale do sedna:
Jakie macie sposoby na przejście gry, aby otrzymać ocenę S / S+ ?
Do tej pory przeszedłem grę 2 razy - Claire A / Leon A, czasy to odpowiednio : 6:36 / 3:52.
Aktualnie gram Claire B, ale już widzę, że nie wyrobię się w 3 godziny (zebrałem właśnie wszystkie wtyczki szachowe, a czas aktualnie mam 2:40).
Co robicie z zombiakami? Zabijacie? czyścicie pomieszczenia? Ja zauważyłem, że największy problem z grą mam w momencie, kiedy pojawia się już Mr. X i chcę przejść przez korytarz we wschodniej części posterunku na parterze, gdy są tam lickery. Staram się zabijać wszystkie okna deskami, ale jest ich tam tyle, że zombiaki i tak wchodzą. Kolejna miejscówka sprawiająca mi problemy to korytarz, gdzie na początku spotykamy zombiaka walącego o maszynę z napojami. Tam to jest sajgon zawsze - 2 lickery + zawsze pojawiający się w tym miejscu Mr. X. Ginę przynajmniej raz za każdym razem
Dodam, że póki co nie zebrałem się w sobie na tryb hardcore i gram na standard. Za jakiś czas, gdy już nabiorę więcej pewności na pewno jednak HC odpalę
A jak to u Was wygląda?